Libija

Pet zapadnih zemalja poziva Libiju da provede izbore po planu

Al Jazeera pre 19 sati
Te zemlje u zajedničkoj izjavi pozivaju nedavno sastavljenu prijelaznu vladu i Zastupnički dom da omoguće izbore 24. decembra. Ambasade Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Država u Tripoliju pozvala su u Libiju da poštuje… »

Počeli pregovori egipta i turske: Odlučuju o sudbini Libije, a to nije jedino bolno pitanje!

Srbija danas pre 1 dan
Da li će pregovori u Kairu uroditi plodom? Egipat i Turska potvrdili su danas da su vodili otvorene i detaljne razgovore o bilateralnim i regionalnim pitanjima u nameri da obnove svoje odnose. Tokom dva dana razgovora u Kairu delegacije koje predvode… »

Važan razgovor: Putin i Erdogan o isporukama ruskih vakcina, Karabahu, Siriji

Večernje novosti pre 2 dana
Foto: EPA Dvojica predsednika razmatrala su situaciju u Siriji, Libiji, Nagorno Karabahu i pandemiji virusa korona. - Detaljno je razmotrena tema borbe protiv epidemije virusa korona, kao i epidemiološka situacija u Turskoj - navodi se u saopštenju. S… »

Ne žele više da vide Tursku vojsku i plaćenike: Ankara žestoko ukorena, dat im je jasan ultimatum

Srbija danas pre 4 dana
Turska sve više koristi sirijske plaćenike na svim frontovima od strateškog značaja. Dana 3. maja, libijska ministarka spoljnih poslova, Najla al-Mankuš pozvala je sve strane snage i plaćenike da napuste zemlju što je pre moguće. Ona je govorila… »

Turskoj vojsci i plaćenicima se crno piše!: Ankara žestoko ukorena, dat im je jasan ulitmatum!

Pravda pre 3 dana
Libijska ministarka spoljnih poslova, Najla al-Mankuš pozvala je 3. maja, sve strane snage i plaćenike da napuste zemlju što je pre moguće. Ona je govorila na konferenciji za novinare u Tripoliju, zajedno sa turskim ministrom inostranih poslova… »

Libijski šef diplomatije pozvao Tursku da povuče svoju vojsku

Novi magazin pre 4 dana
Libijska šefica diplomatije Najla Mangouš pozvala je danas Tursku da sprovede rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o vraćanju više od 20.000 stranih boraca i plaćenika iz te ratom razorene zemlje. Ministarka spoljnih poslova privremene… »

Šefica libijske diplomatije pozvala Tursku da povuče svoju vojsku

Slobodna Evropa pre 4 dana
Šefica libijske diplomatije Najla Mangouš pozvala je u ponedeljak Tursku da sprovede rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o povlačenju više od 20 hiljada stranih boraca i plaćenika iz te ratom razorene zemlje. Ministarka spoljnih poslova… »

Šefica diplomatije Libije pozvala Tursku da povuče svoju vojsku iz te zemlje

N1 Info pre 4 dana
Libijska šefica diplomatije Najla Mangouš pozvala je Tursku da sprovede rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o vraćanju više od 20.000 stranih boraca i plaćenika iz te ratom razorene zemlje. Ministarka spoljnih poslova privremene vlade… »

U dva brodoloma kod Libije utopilo se više desetina migranata

B92 pre 4 dana
Još 50 migranata, koji su Afrike pokušali da dođu u Evropu, utopilo se u blizini libijske obale. Istovremeno, u drugom brodolomu, nakon što je potonuo gumeni čamac na kojemu su bila 24 migranta, udavilo se 11 osoba među kojima su bili žene i deca… »

U dva brodoloma kod Libije utopilo se više desetina migranata

RTV pre 4 dana
RIM - Još 50 migranata, koji su Afrike pokušali da dođu u Evropu, utopilo se u blizini libijske obale, piše danas agencija Ansa koja se poziva na izvore "Crvenog polumeseca". Istovremeno, u drugom brodolomu, nakon što je potonuo gumeni čamac na… »

Vesti dana »