Katalonija - vesti

"Britanija uložila protest Surinamu zbog Kosova"

B92 pre 1 sat
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Britanija uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.
"Bez ozbira na to što neke velike zemlje govore da su naši prijatelji, moram da kažem da je jedna od tih velikih zemalja - Velika Britanija, uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje KiM", rekao je Dačić. "Raduje nas... »

Dačić: Britanija uložila protest Surinamu zbog povlačenja odluke o priznanju Kosova

Insajder pre 1 sat
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Velika Britanija uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije.
Dačić je novinarima uoči početka sednice Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) rekao i da papir, koji po navodima prištinskih vlasti predstavlja dokaz da je Gvineja Bisao priznala nezavisnost Kosova, nije prošao... »

Otvoreno pismo Andreu Masa Angeli Merkel

SEEbiz pre 6 sati
BARCELONA - Ugledni katalonski novinar Andreu Mas uputio je ovih dana neposredno nakon najvećeg prosvjednog skupa solidarnosti s katalonskim političkim zatvorenicima održanog na ulicama Barcelone 11 studenog otvoreno pismo njemačkoj Kancelarki gospođi Angeli Merkel.
Posredovao ga je uz pomoć svojih kolega u Europi a u ovom slučaju i hrvatskoj javnosti. Za razliku od medija u Finskoj, Danskoj, Belgiji, Švedskoj, Norveškoj ili nama susjednoj Sloveniji hrvatski su mediji izvješćujući o krizi u... »

Ko je veća pretnja zapadnoj demokratiji — Rusija ili Džordž Soroš?

Sputnik pre 16 sati
Kao što je opštepoznato, Rusija je kriva za sve. Kriva je za „bregzit“, za izbor Donalda Trampa za predsednika Amerike, za nedavni referendum u Kataloniji koji je podstican iz Rusije kako bi se stvorila nestabilnost u Evropi, ustvrdila je ovih dana, mrtva ozbiljna, španska ministarka odbrane Marija Dolores de Kospedal.
I to je rusko mešanje toliko očigledno da za ove tvrdnje čak nisu potrebni bilo kakvi dokazi; nikakvi dokazi, uzgred budi rečeno, nisu ni ponuđeni. Ili se pak zavera protiv zapadne demokratije traži na sasvim pogrešnom mestu, a... »

Španska policija ponovo na nogama, ali ne zbog Katalonije

Sputnik pre 23 sata
Na hiljade španskih policajaca protestovalo je na centralnom trgu u Madridu tražeći veće plate i bolje uslove rada.
Članovi španske Nacionalne policije i Civilne garde tražili su iste plate koje dobijaju njihove kolege u katalonskom i baskijskom području, preneo je AP. Španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignacio Zoido odgovorio je na... »

Mesto gde monasi čitaju molitve za Španiju i Kataloniju

Nedeljnik pre 1 dan
Španija je ovih dana bila na korak od vraćanja u nepatvoreno varvarstvo kakvo podrazumeva nacionalizam, nazadovanje u epohe koje nam se činilo da smo prevazišli, a koje su uvek tu, i iz senke prete da vaskrsnu mržnju i neprijateljstvo, stari fanatizam koji se krije iza svih ubistava. Monasi možda to ne znaju, ali radeći to što rade, oni održavaju korene naše civilizacije u životu, brane nas od političke i moralne dezintegracije, od povratka u primitivno divljaštvo
Manastir je okružen planinama i šumama koje, sada, u jeku jeseni, ponosno prikazuju svoje bakarne i zlatne boje. Nastariji deo te građevine, oltar, napravljen je u romaničkom stilu i potiče iz XI veka, dok je ostatak crkve... »

Dastis: Nema krize u odnosima Španije i Rusije

Blic pre 1 dan
- Španske vlasti ne vide razlog za krizu u odnosima sa Rusijom po pitanju situacije u Kataloniji - izjavio je španski ministar spoljnih poslova Alfonso Dastis.
On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Aelom el Džubeirom u Madridu rekao da trenutnu situaciju ne smatra početkom krize i da ne veruje da Moskva stoji iza širenja... »

Rahoj: Nedopustive tvrdnje o nasilju u Kataloniji

N1 Info pre 1 dan
Španski premijer Marijano Rahoj odbacio je kao "nedopustive" tvrdnje katalonske secesionističke političarke, koja je navela da je vlada pretila slanjem vojske i "telima na ulicama", ako bi Katalonija proglasila nezavisnost.
Marta Rovira iz Republikanske levice Katalonije rekla je da je poruka preneta tadašnjem katalonskom lideru Karlesu Pućdemonu i njegovom zameniku Oriolu Žunkerasu, lideru Rovirine partije, nakon zabranjenog referenduma o... »

Rahoj: Tvrdnje o nasilju u Kataloniji su nedopustive

Novi magazin pre 1 dan
Španski premijer Marijano Rahoj odbacio je kao "nedopustive" tvrdnje katalonske secesionističke političarke koja je navela da je vlada pretila slanjem vojske i "telima na ulicama" ako bi Katalonija proglasila nezavisnost.
Marta Rovira iz Republikanske levice Katalonije rekla je da je poruka preneta tadašnjem katalonskom lideru Karlesu Pućdemonu i njegovom zameniku Oriolu Žunkerasu, lideru Rovirine partije, nakon zabranjenog referenduma o... »

Separatista izlazi na izbore: Puđdemon bi ponovo da upravlja Katalonijom

Kurir pre 2 dana
BRISEL - Smenjeni predsednik katalonske vlade i lider pokreta za otcepljenje te španske pokrajine Karles Puđddemon ponovo će biti glavni kandidat svoje partije na regionalnim izborima idućeg meseca, dok se u Briselu bori protiv izručenja Španiji. Puđddemon je rekao da „privodi kraju“ listu... »

©2017 Netmark d.o.o.