Kovin

Ekskluzivno: Brose potpisuje ugovor u petak

Kurir pre 5 dana
Kako portal ePančevo ekskluzivno saznaje kompanija Brose u petak potpisuje ugovor sa Gradom Pančevom. U toku današnjeg dana ovoj nemačkoj renomiranoj kompaniji biće izdati lokacijski uslovi. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je krajem oktobra da… »

Stanari ovih gradića, kvartova i ulica u Srbiji uvek moraju da se pravdaju zbog jedne činjenice

Telegraf pre 7 dana
Izgovorite li jednom naziv ovih toponima u određenom kontekstu, nije potrebno više nikakvo pojašnjenje. Kad nekome kažete da bi mogao "da ode malo u Kovin", on će to, ako baš nije iz ovog banatskog mesta, shvatiti kao uvredu. A "Završićeš u… »

U Mramorku tri doma za stare i po jedno školsko odeljenje u generaciji

Dnevnik pre 9 dana
MRAMORAK: Kao i u drugim selima, manjak stanovništva u Mramorku, selu kovinske opštine, najviše se vidi po školi koja je građena 60-ih godina. Imala je tada po tri odeljenja u svakoj generaciji, a danas ima ukupno 160 đaka, pa cela generacija stane… »

Donacija Karađorđevića za deset zdravstvenih ustanova

RTV pre 12 dana
BEOGRAD - Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina uručili su danas 125 invalidskih kolica za 10 ustanova širom Srbije – Specijalnu psihijatrijsku bolnicu „Kovin“ iz Kovina, Dom za decu sa invaliditetom „Kolevka“ u Subotici, Dom za… »

Amblem Natalijine ramonde u slavu predaka

RTV pre 12 dana
KOVIN - Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, učenici kovinske Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ su i ove godine na časovima tehnike i tehnologije napravili prigodnu prezentaciju sa filmom o ovom velikom događaju, a potom izradili i… »

PANČEVAČKA LIGA Radnički (K) – Partizan (U) 3:0 (1:0)

Dnevnik pre 19 dana
U prvom poluvremenu domaći fudbaleri pružili su dobru igri i postigli pogodak, a strelac je bio Deliblaćanin. KOVIN: Igralište Radničkog, gledalaca: 100. Sudija: Raković (Vršac). Strelci: Deliblaćanin u 23, Milenković u 46, Čeha u 54. minutu… »

Mediji: Srbija u oktobru imala najviše požara u Evropi

Danas pre 19 dana
Senzori satelita NASA za detekciju vatre registrovali su u proteklih deset dana čak 3.769 verovatnih požara u Srbiji, uglavnom na teritoriji Vojvodine, što je dramatično više nego u drugim zemljama regiona. „Stari i novi satelitski senzori NASA… »

U Kovinu Indonežani grade novu halu za proizvodnju pečuraka, posao za 50 radnika

RTV pre 23 dana
KOVIN - U Kovinu se gradi nova hala, jedna od najvećih u Srbiji, za proizvodnju pečuraka. Halu gradi indonežanska "Savaz grupa" koja od 2016-e godine u ovom Južnobanatskom mestu proizvodi pečurke i uspešno ih plasira na domaće i inostrano… »

Oaza u južnom Banatu – Skorenovac u vrhu seoskog turizma

RTS pre 23 dana
Seoski turizam vezuje se uglavnom za brdske predele i prirodne lepote. Zato bi malo ko očekivao da bi gosti, i to strani, mogli da dolaze u Banat. Ali dolaze, itekako, u selo Skorenovac u opštini Kovin. Domaćini su se udružili, a zahvaljujući blizini… »

Nemci otvaraju još dve fabrike, Vučić poručuje: Beskrajna korist za Srbiju

RTS pre 25 dana
Nemačke kompanije "Brose" i MTU otvoriće svoje pogone u Srbiji, a tim povodom danas su potpisani sporazumi u Palati "Srbija". Predsednik Aleksandar Vučić poručuje da te dve fabrike menjaju nivo investicija za čak 300 miliona evra. Kompanija "Brose"… »

Vesti dana »