Haiti

Vremeplov (6. decembar 2019)

RTS pre 7 sati
Nacionalni praznik Finske, Dan Građevinskog fakulteta u Beogradu (prvi petak u decembru), Dan "Zmajevih dečijih igara", Sveti Aleksandar Nevski. 1492. - Španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio Haiti 1771. - Umro Đovani Batista Morganji, anatom… »

UN: Svakoj 45. osobi u svijetu potrebna humanitarna pomoć

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Svaka 45 osoba u svijetu u stanju je potrebe za hranom, smještajem, zdravstvenom zaštitom i drugim osnovnim potrebama, podaci su Ujedinjenih nacija (UN). U Ženevi je predstavljen “Globalni izvještaj o humanitarnoj pomoći 2020”, koji je pripremio… »

Haiti: Francuzi ubijeni iz vatrenog oružja

B92 pre 10 dana
Dvoje francuskih državljana ubijeno je u nedelju uveče na Haitiju, saopštile su vlasti u Port-o-Prensu, navodeći da je pokrenuta istraga o tim ubistvima. Iz lokalne policije u Delmasu prethodno je Asošiejted presu rečeno da su francuski državljani… »

Haiti: Dvoje mrtvih u demonstracijama policije

Al Jazeera 28.10.2019
U demonstracijama nekoliko stotina policajaca i njihovih pristalica u glavnom gradu Haitija ubijeno je dvoje ljudi. U demonstracijama nekoliko stotina policajaca i njihovih pristalica u glavnom gradu Haitija ubijeno je dvoje ljudi, saopćila je policija… »

Okončane mirovne operacije na Haitiju nakon 15 godina

Blic 15.10.2019
Savet bezbednosti UN okončao je danas mirovne operacije na Haitiju nakon 15 godina, izražavajući žaljenje što je ta zemlja još u ogromnim ekonomskim, političkim i društvenim problemima. UN su prvi put poslale mirovne snage na Haiti nakon što je… »

Haos na haitiju: Demonstranti napadaju i pale poslovne zgrade! Opozicija tvrdi da ne odgovora za ono što će se desiti…

Kurir 27.09.2019
Demonstranti koji bi da zbace predsednika Haitija Žovenela Moiza, napali su danas poslovne zgrade i policijsku stanicu, dok opozicioni lideri obećavaju da neće biti mira dok on ne podnese ostavku. Lideri opozicionih stranaka već tri nedelje šalju na… »

Haiti: Senator pucao na protestu, povredio i fotografa AP

Dnevnik 24.09.2019
PORT-O-PRENS: Senator s Haitija otvorio je vatru tokom protesta koji se održavao ispred zgrade parlamenta u Port-o-Prensu i ranio dve osobe, uključujući fotografa AP-a. Senator Žan Mari Ralf Fetiere počeo je da puca kada je izašao iz vozila jer su… »

Haiti: Senator pucao na demonstrante i ranio fotoreportera

Al Jazeera 24.09.2019
Jean Marie Ralph Fethiere pucao je nakon što je nekoliko demonstranata otvorilo vrata njegovog automobila, vičući na njega. Zastupnik stranke koja vlada Haitijem u ponedjeljak je pucao na osobe koje su protestovale, ranivši fotoreportera u vrijeme dok… »

Tragedija potresla fudbalski svet: Golman pronađen mrtav u hotelskoj sobi uoči utakmice (video)

Kurir 10.09.2019
Golman reprezentacije Kurasaoa Žarzinjo Piter (31) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi uoči utakmice protiv Haitija. Piter se razboleo po dolasku na Haiti u nedelju uveče, prenose mediji. Otišao je kod lekara nakon čega se vratio u hotel na spavanje… »

Još jedna tragedija u fudbalu, reprezentativni golman preminuo u 31. godini!

Alo 10.09.2019
Neka mu je laka zemlja. Strašna tragedija je zadesila srednjeamerički fudbal. Golman reprezentacije Kurasaoa Žarzinjo Piter (31) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi uoči utakmice protiv Haitija. Piter se razboleo po dolasku na Haiti u nedelju uveče… »

Vesti dana »