Ljubovija - vesti

Prvomajski uranak na obali Drine

Glas Zapadne Srbije pre 2 sata
Ljubovija - Svim ljubiteljima prirode, reke, ljudima vedrog duha, Turistička organizacija Ljubovija preporučuje, da predstojeće prvomajske praznike provedu u vikend naseljima i smeštajnim kapacitetima na obali Drine. „Jutra na obali ove reke su nezaboravna. Prva jutarnja kafa sa pogledom na jednu... »

Uspešno organizovan Đački planinski maraton

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Ljubovija - Sportski savez opštine Ljubovija, devetu godinu za redom, organizovao je Đački planinaski maraton u saradnji sa PK „Tornička Bobija” i PK „Avala”. Vođa pohoda je istaknuti planinar Dragan Pavlović. Učesnici su pešačili Bobijom i obilazili vidikovce i vrhove ove planinske lepotice.... »

Đački planinski maraton u subotu

Glas Zapadne Srbije pre 7 dana
Ljubovija - Đački planinski maraton, koji se održava već devetu godinu za redom, ove godine organizuje se 21. aprila. Vođa pohoda je istaknuti planinar Dragan Pavlović. Učesnici će pešačiti Bobijom i obilaziti vidikovce i vrhove planinske lepotice. Polazak učesnike je u subotu 21.aprila u 9:00... »

Priča o Bojanovim skulpturama je lekcija za vajanje života

Noizz pre 7 dana
Kamen, metal, drvo, led, plastika, glina u rukama Bojana Grujića postaju likovi iz slovenske mitologije. Ovaj mladi vajar i nastavnik likovnog iz Ljubovije, u stanju je da svakom materijalu da pokret i u njega utka život, a za NOIZZ govori o životu umetnika u malog gradu, borbi s inspiracijom i društvu u kome živimo.
Tenk je bila jedna od prvih skultura koje se Bojan seća. Napravio ga je sa četiri godine, kada je inspiraciju nalazio u vojnicima, koji su, zbog blizine granice, često bili u njegovom kraju. Tada je sve krenulo i do danas se nije... »

BiH i Srbija usaglasile Nacrt sporazuma o graničnim prelazima

Slobodna Evropa pre 10 dana
Delegacije Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, usaglasile su Nacrt sporazuma o graničnim prelazima između dvije države, te dogovorile da će učiniti dodatne napore da se ubrza procedura za potpisivanje ovog sporazuma. Potpisivanjem sporazuma o graničnim prelazima između Republike Srbije i Bosne... »

Srbija i bih na korak do dokumenta o graničnim prelazima: Usaglašen nacrt, očekuje se potpisivanje sporazuma

Kurir pre 10 dana
Delegacije Bosne i Hercegovine i Srbije usaglasile su Nacrt sporazuma o graničnim prelazima između dve države i dogovorile se da će učiniti dodatne napore da se ubrza procedura za potpisivanje ovog sporazuma. Potpisivanjem sporazuma o graničnim prelazima između Srbije i Bosne i Hercegovine, kojim... »

Košarkašice “Radničkog” pobedile “Ljuboviju”

InfoKG pre 11 dana
Košarkašice “Radničkog” savladale su u četvrtom kolu play-off faze Druge lige Jug ekipu “Ljubovije”, rezultatom 78:58. U kragujevačkoj ekipi najbolja je bila Neda Nikolić sa 23 poena, a dvocifrene su bile i Neda Vasović i Jelena Trifunović sa po 12, kako i Sofija Jovanović sa 10 poena. Tim trenera... »

Gastro festival u Ljuboviji 12.maja

Glas Zapadne Srbije pre 14 dana
Ljubovija – Pripreme za predstojeći 11. po redu Gastro festival koji se tradicionalno održav druge subote u maju (12. maja), u punom su jeku. Manifestacija obuhvata nadmetanje u pripremi riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu, poslastičarstvu i karvingu (rezbarenje na voću i povrću).... »

(Foto) na snimanju sa lazarom ristovskim: Kralj Petar u brdima oko Soko grada

Kurir pre 14 dana
Ekipa filma ‘’Kralj Petar Prvi - U slavu Srbije’’ snimala je ovih dana u brdima iznad Soko grada, u blizini Manastira Svetog Nikolaja, nedaleko od Ljubovije. Za potrebe filma deo terena prekriven je ‘’snegom’’, a glumci i brojni statisti strpljivo su čekali početak snimanja.
Dok je čekao na svoju scenu, poznati glumac Lazar Ristovski, koji tumači lik kralja Petra, kazao je da je Milovanu Vitezoviću, autoru romana "Čarape kralja Petra" koji je okosnica filma, i njemu dugo trebalo da se dokopaju ovog... »

Soko grad: Snimanje filma o kralju Petru Prvom

RTS pre 15 dana
RTS: Soko grad: Snimanje filma o kralju Petru Prvom
Soko grad u blizini Ljubovije jedna je od mnogobrojnih lokacija na kojoj se snimaju scene serije i filma pod radnim nazivom "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije", po motivima romana Milovana Vitezovića, u režiji Petra Ristovskog.
Scena povlačanja srpske vojske preko Albanije i susret kralja Petra i Stepe Stepanovića snimana je sa profesionalnošću cele ekipe. Za Lazara Ristovskog koji tumači lik kralja Petra Prvog Karađorđevića, ovaj projekat je, kaže,... »

©2018 Netmark d.o.o.