Ivanjica - vesti

Doktor, tehničar i apotekar obilaze pacijente na seoskim područjima

InfoLIGA pre 10 minuta
Briga o pacijentima u ivanjičkim selima uvek je bila jedan od primarnijih zadataka Doma zdravlja u Ivanjici. Pri ovoj ustanovi aktivno je devet zdravstvenih ambulanti na seoskim područjima, i to na području Močioca, Katića, Prilika, Kušića, Devića, Kovilja, Bratljeva, Belih voda i Međurečja.... »

Parastos komandantu Srpske kraljevske vojske u otadžbini Draži Mihajloviću (FOTO)

InfoLIGA pre 22 sata
U prisustvu više desetina članova Ravnogorskog pokreta iz zemlje i inostranstva, danas je u Ivanjici služen pomen đeneralu Draži Mihailoviću, povodom 72. godišnjice njegovog streljanja u Beogradu 17. jula 1946. godine, od strane komunističkih vlasti. Parastos je služilo sveštenstvo ivanjičke crkve... »

Ivanjica bolja od libanskog šampiona

InfoLIGA pre 23 sata
Ivanjički prvoligaš KMF ’’Ivanjica’’ slavio je pobedu u prijateljskoj utakmici protiv libanske ekipe ’’Bank off’’ iz Bejruta. Ivanjičani su pobedili sa 4:3 a u listu strelaca dva puta se upisao Nemanja Jovanović i po jednom, Dragan Jovanović i Saša Milovanović. Libanski fudbaleri nalaze se na... »

Aranđelovdan, slava manastira Kovilje

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Ivanjica - U četvrtak 26.jula 2018.godine, povodom slave Manastira Svetog Arhangela Gavrila u Kovilju, Dom kulture Ivanjica i Udruženje izvornih pevačkih grupa „Stari Vlah Ivanjica“ organizuju kulturno-umetnički program, navodi se na sajtu opštine Ivanjica. Liturgija počinje u 9.00 časova. U... »

Besplatna analiza zemljišta

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Ivanjica - Opština Ivanjica i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kraljevo, organizuju prikupljanje uzoraka obradivog poljoprivrednog zemljišta u cilju kontrole plodnosti zemljišta. Prijem uzoraka zemljišta će se vršiti u sali Skupštine opštine Ivanjica, u petak 20. jula 2018. godine u... »

Ivanjica: Ruši se nenamenski most i gradi mini-hidroelektrana

Blic pre 4 dana
Rušenje mosta na rekonstruisanoj brani na reci Moravici u Ivanjici počeće 16. jula. U isto vreme, u okviru kompleksa stare, krenuće i izgradnja nove mini-hidroelektrane, nezvanične su ali pouzdane informacije iz vrha JP „EPS“. Kako su dozvole za gradnju centrale i rušenje betonskog mosta dobijeni... »

„Leto na Kosančićevom vencu” nastavlja se u subotu

Studio B pre 4 dana
U toku aktuelnog programa „Leto na Kosančiću”, Turistička organizacija Beograd organizuje besplatne turističke ture po Kosančićevom vencu.
foto Beoinfo Posetioci će u subotu od 18 časova moći da, u pratnji stručnog vodiča, obiđu spomenike kulture i brojne znamenitosti kao što su Konak kneginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, Kuću... »

Trijumf Javor Matisa na startu priprema

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Ivanjica - Fudbaleri Javor Matisa odigrali su prvu pripremnu utakmicu sa ekipom rumunskog prvoligaša Gazmetana. Iako je trener Ivanjičana, Milovan Milović, šansu dao mlađim igračima i fudbalerima koji su na probi, domaćini su na kraju slavili rezultatom 3-1. Golove za Javor Matis postigli su... »

Na Javoru obeleženi herojski dani naše prošlosti

Dnevnik pre 5 dana
NOVA VAROŠ, IVANjICA: Polaganjem venaca na Kalipolju, danas na Petrovdan obeležene su 142. godine od Javorskog rata (1876-1877), u kome je Srbija u sukobu sa turskim snagama izgubila blizu 20.000 vojnika.
Vence su položili generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, predstavnici Vojske Srbije, opština Ivanjica i Nova Varoš. "Važno je da se okupljamo i da nas veže ljubav prema precima i njihovim velikim delima, ali... »

Na Javoru obeleženi herojski dani naše prošlosti

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Nova Varoš, Ivanjica - Danas na Petrovdan polaganjem venaca na Kalipolju obeleženo je 142. godine od Javorskog rata (1876-1878.) u kome je Srbija izgubila blizu 20.000 vojnika. Vence su položili predstavnici Vojske Srbije, opština Ivanjica i Nova Varoš i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola... »

©2018 Netmark d.o.o.