Ipsos

Tri četvrtine mlađih od 29 godina u Hrvatskoj ne želi vakcinu Slavonci izrazito protiv, stariji su skloniji vakcinaciji

Blic 19.12.2020
Tri četvrtine mlađih od 29 godina u Hrvatskoj se ne želi vakcinisti protiv virusa korona, pokazalo je istraživanje sporovedeno među punoletnim građanima. Istraživanje je sporovela agencija IPSOS na 602 punoletna građana 17. i 18. decembra od kojih… »

Tri četvrtine mladih Hrvata ne želi da se vakciniše protiv korone

N1 Info 19.12.2020
Tri četvrtine mlađih od 29 godina u Hrvatskoj se ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa, pokazalo je istraživanje sporovedeno među punoletnim građanima. Istraživanje je sporovela agencija IPSOS na 602 punoletna građanina 17. i 18. decembra… »

Tri četvrtine mladih u Hrvatskoj ne želi da se vakciniše

Nova 19.12.2020
Tri četvrtine mlađih od 29 godina u Hrvatskoj se ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa, pokazalo je istraživanje sprovedeno među punoletnim građanima. Istraživanje je sporovela agencija IPSOS na 602 punoletna građanina 17. i 18. decembra od… »

Evo kakav stav o vakcinaciji potiv korone imaju Hrvati

Alo 19.12.2020
Tri četvrtine mlađih od 29 godina u Hrvatskoj se ne želi vakcinisti protiv virusa korona, pokazalo je istraživanje sporovedeno među punoletnim građanima. Istraživanje je sporovela agencija IPSOS na 602 punoletna građana 17. i 18. decembra od kojih… »

“Biološko oružje, Kina, Bil Gejts…”: Oko 80 odsto ljudi na Zapadnom Balkanu makar delimično veruje u neku teoriju…

Nedeljnik 19.12.2020
Profimedia Teorije zavere na Zapadnom Balkanu pronalaze plodno tlo. Institucije su krhke i često im se ne veruje, a postoji i predistorija teorija koje su naročito nabujale tokom devedesetih godina prošlog veka. I dok su teorije zavere u vezi s… »

Zašto na Balkanu većina veruje u teorije zavere o koronavirusu

Glas Amerike 10.12.2020
BEOGRAD — Više od tri četvrtine građana na Zapadnom Balkanu veruje u jednu ili više teorija zavere o Kovidu 19, za razliku od ostatka Evrope gde takve teorije podržava trećina ili četvrtina stanovnika, navodi se u istraživanju grupe eksperata za… »

BCZLJP: Godinu obeležila brojna ograničenja i derogacije ljudskih prava

N1 Info 09.12.2020
Ovu godinu u Srbiji obeležila su brojna ograničenja i derogacije ljudskih prava garantovanih Ustavom i međunarodnim dokumentima koja su kulminirala tokom vanrednog stanja od 15. marta do 6. maja, navodi se u istraživanju koje je danas predstavio… »

Studija u Engleskoj: Koliko je zaključavanje doprinelo smanjenju zaražavanja

Večernje novosti 30.11.2020
Nivo infekcije kovidom-19 u Engleskoj je za mesec dana nacionalnog zaključavanja pao 30 odsto i virus se sada povlači, pokazalo je veliko istraživanje u kojem je učestvovalo više od 100.000 dobrovoljaca. Engleska je svoje drugo "zatvaranje" započela… »

Od kontrole stresa do beleženja navika u spavanju, šta sve mogu današnji pametni satovi

Blic 24.11.2020
Pametni satovi odavno nisu tu samo da nam pokažu tačno vreme, pa čak ni „samo“ da nas drže na vezi sa telefonom proslešujuđi notifikacije, pozive i slično. Satovi su nam danas postali i lični trenei, ali i odlična pomoć za kontrolu stresa… »

Svetski dan televizije: Od eksperimenta do osnovnog sredstva informisanja

Cenzolovka 21.11.2020
Televizija, isprva eksperimentalni projekat, svoje zlatno doba doživljava tokom 1950-ih. Ipak, opstala je i pored interneta i društvenih mreža, a pandemija virusa korona dodatno je ojačala njenu ulogu u informisanju građana. Foto: Pixabay /… »

Vesti dana »

Danas je Đurđevdan

Glas Zapadne Srbije pre 37 minutajoš 8 povezanih

Blinken: SAD će odgovoriti na nepromišljene postupke Rusije

Slobodna Evropa pre 49 minutajoš 6 povezanih