Kalinjingrad - vesti

Američki dron opet kod Kalinjingrada

Sputnik pre 3 dana
Američki dron „RK-4B-40 global hok“ je ponovo izviđao teren duž zapadne obale Rusije, navodi portal „Plejn radar“.
09:35 msk. V vozdušnom prostranstve... »

Ukleti kombi iznenadio Ruse: Snimak pokazuje kako se sam pokrenuo, ali tek onda je nastupila gungula! (video)

Kurir pre 14 dana
Bizarni incident snimljen je kamerom u ruskoj zapadnoj enklavi Kalinjingradu, kada se jedan parkirani kombi iznenada pokrenuo, zabio u drugo vozilo i na kraju udario u zgradu, zamalo uzrokujući veliki požar.
Kako se sve desilo uz vatromet iskri ispod plavog "mercedes sprintera", korisnici Tvitera su zaključili da je kombi "zaposednut". Drugi je izrazio uverenje da se kombi kretao jer je iza njega bio "portal za drugu dimenziju".... »

Američki avion opet špijunirao Kalinjingrad

Sputnik pre 24 dana
Američki izviđački avion Boing RC-135 proleteo je u blizini Kalinjingradske oblasti, navodi portal „Plajn radar“.
Prema podacima portala, špijunski avion je poleteo sa britanske avio-baze, krenuo prema Baltiku i zatim proučavao vazdušni prostor Kalinjingradske oblasti. 13:30 msk. Prolёt čerez zonu polёtnoй informacii #FIR... »

Američki avion opet špijunirao Kalinjingrad (FOTO)

Vesti online pre 27 dana
Američki izviđački avion Boing RC-135 proleteo je u blizini Kalinjingradske oblasti, navodi portal "Plejn radar".
Prema podacima portala, špijunski avion je poleteo iz britanske avio-baze, krenuo prema Baltiku i zatim proučavao vazdušni prostor Kalinjingradske oblasti. Let aviona je izveden na visini od oko 3.500 metara. 10:20OF 38th RS/55th... »

Tri prsta visoko podignuta i jaka poruka Rusa povodom godišnjice bombardovanja: Vođa "Noćnih vukova" uputio reči kojima Srbi mogu da se ponose do neba (video)

Telegraf pre 27 dana
"78 dana je bila pakla na zemlji. Beograd, Novi Sad, Priština, Mitrovica, Podgorica i drugi gradovi i sela plamteli su kao sveće"
Vođa "Noćnih vukova", veliki ruski nacionalista i Putinov lični prijatelj Aleksandar Zaldastanov povodom godišnjice bombardovanja Srbije i Crne Gore 1999. godine, ali i izjave nemačkog ministra inostranih poslova da je učešće... »

Baltik na ivici pucanja! Sprema se haos! More miriše na rat, Rusi poslali moćno oružje u Kalinjingrad! (video)

Pravda pre 29 dana
Protivraketni kompleksi Pancir-S1 izvršili su borbena gađanja meta u Kalinjingradskoj regiji, što se vidi iz snimaka koje je u četvrtak objavilo rusko Ministarstvo odbrane.
Prema pres službi ruske Baltičke flote, vežbe su održane u okviru takmičenja na poligonu "Ključevi neba" za jedinice protivvazdušne odbrane. U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su meta bili modeli helikoptera i... »

Rusija ulaže u kulturu: Putin naložio otvaranje novih muzeja od istoka do zapada

Sputnik pre 42 dana
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Vladi da obezbedi sredstva kako bi se otvorili novi muzeji u nekoliko gradova širom Rusije — na samom zapadu u Kalinjingradu, zatim u Sevastopolju i u Kemerovu, ali i na Dalekom istoku u Vladivostoku, saopšteno je iz Kremlja.
Rok koji je zadao Putin je 25. april, a glavno odgovorno lice je, kako se navodi, premijer Dmitrij Medvedev. Vlada je dužna da oformi tim i pronađe izvore finansiranja i predvidi sve potencijalne budžetske rashode kako bi se... »

Momentalni odgovor na američku pretnju! Ruski "Trijumf" stiže u Kalinjingrad (VIDEO)

Srbija danas pre 47 dana
Puk najnovijeg sistema S-400 "Trijumf" pojačao je protivvazdušnu odbranu u Kalinjingradskoj oblasti, saopštila je pres-služba Baltičke flote.
- Protivvazdušna odbrana Kalinjingradske oblasti je pojačana pukom protivvazdušnog raketnog sistema dalekog dometa S-400 "Trijumf", koji je isporučen Baltičkoj floti - navodi se u saopštenju. Foto: Profimedia S-400 će čuvati... »

Stiglo još S-400: Kalinjingrad ojačao svoju odbranu

Sputnik pre 47 dana
Puk najnovijeg sistema S-400 „Trijumf“ pojačao je protivvazdušnu odbranu u Kalinjingradskoj oblasti, saopštila je pres-služba Baltičke flote.
„Protivvazdušna odbrana Kalinjingradske oblasti je pojačana pukom protivvazdušnog raketnog sistema dalekog dometa S-400 ’Trijumf‘, koji je isporučen Baltičkoj floti“, navodi se u saopštenju. S-400 će čuvati vazdušne granice... »

EU zabranila Poljskoj da gradi kanal na Baltičkom moru zbog – nacionalista

Sputnik pre 49 dana
Evropska komisija nije dala dozvolu poljskim vlastima da izgrade kanal na obali Baltičkog mora u blizini ruskog grada Kalinjingrada jer bi to, kako su objasnili, moglo da dovede do nesuglasica između nacionalističkih pokreta u Poljskoj i onih koji su za evropske integracije.
Evropska komisija navela je da već postoje ogromne nesuglasice između nacionalista u Poljskoj i Evropske unije pre svega kada je reč o pitanju prava i migranata. Istovremeno, iz Varšave insistiraju da je reč o preko potrebnom... »

©2019 Netmark d.o.o.