Hrvatska

Modrić: Želim trofej Lige šampiona i novi ugovor sa Realom

Nova pre 1 sat
Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da se dobro oseća uoči subotnjeg finala Lige šampiona između njegovog Real Madrida i Liverpula i dodao da mu je velika želja da osvoji još jednu titulu prvaka Evrope. Modrić igra za… »

Kandić: Postoje nepobitni dokazi da je Hrvatska vojska bombardovala izbegličku kolonu 7. i 8. avgusta 1995. godine

Danas pre 3 sata
Koordinatorka Mreže pomirenja REKOM i dugogodišnja izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić rekla je da postoje nepobitni dokazi da je Hrvatska vojska bombardovala izbegličku kolonu 7. i 8. avgusta 1995. godine. Zabrinjavajuće… »

Zbog parčeta pice dobili 10 meseci zatvora: Dvojica mladića u Hrvatskoj pokušali da ukradu hranu, a na sudu imali krajne…

Blic pre 4 sati
Razbojnička krađa 12 kuna "teškog" parčeta pice dobila je sudski epilog prema kojem su dvojica glavnih aktera, inače od ranije poznatih policiji, nepravosnažno osuđeni na delimično uslovne kazne. R.Š.(21) i S.K. (21) biće pravosnažno osuđeni… »

„Ako bi Ana Brnabić želela da Milanovića nazove budalicom, isto bi rekla ‘bodulica'“: Sagovornici Danasa o rečniku…

Danas pre 5 sati
Hrvatski predsednik Zoran Milanović nije pogrešio što je premijerku Srbije Anu Brnabić nazavo bodulicom budući da tako „kontinentalci“nazivaju otočane. Ipak, teško je komentarisati Milanovićeve izjave koje već duže vreme izlaze iz bilo… »

Ministar pravosuđa Hrvatske: Iniciraću sastanak međudržavne komisije Srbije i Hrvatske

Danas pre 7 sati
Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Malenica izjavio je danas da će idućem razdoblju inicirati sastanak međudržavne komisije Srbije i Hrvatske da bi se rešila otvorena pitanje između dve države. „U nekoliko navrata, od 2018, kada se formirala… »

Hrvatski akademici uvjetuju ulazak BiH u EU trećim entitetom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) poziva na osiguranje ravnopravnosti hrvatskog naroda kroz formiranje trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini(BiH). U dokumentu, u kojem su navedeni uvjeti za ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju (EU)… »

Kandić: Hrvati su bombardovali kolonu

Dnevnik pre 1 dan
Koordinatorka Mreže pomirenja REKOM i dugogodišnja izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić rekla je da postoje nepobitni dokazi da je Hrvatska vojska bombardovala izbegličku kolonu 7. i 8. avgusta 1995. godine. „Zabrinjavajuće… »

Ustaški pozdrav i uniforme Za kraj škole: Nastavnica iz Slavonskog Broda sa osmehom ispratila poruku svojih maturanata!

Kurir pre 1 dan
Maturanti širom Hrvatske u sredu su tradicionalno poslednji dan nastave obeležili „ludim danom” ili „norijadom”. Dugogodišnji običaj je da se đaci u svakom odeljenju svaki dan „uniformišu” radi prepoznatljivosti i da svojom odećom… »

Sramotno je izlaganje hrvatskih akademika! Pukovnik u penziji Pršić nikad oštrije: Na području Kozare ubijeno 69.500 ljudi

Kurir pre 1 dan
Predsednik Srbije reagovao je na pretnje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića kako će našu zemlju skupo koštati optužnice protiv četiri pilota za ubistvo civila na Petrovačkoj cesti 1995. godine. Između ostalog je rekao: - Slušao sam ja… »

Ukrajinka, obožava tompsona i ustaše, pozdravlja sa Za dom spremna! Ovo je profesorka iz Hrvatske čiji đaci dižu ruku kao…

Kurir pre 1 dan
Profesorka hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava. Budući CNC operateri na slici… »

Vesti dana »