Koridori Srbije

Povoljni kineski zajmovi za diktatore – Srbija čest korisnik

Nova pre 3 sata
Prvomajskim urankom u sedam ujutro na Fruškoj gori, Aleksandar Vučić je svečano otvorio radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, auto-puta od Novog Sada do Rume dugog 47,7 kilometara. Vrednost projekta je 606 miliona evra, a glavni izvođač… »

Prilikom gradnje koridora nađeno ekonomski isplativo ležište zlata

B92 pre 6 sati
Srbija nalazi dragocene metale duž koridora tokom radova na izgradnji putne infratrukture. Naime, tokom 2018. godine, istraživanja metaličnih mineralnih sirovina koja su pratila pripremne građevinske radove u području izgradnje Koridora 11, a… »

"BDP veći za 50 odsto u odnosu na 2012; Srbija dobija drugačiji izgled"

B92 pre 13 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje visinu BDP-a u apsolutnim brojkama od preko 50 milijardi. "Ove godine se očekuje da Srbija dostigne visinu BDP-a, u apsolutnim brojkama, preko 50 milijardi, što je povećanje do 50 odsto u… »

Tokom radova na Koridoru 11 pronađeno zlato i srebro

Nova ekonomija pre 13 sati
Značajna nalazišta zlata i povišeni sadržaji srebra pronađeni su 2018. godine tokom pripremnih radova na izgradnji Koridora 11, piše u Pravilniku o utvrđivanju Godišnjeg programa osnovnih geoloških istraživanja za 2021. godinu, prenosi Ekapija… »

Vučić: Srbija će zadržati stopu javnog duga ispod 60 odsto

N1 Info pre 16 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je bruto nacionalni dohodak (BDP) u apsolutnim brojkama od 2012. godine do sada povećan za 50 odsto, a da je nominalno povećanje plata sa oko 300 evra dostiglo 545 evra. Vučić je, gostujući na TV… »

Srbija traži dragocene metale duž koridora - U tunelu Munjino brdo nađeno ekonomski isplativo ležište zlata

Ekapija pre 2 dana
Tokom 2018. godine, istraživanja metaličnih mineralnih sirovina koja su pratila pripremne građevinske radove u području izgradnje koridora 11, a naročito na izgradnji tunela Munjino brdo i Laz), pokazala su značajna nalazišta zlata i povišene… »

Novi apel ministra Momirovića: Danas je dan za saobraćajne gužve, ali postoji i lako rešenje (foto)

Srbija danas pre 1 dan
Kao i tokom prošlogodišnjeg pika pandemije korone, i zimske sezone, radovi nisu prekidani na produžetku koridora 11 i to na najkompleksijem delu – probijanju tunela Munjino brdo i Laz. U prethodnih pet dana građani Srbije proslavljali su dva velika… »

Todorović: Čačak postaje treće saobraćajno čvorište u Srbiji

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Čačak / Lučani - Jedinstven koridor auto - put „Miloš Veliki” od Beogarada do Čačka i nastavak od Čačka do Požege, strateški je važan za zapadnu Srbiju, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. „Čačak će dobiti još jedan auto… »

Momirović ne odmara: U kontroli radova na deonici Preljina-Požega (foto)

Srbija danas pre 2 dana
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratstrukture Tomislav Momirović nastavio je kontrolu realizacije najvažnijih infrastrukturnih radova. Kao i tokom prošlogodišnjeg pika pandemije korone, i zimske sezone, radovi nisu prekidani na produžetku… »

Ambasadorka Kine: Saradnja Srbije i Kine da se nastavi još intenzivnijim tempom

Radio 021 pre 2 dana
Kina je do sada isporučila tri miliona Sinofarm vakcina, jedan je od zaključaka današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadorke Kine Čen Bo. Vučić i Čen Bo razmotrili su i detalje u vezi sa komercijalnim ugovorom za… »

Vesti dana »