Medveđa

Novinarka Danasa među dobitnicima nagrade za izveštavanje o problemima tolerancije

Danas pre 20 sati
Na godišnjoj konferenciji poverenika za zaštitu ravnopravnosti danas su, povodom Međunarodnog dana tolerancije, dodeljene nagrade novinarima za izveštavanje o problemima koji se odnose na toleranciju. Nagrade su dobili novinarka Espresa Suzana… »

Građani sve spremniji da prijave diskriminaciju

RTS pre 15 sati
Društvene grupe koje su i dalje najviše diskriminisane su Romi, žene, osobe sa invaliditetom i LGBT populacija. Istraživanje je pokazalo da smo spremniji da prepoznamo i prijavimo diskriminaciju nego što smo bili ranije. Medveđa, mala opština na… »

Prikupljali pomoć za učenike svoje škole

Jugmedia pre 21 sat
Kolektiv Osnovne škole ”Gornja Jablanica” iz Medveđe je u humanitarnoj akciji prikupio dosta garderobe, hrane, igračaka, obuće i školske opreme koji će biti uručeni učenici drugog razreda ove škole, devojčici sa specijalnim potrebama od 12… »

Muzikološki institut SANU obavio istraživanje o guslarima u Medveđi i Leskovcu

Jugmedia pre 21 sat
Viši naučni saradnici doktorka Danka Lajić Mihajlović sa Muzikološkog instituta SANU i doktorka Smiljana Đorđević Belić sa Instituta za književnost i umetnost, obavljale su od 15. do 17. novembra istraživanja u okviru projekta Zaštita pevanja… »

Zona Jug: Banjčanima samo bod u Medveđi, utakmica Pčinje odložena

Vranje news pre 22 sata
Fudbalski klub Vranjska Banja, drugoplasirani na tabeli Zone Jug, nije uspeo da pobedi domaću Jablanicu u utakmici 16. kola fudbalske Zone Jug. Banjčani su u Medveđi odigrali nerešeno 2:2 (1:2), iako su u dva navrata imali vođstvo. Meč Pčinje i… »

Alarmantni podaci šokirali Srbiju!

Alo pre 2 dana
Kraj prvog tromesečja ove školske godine ukazuje na dramatične podatke. * Đaci osnovnih škola u jednom tromesečju izostanu sa nastave u proseku pet dana * Razlog izostajanja iz škole nisu zdravstveni problemi, već izbegavanje zakazanog… »

Vacić žestoko odgovorio kemberiju: Borićemo se da međunarodni islamski terorizam bude uništen do kraja

Pravda pre 4 dana
Predsedni opštine Bujanovac Šaip Kemberi optužio je predsednika Srpske desnice Mišu Vacića da želi da izazove sukobe u Bujanovcu i zatražio pokretanje postupka protiv desničara. Miša Vacić je ubrzo odgovorio na reči koje mu je Kemberi uputio… »

Medveđani uživali u delima Štrausa, Čajkovskog. Vivaldija…

Jugmedia pre 5 dana
Sinoć je u Kulturnom centru opštine Medveđe održan koncert kvarteta „Strings on the Wind“ iz Beograda. Ovaj jedinstveni kamerni ansambl u našoj zemlji, u sastavu Ivana Antić- flauta, Lena Vasić-violina, Vladimir Gurbaj-klarinet i Ivan… »

Novi koncert u Medveđi

Jug press pre 6 dana
MEDVEĐA U sredu 13.11.2019 godine od 19:00 časova u Kulturnom centru opštine Medveđa održaće se koncert kvarteta „Strings on the wind“ koji se organizuje kroz projekat „Umetnička muzika na jugu-Medveđa 2019-druga sezona “ , podržanog od… »

Gajić: Miša Vacić je vašarski klovn

Danas pre 7 dana
Advokati uvereni da tužilaštvo neće inicirati postupak zabrane Srpske desnice U ovom trenutku ne postoji ni hipotetička mogućnost da će povodom događaja u Medveđi i Šapcu, Republički javni tužilac pred Ustavnim sudom inicirati postupak zabrane… »

Vesti dana »