Irak

"Čovek iz američke ambasade mi je rekao ove reči" Lazanski otkrio šta se događalo "iza kulisa" uoči krvavog rata u SFRJ

Pravda pre 36 minuta
Više od 40 godina bio sam novinar koji se isključivo bavio spoljnom politikom i vojnim odnosima u svetu. Odnosno, nisam prošao klasičnu novinarsku školu, po kojoj novinari počinju karijeru praćenjem cena na pijaci do problema sindikata i… »

Moskva iznela uslov za mirovne pregovore: Kijev mora ovo da ispuni

Pravda pre 1 dan
Kremlj je danas saopštio da neke odredbe iz Sporazuma u Minsku iz 2014. godine (poznat i kao Minsk 2) između Kontakt grupe i proruskih snaga na istoku Ukrajine moraju biti ispunjene, pre nego što se nastave mirovni pregovori, javio je Rojters… »

Velika isporuka sletela u Siriju: Američki helikopteri stigli iz Iraka pretovareni, pakleni plan se ostvaruje

Srbija danas pre 1 dan
Situacija u Siriji je izuzetno loša. Američki vojni helikopteri prevozili su logistiku i oružje iz Iraka na severoistok Sirije, javila je Sirijska arapska novinska agencija 10. aprila. - Helikopteri američkih okupacionih snaga koji su doletali iz… »

Stota godišnjica Transjordana, preteče države Jordan

Danas pre 1 dan
Jordan ili Hašemitska Kraljevina Jordan arapska je država na Bliskom Istoku. Nalazi se na razmeđi Afrike, Azije i Evrope. Graniči se sa Izraelom, Saudijskom Arabijom, Irakom i Sirijom. Glavni grad je Aman, najmnogoljudniji grad u Jordanu. Država… »

Šta se dešava? Američke trupe masovno napuštaju Irak!

Pravda pre 1 dan
Otprilike 2.700 vojnih savetnika od 5.200 napustilo je Irak usred trenutnog povlačenja SAD-a, a sve strane trupe koje su ostale u bliskoistočnoj državi tu su da savetuju iračke trupe i ne vode nikakve borbe, rekao je Hussein Alavi, savetnik iračkog… »

Preminuo Remzi Klark, bivši američki ministar i svetnik Slobodana Miloševića

B92 pre 2 dana
Bivši američki ministar pravosuđa Remzi Klakr Clark umro je u 93. godini. Klark je tokom svoje karijere bio i pravni savetnik bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Ministar pravosuđa bio je od 1967. do 1969. Kao ministar, nadzirao… »

Svi napadi na američke snage: "Ašab al-Kaf" prikazao kako brutalno uništava "Jenkije" u Iraku (video)

Srbija danas pre 2 dana
AK je proiranska šiitska grupa osnovana u avgustu 2019. godine. Dana 9. aprila, islamska revoulucionarna organizacija u Iraku "Ašab al-Kaf" (AK) objavila je video koji dokumentuje nedavne napade na američke snage. Četvorominutni video, koji je kanal… »

Dejvid Petreus: Novi Hladni rat se vodi digitalno

Danas pre 3 dana
Rusija se poslednjih godina vratila na svetsku pozornicu kao „sila u usponu“, i na to ne treba da zaboravimo, ali je i NATO umnogome proširio opseg delovanja i dužnosti u odnosu na period Hladnog rata, poručio je Dejvid Petreus, američki general u… »

Nada u povlačenje američkih snaga iz Iraka, za sada bez datuma

Glas Amerike pre 4 dana
VAŠINGTON — Poboljšane performanse iračkih vojnih snaga omogućavaju Sjedinjenim Državama i Iraku da gledaju unapred ka danu kada američke snage više neće biti potrebne kao pomoć Bagdadu u sprečavanju pretnji terorističke grupe Islamska… »

Otvoreni dokumenti pentagona: Evo za koga je radio aktuelni lider Islamske države

Pravda pre 3 dana
Trenutni lider „Islamske države“ Abu Ibrahim al-Hašemi al-Kuraši bio je obaveštajac američke vojske 2008. godine. Relevantne materijale predstavilo je američko Ministarstvo odbrane, a objavio Vašington Post. Na desetine dokumenata sa kojih je… »

Vesti dana »

Skoro 3.000 novozaraženih

Vesti online pre 3 satajoš 26 povezanih

Kandić: Sramota je šta KMDLNJ piše o Savi Janjiću

N1 Info pre 35 minutajoš 16 povezanih

I dres Aleksandra Mitrovića na aukciji za Gavrila

Sportski žurnal pre 53 minutajoš 18 povezanih