Kalinjingrad - vesti

Baltičke NATO zemlje spremaju otimanje ruskog Kalinjingrada! Hoće da isteraju Ruse iz srca Evrope! (video)

Pravda pre 11 sati
U Litvaniji ponovo pozivaju da se "preispita status Kalinjingrada". Nacionalisti iz te zemlje i dalje smatraju Kalinjingradsku oblast teritorijom "male Litvanije" i maštaju o tome da je oduzmu Rusiji.
Nedavno je litvansko izdanje lista Respublika objavilo članak sa naslovom "Litvanska oblast u rukama stranaca". Tekst je napisao litvanski politikolog Benad Volodzka, koordinator nevladine organizacije "Klajpedski forum".... »

Litvanci bi da otmu deo Rusije: Problem je što je ta mala teritorija naoružana do zuba (video)

Kurir pre 1 dan
U Litvaniji ponovo pozivaju da se "preispita status Kalinjingrada". Nacionalisti iz te zemlje i dalje smatraju Kalinjingradsku oblast teritorijom "male Litvanije“ i maštaju o tome da je oduzmu Rusiji.
Nedavno je litvansko izdanje lista "Respublika“ objavilo članak sa naslovom "Litvanska oblast u rukama stranaca“. Tekst je napisao litvanski politikolog Benad Volodzka, koordinator nevladine organizacije "Klajpedski forum“.... »

Baltičke zemlje traže način kako da Rusiji otmu Kalinjingrad

Sputnik pre 1 dan
U Litvaniji ponovo pozivaju da se „preispita status Kalinjingrada“. Nacionalisti iz te zemlje i dalje smatraju Kalinjingradsku oblast teritorijom „male Litvanije“ i maštaju o tome da je oduzmu Rusiji.
Nedavno je litvansko izdanje lista „Respublika“ objavilo članak sa naslovom „Litvanska oblast u rukama stranaca“. Tekst je napisao litvanski politikolog Benad Volodzka, koordinator nevladine organizacije „Klajpedski forum“.... »

U Rusiji počela proizvodnja Genesisa G70

Auto blog pre 1 dan
Avtotor fabrika u ruskom Kalinjingradu je počela i sa proizvodnjom južnokorejske premium limuzine Genesis G70. G70 se u Kalinjingradu pravi u pet verzija (Premier, Elegance, Advance, Sport i Supreme), i to sa 2,0 litarskim turbo benzinskim motorom sa 197KS i 247KS. Menjač je 8-stepeni automatik, a... »

Američki izviđački avion opet kod Kalinjingrada

Sputnik pre 14 dana
Strateški američki avion RC-135V izvršio je izviđanja u blizini granica Kalinjingradske oblasti, pokazuju podaci portala „Plejn radar“ koji prati aktivnosti avijacije.
Avion sa brojem 64-14846 poletelo je sa vazdušne baze Mildenhol u Velikoj Britaniji. Za vreme leta avion se nalazio u vazdušnom prostoru Poljske. U poslednje vreme povećana je aktivnost izviđačkih aviona i dronova stranih država... »

Putin zatvorio krug oko Rusije: Svi pričaju o Samarkandu, najopasnijem sistemu na svetu, ali njegove moći čuvaju se u strogoj tajnosti do prve velike nevolje! (video)

Kurir pre 16 dana
Rusija je rasporedila najnovije komplekse "Samarkand" na skoro svim strateškim pravcima, uključujući svoj strateški važan grad Kalinjingrad, ali i u susednu Belorusiju. O njima se jedino zna da je reč o sistemima za radio-elektronsku borbu, ali se ostale informacije drže u tajnosti.
Rusija nijednom do sada nije zvanično saopštila koje su njegove karakteristike i mogućnosti. Vojni eksperti navode da je glavni zadatak "Samarkanda" ometanje i prekid komunikacije protivnika, dodajući da sistem može brodovima,... »

Tajne „Samarkanda“: Novi ruski sistem koji će biti pod katancem do velike nevolje

Sputnik pre 19 dana
Rusija je rasporedila najnovije komplekse „Samarkand“ na skoro svim strateškim pravcima, uključujući Kalinjingrad i susednu Belorusiju. O njima se jedino zna da je reč o sistemima za radio-elektronsku borbu, ali se ostale informacije drže u tajnosti.
Rusija nijednom do sada nije zvanično saopštila koje su njegove karakteristike i mogućnosti. Vojni eksperti navode da je glavni zadatak „Samarkanda“ ometanje i prekid komunikacije protivnika, dodajući da sistem može brodovima,... »

Rusija "Samarkandom" zaštitila Kalinjingrad i Belorusiju

Vesti online pre 20 dana
Ministarstvo odbrane Rusije rasporedilo je najnovije komplekse za radiolokacionu borbu "Samarkand" na strateškim pravcima, uključujući Kalinjingrad, navodi se u dokumentima objavljenim na portalu za državne nabavke.
Prema dokumentaciji tendera, u Rusiji će biti raspoređeno najmanje 13 kompleksa za radiolokacionu borbu "Samarkand-U", "Samarkand SU-PRD-K2", "Samarkand PU-PRD-D". Oni se instaliraju u Arhangelskoj, Kalinjingradskoj, Moskovskoj,... »

Rusija „Samarkandom“ zaštitila Kalinjingrad i Belorusiju

Sputnik pre 20 dana
Ministarstvo odbrane Rusije rasporedilo je najnovije komplekse za radiolokacionu borbu „Samarkand“ na strateškim pravcima, uključujući Kalinjingrad, navodi se u dokumentima objavljenim na portalu za državne nabavke.
Prema dokumentaciji tendera, u Rusiji će biti raspoređeno najmanje 13 kompleksa za radiolokacionu borbu „Samarkand-U“, „Samarkand SU-PRD-K2“, „Samarkand PU-PRD-D“. Oni se instaliraju u Arhangelskoj, Kalinjingradskoj, Moskovskoj,... »

Zašto odbrambeni sistem Kalinjingrada izaziva nervozu u NATO krugovima

Sputnik pre 22 dana
Jedno od glavnih pitanja o kojima se ovih dana diskutuje u ruskim stručnim krugovima je kako će Rusija odgovoriti na planove poljskih vlasti da na svojoj teritoriji na stalnoj osnovi razmeste diviziju Oružanih snaga SAD.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je upozorio da takvi potezi ne doprinose jačanju regionalne bezbednosti, već da primoravaju Rusiju da preduzme određene mere i neutralizuje sve moguće vojne pretnje u svim pravcima, ističući... »

©2018 Netmark d.o.o.