Marko Čadež - vesti

Čadež: Veliki dan za celu Evropu, "spojili" Solun i Salcburg

Vesti online pre 1 dan
Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je danas da otvaranje poslednje deonice Koridora 10 kroz Srbiju, u Grdeličkoj klisuri, veliki dan ne samo za našu zemlju, već i za ervopski kontinent, jer su praktično spojeni Solun i Salcburg, najaktivnija i najdinamičnija žila cele Evrope.
- Ovo je stvar od najvećzg značaja za evropsku, srpsku i privredu regiona - rekao je Čadež za TV Pink. On je istakao da je u poslednje četiri godine otvoreno 180 novih fabrika i pogona, a 80 odsto je vezano za Koridor 10. Čadež... »

Ekonomije Zapadnog Balkana zajedno u Londonu

RTS pre 3 dana
RTS: Ekonomije Zapadnog Balkana zajedno u Londonu
Privredne komore šest zapadnobalkanskih ekonomija će 18. juna u Londonu, u saradnji sa čuvenim Fajnenšl Tajmsom, prvi put organizovati predstavljanje potencijala Zapadnog Balkana kao jedinstvene investicione destinacije globalnim investitorima.
"Privreda regiona ne može da čeka politiku da rešava probleme koji traju decenijama, pa će zato 18. juna u Londonu predstaviti potencijal Zapadnog Balkana", izjavio je na Bledu predsednik Privredne komore Srbije (PSK) Marko... »

Čadež u Sarajevu: Lakša procedura za kredite privrednicima na Zapadnom Balkanu

Kurir pre 11 dana
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je na sastanku radnih grupa EDIF-a u Sarajevu, jednog od najznačajnijih programa EU za finansiranje malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu, predstavljena garantna shema za banke da po lakšim procedurama i sa manje rizika... »

Novi krediti za mala i srednja preduzeća sa Zapadnog Balkana

Ekapija pre 12 dana
Preduzetnici, mala i srednja preduzeća sa Zapadnog Balkana, u narednom periodu moći će da računaju i na nove kredite pod povolјnim uslovima za modernizaciju poslovanja po evropskim standardima zahvalјujući podršci EDIF-a, jednog od najznačajnijih programa EU za njihovo finansiranje, najavio je u... »

Novi krediti za mala i srednja preduzeća sa Zapadnog Balkana

Vesti online pre 12 dana
Preduzetnici, mala i srednja preduzeća sa Zapadnog Balkana, u narednom periodu moći će da računaju i na nove kredite pod povolјnim uslovima za modernizaciju poslovanja po evropskim standardima zahvalјujući podršci EDIF-a, jednog od najznačajnijih programa EU za njihovo finansiranje, najavio je danas u Sarajevu Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i član Upravnog odbora EDIF-a, nakon specijalnog sastanka radnih grupa ovog fonda.
To je, po rečima Čadeža, utoliko značajnije kada se zna da privrednici iz celog regiona jedno od tri najveća razvojna ograničenja i dalje vide upravo na polju finansiranja, i što dalji rast zapadnobalkanskih ekonomija u najvećoj... »

Čadež: Srbija sada privlačna i velikim kompanijama

Politika pre 12 dana
Povodom sutrašnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim investitorom koji će u uložiti u visoke tehnologije, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je za RTS da je od zemlje koja privlači male nemačke kompanije, Srbija za deceniju prešla put do zemlje u... »

Čadež: Dualno obrazovanje velika prednost Srbije u trci za Folksvagen

Radio 021 pre 18 dana
Dualno obrazovanje je velika prednost Srbije u trci za Folksvagen i druge strane investicije, navodi nemački list Frankfurter Algemajne Cajtung (FAZ) u ekonomskoj i političkoj analizi situacije u Srbiji, prenoseći izjavu predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.
"Srbija je jedina zemlja u regionu koja je kroz intenzivnu razmenu iskustva sa nemačkim, austrijskim i švajcarskim institucijama i kompanijama, ne samo eksperimentalno uvela dualni model obrazovanja, već je taj sistem i... »

Čadež: Dualno obrazovanje i kvalitetni dobavljači – adut Srbije u trci za investitore

Večernje novosti pre 19 dana
Dualno obrazovanje je velika prednost Srbije u trci za Folksvagenovu i druge strane investicije, ocenjuje ugledni nemački list Frankfurter Algemajne Cajtung
Dualno obrazovanje je velika prednost Srbije u trci za Folksvagenovu i druge strane investicije, ocenjuje ugledni nemački list Frankfurter Algemajne Cajtung (FAZ) prenoseći u svojoj opširnoj analizi ekonomske i političke... »

Platforma Privredne komore Srbije za više investicija u regionu

RTS pre 25 dana
RTS: Platforma Privredne komore Srbije za više investicija u regionu
Poslovna zajednica regiona aktivno će učestvovati na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu, koji se u okviru Berlinskog procesa u julu održava u Poljskoj, dogovoreno je na sastanku Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke u Trstu, kojim predsedava predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.
"Planiramo da na skupu u Poznanju, na poslovnom forumu kome će prisustovati 30 velikih regionalnih kompanija i značajne korporacije iz Evropske unije lansiramo zajedničku platformu za dijalog poslovne zajednice Zapadnog Balkana... »

Najavljena zajednička platforma za dijalog poslovne zajednice regiona sa EU

N1 Info pre 26 dana
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je danas lansiriranje zajedničke platforme za dijalog poslovne zajednice regiona sa EU institucijama nadležnim za politike i propise vezane za poslovanje na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu u Poljskoj.
"Planiramo da u Poznanju, na poslovnom forumu kome će prisustovati 30 velikih regionalnih kompanija, po pet iz svake ekonomije, ali i značajne korporacije iz Evropske unije, medju kojima je više od 50 nemačkih i austrijskih,... »

©2019 Netmark d.o.o.