Haiti

Haiti, oslobođeno dvoje od 17 otetih misionara

RTS pre 6 dana
Dvoje od 17 otetih misionara oslobođeno je na Haitiju, oni se nalaze na bezbednom i o njima se dobro brine, saopštila je njihova crkva iz Ohaja u SAD. Hrišćanska organizacija za pomoć nije mogla da iznese imena oslobođenih. "Dok se radujemo zbog… »

Haiti: Oslobođeno dvoje od 17 otetih misionara

RTV pre 6 dana
PORT-O-PRENS - Dvoje od 17 otetih misionara oslobođeno je na Haitiju i oni se nalaze na bezbednom, i o njima se dobro brine, saopštila je njihova crkva iz Ohaja u SAD. Hrišćanska organizacija za pomoć nije mogla da iznese imena oslobođenih, zbog… »

Zemljotres u jadranskom moru: Treslo se 70 kilometara južno od Visa

Večernje novosti pre 10 dana
Foto: Printskrin/ EMSC Prema podacima EMSC-a, magnituda potresa iznosila je 4,1 prema Rihteru, a epicentar je bio 70 kilometara južno od Visa. Dubina potresa se procenjuje na dva kilometra, prenosi portal "Dalmacija danas". - Čuo se zvuk sličan… »

Da li Australiji opet preti katastrofa? Požari izmiču kontroli, stanovništvo napušta domove

Večernje novosti pre 14 dana
Foto: Printskrin Lokalno stanovništvo je upozoreno da napusti svoje domove i potraži bezbedniji smeštaj, prenosi Rojters. U sezoni 2019. i 2020. Australija je pretrpela nezapamćene požare u kojima su 33 osobe izgubile život, uključujući devet… »

Jak zemljotres pogodio Australiju: Tresko se tlo na zapadu kontinenta

Večernje novosti pre 15 dana
Foto: EMSC Epicentar zemljotresa je bio 24 kilometara od gradića Marble Bar, naveo je Zavod, preneo je Rojters. Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) je saopštio da je zemljoters bio jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali i da se dogodio na… »

Bh. građani mogu na rad u SAD

Al Jazeera pre 18 dana
Programi za vizu H-2A i H-2B omogućuju američkim poslodavcima da dovedu strane državljane u SAD kako bi popunili privremena poljoprivredna i nepoljoprivredna radna mjesta. Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS), uz konzultacije s State Departmentom… »

Haiti, Dan mrtvih i vudu magija u zemlji bandi i gladi

RTS pre 26 dana
Koloritnim vudu ritualima Haićani su na grobljima obeležili Dan mrtvih, u zemlji u kojoj vlada nestašica goriva, nasilje bandi i u kojoj se beleži porast neuhranjenih. Poštovaoci vudua okupili su se na grobljima, mnogi od njih obučeni u belo, lica… »

Bez karantina: Od 1. novembra Velika Britanija skida poslednjih 7 zemalja sa svoje "crvene liste"

Blic pre 31 dana
Velika Britanija će sledeće nedelje skinuti poslednjih sedam zemalja sa svoje "crvene liste" zbog korona virusa, a koja trenutno zahteva od novopridošlih putnika sa tih destinacija da provedu 10 dana u hotelskom karantinu, rekao je danas ministar… »

Velika Britanija uklonila sve države sa crvene kovid liste za ulazak u zemlju

Danas pre 31 dana
Velika Britanija je danas saopštila da je sa crvene liste za ulazak u zemlju uklonila i poslednjih sedam država, usled čega njihovi državljani vakcinisani protiv korona virusa više neće morati da idu u karantin po dolasku. Odluka stupa na snagu u… »

Velika Britanija uklonila sve države sa crvene kovid liste za ulazak u zemlju

Nedeljnik pre 31 dana
Foto Profimedia/Maureen McLean / AlamyArchive: Alamy (Beta-AP) – Velika Britanija je danas saopštila da je sa crvene liste za ulazak u zemlju uklonila i poslednjih sedam država, usled čega njihovi državljani vakcinisani protiv korona virusa više… »

Vesti dana »