Hašim Tači - vesti

Veton Suroi: Kosovo dovelo u pitanje svoju nezavisnost

Sputnik pre 1 sat
Kosovo je danas država koja je dovela u pitanje svoju nezavisnost, teritorijalni integritet i ustav, ocenio je prištinski publicista Veton Suroi povodom 11 godišnjice kosovske nezavisnosti za list „Koha ditore“.
Prema njegovim rečima, određena grupa ljudi, koja se već dugo identifikuje sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, projekat nezavisnosti je pretvorila u projekat pljačke, ličnog bogaćenja, a zbog gubitka perspektive sve češće... »

Suroi: Kosovo posle 11 godina dovelo u pitanje i nezavisnost

RTS pre 2 sata
RTS: Suroi: Kosovo posle 11 godina dovelo u pitanje i nezavisnost
Kosovo je država koja je dovela u pitanje svoju nezavisnost, teritorijalni integritet i Ustav, ocenio je prištinski publicista Veton Suroi povodom 11 godišnjice kosovske nezavisnosti za "Koha ditore".
Veton Suroi smatra da je određena grupa ljudi, koja se već dugo identifikuje sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem projekat nezavisnosti pretovorila u projekat pljačke, ličnog bogaćenja, a zbog gubitka perspektive sve češće... »

Pacoli traži hitan sastanak lidera Kosova povodom zahteva SAD za suspenziju takse

Danas pre 4 sata
Ministar spoljnih poslova Kosova i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je lidere institucija Kosova i političkih stranaka na hitan sastanak sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i drugim saveznicima povodom zahteva SAD za suspenziju taksi na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
On je na fejsbuku napisao da Kosovo treba da bude uvek zahvalno SAD i da treba naći potrebno rešenje kako bi se ispunio svaki zahtev prijatelja Kosova koji su u njegovom interesu. „Mi, narod Kosova treba da smo zahvalni da je SAD... »

Da li su reči Federike kreativnost ili nemoć? VIDEO

B92 pre 9 sati
B92: Da li su reči Federike kreativnost ili nemoć? VIDEO
Beograd -- Federika Mogerini čeka da svane jutro pošto budu ukinute takse i uzme ključ kojim će da zaključa predstavnike dve strane i otključa pregovore.
Slučajno ili ne, Hašim Tači je izjavio da je u politici važno biti kreativan i da su u Prištini svi za dijalog, pregovore i sporazum. Da li su reči šefice spoljnih poslova EU odraz kreativnosti ili nemoći, kada će svanuti jutro... »

Vučić za "Politiko": Sporazum sa Prištinom neće biti popularan u domaćoj javnosti

Vesti online pre 19 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za "Politiko", na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, da ga u nastojanjima za postizanjem sporazuma sa Prištinom, koji možda neće biti popularan u domaćoj javnosti, pre motiviše viši cilj, nego dnevna politika.
Sporazum mora da bude postignut, ističe Vučić i dodaje: - U suprotnom ćemo se suočiti sa katastrofom. Ja verujem u nečiju zaostavštinu, to bih voleo da vidim - kazao je Vučić, citira ga "Politiko". Briselski sajt je u opširnom... »

Tači: Nećemo da dozvolimo da Srbija uslovljava dijalog

Danas pre 21 sat
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Priština neće dozvoliti Srbiji da uslovljava dijalog, da je Kosovo imalo pravo da uvede takse za uvoz srpske robe, ali da ne treba da budu previše rigorozna u kvarenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je danas portal KoSSev.
Tači je u intervjuu za Top Channel rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume i standarde za viznu liberalizaciju, ali da dok su na snazi takse od 100 odsto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti vizne... »

"Ispunićemo zahtev SAD o taksama, ali je potrebno vreme"

B92 pre 1 dan
B92: "Ispunićemo zahtev SAD o taksama, ali je potrebno vreme"
Predsednk privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da Priština ni po koju cenu neće dozvoliti da odnosi sa SAD budu narušeni.
On je dodao da će Priština postupiti po zahtevu Vašingtona o suspenziji takse na robu iz Srbije, ali da će za to, kako je rekao, biti potrebno malo više vremena. "Što pre to pitanje zatvorimo, to bolje", rekao je Tači. Tači je u... »

"Bio je veoma težak razgovor": Šta su američki kongresmeni tražili od Vučića na sastanku u Minhenu

Blic pre 22 sata
Američki kongresmeni tražili su na sastanku sa Aleksandrom Vučićem da Srbija zbog ubistva braće Bitići iz 1999. uhapsi i izruči Gorana Radosavljevića Gurija, ondašnjeg policijskog rukovodioca na teritoriji KiM, saznaje “Blic”. Ovaj zahtev kongresmeni su izneli na minulom sastanku u Minhenu, na kom... »

Vučić za Politiko: Motiviše me cilj, a ne dnevna politika

RTS pre 1 dan
RTS: Vučić za Politiko: Motiviše me cilj, a ne dnevna politika
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za "Politiko", na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, da ga u nastojanjima za postizanjem sporazuma sa Prištinom, koji možda neće biti popularan u domaćoj javnosti, pre motiviše viši cilj, nego dnevna politika.
Sporazum mora da bude postignut, ističe predsednik Aleksandar Vučić. "U suprotnom ćemo se suočiti sa katastrofom. Ja verujem u nečiju zaostavštinu, to bih voleo da vidim", kazao je Vučić, citira ga Politiko. Briselski sajt je u... »

Tači prelomio: Suspendovaću takse, potrebno je samo malo više vremena

Telegraf pre 1 dan
- Što pre to pitanje zatvorimo, to bolje - rekao je predsednk privremenih prištinskih institucija
Predsednk privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da Priština ni po koju cenu neće dozvoliti da odnosi sa SAD budu narušeni i da će postupiti po zahtevu Vašingtona o suspenziji taksi na robu iz Srbije,... »

©2019 Netmark d.o.o.