Hašim Tači

Osam godina od Briselskog sporazuma: Mrtvo slovo na papiru

Nova pre 2 dana
Osam godina je prošlo od kada su 19. aprila 2013. godine, u Briselu prve potpise na zajednički dokument Beograda i Prištine, postignut posredstvom EU, stavili tadašnji glavni pregovarači Ivica Dačić i Hašim Tači. Od ukupno petnaest tačaka… »

Osmogodišnjica prvog Briselskog sporazuma: (Ne)ispunjena očekivanja

Glas Amerike pre 3 dana
PRIŠTINA/GRAČANICA — Navršeno je osam godina od potpisivanja prvog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Taj dokument su u Briselu potpisali tadašnji premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić. Pojedini analitičari… »

Briselski sporazum – osam godina bez ZSO, ali i nenadani kec u rukavu Beograda za dalje pregovore

Sputnik pre 2 dana
Paradoksalno je da Briselski sporazum, iako ni osam godina od potpisivanja nije sproveden u delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, Beogradu opravdano nezadovoljnom zbog toga nudi nenadani kec u rukavu za dalje pregovore. Uvek može… »

Dogovorom u Briselu hvalile se sve tri strane, ZSO i dalje kamen spoticanja

N1 Info pre 2 dana
Na današnji dan, pre osam godina, postignut je prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Parafirali su ga tadašnji srpski i kosovski premijeri, Ivica Dačić i Hašim Tači, a posredovala je predstavnica… »

Opasan pritisak Tačija na Specijalni sud u Hagu: Zmija želi da sazna identitet svedoka, njihovi životi u opasnosti!

Pravda pre 3 dana
Hašim Tači preko svojih advokata vrši pritisak na Specijalni sud u Hagu i tamošnje tužilaštvo, kako bi saznao identitet žrtava koje će svedočiti protiv njega tokom suđenja. On želi da ih na sve načine spreči da svedoče protiv njega, pa zato… »

Godišnjica Briselskog sporazuma, Trajković i Ejdus: O ZSO se više ne govori

N1 Info pre 3 dana
Briselskim sporazumom Kosovo je suštinski dobilo unutrašnju nezavisnost, a o onome što je takođe bilo potpisano - Zajednica srpskih opština, o tome se ne govori, kaže predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu Rada Trajković. Filip Ejdus… »

Osam godina kasnije dijalog Beograda i Prištine na respiratorima

Danas pre 3 dana
Na današnji dan 2013. godine Ivica Dačić i Hašim Tači stavili su potpis na Briselski sporazum Osam godina hibernacije uz prećutnu saglasnost svih strana, ali i neprekidno izlaganje javnosti porukama o etničkoj i verskoj netoleranciji i otvorenoj… »

"Za status žrtve OVK prijavilo se 17 osoba, nemamo njihova imena"

B92 pre 4 dana
Branilac Hašima Tačija Dejvid Huper rekao je da Tužilaštvo još uvek odbrani nije dalo na uvid imena 17 osoba koje su se naknadno prijavile za status žrtava OVK. Naime, do sada se za status žrtve prijavilo 17 osoba u slučaju bivših lidera OVK u… »

Odbijen zahtev Veseljija, suđenje sledeće godine?

RTV pre 7 dana
HAG - Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu odbio je zahtev odbrane jednog od šefova OVK Kadrija Veseljija da tužilaštvu nametne rok do 1. juna za podnošenje pretpretresnog podneska jer smatra da je to preuranjeno. Sudija… »

Hag odbio zahtev vođi terorističke OVK: Suđenje Kadriju Veseljiju tek sledeće godine?

Srbija danas pre 7 dana
U postupku protiv Veseljija optuženi su i Hašim Tači, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi. Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu odbio je zahtev odbrane jednog od šefova OVK Kadrija Veseljija da tužilaštvu nametne rok do 1… »

Vesti dana »