Gračanica

"Sijaju simonida tvoje davno iskopane oči" Sedam vekova manastira Gračanice, jedinstvenog u svetu

Srbija danas pre 1 dan
Manastir Gračanica, na Kosovu, podignut je između 1315. i 1321. godine. Manastir Gračanicu, jednu od najlepših srpskih srednjovekovnih sakralnih građevina, podigao je pre sedam vekova kralj Milutin. Manastirske zidine čuvaju sećanje na slavnu. ali… »

Sedam vekova Gračanice, ponos srpskog pravoslavlja i svetosavskog roda

RTS pre 1 dan
Manastir Gračanicu jednu od najlepših srpskih srednjovekovnih sakralnih građevina, podigao je pre sedam stoleća kralj Milutin. Manastirske zidine čuvaju sećanje na slavnu ali i tužnu prošlost pravoslavaca. Petokupolna Gračanica zahvaljujući… »

Dokumentarac koji svaki Srbin treba da pogleda: Svedočenje mati Teodore iz manastira Gračanica

Večernje novosti pre 3 dana
DOKUMENTARNI film "Uska vrata" iz 2002. godine autorke Kirsti Ubo, predstavlja izuzetno dobro zabeleženi trenutak u savremenoj istoriji Kosova i Metohije kroz svedočenje mati Teodore u manastiru Gračanica - najjačem oslonacu srpskog naroda tog… »

Kosovo: Pomoć zajednicama kroz volontiranje

WDR pre 3 dana
Violeta Oroši, Priština Iako nema zvaničnih podataka koliko ima volonterskih organizacija na Kosovu i koliko one broje članova, činjenica je da se svake godine povećava broj onih koji bi svojim radom želeli da pomognu razvoju svojoj zajednici… »

Dezinfekcija posle potopa: Ekipe obilaze poplavljena domaćinstva u Opštini Gračanica

Večernje novosti pre 3 dana
U CILjU prevencije i eventualne pojave zaraznih bolesti, opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta na području ove opštine. Dezinfekciju zajedno sprovode radnici Odeljenja javnih službi i JKP „Ekologija“… »

Meridian posetio Dom za lica ometena u razvoju u Gračanici

Alo pre 4 dana
Meridianov karavan humanosti ne staje. Opština Gračanica jedina je srpska sredina južno od Ibra u kojoj postoje ustanove za lica ometena u razvoju. Dobra vest u mesecima punih iskušenja je ta da koronavirus nije ušao u ove institucije, čime je… »

Meštani Gračanice protestuju zbog problema sa strujom

Politika pre 5 dana
GRAČANICA – U Gračanici je danas oko 20-ak meštana protestvovalo zbog problema sa električnom energijom, koji imaju od 8. januara, i poručilo da će preduzeti radikalnije poteze ukoliko se taj problem ne reši. Protest je organizovan zbog… »

Meštani Gračanice protestuju zbog problema sa strujom

RTV pre 5 dana
GRAČANICA - U Gračanici je danas oko 20-ak meštana protestvovalo zbog problema sa električnom energijom, koji imaju od 8. januara, i poručilo da će preduzeti radikalnije poteze ukoliko se taj problem ne reši. Protest je organizovan zbog… »

Snežne radosti za socijalno ugrožene: Škola skijanja na Kopaoniku za decu sa Kosmeta (foto)

Večernje novosti pre 8 dana
ANSAMBL narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" i Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice organizovali su za humanitarnu akciju – trodnevnu školu skijanja za decu sa Kosmeta. Išli su mališani iz opštine Gračanica, koji pohađaju školu… »

Da li se na Kosovu ponovo ubijaju svedoci zločina OVK

Vesti online pre 8 dana
„Da li se na Kosovu ponovo ubijaju svedoci zločina OVK?“, pitanje je nametnuto pisanjem prištinskih medija da je bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen mrtav u blizini jezera Gračanica, uz napomenu da se „radi o osobi… »

Vesti dana »