Hamas

Američke obaveštajne službe podbacile Kirbi: Nismo imali informaciju o planu Hamasa da napadne Izrael

Večernje novosti pre 1 sat
POTPAROL Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da obaveštajne službe te zemlje nisu imale informaciju o planu Hamasa da napadne Izrael. Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija - Obaveštajna zajednica je nagovestila da nije… »

Izrael i Palestinci: Izrael usmerava ofanzivu na jug Pojasa, bolnice u Gazi „poput ratne zone“, kaže UN

Danas pre 1 sat
Posle sedmodnevnog prekida vatre, pregovori o nastavku primirja u Gazi su propali, ponovni sukobi Izraela i palestinske ekstremističke grupe Hamas ušli su u treći dan, dok izraelske snage usmeravaju ofanzivu na jug Pojasa. Iz izraelske vojske kažu da… »

Izrael: Dva broda koje su Huti napali nemaju veze sa našom državom; IDF: Uništili smo 500 tunela Hamasa

Nova pre 2 minuta
Danas je 58. dan sukoba Izraela i Hamasa. Sve najnovije informacije sa Bliskog istoka možete pratiti uživo na Nova.rs. Vojnici IDF-a eliminisali 500 otkrivenih tunela Hamasa u blizini škola, igrališta i džamija. IDF troops eliminated 500 of the 800+… »

IDF: Uništeno 500 ulaza u tunele Hamasa; Teheran upozorava na rizik od širenja sukoba

RTS pre 2 minuta
Nakon sedmodnevnog prekida vatre, žestoke borbe vode se u Pojasu Gaze. Lokalni mediji javljaju da je najmanje 13 civila poginulo je u izraelskim napadima na izbeglički kamp Nusejrat. IDF saopštava da je uništeno 500 ulaza u tunele Hamasa u… »

Dramatično upozorenje Makrona: Rat će trajati deset godina ako je to cilj!

Mondo pre 2 minuta
Francuska je veoma zabrinuta zbog novog nasilja u Gazi. Francuska je veoma zabrinuta zbog novog nasilja u Gazi. Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je u subotu da izraelski cilj "potpunog uništenja Hamasa" mora biti jasno definisan, inače će… »

Gaza: U prethodna 24 sata ubijeno više od 700 Palestinanca

RTV pre 1 sat
GAZA, JERUSALIM - Portparol vlade u Gazi rekao je za Al Džaziru da je u prethodna 24 sata ubijeno više od 700 Palestinaca u Pojasu Gaze. Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je broj poginulih u izraelskim vazdušnim udarima premašio od 7… »

Međunarodni krivični sud pozvao Izrael i Hamas da poštuju međunarodno pravo

Politika pre 51 minuta
HAG – Tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karim Kan pozvao je danas i Izrael i Hamas da se pridržavaju međunarodnog humanitarnog prava i da omoguće isporuku humanitarne pomoći za Pojas Gaze. Kan je, nakon četvorodnevne posete jugu Izraela… »

Ruski „suhoji” jačaju Islamsku Republiku

Politika pre 39 minuta
Dok nastavlja da Moskvi isporučuje dronove kamikaze, Iran je potvrdio nabavku ruskih lovaca, trenažnih aviona i helikoptera. Boško Jakšić Dok se vojni stratezi, diplomate i analitičari bave pitanjem koliko je daleko Iran spreman da ide u podršci… »

Kirbi: Obaveštajne službe SAD nisu znale za Hamasov plan da napadne Izrael

Politika pre 39 minuta
VAŠINGTON – Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da obaveštajne službe te zemlje nisu imale informaciju o planu Hamasa da napadne Izrael. „Obaveštajna zajednica je nagovestila da nije imala pristup… »

Izrael koristi „jevanđelje“ za bombardovanje Pojasa Gaze

Sputnik pre 8 minuta
Izrael koristi veštačku inteligenciju „jevanđelje“ za bombardovanje Pojasa Gaze gde je za mesec dana poginulo više 15.000 ljudi, piše Gardijan. Automatski sistem sadrži podatke za 30-40.000 ljudi koje vlasti sumnjiče da pripadaju pokretu Hamas… »

Vesti dana »