Kovin - vesti

Kovin: Osnovci dočekali proleće i napravili sunčani sat

RTV pre 2 dana
RTV: Kovin: Osnovci dočekali proleće i napravili sunčani sat
KOVIN - Učenici kovinske OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", članovi astronomske sekcije "Astro Zmaj", kao i brojni drugi, kroz različite aktivnosti obeležili su početak proleća. Zima nas je ispratila snegom, a proleće, po mnogima najlepše od godišnjih doba, počinje danas u 17 sati i 15 minuta i trajaće deo marta, ceo april, maj i deo juna.
Na dan početka proleća, takozvanu prolećnu ravnodnevnicu, Sunce je u Kovinu izlašlo u 5 časova i 39 minuta, a zaći će u 17 časova i 48 minuta, što znači da će obdanica trajati 12 sati i 8 minuta. Bila je to prilika da kroz još... »

Komšije nesvesne da im je ugroženo zdravlje

Politika pre 7 dana
Kanisteri i burad bez poklopaca, kante sa izmešanim emulzijama, korišćenim uljem skladišteni među njivama, porodičnim kućama u naselju Misa i tunelima stare ciglane u selu Bavanište
Pančevo – Jedna od tri lokacije u Pančevu i selu Bavanište, u susednoj opštini Kovin, na kojima je otkriveno više od 100 tona nepropisno smeštenog i potencijalno opasnog otpada nalazi se u ređe naseljenom delu novoseljanskog puta... »

Obeležen Svetski dan broja PI

RTV pre 8 dana
RTV: Obeležen Svetski dan broja PI
KOVIN - Učenici kovinske "Zmajeve" osnovne škole obeležili su danas, 14. marta, svetski Dan broja π. Običaj obeležavanja ovog dana proširio se iz škola zapadnog dela sveta gde se datum piše u obliku mm.dd, korišćenjem najjednostavnije aproksimacije broja 3,14.
U obeležavanju su učestovali učenici starijeg uzrasta. Merenjem obima i prečnika računarskog kompakt diska odredili su vrednost ovog broja, posetili više zanimljivih internet stranica o broju PI, pripremili i postavili prigodnu... »

Kupci zaobilaze robnu kuću "Beko" u Beogradu

Večernje novosti pre 8 dana
Uprkos protivljenju malih akcionara, na javnom nadmetanju prodata samo tekstilna fabrika "Beogradske konfekcije" u Kovinu
JOŠ jedan objekat nekadašnjeg tekstilnog giganta "Beko", koji je proteklih 15 godina u stečaju, više nije njegov deo. Banjalučka firma "SIB eksport-import" postala je u utorak vlasnik njihove fabrike u Kovinu. Bili su jedini... »

Otkriveno 100 tona opasnog otpada u Pančevu i Bavaništu

Dnevnik pre 9 dana
Oko 100 tona opasnog odpada otkriveno je u Pančevu i Bavaništu, u opštini Kovin. Po informaciji koju je „Dnevnik” dobio od pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimira Galića, otpad potiče od ulja i ostataka tečnog goriva i lagerovan je u buradima pod zemljom.
Opasna materija, čiji sastav se ispituje, delom se nalazi u jednoj privatnoj kući u Pančevu, a delom u tunelima stare ciglane u Bavaništu, sakriven u pećima ciglane. Galić navodi i da je moguće da pomenutih 100 tona i nije... »

Mali akcionari "Beka" protiv prodaje lokala

Večernje novosti pre 9 dana
Za danas zakazano javno nadmetanje za još dva objekta beogradske konfekcije u dvodecenijskom stečaju. Imamo dovoljno novca za isplatu svih poverilaca
IMOVINA Beogradske konfekcije "Beko" i dalje se prodaje. Danas u podne očekuje se javno nadmetanje za poslovni prostor u Knez Mihailovoj ulici, u centru Beograda, i fabriku u Kovinu. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, pogon u... »

Sto tona opasnog otpada kod Pančeva i Bavaništa

Dnevnik pre 10 dana
Oko 100 tona opasnog otpada pronađeno je danas na dva lokaliteta u Pančevu i u staroj ciglani u Bavaništu, u opštini Kovin, saznaje "Dnevnik".
“U Pančevu u kući koja je nekada pripadala vlasniku "Eko 21" pronašli smo određenu supstancu za koju sumnjamo da je opasan otpad”, navodi za "Dnevnik" pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.... »

Dajte krv - spasite život

Večernje novosti pre 12 dana
Novosti onlajn objavljuju spisak lokacija na kojima svi koji žele mogu da daju krv tokom vikenda i naredne nedelje
Novosti onlajn objavljuju spisak lokacija na kojima svi koji žele mogu da daju krv tokom vikenda i naredne nedelje. Subota, 10. mart Kovin, autobus, Gaj, Mesna zajednica - 08-09,30č Deliblato, Osnovna škola - 10-13 Mramorak, Dom... »

Rudnik Kovin oporavio se od neuspešne privatizacije

Nova ekonomija pre 13 dana
Rudnik Kovin koji se bavi podvodnom eksploatacijom uglja oporavio se od neuspešne privatizacije. Proizvodnja je stabilizovana, počeo je izvoz u susednu Bosnu i Hercegovinu, pa se osim tekućih obaveza servisiraju i stari dugovi. Preduzeće posluje bez državnih subvencija i spremno čeka novu prodaju.... »

Stabilizovana proizvodnja u Rudniku Kovin

RTV pre 13 dana
RTV: Stabilizovana proizvodnja u Rudniku Kovin
PANČEVO - Rudnik Kovin koji se bavi podvodnom eksploatacijom uglja, oporavio se od neuspešne privatizacije. Proizvodnja je stabilizovana, počeo je izvoz u susednu Bosnu i Hercegovinu, pa se osim tekućih obaveza servisiraju i stari dugovi.
Preduzeće posluje bez državnih subvencija i spremno čeka novu prodaju. Rudnik Kovin je 2007. godine, kao i još deset preduzeća u Srbiji, bio prodat bugarskom biznismenu Hristu Kovačkom. Kada je država tri godine kasnije poništila... »

©2018 Netmark d.o.o.