Irak - vesti

Grčka policija uhapsila tri krijumčara migranata kod granice sa Turskom

Novi magazin pre 1 sat
Grčka policija je saopštila danas da je uhapsila tri krijumčara migranata, jednog Turčina i dva Iračanina, na grčko-turskoj granici.
Krijumčari su uhapšeni pošto su poveli 45 ljudi poreklom iz Sirije i Iraka, među kojima su bila i deca, preko reke Marice (Evros) koja je prirodna granica između Grčke i Turske. Krijumčari su koristili gumeni motorni čamac, a... »

Eskalacija: Turska planira vojni upad i u Irak! Evo zašto!

Pravda pre 2 sata
Posle invazije na provinciju Afrin u Siriji, Turska najavljuje da će se u saradnji sa vladom u Bagdadu obračunati i sa Kurdima na severu Iraka.
U Ankari su odbacili zahtev Evropskog parlamenta da odmah prekine vojnu operaciju „Maslinova grančica” u Afrinu u Siriji i ističu da se neće zaustaviti sve dok ne iščupaju korene teroristima u regionu. U turskoj vladi najavljuju... »

U Grčkoj uhapšeni krijumčari migranata

N1 Info pre 2 sata
Grčka policija je saopštila da je uhapsila tri krijumčara migranata, jednog Turčina i dva Iračanina, na grčko-turskoj granici.
Krijumčari su uhapšeni pošto su poveli 45 osoba poreklom iz Sirije i Iraka, među kojima su bila i deca, preko reke Marice (Evros), koja je prirodna granica između Grčke i Turske. Krijumčari su koristili gumeni motorni čamac, a... »

Zukorlić apeluje na spas porodica terorista ID: Spasiti 11 državljana Srbije iz kurdskog logora

Pravda pre 1 dan
Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće povratak u zemlju.
Zukorlić je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena tih žena i dece, gotovo izvesno da su oni sa područja Sandžaka, a veruje i da su oni članovi porodica bivših boraca ID. "Deca, međutim, nisu nizašta kriva i zato... »

Zaharova raskrinkala Britance: Oštre reakcije prema Rusiji zbog rata u Siriji

Srbija danas pre 1 dan
Dodaje da Zapad pokušava odvrati pažnju od stvari koje su u radili u Iraku i Siriji
Rusija smatra da su ljutite reakcije Britanije povodom slučaja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije povezane sa ratom u Siriji, javlja AP. Britanija oštro reaguje prema Rusiji zbog toga što je frustrirana... »

Zukorlić apeluje: Spasiti 11 državljana Srbije iz logora na tromeđi Sirije, Iraka i Turske

Sputnik pre 1 dan
Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće im povratak u zemlju.
Zukorlić je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena tih žena i dece, gotovo izvesno da su oni sa područja Sandžaka, a veruje i da su oni članovi porodica bivših boraca DAEŠ-a. „Deca, međutim, nisu nizašta kriva, i... »

Zaharova: Reakcija Zapada na trovanje - zbog rata u Siriji

N1 Info pre 1 dan
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je "ljutita" reakcija Zapada zbog napada nervnih gasom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju na jugozapadu Velike Britanije povezana sa ratom u Siriji.
Zaharova je odbacila optužbe da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna, ali i tvrdnje o postojanju nervnog agensa "novičok" za koji London tvrdi da je korišćen u napadu. Ona je rekla u intervjuu za televiziju Rusija-24 da... »

Zukorlić traži od Srbije da izvuče iz Sirije i Iraka porodice pripadnika Islamske države!

Srbija danas pre 1 dan
Šokantan zahtev lidera SPP-a
Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće povratak u zemlju.... »

Ekskluzivno: Spisak 250 islamskih ratnika sa balkana u Siriji i iraku (13): Među teroristima i Mevljudin Kopilji iz Zemun Polja

Srbija danas pre 1 dan
Odveo ga Samir Šaćiri iz Smedereva
Klarić Elvira (1985) iz Vrnograča kod Velike Kladuše. U decembru 2013. godine napustila je muža Salahudina Balića i dvoje dece (od deset i tri godine) i otišla u Siriju. Salahudin je izjavio da je pre toga cele noći provodila na internetu, dopisujući se preko Fejsbuka... »

U Iraku pao helikopter, poginulo sedam američkih vojnika

Sandžak press pre 1 dan
Na zapadu Iraka pao je helikopter u kojem se nalazilo sedam američkih vojnika, potvrđeno je iz međunarodne koalicije koju u borbi protiv terorističke organizacije ISIS predvode Sjedinjene Američke Države (SAD). Službenici su izjavili da su spasilačke službe na terenu nakon rušenja helikoptera u... »

Rusija broji glasove – 73,9 odsto za Putina

RTS  pre 25 minuta  još 48 povezanih

Izbori na četiri mesta u Beogradu, do 19h izašlo 24 odsto

N1 Info  pre 51 minut  još 15 povezanih

Jokić vrlo dobar, ali Denver sve dalje od plej-ofa, Bogdanović 12, Bjelica 7

Sportski žurnal  pre 9 sati  još 14 povezanih

Porodila se Ana Ivanović?

Mondo  pre 3 sata  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.