Kuršumlija

Brana Selova ponovo u žiži interesovanja

Danas pre 1 dan
Formiranje nove Vlade Srbije daje nadu da mogu biti nastavljeni i radovi na završetku akumulacije „Selova“ započete još davne 1986. godine, ocenio je za medije načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković. On je istakao da je reč o veoma… »

Dva koncerta Dragane Mirković u Toplici, a razlika u ceni 450.000 dinara

Južne vesti pre 1 dan
Pevačica Dragana Mirković u narednih desetak dana imaće 2 koncerta u opštinama Topličkog okruga - Kuršumliji i Blacu i samo od tog posla sa svojim bendom zaradiće ukupno preko 3,5 miliona dinara ili oko 30.000 evra. Iako se radi o koncertima u… »

Izrada i postavljanje turističke saobraćajne signalizacije - Traži se izvođač radova

Ekapija pre 3 dana
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tender za izvođača radova na izradi i postavljanju turističke saobraćajne signalizacije na teritoriji Republike Srbije. Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, posao je raspoređen po… »

Inženjerci Vojske Srbije čiste korito Jošaničke reke kod Blaca

Južne vesti pre 4 dana
Nakon Kuršumlije gde su čistili korito reke Kosanice, Prokuplja gde se postavlja most preko arheološkog nalazišta na brdu Hisar, inženjerijska radna grupa 310. bataljona Treće brigade Kopnene vojske započela je čišćenje i uređenje korita reke… »

U Topličkom okrugu sve više doseljenika sa Kosova

Jugmedia pre 4 dana
Samo u proteklih nekoliko godina u opštinama Topličkog okruga adresu je prijavilo 1.126 građana sa Kosova, od toga 309 sa promenom prebivališta i 817 sa boravištem, piše Politika. Najveći broj prijavljenih je na teritoriji Kuršumlije (713), od… »

Akumulacija Selova započeta pre 36 godina - pijaća voda za skoro milion stanovnika na jugu

Južne vesti pre 5 dana
Punih 36 godina je prošlo od kada je, sada već davne 1986. godine, postavljen kamen temeljac za izgradnju akumulacije Selova kod Kuršumlije, kapitalni projekat započet u vreme stare Jugoslavije, sa kojim bi bile zadovoljene potrebe vodosnabdevanja… »

Više od 1.100 građana sa Kosova i Metohije naselilo Toplicu

Politika pre 7 dana
Policija nema informacije da li građani Kosova i Metohije kupuju nekretnine i zemljište na teritoriji Topličkog okruga, dok u prokupačkom Povereništvu za izbegle nemaju podatak da se bilo ko evidentirao kod njih. Prokuplje - Samo u poslednjih… »

U Topličkom okrugu sve više doseljenika sa Kosova

Danas pre 6 dana
Samo u proteklih nekoliko godina u opštinama Topličkog okruga adresu je prijavilo 1.126 građana sa Kosova, od toga 309 sa promenom prebivališta i 817 sa boravištem, piše danas Politika. Najveći broj prijavljenih je na teritoriji Kuršumlije (713)… »

Neće se ponoviti "oluja" na Kosovu: 72. specijalna brigada i Žandarmerija spremni da zaštite Srbe na KiM

Srbija danas pre 9 dana
Razmatramo mogućnost da će predsednik Srbije održati svoje obećanje dato Srbima sa Kosova i Metohije na prošlogodišnjem sastanku u Kuršumliji i kako će to sprovesti u delo? Naime, predsednik Srbije je na odluku prištinskih vlasti o zameni srpskih… »

Preko 1.100 građana sa Kosova i Metohije naselilo Toplicu, građani kažu "samo na papiru"

Južne vesti pre 10 dana
U poslednjih nekoliko godina sa Kosova i Metohije na teritoriji Topličkog okruga prijavilo je boravište ili prebivalište 1.126 građana. Od ukupnog broja prijavljenih, 309 je sa promenom prebivališta i 817 sa boravištem. Najveći broj prijavljenih je… »

Vesti dana »