Irak

Ministar odbrane SAD: Američka vojska iz Sirije ide u Irak

Danas pre 2 sata
Ministar odbrane Mark Esper rekao je danas da će se američka vojska prema trenutnom planu premestiti iz severne Sirije u zapadni Irak, gde će nastaviti borbu protiv Islamske države kako bi sprečili ponovno uspostavljanje te terorističke… »

Američki kamioni došli iz Iraka po vojnike u Siriji

Sputnik pre 2 sata
Američki konvoj kamiona ušao je sa teritorije Iraka u Siriju kako bi evakuisao američke vojne baze na severu zemlje, gde Turska sprovodi vojnu operaciju protiv kurdskih snaga, javila je sirijska agencija SANA. Prema navodima agencije, konvoj… »

Pentagon otkrio gde idu američke trupe iz Sirije

Sputnik pre 4 sata
Američki ministar odbrane Mark Esper izjavio je da će oko hiljadu američkih vojnika koji se povlače sa severa Sirije otići u zapadni Irak. Šef Pentagona napomenuo je da će američka vojska nastaviti da vodi kampanju protiv terorističke grupe DAEŠ… »

U Bagdad zbog fudbala, iz Bagdada ekspresno

RTS pre 5 sati
Iako naizgled lep, život profesionalnog sportiste nije uvek lak. Da je tako potvrđuje i mladi fudbaler iz Srbije koji je zbog posla pre manje od mesec dana otputovao za Irak. Tamo se zadržao svega 12 dana, odakle je uz pomoć srpske ambasade uspeo da… »

Turska: Uhapšeni deseci pobjeglih ISIL-ovaca

Al Jazeera pre 23 sata
Ministar unutrašnjih poslova je rekao za turske medije kako je 195 drugih osumnjičenih za pripadnost ISIL već privedeno. Turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu saopćio je kako je 41 osumnjičeni pripadnik oružane grupe Islamska država… »

Izručen osumnjičeni za stradanje 350 migranata

B92 pre 16 sati
Novi Zeland izručio je Australiji iračkog državljanina (43) osumnjičenog za krijumčarenje ljudi, koje je dovelo do pogibije više od 350 migranata. Oni su stradali kada je njihov brod potonuo 2001. godine. On je uhapšen kasno sinoć na aerodromu u… »

Stefanović opleo po vlasti: Danas biti opozicionar je kao biti član kolonije leproznih! Država je pod okupacijom jednog…

Pravda pre 3 dana
"Ne bavimo se brojevima, kad imate lažne izbore, onda su brojke važne kao u Turkmenistanu ili Sadamovom Iraku. Sigurni smo da će građani ostati kod kuća, a oni koji budu primorani da zaokruže to neće značajnije utiče. Nas to ne interesuje", kaže… »

Stefanović i Jovanović u 360 stepeni: Da li treba bojkotovati izbore

N1 Info pre 2 dana
"Ne bavimo se brojevima, kad imate lažne izbore, onda su bojke važne kao u Turkmenistanu ili Sadamovom Iraku. Sigurni smo da će građani ostati kod kuća, a oni koji budu primorani da zaokruže to neće značajnije utiče. Nas to ne interesuje", kaže… »

Kakva je sudbina najvećeg naroda bez države?

Vesti online pre 2 dana
Jedan od najstarijih naroda na Bliskom istoku i najveći narod na svetu bez države. Kurdistan – zemlja Kurda – naziv je za planinski kraj neodređenih granica između gorja Ararata, Taurusa i Zagrosa u jugoistočnoj Turskoj, severoistočnom Iraku… »

Le Drian u Bagdadu razgovara o sudbini stranih militanata

Slobodna Evropa pre 3 dana
Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian doputovao je Bagdad gde će razgovarati o mogućem transferu i suđenju u Iraku stranih militanata, među kojima ima 60 Francuza zatočenih na severoistoku Sirije, području na meti turske vojne ofanzive, navodi… »

Vesti dana »