Haiti - vesti

Ja nisam rasista: Tramp demantuje da je Haiti i afričke zemlje nazvao vukoje*inama

Nedeljnik pre 2 dana
Američki predsednik Donald Tramp rekao je novinarima da je najmanje rasistička osoba sa kojom su ikada razgovarali, braneći se od optužbi da je Haićane i afričke zemlje nazvao "vukoje.inama"
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nije rasista, braneći se nakon uvredljivih komentara o Haitiju i afričkim narodima koji su izazvali reakciju širom sveta, čak i u Ujedinjenim nacijama. Predsednik SAD se oglasio... »

Tramp: Nisam rasista

B92 pre 2 dana
Predsednik SAD Donald Tramp demantovao je da je rasista, odgovarajući na pitanja novinara u svom golf Klubu na Floridi.
"Ja sam najmanje rasistički nastrojena osoba sa kojom ste razgovarali", rekao je Tramp, odgovarajući na pitanje novinara šta bi poručio onima koji ga optužuju da je rasista, prenosi AP. Agencija navodi da se Tramp brani, nakon... »

Vređao je Haiti i Salvador, a: Sada... Na fasadi Trampovog hotela osvanula vulgarna reč

Blic pre 3 dana
Umetnik i aktivista Robin Bel projektovao je na fasadi jednog od hotela američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu reč "vuko..bina", nakon burnih reakcija koje su izazvali navodi da je Tramp koristio upravo tu vulgarnu reč govoreći o afričkim državama, Haitiju i Salvadoru.
"Ovo mesto je vuko..bina" (This place is a shithole), moglo se pročitati na fasadi luksuznog hotela, a te reči su, uz emotikone, projektovane uz pomoć svetlosnih efekata. Robin Bel, koji je danas na Tviteru objavio fotografije... »

Afričke zemlje uznemirene Trampovim rasizmom i ksenofobijom

Sputnik pre 3 dana
Ambasadori afričkih država u Ujedinjenim nacijama su osudili primedbe predsednika SAD Donalda Trampa, nazvavši ih „uznemirujućim“, „rasističkim“ i zatražili su od američkog lidera izvinjenje.
Skandal je buknuo nakon što su mediji saopštili da je na sednici o imigraciji sa senatorima Tramp zemlje trećeg sveta nazvao vuko**binama. Između ostalog, on je navodno pomenuo Haiti, Salvador i niz afričkih država. Kako se... »

Zbog rasističkih komentara o migrantima: Afričke zemlje traže hitno trampovo izvinjenje

Srbija danas pre 4 dana
Tramp je u četvrtak na sastanku u Beloj kući koristio uvredljiv izraz za afričke zemlje i Haiti odakle dolaze migranti
Ambasadori afričke grupe pri UN zatražali su izvinjenje od američkog predsednika Donalda Trampa. Oni su osudili njegove "rasističke" komentare o migrantima iz afričkih zemalja za koje je koristio uvredljiv izraz. Posle hitnog... »

Tramp poriče vulgarni komentar o Africi, El Salvadoru i Haitiju

Glas Amerike pre 5 dana
B92: Bivši lider Meksika Trampu: "Tvoja usta su vuko***ina"
Predsednik Donald Tramp na Tviteru je demantovao da je upotrebio vulgarni termin da opiše El Salvador, Haiti i afričke zemlje, dan pošto je objavljeno da ih je na sastanku o imigraciji u Beloj kući nazvao "usr... nim zemljama." "Rečnik koji sam koristio na sastanku o programu DACA je bio grub ali... »

Tramp: Nisam koristio reč "vuko**ina"

OK radio pre 5 dana
Američki predsednik Donald Tramp je negirao da je vređao Haiti, El Salvador i afričke države.
Kako su ranije preneli mediji Tramp je ove države opisao kao "vukoj..ine". - Zašto nam ovde dolaze svi ti ljudi iz vukoj..ina? - rekao je Tramp nakon što mu je predstavljen predlog da ponovo uvede zaštitu za imigrante iz ovih... »

UN: Trampova izjava o Africi i Haitiju je rasistička

N1 Info pre 5 dana
Ujedinjene nacije oštro su osudile i nazvale "rasističkom" izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je afričke zemlje i Haiti nazvao "rupama".
"Ako se potvrdi, u pitanju je šokantna i sramna izjava predsednika SAD", rekao je na konferenciji za novinare u Ženevi portparol Visokog komesarijata UN za ljudska prava Rupert Kolvil. On je rekao da mu je "žao", ali da za takav... »

Tramp uvredio Haiti i Afriku: Šta će nam te vuk...bine

Sputnik pre 5 dana
Američki predsednik Donald Tramp navodno je koristio vulgarni rečnik govoreći o Haitiju i afričkim zemljama, a Afrička unija je saopštila da je zbog toga „iskreno uznemirena".
Rojters prenosi, pozivajući se na dva izvora „upoznata sa komentarima“ predsednika, da je Tramp na sastanku u Beloj kući upitao zašto bi SAD želele da prime migrante iz Haitija i afričkih zemalja, nazivajući te zemlje ih... »

Trump zasuo uvredama Haiti i Afriku

SEEbiz pre 5 dana
WASHINGTON - Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, po Washington Postu, nekoliko afričkih nacija kao i Haiti "sranjima od zemlje".
Republikanski milijarder primio je u Ovalnom uredu nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za... »

Proglašena lista "Da oslobodimo Beograd" pod brojem 4

Večernje novosti  pre 4 sata  još 3 povezane

Ivanov odbija da potpiše Zakon o jezicima

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

Slovenija preko Crne Gore do druge faze EP

Večernje novosti  pre 6 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.