Kefalonija

Tirkizna voda, borovi i beli pesak: - Gardijan izbarao najlepše plaže Evrope, čak njih 11 nam je u komšiluku

Blic pre 5 dana
Gardijan je izbacio listu 40 najlepših plaža u Evropi, pa ako još niste uplatili letovanje, evo par ideja. Od 40 najlepših plaža po izboru Gardijana, čak 11 se nalazi u našem komšiluku, a moguće da ste neke već posetili. Ako niste, možete da… »

Misteriozni fenomen: Stotine zmija dogmiže u ovu pravoslavnu svetinju na isti datum - nauka nema objašnjenje (video)

Srbija danas pre 7 dana
Mesto koje treba obavezno posetiti. Nauka još uvek nije objasnila misteriozni fenomen koji se događa svakog 15. avgusta u seoskoj crkvi na Kefaloniji, međutim, to nije sprečilo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende o tome zbog čega… »

Stotine zmija dogmiže u pravoslavnu svetinju: Uvek dolaze na isti datum, nauka nema objašnjenje ovog misterioznog fenomena…

Kurir pre 7 dana
Nauka još uvek nije objasnila misteriozni fenomen koji se događa svakog 15. avgusta u seoskoj crkvi na Kefaloniji, međutim, to nije sprečilo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende o tome zbog čega dolaze zmije. Ostrvo Kefalonija je… »

Čitavog života želela sam da odem na luksuzno letovanje na neko Grčko ostrvo... Jelena ima veliku šansu da ostvari svoj…

Blic pre 12 dana
Od kako je prvi put kročila na tlo Grčke, bio je to odlazak u Solun pre tridesetak godina, Jelena iz Beograda se zaljubila u ovu divnu zemlju. Kako kaže, to je ljubav koja kroz vreme nije prestala, samo je postajala sve jača. - Svake godine posetim… »

Misterija pravoslavnog hrama u ovu crkvu svake godine istog dana dolazi stotine zmija

Alo pre 13 dana
Prema tvrdnjama meštana one obično ovde dolaze dan ili dva pred praznik i ostaju u njoj sve dok se ne odsluži liturgija. Sa završetkom liturgije ovi gmizavci odlaze svaka na svoju stranu. Ostrvo Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, koje je… »

Evo gde su najbolje plaže na svetu

Radio 021 23.05.2022
Španija je svetski šampion po kvalitetu plaža, dok je na drugom mestu globalne rang liste Grčka, preneli su grčki mediji. Kako je navelo Grčko društvo za zaštitu prirode, španske plaže dobile su 621 plavu zastavicu, a Grčke 581, prenosi grčki… »

Španija šampion, Grčka druga na svetu po kvalitetu plaža

Vesti online 22.05.2022
Španija je svetski šampion po kvalitetu plaža, dok je na drugom mestu globalne rang liste Grčka, preneli su danas grčki mediji. Kako je navelo Grčko društvo za zaštitu prirode, španske plaže dobile su 621 plavu zastavicu, a Grčke 581, prenosi… »

Španija šampion, Grčka druga na svetu po kvalitetu plaža

Dnevnik 22.05.2022
ATINA: Španija je svetski šampion po kvalitetu plaža, dok je na drugom mestu globalne rang liste Grčka, preneli su danas grčki mediji. Kako je navelo Grčko društvo za zaštitu prirode, španske plaže dobile su 621 plavu zastavicu, a Grčke 581… »

Najlepše plaže u Evropi

City magazine 29.04.2022
Uvale i plaže našeg kontinenta divne su i raznolike – divlje, vetrovite i veličanstvene na atlantskoj obali, impresivne na severu, okružene planinama i zadivljujućom prirodom, ušuškane i okupane suncem na Mediteranu. Predstavljamo samo mali izbor… »

Zemljotresi pogodili Tursku i Grčku

Politika 19.11.2021
ERZURUM/ATINA – Zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihteru pogodio je danas područje Koprukoja u turskom Erzurumu, javlja agencija Anadolija. Iz Kancelarije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Turske saopšteno je da je epicentar… »

Vesti dana »