Kabul

Talibani traže da govore na generalnoj skupštini UN u Njujorku

RTS pre 10 minuta
UN su objavile da su u ponedeljak dobile pismo talibanskog ministra spoljnih poslova u kojem se traži da se uključe u rad Generalne skupštine i da se taj zahtev razmatra. Komitet za akreditaciju UN koji ima devet članova, među kojima su Rusija, SAD i… »

Talibani traže da se obrate na Generalnoj skupstini UN

Politika pre 1 dan
KABUL - Talibani su zatražili da se obrate svetskim liderima pred Ujedinjenim nacijama, a za tu priliku odredili su njihovog portparola u Dohi Suhaila Šahina, koji bi bio avganistanski ambasador u Ujedinjenim nacijama, javlja Rojters a prenosi Tanjug… »

Talibani kažu da 'rade' na ponovnom otvaranju srednjih škola za djevojke

Slobodna Evropa pre 11 sati
Talibansko ministarstvo obrazovanja radi na "novoj proceduri" kako bi se djevojčicama otvorio put za nastavak školovanja, rekao je u utorak glasnogovornik talibana Zabihullah Mudžahid. Trenutno djevojčicama iznad 6. razreda nije dozvoljen povratak u… »

Talibani tvrde da nema Al-Kaide i Islamske države u Avganistanu

Glas Amerike pre 13 sati
ISLAMABAD — Talibani u Avganistanu odbacili su kao "neosnovanu propagandu" strahovanje Sjedinjenih Država da su Al-Kaida, ili ekstremisti povezani sa terorističkom grupom Islamska država, i dalje prisutni u toj zemlji. Portparol talibana Zabihula… »

Na meti talibana ponovo kulturno nasleđe VIDEO

B92 pre 15 sati
Kabul -- Talibanski režim je i ranije uništavao spomenike koji nisu u skladu sa njihovim tumačenjem islama. Talibani su srušili istorijsko mesto na jugozapadu Avganistana. Oni su na tvrđavu Grešk u provinciji Helmand krenuli teškim građevinskim… »

"Nevidljivo vrše kukavičke napade" Talibani pod pritiskom! Odriču se veza sa ekstremističkim organizacijama

Srbija danas pre 17 sati
Talibani su danas saopštili da nema dokaza o prisustvu boraca Islamske države (ISIS) ili Al Kaide u Avganistanu, iako je pre samo nekoliko dana ISIS preuzeo odgovornost za bombaške napade u istočnom gradu Džalalabadu. Nakon što su prošlog meseca… »

Talibani: U Avganistanu nema ekstremista

B92 pre 18 sati
Kabul -- Talibani su rekli da nema dokaza o prisustvu militanata Islamske države ili Al Kaide u Avganistanu, iako je pre nekoliko dana ID preuzela odgovornost za napade. Nakon što su prošlog meseca u Kabulu svrgnuli prozapadnu vladu, talibani su pod… »

Talibani tvrde: Al Kaide i Islamske države nema u Avganistanu

Nova pre 17 sati
Talibani su danas izjavili da nema dokaza o postojanju militanata Islamske države i Al Kaide u Avganistanu. Islamska država je pre nekoliko dana preuzela odgovornost za bombaske napade u gradu Džalalabad u istočnom Avganistanu, piše Rojters. Talibani… »

Talibani poručili: U Avganistanu nema Al Kaide, ni ISIS-a! Ok, ISIS-k postoji ali su one kukavice i zaustavićemo ih!

Kurir pre 17 sati
Talibani su danas saopštili da nema dokaza o prisustvu boraca Islamske države (ISIS) ili Al Kaide u Avganistanu, iako je pre samo nekoliko dana ISIS preuzeo odgovornost za bombaške napade u istočnom gradu Džalalabadu. Nakon što su prošlog meseca… »

Talibani tvrde da u Avganistanu nema ni Al Kaide ni Islamske države

N1 Info pre 19 sati
Talibani su u utorak saopštili da nema dokaza o prisutnosti militanata Islamske države ili Al Kaide u Avganistanu, iako je pre samo nekoliko dana Islamska država preuzela odgovornost za bombaške napade u istočnom gradu Džalalabadu. Nakon što su… »

Vesti dana »