Kovin - vesti

Takmičenje u zaboravljenim igrama i veštinama

Danas pre 1 dan
Svetsko prvenstvo u teranju točka U Pločici kod Kovina u subotu će biti organizovano takmičenje u zaboravljenim igrama i veštinama, prenosi Podunavlje.info.
Početak jubilarnnih, 10. zaboravljenih igara i veština najavljen je za 10 časova na školskom terenu u centru ovog južnobanatskog sela, do kojeg se posle desetak kilometara od Kovina stiže putem preko Skorenovca. Takmičenje će se... »

Rekonstrukcija makete toka Dunava rađene za Tita

Danas pre 4 dana
Jedinstvena i najveća maketa toka Dunava na svetu nalazi se na lokalitetu Grad u Kovinu, na samo kilometar udalјenosti od centra ovog mesta, a radovi na njenoj rekonstrukciji su u toku, prenosi Podunavlje.info.
Pre početka izgradnje Hidroelektrane „Đerdap“ 1964. godine bilo je neophodno da se naučno, stručno, arhitektonski i građevinski prikaže kako će njena izgradnja uticati na tok Dunava i njegovo priobalјe. Iz tog razloga nastala je... »

Kratak predah od nevolja

Vesti online pre 7 dana
Saznavši na kakvim se mukama pred početak nove školske godine našla samohrana majka Vuka Barbu (39) iz Mramorka kod Kovina, kojoj su čitaoci "Vesti" omogućili krov nad glavom, ali i spasli njeno troje mališana mnogih muka, naš verni čitalac iz Nemačke nije časio časa.
Odmah je na njenu kućnu adresu uputio pomoć od 50 evra, koju je Vuka dočekala kao ozebao sunce. - Kad čovek živi od socijalne pomoći i onoga što ponekad uspe da zaradi u nadnici, svaki dinar ili evro je veliki kao kuća i više... »

"Kad je noć" Marka Luisa

Noizz pre 9 dana
Pesma “Kad Je Noć” je drugi singl koji će se naći na Markovom novom albumu “Euridika” koji će biti objavljen u oktobru, a uz spot za tu pesmu možete da naučite i plesne pokrete koje je prate.
Spot je snimljen u Beogradu i Kovinu pod režiserskom palicom Dragana Jereminova, Marko pleše, a kamera prati svaki njegov potez. “Uvek mi je bila želja da snimim spot gde ću samo plesati i izbaciti svu energiju iz sebe. Ja mnogo... »

"Kad je noć" rasplesala Marka Luisa (video)

Večernje novosti pre 11 dana
Popularni pevač objavio spot pred koncert u Nišu
PEVAČ Marko Luis objavio je novi singl i spot "Kad je noć" za izdavačku kuću "Lampšejd medija", i tako najavio nastavak regionalne turneje 14. septembra u niškoj Banovini. Njegov novi album "Euridika" izlazi u oktobru, a video za naslovnu pesmu predstavio je još u... »

„Kad je noć“ Marko Luis pleše

RTS pre 11 dana
RTS: „Kad je noć“ Marko Luis pleše
Novim singlom i spotom pod nazivom „Kad je noć“, Marko Luis najavljuje nastavak regionalne turneje "Beskraj tour by Barcaffe". Sledeći koncert je u Nišu 14. septembra.
Pesma Kad je noć je, uz kompoziciju Euridika, singl koji će se naći na Markovom novom albumu Euridika koji izlazi u oktobru za izdavačku kuću „Lampšejd midija“. Spot za numeru Kad je noć snimljen je u Beogradu i Kovinu pod... »

Marko Louis novim singlom najavljuje veliku regionalnu turneju (video)

Telegraf pre 11 dana
Drugi singl najavljuje prvi Markov solistički koncert u Nišu 14. septembra u kultoj Banovini i to je nastavak regionalne turneju pod nazivom "Beskraj tour by Barcaffe"
Marko Louis je objavio svoj novi singl i spot pod nazivom "Kad je noć" za izdavačku kuću Lampshade Media, koji istovremeno najavljuje nastavak regionalne turneje "Beskraj tour by Barcaffe" sa koncertom u Nišu 14. septembra. Pesma... »

Srpski teatar u Mađarskoj: Održani 20. Dani srpskog pozorišta i kulture

Blic pre 13 dana
Jubilarni, 20. po redu Dani pozorišta i kulture u Lovri, jedinom mestu sa većinskim srpskim življem u Mađarskoj, nadomak Srpskog Kovina održani su na lovranskoj letnjoj pozornici krajem avgusta. Manifestacija je 29. avgusta otvorena "Vinskim kabareom" u izvođenju članova Srpskog pozorišta u... »

Završeni radovi na obilaznici oko Bavaništa

RTV pre 14 dana
RTV: Završeni radovi na obilaznici oko Bavaništa
BAVANIŠTE - Meštani Bavaništa više od decenije čekaju da se završi obilaznica oko njihovog sela. Ona će omogućiti da teretna vozila ne prolaze kroz centar ovog južnobanatskog mesta i povećati bezbednost jer su do sada saobraćajne nezgode ovde bile česte.
Radovi su konačno završeni, a najave iz opštine Kovin su da bi obilaznica mogla biti otvorena za saobraćaj do kraja ovog meseca. Kroz Bavanište prolazi veoma prometan regionalni put sa pet nepreglednih lakat krivina posebno... »

Obilaznica "briše" crnu tačku kod Bavaništa

RTS pre 16 dana
RTS: Obilaznica "briše" crnu tačku kod Bavaništa
Posle deset godina pri kraju su radovi na obilaznici oko Bavaništa kod Kovina. U ovaj put dugačak pet kilometara uloženo je tri i po miliona evra, a on je od izuzetne važnosti za meštane sela, ali i za vozače, jer je ovo mesto označeno kao "crna tačka" na magistralnom putu.
Bavanište je selo specifično po nepreglednim krivinama na putu pod pravim uglom. Od ulaska, pa do izlaska iz sela na četiri kilometra nalazi se pet veoma oštrih krivina, gde vozači i ne vide ko im dolazi u susret. Dnevno tuda... »

EU upozorila Prištinu i Tiranu

Danas  pre 10 sati  još 1 povezana

Tusk o Bregzitu: Kompromis i dalje moguć

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane

Na današnji dan, 22. septembar

B92  pre 5 sati  još 1 povezana

Požar u Imleku

Danas  pre 4 sata  još 3 povezane

Ruska ambasada demantuje da pomaže Asanžovo bekstvo

Blic  pre 6 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.