Knjaževac - vesti

Oštećen jedini praistorijski pećinski crtež u Srbiji, zar je moguće da nam baš ništa nije sveto?! (video)

Alo pre 3 dana
Alo: Oštećen jedini praistorijski pećinski crtež u Srbiji, zar je moguće da nam baš ništa nije sveto?! (video)
Nedaleko od Knjaževca, na levoj obali Trgoviškog Timoka, u ataru sela Gabrovnica nalazi se pećina na čijem ulazu se u njenoj podkapini nalazi trag, kako se pretpostavlja, praistorijskog pećinskog slikarstva.
Međutim, nepoznati vandali su oštetili crtež ovom, jedinom primerku praistorijskog pećinskog slikarstva u Srbiji, javlja... »

Iz obesti oštetili pećinski crtež iz bronzanog doba: Neviđen vandalizam u okolini Knjaževca

Srbija danas pre 3 dana
Pećina se nalazi na levoj obali Trgoviškog Timoka u ataru sela Gabrovnice
Crtež konjanika s kraja bronzanog i početka gvozdenog doba, koji se nalazi na ulazu u pećinu u ataru sela Gabrovnica kod Knjaževca, nepoznati vandali su oštetili oštrim predmetom, potvrđeno je u Zavičajnom muzeju u tom gradu.... »

Stara planina se sprema za vrhunske sportiste

RTS pre 3 dana
RTS: Stara planina se sprema za vrhunske sportiste
Na Staroj planini gradiće se hala sportova prema projektu koji je opština Knjaževac ustupila preduzeću "Stara planina rizort". Ideja je da se na ovoj planini pripremaju vrhunski sportisti, a da im se na ovaj način obezbede svi potrebni uslovi za rad, ne samo u zimskim već i u ostalim sportskim disciplinama. Izgradnju hale finansiraće država, lokalna uprava Knjaževac i Olimpijski komitet.
Mreža obnovljenih lokalnih puteva i povezivanje sa Koridorom 10 doprineli su da Stara planina bude dostupnija turistima. Ove godine ih je već 10.000 više nego lane. "Cele godine ima prostora da naši gosti uživaju, a i, naravno,... »

Neviđen vandalizam u Knjaževcu: Oštetili pećinski crtež iz bronzanog doba

Kurir pre 4 dana
Prikaz konjanika iz praistorijskog perioda na ulazu u pećinu u ataru sela Gabrovnica kod Knjaževca uništen oštrim predmetom!
Crtež konjanika s kraja bronzanog i početka gvozdenog doba, koji se nalazi na ulazu u pećinu u ataru sela Gabrovnica kod Knjaževca, nepoznati vandali su oštetili oštrim predmetom, potvrđeno je Kuriru u Zavičajnom muzeju u tom... »

Oštećen jedini primerak praistorijskog slikarstva u Srbiji (video)

Telegraf pre 5 dana
Vandali su se dobro potrudili da dokažu svoje neobrazovanje i neprosvećenost
Nepoznati vandali oštetili su jedini primerak pećinskog slikarstva u Srbiji, koji se nalazi nedaleko od Knjaževca, u ataru sela Gabrovnica. Tu se u ulazu u pećinu u podkapini nalazi crtež konja, koji ima veliki istorijski,... »

Neviđeni vandalizam u Srbiji: Teško oštećen jedini praistorijski pećinski crtež! (video)

Pravda pre 5 dana
Nemila scena zabeležena nedaleko od Knjaževca, na levoj obali Trgoviškog Timoka
U ataru sela Gabrovnica nalazi se pećina na čijem ulazu se u njenoj podkapini nalazi trag, kako se pretpostavlja, praistorijskog pećinskog slikarstva. Međutim, nepoznati vandali su oštetili crtež ovom, jedinom primerku... »

Bezumno zatiranje nacionalnog blaga: Nepoznati vandali uništili jedini pećinski crtež u Srbiji star 4.000 godina (video)

Kurir pre 5 dana
V
Nedaleko od Knjaževca, na levoj obali Trgoviškog Timoka, u ataru sela Gabrovnica nalazi se pećina na čijem ulazu se u njenoj podkapini nalazi trag , kako se pretpostavlja, praistorijskog pećinskog slikarstva. Međutim, nepoznati vandali su oštetili crtež ovom, jedinom... »

Izdvojeni milioni za pomoć ženama koje rode treće dete

Srbija danas pre 8 dana
Novac će biti isplaćen u 24 mesečne rate
Čelnici opštine Knjaževac odlučili su da nezaposlene Knjaževčanke koje rode treće dete ubuduće dobiju pomoć od 480.000 dinara koja će biti isplaćena u 24 mesečne rate. - Povećanje nataliteta jedan je od prioritetnih zadataka lokalne samouprave, pa su u 2018. godini za... »

"Bojnim poljima" smeši se stipendija

Vesti online pre 10 dana
Jelena Micić, student završne godine na Akademiji likovnih umetnosti u Beču na odseku za tekstualnu skulpturu, rodom iz Knjaževca, u najužem je izboru za prestižnu nagradu "Stipendija za talente likovne umetnosti" - Nagradu austrijskog državnog radija "Oe1" za likovne umetnosti.
Rođena 1986. godine u Knjaževcu, gde je i završila osnovnu i srednju školu. Radila je kao saradnik u nastavi na Akademiji likovnih umetnosti u Beču u klasi za Figurativno slikarstvo. Trenutno pomaže Studentsku uniju Akademije u... »

Ovako opština knjaževac podstiče natalitet: Četiri hiljade evra nezaposlenim majkama za treće dete!

Kurir pre 10 dana
Knjaževačke majke, koje su bez posla, i odluče se da rode treće dete, dobijaju pomoć u iznosu od 480.000 dinara, koji se isplaćuju u 24 mesečne rate. U okviru aktuelne nacionalne kampanje za povećanje nataliteta u Srbiji, knjaževačka lokalna samouprava, veliki deo budžetskih sredstava izdvaja za... »

Moskva krivi Izrael za obaranje ruskog vojnog aviona iznad Sirije

BBC News  pre 5 sati  još 46 povezanih

Uhapšen bračni par iz Svilajnca osumnjičen za ubistvo

RTS  pre 3 sata  još 29 povezanih

Na Banovom brdu zbog Zvezde nema prodaje alkohola

Sportski žurnal  pre 2 sata  još 26 povezanih

MUP demantuje da Fronteks dolazi u Srbiju

Danas  pre 2 sata  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.