Medveđa - vesti

Prva leskovačka školovana babica predstavila svoju knjigu

Jugmedia pre 2 minuta
U leskovačkom Centru za stručno usavršavanje, krajem protekle nedelje održana je promocija knjige „Majka“ iz dnevnika jedne babice, Vinke Milošević Petrušić, prve leskovačke školovane babice, žene neiscrpne energije koja i u devedesetoj godini piše pesme i koja je za života postala legenda.... »

Trodnevna obuka za simultano prevođenje u Medveđi

Jugmedia pre 26 minuta
Opštini Medveđa odobren je projekat “Da se bolje razumemo” od strane Saveta Evrope, sa ciljem pružanja podrške u osnaživanju prava pripadnika nacionalnih manjina i jačanju zaštite pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji. Tema obuke je „Konferencijsko prevođenje“ a korisne savete i znanje... »

Depresija – najčešći uzrok samoubistava među mladima

RTS pre 1 sat
RTS: Depresija – najčešći uzrok samoubistava među mladima
Samoubistvo 12-godišnjaka kod Medveđe, ponovo je pokrenulo pitanje zašto deca odluče da dignu ruku na sebe i prepoznajemo li upozoravajuće znake. Statistika pokazuje da godišnje oko hiljadu ljudi digne ruku na sebe, a skoro svaki treći maloletnik. Glavni uzrok samobistava među mladima jeste depresija.
Samoubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka bilo je povod da se naša kolegenica, An Mari Ćurčić, čija je ćerka izvršila samoubistvo, obrati premijerki. "Kada će Vlada usvojiti Nacionalnu strategiju za zaštitu mentalnog zdravlja... »

Košarkaški klub Jablanica iz Medveđe obeležio jubilej - 30 godina postojanja

Sportska strana juga pre 13 sati
Svečanom akademijom, u Кulturnom centru Medveđe započet je program proslave jubileja košarkaškog kluba Jablanica iz Medveđe.
Povodom jubileja – 30 godina od osnivanja КК Jablanice, prikazan je kraći film o samim počecima kluba, osnivačima i svim igračima koji su sa ponosom igrali za košarkaški tim “Jablanice”. Omladinski košarkaški klub “Jablanica”... »

Neumorni čuvari narodnog stvaralaštva u Medveđi

RTS pre 2 dana
RTS: Neumorni čuvari narodnog stvaralaštva u Medveđi
Meštani planinskih sela u opštini Medveđa leti se druže na mobama, a zimi na sednicama, kako ih zovu. To su posela na kojima se okupljaju da pevaju, igraju, sviraju, pripovedaju. Od prošle godine imaju i podršku Turističke organizacije.
Sa brda na brdo stiže poziv za druženje: "Večeras sednica u Lecu, javi dalje". Na ulicama u rudarskom selu Lecu je tek pokoji žitelj, a ima ih oko 300. Spremaju se za sednicu. Radovan Vuković je nekadašnji rudar i jedan od... »

Tihi očaj ubija decu

Vesti online pre 3 dana
Kada se dečak od 12 godina ubije zbog loše ocene iz geografije, tema mentalnog zdravlja mladih dođe u žižu interesovanja. O tome se priča nedelju ili dve, pa onda opet nastane muk do sledećeg očajničkog koraka deteta koje nije pronašlo drugi izlaz, a retko se nude konkretna rešenja kako da se broj takvih slučajeva smanji.
Samoubistvo Nikole Markovića, iz Medveđe, potreslo je celu Srbiju. Ali, jedino An Mari Ćurčić, čija se ćerka Marije Ćurčić koja se obesila početkom novembra u stanu u Beogradu, nije mogla da ostane nema posle vesti o tragičnoj... »

Debata iz Medvedje večeras na TV K1

Jug press pre 3 dana
LESKOVAC Televizijska emisija sa debate “Multietnički život i ekstremizam”, koju je Regionalna informativna agencija JUGpress organizovala prošlog četvrtka u Medvedji, biće emitovana večeras na leskovačkoj televiziji K1 sa početkom u 20 sati. U debati su učestvovali: Dušana Janjića , predsednik... »

Glup si! Kad nisi dobar đak, ništa Ne vrediš: Ako ovo govorite svom detetu, odmah prestanite! Srpski psiholog otkriva razlog koji svaki roditelj mora to da shvati!

Kurir pre 3 dana
Kada dete dobije lošu ocenu ili popusti u školi, postoje stvari koje nikada ne smete i koje uvek morate da mu kažete imajući u vidu da ništa na oovm svetu nije važnije od njega. Priča o samoubistvu dvanaestogodišnjeg dečaka iz sela Negosavlje kod Medveđe koji je izvršio samoubistvo, a u oproštajnom... »

Suicid kod dece je moguće predvideti

Večernje novosti pre 4 dana
U poslednjih 30 godina broj samoubistava kod maloletnika u porastu. Znaci - promene ponašanja, povlačenje u sebe i psihički poremećaj. Dečje psihijatre, neurologe i psihologe imamo samo u većim gradskim centrima
MEĐU decom suicid je uglavnom predvidiv. Na to upućuju promene ponašanja, povlačenje u sebe, slaba intolerancija, a najviše psihički poremećaj. Devedeset odsto maloletnika koji počine samoubistvo imaju neku vrstu poremećaja, koja... »

Majka ga ljubila u kosu, lice mu umivala suzama, a onda se čuo vrisak: Potresne scene na sahrani dečaka iz Medveđe

Srbija danas pre 5 dana
Majka Sandra sve vreme ljubila dete u kovčegu i prolivala suze nad njegovim licem. Suprug Siniša je pridržavao da ne padne strahujući od nove tragedije jer je trudna
Stotine rođaka, prijatelja porodice i komšija 12-godišnjeg N.M, koji se ubio hicem iz očevog pištolja, na sahrani mališana u Medveđi imalo je samo jedno pitanje – zašto? Upravo se to pitao i otac mališana, čiji je pištolj Nikola... »

Meksički zid: 16 država SAD podnelo tužbu protiv Trampa

Danas  pre 56 minuta  još 14 povezanih

Maduro: Tramp je nacista, lekove ćemo iz Rusije! (video)

Pravda  pre 2 sata  još 12 povezanih

Novosti: Beograd plaća dugove Kosova još 22 godine

Vesti online  pre 2 sata  još 9 povezanih

Danas sunčano, do 14 stepeni

Blic  pre 4 sata  još 8 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.