Kuba

Od autsajdera do favorita – peruanski nastavnik u trci za predsednika

Politika pre 2 sata
Levičaru Pedru Kastilju suprotstaviće se Keiko Fuhimori, ćerka bivšeg predsednika, koja upozorava da bi zemlja mogla početi da liči na Kubu ili Venecuelu. Peruanski nastavnik i sindikalac Pedro Kastiljo (52) neočekivani je pobednik prvog kruga… »

Kuba bez kastra: Fidela nema, Raul odlazi - Ko će sada vladati zemljom i da li je ovo kraj socijalističkog ostrva kako ga…

Večernje novosti pre 2 sata
KOLIKO god bilo teško zamisliti Kubu bez nekoga ko se preziva Kastro na njenom čelu, ta era u istoriji socijalističkog karipskog ostrva se završava. Šef Komunističke partije Raul Kastro odlazi sa vlasti i predaje je nekome izvan porodice. To znači… »

Kuba bez kastra: Fidela nema, Raul odlazi: Ko će sada vladati zemljom i da li je ovo kraj socijalističkog ostrva kakvog znamo

Blic pre 4 sati
Koliko god bilo teško zamisliti Kubu bez nekoga ko se preziva Kastro na njenom čelu, ta era u istoriji socijalističkog karipskog ostrva se završava. Šef Komunističke partije Raul Kastro odlazi sa vlasti i predaje je nekome izvan porodice. To znači… »

Odlazak porodice Kastro, na Kubi će se i dalje igrati salsa

Nova pre 23 sata
Raul Kastro je na kongresu Komunističke partije Kube potvrdio da se povlači iz politike, time se završava vladavina porodice Kastro na Kubi, započeta revolucijom 1959. godine. Fidel Kastro je vladao Kubom do 2008. godine, kada je zbog bolesti i godina… »

VIDEO: U zoo vrtu na Kubi rođeno belo mladunče tigra

Radio 021 pre 1 dan
U kubanskom Nacionalnom zoološkom vrtu u Havani rođena su četiri bengalska tigra, među kojima je i retki beli tigar. Rođenje četvoro prugastih mladunaca 12. marta usledilo je nakon 20 godina pokušaja uzgoja ugroženih životinja. Beli tigrovi su… »

Kraj vladavine porodice Kastro na Kubi, Raul podneo ostavku

Nova pre 1 dan
Danas je počeo četverodnevni kongres kubanske stranke Komunističke partije, koji označava kraj vladavine porodice Kastro i dolazak nove generacije vođa. Raul Kastro potvrdeo je ostavku na mesto šefa kubanske Komunističke partije završavajući tako… »

“Ne odričite se socijalizma”: Raul Kastro najavio povlačenje i pozvao na dijalog Kube i SAD

Nedeljnik pre 1 dan
Foto Profimedia Generalni sekretar Kubanske komunističke partije Raul Kastro pozvao je na “dijalog s poštovanjem” između Kube i SAD, ali bez “odricanja socijalizma” i dodao da se povlači iz političkog života. „Potvrđujem na ovom kongresu… »

Kastro najavio svoje povlačenje

Danas pre 1 dan
Generalni sekretar Kubanske komunističke partije Raul Kastro (Castro) pozvao je danas na „dijalog s poštovanjem“ između Kube i SAD, ali bez „odricanja socijalizma“ i dodao da se povlači iz političkog života. „Potvrđujem na ovom kongresu… »

Kraj jedne ere: Raul Kastro se povlači sa čela Komunističke partije Kube (video)

Večernje novosti pre 2 dana
Raul Kastro, nekadašnji predsednik i premijer Kube, potvrdio je na kongresu Komunističke partije da se povlači sa mesta generalnog sekretara partije. - Zadovoljan sam što predajem vođstvo grupi ljudi koji su pripremljeni da budu lideri, koji imaju… »

Raul Kastro najavio povlačenje iz političkog života

Politika pre 2 dana
HAVANA - Generalni sekretar Kubanske komunističke partije Raul Kastro pozvao je danas na „dijalog s poštovanjem” između Kube i SAD, ali bez „odricanja socijalizma” i dodao da se povlači iz političkog života. „Potvrđujem na ovom kongresu… »

Vesti dana »