Kovin - vesti

Iza kulisa: Predstavljamo vam pozorište "Centra za kulturu Kovin" (video)

Srbija danas pre 9 sati
Kovin je аdministrаtivni, kulturni, politički i privredni centаr opštine Kovin
Kovin imа svа obeležjа urbаne sredine, i predstаvljа centаr društvenog životа. O kulturnim dešavanjima opštine Kovin, i koliko lokalna zaidnica odvaja sredstva za promociju raznih kulturnih manifestacija u samom "Centru za... »

Deliblatska peščara: Tišina koja se čuje

Danas pre 1 dan
To što je jedina peščara u Evropi dovoljan je razlog da Deliblatska peščara privuče svakog posetioca, međutim razloga za to je još mnogo – od bogatog biljnog i životinjskog sveta koji se ušuškao negde između peska i drveća, kanala Duvan – Tisa – Dunav i Dunava do tišine koja se ne može opisati već samo „čuti“, bolje reči doživeti.
Tek poslednjih nekoliko godina stanovnici ovog kraja krenuli su aktivnije da svoju prirodno bogatu okolinu pokazuju široj javnosti – zainteresovanim gostima iz celog sveta. Na samom jugu peščare, na suprotnoj strani od Alibunara,... »

Nova odluka o komunalnim taksama u Kovinu

Dnevnik pre 1 dan
KOVIN: Odbornici Skupštine opštine Kovin doneli su Odluku o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, koja će se primenjivati od početka naredne godine. Usvojili su i Odluku o izmeni Odluke o boravišnoj taksi, pa će ona od Nove godine umesto dosadašnjih 76 iznositi 77,70 dinara dnevno.
Doneta je i izmena Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na teritoriji opštine Kovin. Cilj ove izmene je određivanje visine doprinosa za utvrđivanje građevinskog zemljišta za izgradnju objekata na... »

Prostor koji spaja stare i mlade ljubitelje umetnosti: Galerija "Kulturnog centra Kovin" (video)

Srbija danas pre 1 dan
Kovin imа svа obeležjа urbаne sredine, i predstаvljаcentаr društvenog životа i privrednih аktivnosti opštine.
Kovin imа svа obeležjа urbаne sredine, i predstаvljаcentаr društvenog životа i privrednih аktivnosti opštine. U Kovinu je rаzvijen drumski sаobrаćаj, trgovinа, metаlskа industrijа, poljoprivredа i grаđevinаrstvo. U Kovinu postoje... »

U kovinskim školama projekat "Od igre do zavisnosti"

RTV pre 5 dana
RTV: U kovinskim školama projekat "Od igre do zavisnosti"
KOVIN - Udruženje "Centar za pružanje podrške porodici - Umem bolje" je i ove školske godine, kao i prethodne dve, realizovalo u kovinskoj OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" projekat "Od igre do zavisnosti" kojim su bili obuhvaćeni svi učenici osmih razreda. Program čine četiri edukativne radionice, od kojih je prva "(Zlo)upotreba društvenih mreža" sa tematskim celinama: istorija društvenih mreža, rizici njihovog korišćenja sa primerima, načini zaštite i bezbednog korišćenja društvenih mreža, aktivno gledanje
Projekat je veoma uspešno vodila Ivana Matejić, master socijalni radnik sa završenim akreditovanim programima iz oblasti porodične medijacije i terapije. Lokalna samouprava i mesne društveno odgovorne kompanije podržale su... »

Pri kraju komunalno opremanje Radne zone u Beloj Crkvi

Dnevnik pre 5 dana
BELA CRKVA:U toku su završni radovi na komunalnom opremanju Industrijske zone na površini od 14, 2 hektara na obodu Bele Crkve, uz regionalni put Bela Crkva – Kovin, potvrdila je za „Dnevnik” Barbara Radosavljević –Turtureja, načelnica Odeljenja za urbanizam, privredu i inspekcijske poslove Opštine Bela Crkva.
- U Industrijskoj zoni uvedena je voda i izgrađene su dve trafo stanice za napajanje električnom energijom. Pri kraju je izgradnja kanalizacije i saobraćajnica. U prethodnom periodu putevi su rađeni u tri faze, i preostala je... »

Raspisan konkurs za uređenje zgrada u Kovinu

Dnevnik pre 6 dana
KOVIN: Komisija za izbor objekata za uređenje fasada raspisala je juče konkurs za uređenje fasada stambenih, poslovnih i stambeno-poslovnih objekata kao i fasada objekata koji su utvrđeni kao nepokretna kulturna dobra i koji uživaju prethodnu zaštitu u skladu sa Zakonom o kulturnim dobrima i plansko-urabnističkom dokumentacijom, a nalaze se na teritoriji kovinske opštine.
Za objekte koji su u državnoj i javnoj svojini sredstva za uređenje fasada u stopostotnom iznosu obezbeđuje opština Kovin. Za one objekte koji su u mešovitoj svojini polovinu novca obezbeđuje opština, a drugi deo vlasnici... »

Izdaju se lokacije za montažne objekte u kovinskoj opštini

Dnevnik pre 7 dana
KOVIN: Opštinsko veće Kovina objavilo je javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenih montažnih objekata i kioska na površinama javne namene kako u samom Kovinu, tako i u selima ove opštine.
Lokacije se daju u zakup najduže do maja 2023. godine, a prosečna visina zakupnine po kvadratnom metru za prvu zonu je 265, drugu 231, treću 136, četvrtu 110, a za petu i šestu 95 dinara. U Kovinu se kod parka, Trg Žarka... »

Upitnik o elektronskoj upravi u Kovinu do 10. decembra

Dnevnik pre 7 dana
KOVIN: Među 60 opština u Srbiji gde se realizuje projekat „Procena stanja elektronske uprave“, je i Opština Kovin.
Istraživanje obuhvata i anketiranje građana o informatičkoj pismenosti, stepenu korišćenja i zadovoljstvu građana i poslovnog sektora postojećim elektronskim uslugama. Iz kovinske lokalne samouprave pozvali su građane i... »

Kovačica: Opštinska imovina na jednom mestu

Dnevnik pre 9 dana
KOVAČICA: Podaci o javnoj imovina opštine Kovačica biće sređeni i dostupni na jednom mestu, a čitav projekat u vrednosti oko 160.000 evra, koji se finansira iz sredstava Evropske unije i realizovaće se u partnerstvu s opštinom Kovin, tokom godinu dana, u okviru programa „Eksčenč 5”.
Rukovodilac Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj opštine Kovačica Danijel Magdu kaže da će imovina opštine, koja je već popisana, biti sistematizovana na jednom mestu, na jednom softveru, odnosno GIS internet sajtu.... »

Terorizam ponovo u srcu Evrope, potraga za napadačem!

Mondo  pre 1 sat  još 27 povezanih

Uhapšeni zbog krijumčarenja Somalijaca iz Crne Gore u Srbiju

Radio 021  pre 3 sata  još 23 povezane

Milojević: Da smo mogli više - mogli smo

Vesti online  pre 8 sati  još 36 povezanih

Glasanje o nepoverenju: Biti ili ne biti za Terezu Mej

BBC News  pre 7 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.