Ivanjica - vesti

Zimska akcija dobrovoljnog davanja krvi

Glas Zapadne Srbije pre 1 sat
Ivanjica - Zimski meseci su kritični meseci za rezerve krvi zbog smanjenog broja davaoca. Usled toga veliki broj pacijenata je prinuđen da čeka na operacije i druge intervencije za koje je neophodna krv. Optimalne rezerve krvi su četiri odsto na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala... »

SL - Moćni Voždovac, preokret Napretka, ''minimalac'' Javora

Sportske.net pre 18 sati
Kompletiran večerašnji program u okviru 14. kola Superlige. Sutra čekamo još utakmice ''večitih''.
Najubedljiviji je večeras bio Voždovac, koji se pobedom nad Radom od 3:0 probio na drugo mesto na tabeli, ali uz dve utakmice više od Partizana. Briljirao je Dejan Georgijević, strelac sva tri gola, u 37, 86. i 89. minutu iz... »

Ivanjica za medije izdvojila 2.600.000 dinara

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Ivanjica - Opština Ivanjica donela je odluku o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2017. godinu, za proizvodnju medijskih sadržaja. Sredstva za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruju... »

Zapošljavanje sezonskih radnika po mađarskom sistemu

InfoLIGA pre 1 dan
Uvođenje zakonskog okvira za uspostavljanje sistema pojednostavljenog zapošljavanja sezonskih radnika, jedna je od mera Akcionog plana za sprovođenje nacionalnog programa suzbijanja sive ekonomije. Tim povodom u Ivanjici je održan stručni skup na temu ’’Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih... »

Zlatne ruke ima: Kragujevčanin mnogima spasio život (foto)

iKragujevac pre 2 dana
Kragujevčanin Danko Kuzmanović preko 20 godina bavi se masažom tela koja prema rečima pacijenata veoma pozitivno utiče na brojne probleme. Tako na primer masaže kičmenog stuba, onima koji su pretrpeli čak i operativne zahvate, posebnom tehnikom vraća u funkciju.
Kuzmanovića smo zatekli kod jednog Trepčanca koji je nedavno imao težu operaciju kičme. ,,Operisao sam diskusherniju koja me je držala skoro nepokretnim i prikovanim za postelju. Nakon operacije sam se osećao bolje ali nedovoljno... »

Još jedno obećanje o rušenju “nakaradnog mosta“ na Moravici

InfoLIGA pre 2 dana
Polovinom maja ovde godine iz JP “Elektroprivreda Srbije” saopšteno je da će pešački most na rekonstruisanoj brani na reci Moravici u Ivanjici biti uklonjen čim se završi procedura za izbor izvođača radova koja je u toku. Od tada je prošlo punih pet meseci ali radovi još nisu počeli. U odgovoru... »

Ivanjicki Crveni krst edukuje mlade i pomaže starim licima

InfoLIGA pre 2 dana
U okviru socijalne delatnosti a povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, volonteri i saradnici Crvenog krsta Ivanjice posetili su 15 korisnika i uručili pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima. Kako kažu u ovoj humanitarnoj organizaciji tokom oktobra nastaviće distribuciju paketa... »

Sutra bez struje potrošači u Bratljevu i Kovilju

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Ivanjica - Zbog radova na elektroenergetskoj mreži, sutra će bez struje u vremenu od 07:00 do 17:00 časova biti potrošači u ivanjičkim mestima Bratljevo i Kovilje. Glas zapadne... »

Krst na Baltića steni

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Ivanjica - Na uzvišenju koje dominira u ivanjičkom selu Močioci, ispod Mučnja, meštani podigli krst. Na Baltića steni (kota 930), u ivanjičkom selu Močioci, iznad regionalnog puta Kokin Brod – Jasenovo - Katići – Ivanjica, podignut je krst, dar meštana. “Krst je podignut na uzvišenju koje dominira... »

Novi krovovi na objektima Doma zdravlja u Ivanjici

Blic pre 3 dana
Na zgradi rendgena i zubne ambulante, ivanjičkog Doma zdravlja, u toku su radovi na zameni krovne konstrukcije čija je ukupna vrednost 3.198.283,38 dinara i finansira ih opština Ivanjica.
Novi krovni pokrivač na zgradi rendgena je lim a ujedno će biti zamenjeni i oluci. Radove izvodi firma Polet iz Uzica i oni koštaju 1.441.971,60 dinara. Zmena krovne konstrukcije bila je neophodna zbog starosti i dotrajalosti... »

©2017 Netmark d.o.o.