Mariupolj

Komandant iz azovstalja se obratio narodu Donbasa: Izvinite u ime svih nas (video)

Pravda pre 9 sati
Komandant 36. brigade mornaričke pešadije Oružanih snaga Ukrajine Sergej Volinski (ratni nadimak Volina), koji se nalazi u zarobljeništvu u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izvinio se stanovnicima Donbasa u intervjuu novinarima ruskog Prvog kanala… »

DW: Šta čeka zarobljene borce Azovskog puka u Rusiji?

N1 Info pre 2 dana
Grupa boraca Azovskog puka zarobljenih u čeličani Azovstalj u Marijupolju suočava se sa smrtnom kaznom. Rusija je ukrajinski Azovski puk klasifikovala kao "terorističku organizaciju". Šta to znači za zarobljenike? Grupa ukrajinskih boraca Azovskog… »

Šta čeka zarobljene borce Azovskog puka u Rusiji?

Nedeljnik pre 2 dana
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY <img loading="lazy" width="1" height="1" alt=""… »

Šta čeka zarobljene borce Azovskog puka u Rusiji?

Dojče vele pre 2 dana
Grupa boraca Azovskog puka zarobljenih u čeličani Azovstalj u Mariupolju suočava se sa smrtnom kaznom. Rusija je ukrajinski Azovski puk klasifikovala kao „terorističku organizaciju“. Šta to znači za zarobljenike? Grupa ukrajinskih boraca… »

Video

Slobodna Evropa pre 4 dana
Dječak pokazuje izgorjeli dom svoje bake u postu na blogu iz okupiranog Mariupolja, dok žena govori kako ruska rublja zamjenjuje ukrajinsku grivnju u većini transakcija. Brojni videoblogeri dokumentuju svakodnevni život nakon što su ruske trupe… »

Iz jednog pakla u drugi: Ruski zatvor Olenivka za ukrajinske ratne zarobljenike "gori od azovstalja"

Blic pre 7 dana
Rođaci boraca iz čeličane Azovstalj u Mariupolju održali su skup u Kijevu 30. jula tražeći da se Rusija proglasi terorističkom državom nakon smrti ukrajinskih ratnih zarobljenika u fatalnom napadu na zatvorski kompleks Olenivka. - Sada živimo… »

Ruski zatvor Olenivka za ukrajinske ratne zarobljenike 'gori od Azovstala'

Slobodna Evropa pre 7 dana
Piše: Saihan Cincajev "Sada živimo isključivo od vjere, nade, od planova za budućnost i sjećanja iz prošlosti", kaže Anastasija čiji suprug je bio među borcima u čeličani Azovstal u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju. Ukrajinski vojnici su se… »

U Zagrebu prosvjed zbog ubojstva ukrajinskih zarobljenika u Olenivki

Slobodna Evropa pre 11 dana
Nekoliko stotina građana prosvjedovalo je u nedjelju poslijepodne u središtu Zagreba zbog ubojstva ukrajinskih ratnih zarobljenika u zatvoru proruskih separatista u Olenivki. Na prosvjed je pozvalo veleposlanstvo Ukrajine u Hrvatskoj, a održan je na… »

Zelenski nazvao granatiranje u kojem su ubijeni ratni zarobljenici 'namernim ruskim ratnim zločinom'

Slobodna Evropa pre 12 dana
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je granatiranje zatvora u istočnoj oblasti Donjecka u kojem su bili ukrajinski vojnici "namerni ruski ratni zločin" koji je odneo više od 50 života. Ukrajina je ranije 29. jula saopštila da su… »

Kijev odbacuje ruske tvrdnje da je ukrajinskom granatiranju ubijeno 40 ratnih zarobljenika

Slobodna Evropa pre 13 dana
Ukrajina kaže da pokreće istragu o ruskim optužbama da je izvela napad na zatvor u istočnoj regiji Donjeck. Kijev poriče da su izveli napad u kojem je ubijeno najmanje 40 ukrajinskih zarobljenika zarobljenih tokom borbi za lučki grad Mariupolj… »

Vesti dana »