Frankfurt

Za hram i eparhiju 295.000 evra

Vesti online pre 11 dana
Eparhija diseldorfska i nemačka i Crkvena opština Frankfurt priredile su, uz blagoslov vladike Grigorija, donatorsku večeru u Ofenbahu, za prikupljanje novčanih sredstava za završetak građevinskih radova na hramu Vaskrsenja Hristovog u Frankfurtu… »

I to smo doživeli! Voditeljku startovala lezbijka u Nemačkoj, pevačicu izdala najbolja drugarica

Kurir pre 11 dana
Evo zima će, a tračevi svuda traže se. Toliko ih ima da informacije stižu i iz Nemačke. Poznata voditeljka doživela je šok kad ju je na jednom događaju u Frankfurtu startovala žena. Evo o čemu je reč. TV lice ćemo da zovemo Opasnica, a… »

Masters i Dejvis kup u istoj godini – 30 godina niko

Sport klub pre 11 dana
Tenis je fenomenalna igra kada su u pitanju rekordi i podvizi. Turnira je puno, izazova još više i samo se ređaju. Na primer, niko nije osvojio u istoj godini Masters i Dejvis kup već tri decenije. Poslednji koji je to uradio bio je Mihael Štih 1993… »

Veselje kao u zavičaju

Vesti online pre 12 dana
Kulturno-umetničko društvo Vidovdan iz Frankfurta priredilo je vlaško-srpsku zabavu u metropoli na Majni. Sledi doček Pohvale roštilj majstorima. Organizator se, kao i uvek do sada, potrudio da za zemljake iz Negotinske Krajine napravi nezaboravan… »

Evropski berzanski indeksi neujednačeni, cena nafte u porastu, pad cene zlata

RTV pre 12 dana
NJUJORK/FRANKFURT/MOSKVA - Evropski berzanski indeksi su danas neujednačeni, dok američki indeksi rastu, kao i cena nafte. Indeks frankfurtske berze DAX je danas u 10.00 sati pao na 15.894,15 poena, kao i londonski FTSE 100 - na 7.481,10 poena, dok je… »

Slogu i običaje prenose deci

Vesti online pre 14 dana
Pod sloganom – Složno kroz jesen – Srpsko kulturno društvo Sloga iz Manhajma još jednom je priredilo folklorno veče sa prijateljima. Gosti Sloge bili su Srpsko društvo Dunav iz Hohajma, Srpski centar Sindelfingen, Srpski kulturni centar Ofenbah… »

Grad kažnjava stanodavce "derikože" Ko izdaje sobu za 300 evra može biti prijavljen!

Alo pre 14 dana
Najam stana koji je zreo za renoviranje od 70 kvadrata po ceni od 1.100 evra - jedna soba od 11 kvadrata u tom stanu za 330 evra. Toliko u Frankfurtu jedan mladić mora da izdvoji za najam sobe. Gorka je to stvarnost mnogih ljudi širom Nemačke, ako… »

Konvencija liste "Ivica Dačića - premijer Srbije" u Ljuboviji; Koalicija "Srbija protiv nasilja" posetila Leskovac

RTS pre 14 dana
Sedamnaesti dan kampanje za lokalne i parlamentarne izbore u Srbiji. RIK je do sada proglasio devet lista. Kasnije su raspisani i pokrajinski izbori, tako da stranke i na tom nivou sakupljaju potpise. PIK za sada proglasio jednu listu. Zukorlić: Mi… »

Fed da sačeka sa budućim odlukama zbog neizvesnosti u monetarnoj politici

Biznis.rs pre 14 dana
Direktorka Banke federalnih rezervi San Franciska. Direktorka Banke federalnih rezervi San Franciska Meri C. Dejli (Mary C. Daly) rekla je u petak da je Fedu potrebna „hrabrost da sačeka“ u svojim budućim odlukama o monetarnoj politici zbog… »

Žika Jelić – Legenda YU roka

Vesti online pre 14 dana
Legendarna YU grupa nedavno je imala spektakularan koncert u Frankfurtu, i oduševila brojne poštovaoce čuvenih rokera. Svega nekoliko dana po dolasku iz Nemačke, održana je domaća premijera dokumentarnog filma “YU grupa – Trenutak sna”… »

Vesti dana »