Milan Marinović

Poverenik dobija više ovlašćenja, najveći problem ignorisanje tražioca informacija

RTS pre 5 dana
Apsurdno je što nije problem odbijanje davanja informacija, nego ignorisanje tražioca informacija, rekao je za RTS poverenik Milan Marinović. Prema Izmenama zakona koje bi trebalo da budu usvojene u septembru, poverenik dobija veća ovlašćenja, a za… »

Poverenik Marinović: Najavljene kazne za ignorisanje tražioca informacija

Danas pre 5 dana
Apsurdno je što nije problem odbijanje davanja informacija, nego ignorisanje tražioca informacija, rekao je danas poverenik za informacije od javnog značaja u zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović koji navodi da se, prema izmenama zakona… »

Milan Marinović: Ne sme biti tajni u nabavkama za kovid

Novi magazin pre 14 dana
Možda će poverenik za pristup informacijama od javnog značaja ubuduće imati više posla, pošto se predloženim izmenama povećavaju njegova ovlašćenja, ali istovremeno i ograničenja. O tome šta je dobro, a šta ne valja u izmenama, ali i u kom… »

Informacije i ekologija

RTV pre 30 dana
BEOGRAD - Slobodan pristup informacijama od javnog značaja je preduslov dobre uprave, jer lako dostupne, razumljive i upotrebljive informacije o životnoj sredini omogućavaju efikasnije učešće građana u javnoj vlasti i bolje donošenje odluka… »

Sve više obraćanja povereniku zbog ugrožavanja životne sredine

Danas pre 30 dana
Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović izjavio je danas da se svake godine povećava procenat traženih informacija o zaštiti životne sredine, i da je pre deset godina bio jedan odsto od ukupno dostavljenih zahteva, a 2021. godine… »

Poverenik za informacije: Višestruko uvećan broj žalbi vezan za ekologiju

N1 Info pre 30 dana
Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović izjavio je da je ove godine višestruko uvećan broj žalbi zbog informacija o životnoj sredini u odnosu na prethodni period. U prvih 10 godina rada poverenika ove žalbe činile su u proseku… »

Milan Marinović: Ne sme biti tajni u nabavkama za kovid

Novi magazin pre 30 dana
Možda će poverenik za pristup informacijama od javnog značaja ubuduće imati više posla, pošto se predloženim izmenama povećavaju njegova ovlašćenja, ali istovremeno i ograničenja. O tome šta je dobro, a šta ne valja u izmenama, ali i u kom… »

U novom 530. broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

Novi magazin 22.06.2021
Miloš Marinović: Ne sme biti tajni u nabavkama za kovid. Možda će poverenik za pristup informacijama od javnog značaja ubuduće imati više posla, pošto se predloženim izmenama povećavaju njegova ovlašćenja, ali istovremeno i ograničenja. O… »

64. Zmajeve dečje igre počele danas (AUDIO)

RTV 21.06.2021
SREMSKI KARLOVCI - Igre su otvorene tradicionalnim recitovanjem Zmajevih pesama na njegovom grobu u Sremskoj Kamenici. U prilogu za RNS, Milan Rakjić. Zmajeve stihove recitovao je glumac Srđan Timarov, a program ovogodišnjih Zmajevih dečjih igara… »

Poverenik naložio Medicinskom fakultetu da ponovo odlučuje o davanju podataka o obdukciji Cvijana

Politika 18.06.2021
Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka Milan Marinović doneo je rešenje kojim se spajaju žalbeni postupci tri advokata koja su zatražili od Medicinskog fakulteta podatke o obdukciji Vladimira Cvijana. Kako mediji… »

Vesti dana »