Hrvatska - vesti

Čistili školu "Sava Mrkalj"

Vesti online pre 3 sata
U Sjeničaku na Kordunu u Hrvatskoj nedavno je održana akcija čišćenja osnovne škole koja je zapuštena od 1995. godine kad su i stanovnike ovoga sela hrvatske oružane snage proterale u "Oluji".
Škola nosi naziv po Savi Mrkalju (1783-1833.) filologu, filozofu i pesniku, reformatoru srpske ćirilice i srpskog jezika, prethodniku jezičkih reformi Vuka Karadžića. Ova aktivnost je sprovedena u okviru priprema za obeležavanje... »

Budućnost i Cedevita odmah u problemu!

Mondo pre 5 sati
Aktuelni šampioni Crne Gore, odnosno Hrvatske, izgubili su kao domaćini prve utakmice finala plej-ofa.
Budućnost - Mornar 0:1, Cedevita - Cibona 0:1! Finalne plej-of serije u Crnoj Gori i Hrvatskoj počele su iznenađenjima, pošto su branioci titule doživeli poraze na svom parketu. Derek Nidam je sa 34 poena i četiri asistencije... »

Australija dobila mladog Hrvata

Mondo pre 5 sati
FIFA je dozvolila Franu Karačiću da nastupa za "kengure" na predstojećem Mundijalu u Rusiji.
Desni bek zagrebačke Lokomotive Fran Karačić (22), koji je rođen i odrastao u Hrvatskoj, ubuduće će nastupati za reprezentaciju Australije. On je to pravo stekao pošto mu je otac rođen na "petom kontinentu". FIFA dozvoljava... »

Nemac vozio autoputem 252 km/h, naplatili mu 270 evra

Večernje novosti pre 6 sati
rvatska saobraćajna policija zaustavila je državljanina Nemačke (59) koji je vozio brzinom od 252 kilometra na sat na autoputu A-3
Hrvatska saobraćajna policija zaustavila je državljanina Nemačke (59) koji je vozio brzinom od 252 kilometra na sat na autoputu A-3 kod Slavonskog Broda. PROČITAJTE JOŠ: Autoputem vozio 228 km/h, zaustavio ga presretač Kako je... »

Kakav će biti odgovor Srbije na brutalnu hrvatsku pljačku

Sputnik pre 6 sati
U Hrvatskoj cene da Evropski sud za ljudska prava može da donese presudu u korist neke od srpskih firmi, što bi onda, po principu presedana, moglo da znači povratak imovine svim srpskim preduzećima. Zato je odlučila da to predupredi i donese zakon kojim će okončati pljačku srpske imovine koja traje od 1991. godine
Zakon o upravljanju javnom imovinom koji je prošle nedelje usvojio Hrvatski sabor je završni čin otimanja imovine srpskih preduzeća i institucija u Hrvatskoj koje je počelo 1991. godine i traje do dan-danas. Zato Srbija o tome... »

Fifa presudila: Igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, sada će sa Australijom na Mundijal (video)

Kurir pre 8 sati
Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) dozvolila je danas mladom hrvatskom fudbaleru Franu Karačiću da nastupa za Australiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.
Karačić je rođen i odrastao u Hrvatskoj, a stekao je pravo nastupa za Australiju pošto je njegov otac tamo rođen. Fifa dozvoljava fudbalerima da jednom promene reprezentacije za koje će nastupati, pre nego što odigraju prvu... »

Novi dom Jelene Veljače na Tašu

Večernje novosti pre 8 sati
Hrvatska glumica Jelena Veljača preselila se sa porodicom u Beograd na godinu dana
HRVATSKA glumica Jelena Veljača, koja je popularnost stekla ulogama u serijama "Ljubav u zaleđu" i "Vila Marija", više neće morati svake nedelje da putuje u Beograd zbog poslovnih obaveza, jer je odlučila da se preseli u srpsku... »

Linta: Novi zakon u Hrvatskoj završni čin otimanja imovine srpskih preduzeća

RTS pre 14 sati
RTS: Linta: Novi zakon u Hrvatskoj završni čin otimanja imovine srpskih preduzeća
Predsednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta kaže za RTS da Zakon o upravljanju javnom imovinom koji je u petak usvojen u Hrvatskoj predstavlja završni čin otimanja imovine srpskih preduzeća. Ističe da Hrvatska krši Sporazum o sukcesiji i poziva Srbiju da reaguje – pošalje elaborat Evropskoj komisiji, Evropskom parlamentu i Savetu Evrope i na taj način upozna međunarodnu zajednicu i javnost sa kršenjem ljudskih prava u Hrvatskoj.
Miodrag Linta je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je otimanje srpske imovine u Hrvatskoj počelo 1991. godine i da ono i dan-danas traje. "Ovaj zakon predstavlja završni čin otimanja imovine srpskih preduzeća, banaka i drugih... »

Zagreb dobija F-16 Barak: Ministar odbrane poručio da će američki avion biti garant stabilnosti i bezbednosti Hrvatske

Večernje novosti pre 17 sati
"Zahvaljujem Sjedinjenim Američkim Državama, najvažnijem strateškom partneru Hrvatske na inicijativi i odobrenju. Drago mi je što imao priliku da vidim Ameriku iz kabine F-16", rekao je Krstičević
Potpredsednik vlade i ministar odbrane Hrvatske, Damir Krstičević, koji boravi u zvaničnoj poseti SAD leteo je američkim borbenim avionom F-16 Barak, koji će, kako se očekuje, Hrvatska dobiti do 2020, biti garant stabilnosti i... »

Linta: Zakon u HR je završni čin otimanja srpske imovine

Vesti online pre 18 sati
Zakon o upravljanju javnom imovinom, koji je u petak usvojen u Hrvatskoj, predstavlja završni čin otimanja imovine srpskih preduzeća, izjavio je danas predsednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta.
On je za RTS rekao da Hrvatska krši Sporazum o sukcesiji i pozivao Srbiju da reaguje tako što će poslati elaborat Evropskoj komisiji, Evropskom parlamentu i Savetu Evrope i tako upoznati međunarodnu zajednicu i javnost sa... »

©2018 Netmark d.o.o.