Irak - vesti

Bagdadijeva desna ruka: Zamenik lidera Islamske države osuđen na smrt

Blic pre 1 sat
Sud u Iraku osudio je danas na smrt vešanjem zamenika lidera "Islamske države" Ismaila Alvana Salmana al-Itavija, zbog terorizma. - Krivični sud u Bagdadu osudio je na smrt vešanjem jednog od istaknutih lidera 'Islamske države', koji je zamenik vođe džihadista Abu Bakra al-Bagdadija - rekao je... »

Amerika odlučila: Zastrašujući ratnik F-35B dolazi u Siriju i počinje obračun sa ruskim su-57 i s-400

Pravda pre 1 dan
Američka vojska namerava da iskoristi borbeni avion F-35B Lightining II u Siriji. Prema rečima stručnjaka, ovaj tip aviona ima potencijal da zastraši neprijateljske snage.
Očekuje se da će F-35B moći da obavi bilo koju misiju u Siriji. Ovo je jedini avion baziran na palubi na Bliskom istoku, i američka vojska ih može koristiti za vojne operacije na teritoriji Sirije, Iraka ili Avganistana. Američko... »

Njemačka će smanjiti broj vojnika u sjevernom Iraku

Al Jazeera pre 1 dan
Njemačka ministrica odbrane Ursula von der Leyen je istakla da ta zemlja razmatra smanjenje broja vojnika sa 150 na 100.
Njemačka će smanjiti broj vojnika razmještenih u sjevernom Iraku, izjavila je njemačka ministrica odbrane Ursula von der Leyen. Ona je u obraćanju novinarima tokom posjete Erbilu, gradu na sjeveru Iraka, istakla da Njemačka... »

Prevrnuo se brod s migrantima kod obale Turske

B92 pre 2 dana
B92: Prevrnuo se brod s migrantima kod obale Turske
Istanbul -- Najmanje dve osobe stradale su kada se brod s migrantima prevrnuo kod Bodruma u jugozapadnoj Turskoj, javlja turska obalska straža. Spaseno je 16 ljudi.
Obalska straža navodi da se u nesreći stradale najmanje dve žene i da se traga za još jednom ženom koja je prijavljena da je nestala s prevrnutog broda. Od onih koji su spaseni 15 osoba je iz Iraka a jedna iz Sirije. Stotine... »

Nezgoda u Grčkoj: Kamion sa migrantima udario u automobil, povređene tri osobe

Blic pre 2 dana
Grčka policija saopštila je danas da su tri migranta povređena kada je kamion u kojem su bili sa još 38 osoba prošao kroz ogradu i udario u parkiran automobil kod grada Didimotika nedaleko od grčko-turske granice. U saopštenju se navodi da je 27-godišnji vozač kamiona iz Avganistana uhapšen nakon... »

Irak tone u haos

Politika pre 2 dana
Protesti građana potresaju zemlju koja ni četiri meseca nakon izbora nema vladu, dok se za uticaj u njoj nadmeću Amerika, Iran, Saudijska Arabija i Turska
Posle parlamentarnih izbora u Iraku, na kojima niko nije osvojio dovoljan broj glasova da bi sam formirao vladu, usledile su duboke podele i nemiri, koji se poslednjih dana zaoštravaju. „Irak tone u haos čiji je rasplet u ovom... »

Povređena tri migranta u Grčkoj

B92 pre 2 dana
B92: Povređena tri migranta u Grčkoj
Beograd -- Tri migranta su povređena kada je kamion sa 41 migrantom probio žičanu ogradu i zabio se u parkirane automobile u predgrađu Didimotike.
To je saopštila grčka policija. Isti izvori su saopštili da je 27-godišnji vozač kamiona, Avganistanac, uhapšen u subotu u tom gradu pod optužbom da je odbio da stane na policijskom čekpointu. Ovi migranti koji dolaze iz Iraka,... »

Nemačka ministarka odbrane u poseti Bagdadu

Blic pre 2 dana
Nemački ministar odbrane Ursula fon der Lajen razgovarala je danas u Bagdadu sa ministrom odbrane Iraka Irfanom al Hajalijem o angažovanju vojnika Bundesvera u toj zemlji. Nemački vojnici stacinirani su u Jordanu i odatle pomažu u borbi protiv Islamske države u Siriji i Iraku. Nemačka Vlada... »

Nemačka ne isključuje ideju o strateškoj bazi na Bliskom istoku

RTV pre 3 dana
RTV: Nemačka ne isključuje ideju o strateškoj bazi na Bliskom istoku
AZRAK - Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je da nije isključeno da će njena zemlja dugoročno angažovati oružane snaga na Bliskom istoku, prenosi Rojters.
Ona je to izjavila tokom posete vazduhoplovnoj bazi u Jordanu u kojoj 300 pripadnika nemačkih trupa opslužuje avion za dopunjavanje gorivom i četiri borbena aviona "Tornado" koji lete u misijama izviđanja u okviru operacija... »

Asad poslao čuvenog generala u Idlib: Njegov dolazak na prve linije fronta može da znači samo jedno

Srbija danas pre 3 dana
Sve spremno za ofanzivu
Sirijski ministar odbrane general Ali Abdulah Ajub, otputovao je na sever zemlje u ime predsednika Bašara Al Asada. Prema saopštenjima sirijske vojske, general Ajub obišao je linije fronta u provincijama Hama i Idlib, i tom prilikom se sastao sa lokalnim komandantima.... »

©2018 Netmark d.o.o.