Hašim Tači

"Tirana spremna da ukloni granicu sa Kosovom"

B92 pre 14 sati
Priština -- Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Gent Cakaj izjavio u Prištini da "između Kosova i Albanije granica postoji simbolično", prenosi RTS. On je dodao i da je Tirana spremna da je ukloni. "Spremni smo da započnemo rad na… »

Čakaj: "Granica između Kosova i Albanije postoji simbolično"

Alo pre 8 sati
U svojoj prvoj poseti od izbora nove kosovske vlade, ministar spoljnih poslova Albanije Gent Čakaj izneo je stav povodom granice između Kosova i Albanije. Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Gent Čakaj izjavio je u Prištini da "između… »

Čakaj: Tirana spremna za ukidanje granice sa Kosovom

IndeksOnline pre 15 sati
PRIŠTINA – Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije Gent Čakaj, izjavio je danas u razgovoru sa predsednikom privremenih prištinski institucija, Hašimom Tačijem, da je Tirana spremna da, kako je kazao, “ukloni granicu sa… »

Tači: Kosovari su najproevropskiji i proamerički narod

B92 pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači je večeras izjavio da su građani Kosova najproevropskiji i proamerički narod. "Ponosni smo što smo i danas, na 12. godišnjicu nezavisnosti, najproevropskije i proameričko stanovništvo", rekao je predsednik Kosova. Na… »

Pre 12 godina prve zemlje su priznale nezavisnost Kosova: Šta se sve promenilo i kakav je sada odnos

Telegraf pre 1 dan
Jedino oko čega se zvanični Beograd i Priština danas slažu jeste da se ne slažu oko broja zemalja koje danas zvanično priznaju Kosovo kao suverenu državu. Pre 12 godina prve zemlje su priznale tzv. Kosovo kao nezavisnu državu, i to dan pošto je… »

Plenković: Nisu svi za liberalizaciju

Danas pre 1 dan
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da Hrvatska smatra da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza, ali da postoje zemlje koje još ne dele ovo gledište, piše danas Koha. „Uložićemo napore da ovo pitanje bude rešeno. O… »

“Građani Kosova su najproevropskiji i proamerički narod”: Tači o 12. godišnjici proglašenja nezavisnosti

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Predsednik Kosova, Hašim Tači je večeras izjavio da su građani Kosova najproevropskiji i proamerički narod. “Ponosni smo što smo i danas, na 12. godišnjicu nezavisnosti, najproevropskije i proameričko stanovništvo”, rekao je… »

Priština obeležava godišnjicu: 12 godina od protivpravnog proglašenja nezavisnosti

Večernje novosti pre 2 dana
Na vanrednoj sednici parlamenta u Prištini pre 12 godina, 17. februara 2008, usvojena je Deklaracija o nezavisnosti Kosova. Privremene prištinske vlasti obeležavaju 12 godina od jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti odavanjem počasti prvom… »

Počeo sastanak lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu

Danas pre 3 dana
Neformalni sastanak lidera EU i Zapadnog Balkana počeo je večeras u Briselu. Na neformalnom sastanku sa liderima Zapadnog Balkana učestvuju predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, visoki predstavnik… »

Kosovo proslavilo 12 godina od proglašenja nezavisnosti

Glas Amerike pre 2 dana
Na Kosovu je brojnim manifestacijama obeleženo 12 godina od proglašenja nezavisnosti. Održana je i svečana sednica kosovskog parlamenta kojoj nisu prisustvovali srpski poslanici, ali ni predsednik Kosova Hašim Tači. Kao i svakog 17. februara u… »

Vesti dana »