Grenland

Izbori na Grenlandu doveli u pitanje otvaranje najvećeg rudnika uranijuma na svetu

Politika pre 6 dana
Jedan izborni dan na Grenlandu, kada su 6. aprila održani opšti i lokalni izbori, mogao bi da promeni mnogo toga, od planova za otvaranje najvećeg rudnika uranijuma na svetu, koje ima australijska firma sa kineskim vlasnicima do moguće nezavisnosti… »

Životna sredina ili rudnici? Građani Grenlanda na izborima izabrali životnu sredinu

Bonitet pre 7 dana
Glavna opoziciona stranka na Grenlandu pobedila je na izborima koji bi mogli da imaju velike posledice po međunarodne interese na Arktiku. Onuitska levičarska partija Atakatigit, koja se protivi projektu međunarodne eksploatacije neiskorišćenih… »

Pobjeda opozicije na Grenlandu - kineski projekat 'na ledu'

Slobodna Evropa pre 7 dana
Strateškom kineskom projektu kopanja rijetkih metala i minerala na Grenlandu koji se koriste za proizvodnju elektronike i oružja prijeti otkazivanje nakon što je stranka koja se tome protivila pobijedila na vanrednim parlamentarnim izborima 6. aprila… »

Grenland: Pobeda opozicije kočnica za eksploataciju retkih metala

Danas pre 8 dana
Glavna opoziciona stranka na Grenlandu pobedila je na izborima koji bi mogli da imaju velike posledice po međunarodne interese na Arktiku. Onuitska levičarska partija Atakatigit, koja se protivi projektu međunarodne eksploatacije neiskorišćenih… »

Grenland: Izborna pobeda inuitske opozicione stranke

Dnevnik pre 9 dana
KOPENHAGEN: Najveća opoziciona stranka na Grenlandu, inuitska levičarska partija Atakatigit, koja se protivi projektu međunarodne eksploatacije neiskorišćenih domaćih resursa retkih metala, osvojila je 37 odsto glasova birača, pobedila na vanrednim… »

Prevremeni izbori na Grenlandu: Odluka hoće li kineska kompanja eksploatisati retke metale

RTV pre 10 dana
HELSINKI - Na Grenlandu se danas održavaju prevremeni parlamentarni izbori s fokusom na pitanje da li ova poluautonomna, samoupravna teritorija pod suverenitetom Danske može da dozvoli međunarodnim kompanijama da se bave rudarstvom i eksploatacijom… »

Mala i udaljena zemlja oko koje velike sile lome koplja: Sve oči su uprte u nju i mogla bi da odluči pobednika između Istoka…

Blic pre 23 dana
Neočekivano sazvani parlamentarni izbori na Grenlandu, zakazani za 6. april, prete da utiču na pristup evropskih industrija retkim mineralima koji su ključni za “zelenu” tranziciju, a Vašington i Peking takođe će ih pratiti sa pažnjom. Grenland… »

Odlomila se santa leda veća od Londona: Ukupna površina joj je 1.270 km kvadratnih, a debljina 150 metara!

Srbija danas 27.02.2021
Očekuju se nova odvajanja. Santa leda površine veće od šireg područja Londona, odlomila se od Antarktika, dvadesetak kilometara od britanske istraživačke opservatorije na Južnom polu. Ukupna površina sante iznosi 1.270 kvadratnih kilometara, a… »

Slovenija pooštrila mere za ulazak: Da li je Srbija konačno na "zelenoj" listi?

Srbija danas 24.12.2020
Srbija i sve druge balkanske zemlje i dalje nisu na slovenačkoj zelenoj listi. Slovenačka kancelarija za komunikaciju (UKOM) je saopštila da je vlada smanjila broj zemalja čiji državljani mogu da uđu u tu zemlju na sedam, a promene će nastupiti od… »

Vikend u CineStaru: Super filmovi po super ceni! (Video)

Zrenjaninski 17.12.2020
Ovog vikenda u bioskopu CineStar Zrenjanin očekuju vas super filmovi po super ceni! Od 18. do 20. decembra cena ulaznica će iznositi svega 250 dinara! Akcioni film “Pokajnik”, sa Lijamom Nisonom u glavnoj ulozi, prikazuje se u terminu od 15.10… »

Vesti dana »