Mađarska

Na današnji dan, 10. avgust

B92 pre 16 minuta
955 - Vojska nemačkog cara Otona I (Otto) potukla je Mađare u bici kod Lehfelda (Leško polje), otklonivši opasnost od mađarske invazije. 1627 - Francuski kardinal Rišelje (Richelieu) je na čelu kraljevskih trupa počeo opsadu La Rošela, uporišta… »

Rusija optužuje Ukrajinu da je obustavila dotok nafte u Evropu zbog sankcija

Danas pre 5 sati
Ukrajina je obustavila dotok ruske nafte u tri evropske zemlje od 4. augusta jer se plaćanje tranzita ne može obraditi zbog sankcija, saopštila je danas ruska kompanija Transneft. U saopštenju se navodi je situacija uticala na isporuke u Češku… »

Ukrajina zaustavila tranzit ruske nafte ka zemljama EU! Na udaru Mađarska, Češka i Slovačka

Srbija danas pre 24 sata
Ukrajinska državna naftna kompanija "Ukrtransnafta" prestala je da ispumpava rusku naftu kroz južni krak sistema naftovoda Druzhba u EU, izvestile su u ponedeljak RIA Novosti, pozivajući se na ruski Transnjeft. Transnjeft je potvrdio da je kompanija… »

Zavrnuli slavinu: Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Kurir pre 24 sata
Ruski naftovodni gigant Transnjeft potvrdio je u utorak u saopštenju da je Ukrtransnafta, kompanija koja pruža usluge transporta nafte preko Ukrajine, obustavila isporuku nafte preko južnog toka naftovoda Družba u Mađarsku, Češku Republiku i… »

Viz Er najavio obnovu letova iz UAE ka Rusiji od oktobra

Politika pre 46 minuta
Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz Er saopštila je da će od oktobra nastaviti da leti iz Abu Dabija za Moskvu. Saopštenje tog avio-prevoznika dolazi posle više od pet meseci nakon što je obustavio sve letove ka Rusiji, prenosi Raša tudej… »

Vučić: Srbija na istorijskom maksimumu rezervi prirodnog gasa

Politika pre 52 minuta
Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija danas na istorijskom maksimumu u rezervama prirodnog gasa. „Obezbeđeno je 262 miliona kubnih metara gasa u našem delu skladišta u Banatskom dvoru, a kupili smo još 200 miliona kubnih metara… »

Manifestacija „Licidersko srce” od 15. do 19. avgusta

Politika pre 52 minuta
Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce” biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu, uz učešće oko hiljadu dece i mladih iz 11 evropskih… »

Vučić: Srbija na istorijskom maksimumu rezervi prirodnog gasa

Dnevnik pre 46 minuta
BEOGRAD: Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija na istorijskom maksimumu u rezervama prirodnog gasa. Obezbeđeno je 262 miliona kubnih metara gasa u našem delu skladišta u Banatskom dvoru, a kupili smo još 200 miliona kubnih metara… »

Bajden potpisao: SAD ratifikovale ulazak Finske i Švedske u NATO

Vesti online pre 2 sata
Bajden je potpisao protokole o ratifikaciji u SAD sporazuma o prijemu Finske i Švedske u NATO. Time su SAD postale 23 zemlje od 30 koje su ratifikovale ulazak severnih zemalja u alijansu. Od utorka, Španija, Grčka, Portugal, Slovačka, Turska, Češka… »

Kraj Gzirinog sna: Volfsberger uspeo ono što nisu Nišlije

Sport klub pre 2 sata
Fudbaleri Volfsbergera uspeli su da se plasiraju u plej-of za UEFA Ligu konferenciju pošto u u revanšu na Malti ostvarili ubedljivu pobedu protiv ekipe Gzire - 0:4! Maltežani su u prvom meču u Austriji uspeli da ostvare nerešen rezultat (0:0) i… »

Vesti dana »