Krf

Lepa vest iz vranjske Gimnazije: Mihaela osvojila prvo mesto na međunarodnom literarnom konkursu Moja otadžbina Srbija

Kurir pre 8 dana
Na međunarodnom literarnom konkursu "Moja otadžbina Srbija" učenica četvrtog razreda, Milenković iz Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, osvojila je prvo mesto. Konkurs su raspisali Pravoslavni dečji časopis "Svetosavsko zvonce" i Srpsko odeljenje… »

Prvo mesto na međunarodnom literarnom konkursu gimnazijalki iz Vranja

Jug press pre 9 dana
VRANJE Mihaela Milenković učenica četvrtog razreda, Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, osvojila je prvo mesto na Međunarodnom literarnom konkursu „Moja otadžbina Srbija“. Konkurs su raspisali Pravoslavni dečji časopis „Svetosavsko… »

Drumovi Stanislava Vinavera: Poetika velikog duha

Novi magazin pre 10 dana
Vinaver je imao priliku i mogućnost da svoja duhovna putovanja ukrsti sa fizičkim, bivajući osoben kartograf modernog umetničkog, kulturnog i političkog iskustva: školovanje na Sorboni, diplomatske misije u Oktobarskoj Rusiji, Berlinu Vajmarske… »

Ponuda iz snova: Radite u bajkovitoj vili na Krfu

Nova pre 10 dana
Mnogi širom sveta već dugo rade od kuće, pa povremeno verovatno pomisle kako bi bilo lepo raditi u nekom drugom, idiličnom okruženju. Vođena time, jedna kompanija nudi priliku za idealan beg i boravak četiri nedelje u vili na ostrvu Krf. Dobra… »

Priče iz Muzeja Vojvodine u Novom Sadu - Sveti Spiridon

Dnevnik pre 12 dana
U Muzeju Vojvodine u Novom Sadu nedavno je otvorena zanimljiva izložba o obući, a majstori koji su je izrađivali nekada su imali svog zaštitnika ali esnafska slava zanatlija, pre svega obućarske struke, Sveti Spiridon gotovo da je zaboravljena. Reč… »

11 mafijaških likvidacija u 2020: Na meti vođe klanova

Nova pre 13 dana
Zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji 2014. godine, rat crnogorskih klanova - škaljarskog i kavačkog - nastavljen je i u 2020. godini. Ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, ali i likvidacija Alana Kožara i Damira… »

Pomaže onima koji su bolesni, treba da uradite ovu važnu stvar!

Alo pre 21 dana
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen sećanju na Svetog Spiridona Trimituskog – velikog čudotvorca i hrišćanskog svetitelja. Sveti Spiridon Trimituski rođen je na Kipru 270. godine, u vreme cara Konstantina… »

Matiju bana dobili Đokić i Saramandić: Održana je svečana sednica Skupštine gradske opštine Čukarica

Večernje novosti pre 21 dana
NA jučerašnjoj sednici GO Čukarica dodeljena je nagrada "Matija Ban". Reč je o priznanju koje se uručuje onima koji su dali veliki doprinos razvoju Opštine, a ovogodišnji laureati su Ljubomir Saramandić, kustos Srpske kuće na Krfu i pisac, i… »

Poruka u čituljama za Roganovića Šta znače reči Zvicera upućene mrtvom drugu: Je li ti lakše ranama, Orle i Viteže?

Večernje novosti pre 23 dana
DVEMA čituljama, koje su juče osvanule kao podsećanje na surovo ubistvo Vladimira Roganovića (32) u Beču, 21. decembra 2018. godine, prema rečima izvora "Novosti" iz bezbednosnih struktura, šalje se i poruka da smrt ovog mladića, koga su… »

Zašto je baš sada Srbiji neophodna kulturna diplomatija

Sputnik 03.12.2020
Na pozorišnim festivalima u svetu pitali su me za Bitef i Miru Trailović. Ona je bila istinski kulturni ambasador. Danas su to Emir Kustirica i Novak Đoković. Na Kubi i u Rusiji su me svi pitali za Kusturicu i Đokovića. U Francuskoj me pitaju i za… »

Vremenska prognoza »

Krf »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
9 ˚C
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
3˚ / 8˚
ponedeljak
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
6˚ / 9˚

Vesti dana »