Milorad Dodik - vesti

Dodik: U Briselu isključivo o evropskom putu BiH

Vesti online pre 6 sati
"Sastanak sa čelnicima Evropske unije će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, a nikako za priču o NATO integracijama", izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.
- To je nešto što smo, na neki način, konsenzusom uspostavili u Predsedništvu vezano za izjavu o evropskom putu. Sve što se kasnije dešavalo vezano je za problematizaciju tog pitanja. Ođednom se pojavilo i pitanje NATO-a i... »

Dodik: Komšić treba da ispoštuje zakon

Blic pre 6 sati
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da bi hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić trebalo da ispoštuje zakon u vezi sa imenovanjem kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara, što nije učinjeno već mesec dana. Dodik je podsetio da Predsedništvo BiH mora u roku od 15... »

Hoće da puknu od muke! Zbog Putinove posete Sarajevo udarilo na Vučića, smeta im pomoć Rusije

Srbija danas pre 11 sati
Izjava predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u vezi s genocidom u Srebrenici i vetom koji je stavila Rusija na Rezoluciju o Srebrenici za svaku je osudu i sramna je, poručio je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.
On je novinarima kazao da je civilizacijski osuditi genocid i odati poštovanje žrtvama genocida. - Anticivilizacijski je sprečavati da se usvoji rezolucija kojom se osuđuje genocid - istakao je Džaferović i dodao da je odlazak... »

Članovi Predsedništva BiH krajem januara u zvaničnoj poseti Briselu

Novi magazin pre 13 sati
Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić trebalo bi da borave u Briselu 29. i 30. januara, gde će se sastati sa čelnicima ključnih institucija Evropske unije.
To će biti prva zvanična poseta novog saziva Predsedništva BiH Briselu, objavio je sarajevski portal Klix.ba. Očekuje se da će jedna od tema biti odgovori na dodatna pitanja Evropske komisije, jer bi BiH ubrzo trebalo da... »

Dodik oduševio Putina: Srpska neće dozvoliti da BiH uđe u NATO! Moskva to odmah prenela kao udarnu vest!

Srbija danas pre 1 dan
Na zvaničnom sajtu ruskog predsednika "kremlin.ru" objavljeno je da se Vladimir Putin u Beogradu sastao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom
- Drago mi je što Vas ponovo vidim i imam priliku da Vam čestitam izbornu pobedu. Naši odnosi se, hvala Bogu, razvijaju uspešno. Realizujemo projekte u različitim oblastima - rekao je Putin. Dodik je takođe izrazio zadovoljstvo... »

Komšić: Nije srpski da se ne održi data reč

Danas pre 1 dan
Odnose unutar Bosne i Hercegovine trebamo regulisati dijalogom, a ne služiti se žalopojkama pred stranim državnicima izjavio je za Oslobođenje, član Predsedništva BiH Željko Komšić.
On je rekao da se od Milorada Dodika, presednika RS i predsedavajućeg Predsedništva BiH očekuje da poštuje zakone BiH. “Promena političkog stava jeste legitimna, ali mi nikada nećemo pristati na to da se te odluke devalviraju... »

Veliki oslonac za Srpsku

Večernje novosti pre 1 dan
Dodik i Cvijanovićeva upoznali ruskog lidera sa opstrukcijom u Sarajevu i nadaju se jačanju saradnje
SNAŽNA podrška Rusije Republici Srpskoj veoma je bitna, pogotovo jer bošnjački krugovi u Sarajevu blokiraju proces formiranja vlasti na nivou BiH, a stižu i napadi na Dejtonski sporazum uz poruke da bi ga trebalo revidirati. U... »

Crnadak: Ne znam u kom svojstvu se Dodik sastao s Putinom

Blic pre 1 dan
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da ne zna u kom svojstvu se Milorad Dodik sastao sa šefom ruske države Vladimirom Putinom u Beogradu, jer, kako je naveo, nema informaciju kako je tekao tok dogovaranja sastanka. Na pitanje novinara u Beogradu da li se Dodik sa Putinom... »

Dodik: Gasovod od Srbije do Novog Grada osiguraće energetsku stabilnost Srpske

Blic pre 2 dana
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, nakon razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu, da je važno da Republika Srpska osigura energetsku stabilnost kroz gasovod koji treba izgraditi iz Srbije, pa sve do Novog Grada. -Više od 400 miliona evra košta taj... »

Cvijanović: Rusija dosledno brani stavove Srpske

RTV pre 1 dan
RTV: Cvijanović: Rusija dosledno brani stavove Srpske
BEOGRAD - Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, posle sastanka sa Vladimirom Putinom u Beogradu, da je zahvalna ruskom predsedniku za odbranu dejtonskih pozicija ne samo Srpske, nego i cele Bosne i Hercegovine.
Cvijanovićeva, koja se zajedno sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom sastala sa Putinom, rekla je da je ruski predsednik pokazao da dobro razume okolnosti u kojima Srpska i srpski narod funkcionišu, prenosi RTRS.... »

©2018 Netmark d.o.o.