Kraš

Slučaj Kraš - pogled iz Srbije

Telegraf pre 1 dan
Nažalost, na našim prostorima zaštita manjinskih akcionara je prepuštena dobroj volji većinskih vlasnika i dominantnih akcionara pa je ona pre izuzetak nego pravilo. Tako i glavni akter u preuzimanju Kraša, ne tako davno u konsolidaciji vlasništva… »

Zagrebačka burza: Treći uzastopni tjedni pad indeksa

SEEbiz pre 2 dana
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi prošloga su tjedna ponovno pali, treći tjedan zaredom, uz nešto veći promet nego prethodnoga tjedna, a po likvidnosti je predvodila dionica Kraša. Uz Kraš, najviše interesa izazvala je Valamar Riviera… »

Mediji: Srpski biznismen suvlasnik Kraša

Danas pre 3 dana
Kraš je danas preko Zagrebačke berze objavio da je primio obaveštenje kiparske kompanije da je za jedan odsto prešla prag od 25 osto deonica hrvatske konditorske kompanije. Kappa Star Limited, kiparska kompanija u vlasništvu srpskog biznismena… »

Srpski biznismen drži četvrtinu Kraša

BizLife pre 3 dana
Foto: screenshot Kapa Star Limited, kiparska firma u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, i drugi najveći deoničar Kraša, nastavlja da povećava udeo u hrvatskom Krašu. Sredinom nedelje udeo srpskog biynismena premašio je prag od… »

Kappa Star Limited premašio 25 odsto udela u Krašu

Biznis i finansije pre 3 dana
Kappa Star Limited, kiparska kompanija u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, i drugi najveći deoničar Kraša, nastavlja da povećava svoj udeo u Krašu, pa je sredinom ove nedelje premašila prag od 25 odsto, odnosno držala je 25,01… »

Ne posustaje "napad" na Kraš: Šaranović prešao prag od 25% deonica

Mondo pre 3 dana
Kiparska kompanija Kapa star srpskg biznismena Nebojše Šaranovića, nastavlja da povećava svoj udeo u hrvatskom konditoru Kraš, dostigavši sredinom ove sedmice prag od 25 odsto vlasništva. Kiparska kompanija Kapa star srpskg biznismena Nebojše… »

"Beohemija" dobitnik nagrade "Biznis Partner"

Blic pre 4 dana
Pod motom "U biznisu, kao i u životu, najvažniji je partner" održan je tradicionalno izbor za prestižnu nagradu "Biznis Partner", u organizaciji Mass Media International, koja je ove godine pripala kompaniji "Beohemija", jednom od najznačajnijih… »

Sve uzbudljiviji finiš bitke za "Kraš": "Braća Pivac" nude premalo, hoće li mali akcionari prodati akcije Šaranoviću?

Večernje novosti pre 7 dana
Uprava "Kraša" saopštila da odbija da prihvati obavezujuću ponudu Mesne industrije za kupovinu akcija konditora. ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA UPRAVA "Kraša" procenila je da je ponuda Mesne industrije "Braća Pivac" za preuzimanje te kompanije… »

Borba za "Kraš": Zašto akcionari odbijaju Šaranovića kada im nudi cenu mnogo veću od tržišne?

B92 pre 8 dana
Zagreb -- Ko je omađijao male akcionare "Kraša" kada ne žele da prodaju akcije srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću po dva i po puta višoj ceni od tržišne? Na ovo pitanje ni u Hrvatskoj niko nema odgovor, pogotovo što su isti deoničari pre… »

Kraš manje profitabilan od Šaranovićeve Jafe i Bambija

Telegraf pre 9 dana
Trenutna tržišna vrednost hrvatskog konditora je oko 210 miliona evra. Kad je cena preuzimanja ovako visoka, to znači da potencijalni novi vlasnik veruje da će pod njegovom upravom efikasnost kompanije biti daleko veća. Hrvatski konditorski brend… »

Vesti dana »