Irak

Amerikanci se povlače ka Iraku, uništili svoju bazu sa pistom

RTS pre 6 sati
Američki vojnici koji su se povukli iz Sirije uništili su svoju bazu sa pistom za vojne transportne avione i helidromom u toj zemlji, izvestila je sirijska novinska agencija Sana. Baza koja se nalazi u blizini Tel Bajdara je potpuno uništena nakon… »

Svet u neverici! Američka vojska povukla neviđen potez: Ovo je zemlja u koju će se američki vojnici preseliti iz Sirije…

Pravda pre 13 sati
Američki ministar odbrane Mark Esper kaže da će, prema trenutnim planovima, svi američki vojnici koji napuštaju Siriju ići u zapadni Irak. Esper je istakao i da će vojska nastaviti da vrši operacije protiv takozvane Islamske države kako bi… »

Ministar odbrane SAD-a doputovao u Afganistan

Al Jazeera pre 8 sati
Esper vjeruje da SAD može smanjiti broj vojnika u Afganistanu na 8.600, a da ne naškodi borbi protiv Al-Kaide i ISIL-a. Ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Mark Esper stigao je danas u Afganistan usred zastoja mirovnih napora, prenosi… »

Američki vojnici iz Sirije idu u Irak, povlače se i kurdske snage

Glas Amerike pre 24 sata
Američke snage povukle su se u nedelju iz svoje najveće baze u Siriji, dok je sekretar za odbranu Mark Esper najavio da će svi vojnici, koji napuste tu zemlju, biti raspoređeni na zapadu Iraka i nastaviti da sprovode anti-terorističke operacije… »

Američki kamioni došli iz Iraka po vojnike u Siriji

Sputnik pre 12 sati
Američki konvoj kamiona ušao je sa teritorije Iraka u Siriju kako bi evakuisao američke vojne baze na severu zemlje, gde Turska sprovodi vojnu operaciju protiv kurdskih snaga, javila je sirijska agencija SANA. Prema navodima agencije, konvoj… »

Pentagon otkrio gde idu američke trupe iz Sirije

Sputnik pre 14 sati
Američki ministar odbrane Mark Esper izjavio je da će oko hiljadu američkih vojnika koji se povlače sa severa Sirije otići u zapadni Irak. Šef Pentagona napomenuo je da će američka vojska nastaviti da vodi kampanju protiv terorističke grupe DAEŠ… »

U Bagdad zbog fudbala, iz Bagdada ekspresno

RTS pre 16 sati
Iako naizgled lep, život profesionalnog sportiste nije uvek lak. Da je tako potvrđuje i mladi fudbaler iz Srbije koji je zbog posla pre manje od mesec dana otputovao za Irak. Tamo se zadržao svega 12 dana, odakle je uz pomoć srpske ambasade uspeo da… »

Turska: Uhapšeni deseci pobjeglih ISIL-ovaca

Al Jazeera pre 1 dan
Ministar unutrašnjih poslova je rekao za turske medije kako je 195 drugih osumnjičenih za pripadnost ISIL već privedeno. Turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu saopćio je kako je 41 osumnjičeni pripadnik oružane grupe Islamska država… »

Izručen osumnjičeni za stradanje 350 migranata

B92 pre 1 dan
Novi Zeland izručio je Australiji iračkog državljanina (43) osumnjičenog za krijumčarenje ljudi, koje je dovelo do pogibije više od 350 migranata. Oni su stradali kada je njihov brod potonuo 2001. godine. On je uhapšen kasno sinoć na aerodromu u… »

Stefanović opleo po vlasti: Danas biti opozicionar je kao biti član kolonije leproznih! Država je pod okupacijom jednog…

Pravda pre 4 dana
"Ne bavimo se brojevima, kad imate lažne izbore, onda su brojke važne kao u Turkmenistanu ili Sadamovom Iraku. Sigurni smo da će građani ostati kod kuća, a oni koji budu primorani da zaokruže to neće značajnije utiče. Nas to ne interesuje", kaže… »

Vesti dana »

Na današnji dan, 21. oktobar

B92 pre 1 minutjoš 1 povezana

DW: Tramp je u Siriji potučen na svim frontovima

Večernje novosti pre 3 satajoš 1 povezana

Kurti u Tirani doživeo saobraćajni udes

Večernje novosti pre 2 satajoš 1 povezana

Pred nama je najtopliji 21. oktobar u Beogradu

Blic pre 43 minutajoš 1 povezana