Irak - vesti

Crnogorski vojnici idu u Irak do kraja godine

RTS pre 13 sati
RTS: Crnogorski vojnici idu u Irak do kraja godine
Pripadnici Vojske Crne Gore započeće učešće u NATO misiji u Iraku (NMI) do kraja godine, saopšteno je listu "Pobjeda" iz crnogorskog Ministarstva odbrane, prenosi RTCG.
Savet za odbranu i bezbednost predložio je angažovanje do dva crnogorska vojnika u novoj misiji Alijanse. "Članstvom Crne Gore u NATO stvorena je objektivna potreba da se nastavi sa aktivnim učešćem i doprinosom Vojske Crne Gore... »

Turska i Iran bratski protiv „terorizma“

Sputnik pre 2 sata
Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je danas da će ta zemlja zajedno sa Iranom preduzeti vojnu akciju usmerenu na ilegalnu Kurdistansku radničku partiju (PKK).
PKK više od tri decenije vodi pobunu i Turska je, kao i njeni zapadni saveznici, smatra terorističkom grupom, preneo je AP. Turska, posle propalih mirovnih sporazuma 2015. godine, redovno sprovodi vazdušne napade na PKK kampove u... »

Panelisti o bombardovanju: Međunarodno pravo (ne) postoji?

RTS pre 3 sata
RTS: Panelisti o bombardovanju: Međunarodno pravo (ne) postoji?
Učesnici panela o principima nemešanja u unutrašnje poslove teritorijalnu celovitost suverenih država saglasili su se da međunarodno pravo koje je prekršeno u slučaju bombradovanja Jugoslavije ne postoji i da u njemu dominira princip "jačeg", dok je Rafael Izraeli sa Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu postavio pitanje postojanja i same međunarodne zajednice.
Rafael Izraeli navodi da je njegova glavna pretpostavka da međunarodna zajednica ne postoji, jer se oko svakog pitanja svetske sile "glože". "Umesto da kažemo da nema međunarodnog prava tačnije je reći da ne postoji međunarodna... »

Pokrenuta tursko-iranska operacija protiv Kurda

Al Jazeera pre 3 sata
Početkom marta Soylu je rekao da se Turska nada pokretanju zajedničke operacije s Iranom na položaje kurdskih boraca na sjeveru Iraka.
Turska i Iran pokrenuli su u ponedjeljak zajedničku operaciju protiv kurdskih boraca, pripadnika Radničke stranke Kurdistana (PKK), rekao je turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu. "Jutros smo na našoj istočnoj... »

Turska i Iran bratski protiv “terorizma”

IndeksOnline pre 7 sati
ISTANBUL – Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu je izjavio danas, da će ta zemlja zajedno sa Iranom preduzeti vojnu akciju usmerenu na ilegalnu Kurdistansku radničku partiju (PKK). PKK više od tri decenije vodi pobunu, i Turska je kao i njeni zapadni saveznici smatra terorističkom... »

Crna gora šalje vojsku u irak: Evo koliko će pripadnika biti poslato

Pravda pre 9 sati
Pripadnici Vojske Crne Gore započeće učešće u NATO misiji u Iraku (NMI) do kraja godine, saopšteno je listu "Pobjeda" iz crnogorskog Ministarstva odbrane, prenosi RTCG.
Navodi se da je Savet za odbranu i bezbednost predložio angažovanje do dva crnogorska vojnika u novoj misiji Alijanse. "Članstvom Crne Gore u NATO stvorena je objektivna potreba da se nastavi sa aktivnim učešćem i doprinosom... »

Neobičan sastanak vojnih lidera Sirije, Irana i Iraka

RTS pre 12 sati
RTS: Neobičan sastanak vojnih lidera Sirije, Irana i Iraka
Načelnici generalštabova Sirije, Irana i Iraka održali su u Damasku sastanak, kakav se inače retko saziva, na kome su razgovarali o načinima borbe protiv terorizma, preneo je sirijski dnevnik El Vatan.
List nije precizirao o čemu se tačno razgovaralo, kao ni vreme i mesto njegovog održavanja, prenosi Rojters. Zvanični Iran, napominje se, podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada, a istovremeno je blizak saveznik Iraku.... »

Evropa ne zna šta da radi sa krvavim ratnicima islama

Večernje novosti pre 1 dan
Inicijativa švedskog ministra unutrašnjih poslova da se formira međunarodni sud za teroriste. Novi Haški tribunal za džihadiste nije moguć jer je on postao sinonim za nepravdu
PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA STATUS oko hiljadu i po evropskih džihadista, koji su preostali posle uništavanja Islamske države na teritoriji Sirije i Iraka, brine u poslednje vreme vlade širom kontinenta. Velika većina političara... »

SDF: Više od 60.000 ljudi napustilo posljednju enklavu ISIL-a

Al Jazeera pre 1 dan
Do sada se predalo 29.600 ljudi, većinom članova porodica boraca grupe Islamska država Irak i Levant, tvrde Sirijske demokratske snage.
Sirijske demokratske snage - SDF, koje uživaju podršku SAD-a, saopćile su u nedjelju da je više od 60.000 ljudi, većinom civila, napustilo posljednju enklavu oružane grupe Islamska država Irak i Levant - ISIL u istočnoj Siriji od... »

Zeleno, kiselo i odlično za poboljšanje probave! Zbog blagodeti ovog voća koristićete ga svaki dan

Srbija danas pre 1 dan
Odličan za ceo organizam...
Limeta se obično naziva limunovom mlađom sestrom. Prvobitno je kultivsana u Iraku i Persiji, a u Evropu su je u 15. veku doneli britanski moreplovci. Veruje se da im je upravo limeta sačuvala zdravlje zahvaljujući bogatstvu vitamina C. Mnogobrojna istraživanja pokazala... »

©2019 Netmark d.o.o.