Ministarstvo prosvete - vesti


Rešenja kombinovanog testa 2018
Rešenja testa iz matematike 2018 Rešenja testa iz srpskog odnosno maternjeg jezika 2018

Časovi ćirilice na 18 lokacija!

Vesti online pre 9 sati
Sa izvesnim zakašnjenjem iz, mora se reći, potpuno objektivnih razloga, u Hesenu je, punim kapacitetom počela školska godina (2018/2019) nastave na srpskom jeziku. Kako su "Vesti" već više puta izvestile čitaoce, zahvaljujući pre svega angažmanu Branka Radovanovića, generalnog konzula Srbije u Frankfurtu, aktivista u našim udruženjima u ovom delu Nemačke i uz podršku Srpske pravoslavne crkve i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, našoj deci umesto jednog sada predaju četiri
Đaci imaju priliku da uče tri predmeta: Srpski jezik, Moja otadžbina Srbija i Osnovi kulture srpskog naroda. - Nemam još potpuno tačnu evidenciju o broju đaka koje su roditelji prijavili za nastavu na srpskom jeziku, tačne... »

Inspekcija češlja divlje fakultete, Bujanovac na meti

OK radio pre 19 sati
Vranje - Ministarstvo prosvete rešeno da se obračuna sa nelegalnim visokim školama zbog čega Prosvetna inspekcija vrši terenski nadzor.
Borba protiv divljih visokih škola i fakulteta, koju je pre dva meseca najavio ministar Mladen Šarčević, zasad je rezultirala zatvaranjem - konsultativnih centara. Međutim, mnoga nelegalna odeljenja fakulteta, kojih ima u mnogim... »

Insitut za voćarstvo predstavlja nove naučne projekte

Morava info pre 21 sat
ČAČAK – Privredna komora Srbije – regionalna privredna komora Užice, Inovacioni centar Tehnološko-metaluruškog fakulteta iz Beograda, Institut za voćarstvo Čačak i Centar za organsku proizvodnju Užice, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije organizuju... »

Inspekcija češlja "divlje" fakultete

Večernje novosti pre 1 dan
Ministarstvo se obračunava sa nelegalnim visokim školama, ali mnoge i dalje rade. Neakreditovanim centrima teško je ući u trag, jer najčešće rade bez reklame
BORBA protiv divljih visokih škola i fakulteta, koju je pre dva meseca najavio ministar Mladen Šarčević, zasad je rezultirala zatvaranjem - konsultativnih centara. Međutim, mnoga nelegalna odeljenja fakulteta, kojih ima u mnogim... »

Više članova britanske vlade podnelo ostavke zbog sporazuma

N1 Info pre 1 dan
Pet članova britanske vlade podnelo je ostavke na svoje funkcije zbog neslaganja s nacrtom sporazuma o Bregzitu, čime su doveli u težak položaj premijerku Terezu Mej koja će od parlamenta zatražiti podršku za dogovor o razlazu s EU.
Izvor: Reuters Ostavke su podneli ministar za Bregzit Dominik Rab, ministarka za rad i penzije Ester Mekvej, državni sekretar u Ministarstvu za Severnu Irsku Šajleš Vara, kao i sekretarka ministarstva za Bregzit Suela Braverman i... »

Šarčević: Srbiji potrebno šest trening-centara za potrebe privrede

Beta pre 2 dana
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas tokom posete trening-centru kompanije "Simens" u Nemačkoj da je Srbiji potrebno šest takvih centara. "U ovom trenutnu se sa Simensom gradi sličan trening centar u Kragujevcu. Mi smo pre nekoliko meseci sa Ministarstvom prosvete, PKS i Nemačkom privrednom... »

Privatni medicinski univerzitet uz auto-put ka Batajnici?

Danas pre 2 dana
Tumbaj grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata investiraće 250 miliona evra u Srbiju Tumbaj grupa, najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u toj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, investiraće više od 250 miliona evra u osnivanje privatnog medicinskog univerziteta u Srbiji, izgradnju studentskog kampusa i klinike.
Kako je Danasu rečeno u Ministarstvu prosvete, predstavnici Tumbaj grupe trebalo bi da dođu u Srbiju do kraja meseca kako bi sa nadležnima razgovarali o mestu gde će univerzitetski kampus biti izgrađen, a kao najizvesnija se... »

Festival akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu

RTV pre 2 dana
RTV: Festival akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu
NOVI SAD - Akademsko kulturno-umetničko društvo Univerziteta u Novom Sadu "Sonja Marinković" ove godine organizuje, već tradicionalni, 21. po redu Festival akademskih pozorišta Srbije. Svečano otvaranje 21. FAPS-a održaće se u subotu, 24. novembra sa početkom u 15.00 časova na Maloj sceni Pozorišta Mladih.
Učesnici 21.FAPS-a su Akademsko pozorište - Skc Niš, AKUD „Branko Krsmanović", Beograd, Dramski studio „Daske" – Kulturni centar Laktaši ( BiH ), „Teatar Levo" – AKUD „Ivo Lola Ribar" Beograd, Mladinska scena "Intimen teatar",... »

Roditelji još čekaju šifre za e-dnevnik

Večernje novosti pre 3 dana
Elektronska evidencija uvedena u 831 školu, ali mnoge vode i "papirnu"
ELEKTRONSKI dnevnik uveden je do sada u 831 od 3.578 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, a, kako kažu u Ministarstvu prosvete, do kraja godine biće urađene obuke u svim školama. Utisci o tome kako funkcioniše ova novina -... »

„Valjevskoj pivari“ priznanje od Ministarstva prosvete

Patak online pre 3 dana
VALJEVO- Valjevska pivara dobila je priznanje od Ministarstva prosvete zbog doprinosa koji je dala za realizaciju ovogodišnjeg Krosa RTS-a. Direktoru najstarije pivare u zapadnoj Srbiji Aleksandru Rajevcu povelju „Dobrila Dobrić“ uručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen... »

Đoković bolji i od Čilića u Londonu

Radio 021  pre 2 sata  još 4 povezane

Biro za koordinaciju službi bezbednosti: Plan za zaštitu Srba na KiM

Večernje novosti  pre 7 sati  još 2 povezane

Požar u soliteru u Bloku 63, jedna osoba stradala

RTS  pre 4 sata  još 4 povezane

Brnabić sutra u Ljubljani na sastanku Trilaterale

Blic  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.