Kovin - vesti

Turizam razvojni adut Kovina

Dnevnik pre 2 dana
KOVIN: Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković sa saradnicima, boravio je u radnoj poseti Opštini Kovin, gde je sa predstavnicima opštinske uprave i turističke organizacije Kovina razgovarao o infrastrukturnim projektima, programima koje ova lokalna samouprava planira u tekućoj i narednoj godini i koje je realizovala ili su, pak u fazi realizacije.
To se posebno odnosi na podsticajne mere i mogućnostima za unapređenje saradnje u predstojećem periodu. Razgovaralo se i o brojnim turističkim potencijalima ove lokalne samouprave, te o mogućnostima za bolju i efikasniju upotrebu... »

Kovin, obrenovac, Vranje, prokuplje: U ovim mestima u Srbiji polaganje vozačkog je zabranjeno, a ovo je razlog

Kurir pre 4 dana
BEOGRAD - Tek kad im saobraćajna policija zabrani polaganje vozačkog ispita, u opštinama se sete da propisno obeleže kolovoz i poprave ili postave semafor. Tako je bilo u Kovinu, Obrenovcu, Vranju, tako je već nedelju dana u Prokuplju. Zbog nemara opština, kandidati moraju da odlaze u susedne... »

Drugi po redu BOMB Music Festival

Balkan Rock pre 6 dana
Drugi po redu BOMB Music Festival u organizaciji Centra za kulturu Kovin održaće se od 19. do 21. oktobra 2017 godine. BOMB Music Festival promoviše vrednosti popularne kulture u društvu i osvaja novu publiku kroz podršku muzičkom stvaralaštvu i obrazovanju. Festival potpomaže razvijanju muzičke... »

Ložiće se cer s Cera i drveni ugalj iz Kovina

Dnevnik pre 7 dana
ŠID: Neki stanovnici Šida, bilo da su zaposleni ili su penzioneri, preko svojih sindikata obezbeđuju ogrevno drvo na vreme kod šumarije u Moroviću. Šumarija jedan kvadratni metar prodaje na lageru ispod 4.000 dinara, a na to je potrebno dodati troškove prevoza.
Za druge potencijalne kupce ogrevno drvo dovoze u Šid prodavci iz Tekeriša, od planine Ceri, ili iz Malog Zvornika. Cene su prilično visoke. Za kubik bukve treba platiti 6.000 dinara, a za cer i hrast 5.500 dinara, s tim da se... »

Pomoć koja zlata vredi

Vesti online pre 13 dana
Nedaće samohrane majke Vuke Barbu (38) iz Mramorka kod Kovina i njeno troje mališana, blizanaca Davora i Dijane (9), kao i malog Save (2), obolelog od tumora na mozgu, anonimni dobrotvor iz Nemačke ne zaboravlja. Zato i ne čudi što iz meseca u mesec na prag trošne kuće, gde Vuka stanuje sa decom, ovaj čovek dobrog srca šalje pomoć od 50 evra, zajedno sa toplim pismom.
Kao i uvek, o ovom dobročinstvu Vuka je naše novinare ubrzo obavestila. - Nisam baš učena žena i teško mi je da pronađem prave reči kojima bih iskazala sve što mi je na srcu. Tom divnom čoveku dugujem ogromnu zahvalnost. Baš kao... »

Umetnik Slavoljub Nikolić ostavlja svoj bogat legat Kovinu

Dnevnik pre 13 dana
Deo bogatog opusa, stvaranog punih šest decenija, likovni umetnik i penzionisani nastavnik Slavoljub Nikolić (82) iz Kovina namerava da kao legat ostavi gradu u kojem je proveo najveći deo života. Voleo bi da dobije „ozbiljan” prostor, dovoljno veliki za skulpture, slike, mozaike i ostale eksponate nastali u drugim tehnika u kojima se isprobao.
Veli da se “užljebio” u toj sredini i želi da joj se bar tako oduži. Posle petogodišnje Umetničke škole i dve godine pedagoškog rada, seća se da je 1954. „preplivao Dunav”, i iz Niša, tačnije rodnog sela Donji Dušnik, s „južne... »

Po banatskim oranicama se prvi put traži nafta

Dnevnik pre 16 dana
KOVAČICA: U opštinama Kovačica, Pančevo, Kovin i Alibunar počinju geofizička ispitivanja u okviru istražnog područja „Južni Banat 2” koji sprovodi kompanija NIS u nameri da se sagleda geološka građa i definiše geološki model, odnosno izdvoje najperspektivnije lokacije za buduća detaljna istraživanja nafte i gasa.
Na osnovu rezultata ovih istraživanja odrediće se i potencijalni lokaliteti za istražno bušenje. Istraživanja se sprovode na ukupnoj površini od 706 kvadratnih kilometara, a planirano da na teritoriji opštine Kovačica traju od... »

Serđo Kavandoli: La Linea je genijalna jer je jednostavna

B92 pre 18 dana
B92: Serđo Kavandoli: La Linea je genijalna jer je jednostavna
"La Linea" je posebna, voljena i genijalna jer je izuzetno jednostavna, rekao je Tanjugu Serđo Kavandoli pre nego što je otvorio veliku strip izložbu "Živeo Kavandoli!" u čast svog oca i italijanskog animatora Osvalda Kavandolija večeras u u starom bioskopu "Vojvodina" u Pančevu.
Izložbom u čast tvorca legendarnog crtanog filma "La Linea" započet je i program Festivala savremene umetnosti (Nova festival), koji se osim u Pančevu održava i u Beogradu i Kovinu. Serđo Kavandoli je naglasio da je njegov otac... »

PA: Otvorena strip izložba "Živeo Kavandoli!"

RTV pre 18 dana
RTV: PA: Otvorena strip izložba "Živeo Kavandoli!"
PANČEVO - "La Linea" je posebna, voljena i genijalna jer je izuzetno jednostavna, kazao je Tanjugu Serđo Kavandoli pre nego što je otvorio veliku strip izložbu "Živeo Kavandoli!" u čast svog oca i italijanskog animatora Osvalda Kavandolija večeras u u starom bioskopu "Vojvodina" u Pančevu.
Izložbom u čast tvorca legendarnog crtanog filma "La Linea" započet je i program Festivala savremene umetnosti (Nova festival), koji se osim u Pančevu održava i u Beogradu i Kovinu. Serđo Kavandoli je naglasio da je njegov otac... »

Serđo Kavandoli: La Linea je genijalna jer je jednostavna

Dnevnik pre 19 dana
BEOGRAD : "La Linea" je posebna, voljena i genijalna jer je izuzetno jednostavna, kazao je Tanjugu Serđo Kavandoli pre nego što je otvorio veliku strip izložbu "Živeo Kavandoli!" u čast svog oca i italijinskog animatora Osvalda Kavandolija večeras u u starom bioskopu "Vojvodina" u Pančevu.
Izložbom u čast tvorca legendarnog crtanog filma "La Linea" započet je i program Festivala savremene umetnosti (Nova festival), koji se osim u Pančevu održava i u Beogradu i Kovinu. Serđo Kavandoli je naglasio da je njegov otac... »

Na današnji dan, 23. oktobar

B92  pre 6 sati  još 1 povezana

Zvezda ostala na plus četiri: Pešić čuva crveno-bele

Večernje novosti  pre 9 sati  još 3 povezane

Rusija: Više od 1.000 osuđeno zbog lažnih pretnji bombom

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Tramp: Bili biste šokirani kad biste znali koliko smo spremni

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.