Kabul

Zviždač: Afganistanci koji su pomagali Britaniji ‘izdani’

Al Jazeera pre 38 minuta
Raphael Marshall, koji je tokom evakuacije radio za Ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj (FCDO), evakuaciju je opisao kao ‘nezainteresiranost, birokratiju ispred čovječnosti’. Samo pet posto afganistanskih državljana koji su zatražili… »

Britanski uzbunjivač o evakuaciji iz Kabula: Birali su koga da spasu, a koga da ostave da umre

RTV Novi Pazar pre 26 minuta
Desetine hiljada Avganistanaca nije bilo u mogućnosti da dođe do pomoći Ujedinjenog Kraljevstva nakon pada Kabula zbog previranja i konfuzije u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova, navodi se u “razornom” izveštaju uzbunjivača. Bivši… »

Britanski uzbunjivač o evakuaciji iz Kabula: Birali su koga da spasu, a koga da ostave da umre

RTS pre 46 minuta
Desetine hiljada Avganistanaca nije bilo u mogućnosti da dođe do pomoći Ujedinjenog Kraljevstva nakon pada Kabula zbog previranja i konfuzije u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova, navodi se u "razornom" izveštaju uzbunjivača. Bivši diplomata… »

Makron o zajedničkoj evropskoj diplomatskoj misiji u Avganistanu

Vesti online pre 2 dana
Nekoliko evropskih zemalja radi na otvaranju zajedničke diplomatske misije u Avganistanu, koja bi omogućila njihovim ambasadorima da se vrate u zemlju, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron. Zapadne zemlje razmišljaju na koji način da… »

Macron: Moguća zajednička misija evropskih zemalja u Avganistanu

Slobodna Evropa pre 3 dana
Nekoliko evropskih zemalja rade na otvaranju zajedničke diplomatske misije u Avganistanu, što bi omogućilo njihovim ambasadorima da se vrate u tu zemlju, izjavio je u subotu, 4. decembra, francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron)… »

Talibani: Žena nije vlasništvo, već slobodno biće

Politika pre 3 dana
KABUL – Talibanska vlada u Avganistanu objavila je danas dekret o pravima žena u kojem se navodi da žene ne treba da se smatraju „vlasništvom” i da ne bi trebalo da budu prisiljavane na brak. „Žena nije vlasništvo, već plemenito i slobodno… »

Talibani doneli dekret: Žena nije vlasništvo, već slobodno biće

Dnevnik pre 4 dana
KABUL: Talibanska vlada u Avganistanu objavila je danas dekret o pravima žena u kojem se navodi da žene ne treba da se smatraju "vlasništvom" i da ne bi trebalo da budu prisiljavane na brak. “Žena nije vlasništvo, već plemenito i slobodno ljudsko… »

Talibani: Žena nije vlasništvo, već slobodno biće

RTV pre 4 dana
KABUL - Talibanska vlada u Avganistanu objavila je danas dekret o pravima žena u kojem se navodi da žene ne treba da se smatraju "vlasništvom" i da ne bi trebalo da budu prisiljavane na brak. “Žena nije vlasništvo, već plemenito i slobodno ljudsko… »

Čiji je avganistanski novac

Politika pre 5 dana
I talibani i porodice žrtava 11. septembra potražuju devizne rezerve pohranjene kod američke centralne banke. Svrgnuta vlada u Kabulu sačuvala je na računu u Njujorku sedam milijardi dolara, a američka administracija sad treba da odluči ko ima… »

Tri ruska aviona doletela u Kabul zbog evakuacije Rusa /video/

Sputnik pre 6 dana
Tri ruska vojno-transportna aviona Il-76 stigla su u Avganistan kako bi evakuisali građane i dopremili humanitarnu pomoć, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije. U svakom avionu se nalaze brigade vojnih lekara sa neophodnom opremom i… »

Vesti dana »