Irak - vesti

Irak: Cene nafte će vremenom porasti

RTV pre 4 sata
RTV: Irak: Cene nafte će vremenom porasti
BAGDAD - Irački ministar za naftu Tamer Gadban očekuje da će se pad cena nafte zaustaviti i da će cene vremenom porasti.
Smatra i da bi cene "crnog zlata" pale na 45 do 50 dolara za barel ukoliko Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) ne smanji proizvodnju, prenosi agencija Rojters. Gadban kaže i da tehnički razlozi nisu uzrok nedavnog pada... »

Indeks ljudske slobode: Slovenija je, očekivano, najslobodnija zemlja regiona, ali da li vas iznenađuje ko je ispred nas (mapa)

Blic pre 5 sati
Stanje sloboda u svetu je u padu, od ocene 7,07 na ocenu 6,89 na desetostepenoj skali Indeksa ljudske slobode, koji prati i rangira 162 zemlje. Najbolju poziciju među zemljama sveta, na osnovu 79 jedinstvenih indikatora ličnih, civilnih i ekonomskih sloboda, zauzima Novi Zeland, nakon čega sledi... »

Dobrotvorni diplomatski bazar: Mirisi i melodije sa svih meridijana sveta

Večernje novosti pre 10 sati
Dobrotvorni diplomatski bazar na Beogradskom sajmu. Posetioci se sladili nacionalnim jelima
MELODIJA sa svih meridijana i mirisi tradicionalnih poslastica preplitali su se u nedelju u Hali 2 Beogradskog sajma, gde je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena, održan Dobrotvorni diplomatski bazar. U samo jednom danu... »

Hitno! Sirijska pvo odbila žestok vazdušni napad na aerodrom u Damasku: Neće proći nekažnjeno! (foto/mapa)

Srbija danas pre 16 sati
Novi napad
Sirijska protivvazdušna odbrana odbila je napad na međunarodni aerodrom u Damasku. damascus attack pic.twitter.com/gd1fShJwQ0 — ✪ Area ✈ 82 ✪ (@Surveillance911) December 9, 2018 I dalje nije sigurno da li je u pitanju izraelski vazdušni napad kao što se pretpostavlja,... »

Tramp izabrao novog načelnika generalštaba vojske SAD

Danas pre 19 sati
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je danas da je za novog načelnika Generalštaba američke vojske izabrao iskusnog komandanta, generala Marka Milija (Milley).
Mili je bio komandant u ratovima u Iraku i Avganistanu, a ako Senat potvrdi njegovo imenovanje, on će na toj poziciji naslediti Džozefa Danforda. Danfordov mandat ističe 1. oktobra sledeće godine, a Tramp je izjavio da će datum... »

Ruski ekspert sve otkrio! Evo šta je ključ za pobedu - sve je jasno! Eufratom će poteći krv (mapa)

Srbija danas pre 20 sati
U vreme relativnog smirivanja situacije u Siriji, američka koalicija gotovo svakodnevno bombarduje sirijsku provinciju Deir ez Zor, a rezultat je desetine poginulih i ranjenih civila. Amerikanci kažu da se bore protiv terorista, ali pravi razlog za dizanje američke avijacije, prema oceni eksperta, jeste nafta.
Sirijska provincija Deir ez Zor se nalazi na istoku zemlje, na granici sa Irakom. Upravo ovde je i počeo rat pre osam godina, mnogo pre formiranja terorističke organizacije Islamske države. Iako se zapadna Sirija smatra... »

Pat-pozicija u Dejr el Zoru: Ko drži naftna polja, ko infrastrukturu, a ko bombarduje

Sputnik pre 21 sat
U vreme relativnog smirivanja situacije u Siriji, američka koalicija gotovo svakodnevno bombarduje sirijsku provinciju Dejr el Zor, a rezultat je desetine poginulih i ranjenih civila. Amerikanci kažu da se bore protiv terorista, ali pravi razlog za dizanje američke avijacije, prema oceni eksperta, jeste nafta.
Sirijska provincija Dejr el Zor se nalazi na istoku zemlje, na granici sa Irakom. Upravo ovde je i počeo rat pre osam godina, mnogo pre formiranja terorističke organizacije DAEŠ. Iako se zapadna Sirija smatra značajnijom... »

Rizik od terorizma u Srbiji na veoma niskom nivou

RTV pre 1 dan
RTV: Rizik od terorizma u Srbiji na veoma niskom nivou
SIDNEJ - Nevladina organizacija Institut za ekonomiju i mir (IEP) sa sedištem u Sidneju napravila je listu na osnovu Globalnog indeksa terorizma (GTI), kojim se meri uticaj terorizma u 163 države sveta, a na kojoj je Srbija zauzela 116. mesto, zajedno sa Moldavijom i Estonijom, što znači da je rizik od terorizma u našoj zemlji na veoma niskom nivou.
Prva mesta na listi zauzeli su Irak, a za njim slede Avganistan, Nigerija, Sirija, Pakistan i Somaliji, kao zemlje sa vrlo visokim rizikom od terorizma, navodi se u izveštaju instituta. Reč je o šestom izdanju GTI, koji izrađuje... »

OPEK smanjuje proizvodnju nafte

BizLife pre 2 dana
Foto: Pixabay Članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i zemlje van te organizacije dogovorile su da se proizvodnja nafte smanji za 1,2 miliona barela dnevno, rekao je Tamir Gadban, predstavnik Iraka u kartelu. Gadban je rekao da će članice OPEK smanjiti proizvodnju za 800.000 barela,... »

SAD, Francuska, Sirija i irak protiv ID: "Pojačani napori za pronalazak vođe Islamske države, agencije se takmiče ko će ga prvi naći"

Blic pre 2 dana
Bezbednosne snage SAD, Francuske, Sirije i Iraka značajno su pojačale napore u potrazi za liderom Islamske države Abu Bakr el Bagdadijem u području granice između Sirije i Iraka, javila je televizija "Alsumarija", pozivajući se na izvor iz bezbednosne agencije u sirijskoj pokrajini Anbar.... »

©2018 Netmark d.o.o.