Kosovska Mitrovica - vesti

Dragiša Marković, osumnjičeni u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, pušten iz pritvora

Politika pre 9 sati
KOSOVSKA MITROVICA – Pripadniku kosovske policije Dragiši Markoviću, osumnjičenom u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, danas je sud u Prištini ukinuo pritvor. On je pušten na slobodu i stigao je u svoj porodočni dom u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Dirljivo i uz mnogo emocija dočakali su ga porodica... »

Veliki junak – mali Gavrilo.

Politika pre 9 sati
Devetogodišnjak, sin jedinac vojnog lica, dobrovoljno je krenuo s vojskom i bio u istoj jedinici sa svojim ocem, među trećepozivcima
Neobična je priča o najmlađem učesniku balkanskih ratova Gavrilu Kićeviću iz Kragujevca. Ovaj devetogodišnjak, sin jedinac vojnog lica, dobrovoljno je krenuo s vojskom napustivši toplinu doma, okruženje i pažnju sedmoro sestara.... »

Slučaj Ivanović: Dvojici Srba produžen pritvor, trećem ukinut (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
Odlukom sudije Osnovnog suda u Prištini Arbena Hotija, uhapšeni Dragiša Marković iz Kosovske Mitrovice udahnuo je u petak, posle govoto tri meseca, zrak slobode
KOSOVSKA MITROVICA – Odlukom sudije Osnovnog suda u Prištini Arbena Hotija, uhapšeni Dragiša Marković iz Kosovske Mitrovice udahnuo je u petak, posle govoto tri meseca, zrak slobode. U poslepodnevnim satima, u pratnji supruge... »

Albanci jednog osumnjičenog pustili na slobodu, dvojici produžili pritvor!

Alo pre 1 dan
Alo: Albanci jednog osumnjičenog pustili na slobodu, dvojici produžili pritvor!
Markoviću je određena mera javljanja u policijsku stanicu
Ivanović je ubijen ispred sedišta GI SDP u Kosovskoj Mitrovici 16. januara prošle godine sa šest metaka u leđa, a počinioci još uvek nisu pronađeni. Policajac Dragiša Marković koji je uhapšen pre tri meseca zbog navodne povezanosti s ubistvom lidera GI SDP Olivera... »

Ubistvo Olivera Ivanovića: Albanci jednog osumnjičenog pustili na slobodu, dvojici produžili pritvor

Srbija danas pre 1 dan
Ivanović je ubijen ispred sedišta GI SDP u Kosovskoj Mitrovici 16. januara prošle godine sa šest metaka u leđa, a počinioci još uvek nisu pronađeni
Policajac Dragiša Marković koji je uhapšen pre tri meseca zbog navodne povezanosti s ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića pušten je danas iz pritvora, dok je Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću produžen pritvor na dva meseca.... »

Rakić: Međunarodna zajednica hitno da reaguje

Večernje novosti pre 1 dan
Predsednik Srpske liste oglasio se poodom izjave gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija
KOSOVSKA MITROVICA - Reagujući na peticiju Agima Bahtirija gradonačelnika južne Mitrovice o aneksiji severne Mitrovice odnosno o peticiji o ujedinjenju oba dela grada, Goran Rakić, predsednik Srpske liste u saopštenju za javnost... »

Vučić: Država neće dozvoliti da neko dira Srbe na Kosovu

Danas pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji, gde boravi u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, da država neće dozvoliti da neko dira Srbe na Kosovu.
Vučić je rekao da se ljudi u Prištini ponašaju neodogovorno, a da su takse uvedene da bi Srbi otišli sa Kosova, a Srbija bila finansijski ugrožena, da svakodnevno prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice, ali da Srbija neće... »

Bahtiri predao Tačiju peticiju za ujedinjenje Mitrovice

RTS pre 2 dana
RTS: Bahtiri predao Tačiju peticiju za ujedinjenje Mitrovice
Predsednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri predao je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju peticiju za ujedinjenje tog dela grada sa Severnom Kosovskom Mitrovicom, naseljenom većinom Srbima.
Peticija sadrži 16.594 potpisa građanina albanske nacionalnosti iz Južne Mitrovice. Sredinom prošlog meseca, Agim Bahtiri je peticiju predao predsedniku kosovske skupštine Kadriju Veseljiju. Bahtiri je tom prilikom izjavio da je... »

Rakić pozvao Bahtirija da zajedno upute inicijativu za poništenje nezavisnosti Kosova

Danas pre 2 dana
Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija da zаjedno upute inicijаtivu parlamentu u Prištini kаko bi kako je rekao, „doneli odluku o poništаvаnju kosovske deklаrаcije o nezаvisnosti i integrаciji Kosovа i Metohije u sаstаv Srbije“.
Rakić je tim pozivom reagovao na činjenicu da je gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri ranije danas predao predsedniku Kosova Hašimu Tačiju peticiju sa 15.000 potpisa sa zahtevom za ujedinjenje Mitrovice. „Ukoliko je Bаhtiri... »

"Srbi moraju uvek postojati na Kosovu"

B92 pre 2 dana
B92: "Srbi moraju uvek postojati na Kosovu"
Kosovska Mitrovica -- Šef ruske kancelarije na Kosovu Andrej Lisovoj izjavio je da "Srbi moraju uvek postojati na Kosovu".
Prema njegovim rečima, poštovanje tradicije važno je i za Srbe i za Ruse. Lisovoj je to rekao na "Etno festivalu" sinoć održanom u Kosovskoj Mitrovici, kojem su prisustvovali predstavnici konzulata Rusije iz Prištine. "Vidimo da... »

©2019 Netmark d.o.o.