Irak - vesti

Italija šalje vojnike u Niger zbog krijumčarenja migranata

Blic pre 5 sati
Italijanski parlament odobrio je slanje vojne misije u Niger, u cilju borbe protiv trgovine ljudima i terorizma.
Prema rečima italijanskog premijera Paola Đentilonija, neki od pripadnika italijanske Vojske u Iraku biće prebačeni u Niger, u kome se odvija veliki deo krijumčarenja migranata, prenosi Rojters. Slanje italijanskih vojnika u... »

Italija šalje vojsku u Niger zbog migranata

Politika pre 9 sati
Rim - Italijanski parlament odobrio je slanje vojne misije u Niger, u cilju borbe protiv trgovine ljudima i terorizma.Prema rečima italijanskog premijera Paola Đentilonija, neki od pripadnika italijanske Vojske u Iraku biće prebačeni u Niger, u kome se odvija veliki deo krijumčarenja migranata,... »

Margarita Simonjan objašnjava: Šta je glavna uloga RT

Sputnik pre 13 sati
Glavna urednica RT Margarita Simonjan je izjavila u intervjuu za En-Bi-Si da je ključna uloga televizije da informiše publiku.
„Cilj RT je da informiše gledalište. Ako smatrate da ’informisati‘ znači ’uticati‘, znači da je tako. Međutim, mi, kao i svaki drugi medij u svetu, želimo da informišemo publiku i smatramo to veoma važnim. Ako svi mediji počnu da... »

Podaci službe bezbednosti: 250 islamskih ratnika sa Balkana u Siriji i Iraku

Pravda pre 20 sati
Teški vojni porazi Islamske države i drugih islamskih terorističkih organizacija na ratištima u Siriji i Iraku i mogući kraj rata u tim zemljama ponovo je aktuelizovao pitanje sudbine terorista koji su u taj region došli iz raznih delova sveta.
U njihovim matičnim državama vlada strah da će se mnogi islamski ekstremisti vratiti kući i nastaviti sa propagiranjem ratnohuškačkog islama i terorističkim akcijama. Taj strah prisutan je i u bivšim jugoslovenskim republikama.... »

Jermenija usvojila rezoluciju o genocidu nad Jazidima

Blic pre 1 dan
Parlament Jermenije usvojio je danas rezoluciju u kojoj priznaje kao genocid ubistva Jazida u akcijama "Islamske države" u Iraku 2014. godine i poziva na međunarodnu istragu tog zločina.
DŽihadisti su pre četiri godine masakrirali hiljade pripadnika naroda Jazida. Hiljade žena i devojčica je oteto i silovano, a u velikom broju slučajeva korištene su kao seksulno roblje. "Sa ovom rezolucijom mi ne samo da... »

Ekskluzivno: Spisak 250 islamskih ratnika sa Balkana u Siriji i Iraku (1)

Srbija danas pre 1 dan
U njihovim matičnim državama vlada strah da će se ekstremisti vratiti i nastaviti sa propagiranjem ratnohuškačkog islama i terorističkim akcijama
Teški vojni porazi Islamske države i drugih islamskih terorističkih organizacija na ratištima u Siriji i Iraku i mogući kraj rata u tim zemljama ponovo je aktuelizovao pitanje sudbine terorista koji su u taj region došli iz... »

Buran život nove voditeljke Jutarnjeg na "pinku": Malo ko zna da se udala za njega posle samo 7 dana, a za dlaku je izbegla bombardovanje u Iraku

Blic pre 1 dan
Malo ko je očekivao da će videti nju na mestu voditeljke "Jutarnjeg programa" televizije Pink, s obzirom da je odgovorna za jednu od najgledanijih emisija na istoj TV, koja se emituje već više od deceniju.
Lea Kiš pregovara sa čelnicima Pinka oko vođenja jutarnje emisije, a malo ko zna da se za supruga, sa kojim je dugo u braku, udala posle samo nedelju dana zabavljanja. Kako je izbegla bombardovanje u Iraku, kao i mnoge druge... »

Pentagon tvrdi da ne podržava PYD/PKK u Afrinu

Al Jazeera pre 1 dan
Strukture Radničke stranke Kurdistana / Partije demokratskog jedinstva nisu dio operacije protiv oružane grupe Islamska država Irak i Levant.
Pentagon je saopštio da Sjedinjene Američke Države ne podržavaju strukture Radničke stranke Kurdistana / Partije demokratskog jedinstva (PYD/PKK) u sirijskom gradu Afrinu, javlja agencija Anadolija. Portparol Pentagona Adrian... »

"Dw": Problem o kome se ne govori Šta će biti sa decom pripadnika Islamske države?

Blic pre 1 dan
RTV: Deca islamskih boraca se vraćaju u Evropu
Iako je "Kalifat" u Siriji i Iraku sveden na dva odsto nekadašnje teritorije i Islamska država blizu potpunog poraza, za njom će ostati veliki problem o kojem se malo govori - deca boraca, od kojih se neka vraćaju u Evropu, piše danas "Dojče Vele".
Teroristička organizacija Islamska država (ID/IS) u Siriji i Iraku je najvećim delom uništena, a prema podacima američke vojske, džihadisti su u te dve zemlje izgubili čak 98 odsto svoje teritorije. Namera sirijske, iračke i... »

Evropa u panici: Šta će biti sa decom džihadista?

Srbija danas pre 1 dan
Ideološko i psihološko nasleđe Islamske države ozbiljan problem
Teroristička organizacija Islamska država u Siriji i Iraku je najvećim delom uništena, a prema podacima američke vojske, džihadisti su izgubili čak 98 odsto svoje teritorije. Za zloglasnom Islamskom državom će ostati veliki... »

Proglašene još četiri izborne liste

B92  pre 4 sata  još 3 povezane

Maša uspešna – još jedan meč do Novakovog

B92  pre 1 sat  još 3 povezane

Ivanov odbija da potpiše Zakon o jezicima

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

Mađarska eliminisana sa EP, Makedonci prvi u grupi C

Večernje novosti  pre 6 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.