Ministarstvo prosvete - vesti

Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika

Prva pre 1 minut
Učenici osmog razreda rešavali su test iz maternjeg jezika, čime su započeli polaganje završnog ispita. Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate testa iz srpskog jezika.
Rešenja testa možete pogledati OVDE. Polaganje male mature se nastavlja sutra testom iz matematike, a zatim i u sredu, kombinovanim testom, koji sadrži pitanja iz hemije, fizike, biologije, istorije i... »

Škola zbog negativne konotacije naziva “14. oktobar” promenila ime u “Carica Jelena”

Južne vesti pre 8 minuta
Kako se naziv niške škole za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar”, kako kaže njen direktor Miša Ljubenović, često koristi za vređanje, pa se zbog toga đaci i njihovi roditelji osećaju stigmatizovano, rešili su da promene ime škole. Od 1. septembra će škola koju pohađaju deca sa smetnjama u... »

Objavljena rešenja testa iz srpskog jezika

Nedeljnik pre 24 minuta
Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati
Odmah po završetku testova iz srpskog jezika, koji su danas rešavali učenici osmog razreda, Ministarstvo prosvete objavilo je i rešenja. Polaganje male mature se nastavlja sutra testom iz matematike, a zatim i u sredu,... »

Đaci, pažnja! Ovo su rezultati testa iz srpskog jezika

Srbija danas pre 26 minuta
Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati
Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate testa iz srpskog jezika, koje su danas rešavali učenici osmog razreda. Više od 70.000 đaka polagalo je danas od 9 do 11 sati završni test iz srpskog jezika, za koji su đaci OŠ... »

Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika

Blic pre 33 minuta
Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate testa iz srpskog jezika, koje su danas rešavali učenici osmog razreda. Rešenja testa možete pogledati OVDE. Više od 70.000 đaka polagalo je danas od devet do 11 sati završni test iz srpskog jezika, za koji su đaci OŠ "Skadarlija" uglavnom rekli da je bio... »

Ministarstvo prosvete bi palo na završnom ispitu iz srpskog

Noizz pre 49 minuta
Danas osnovci polažu završi test iz srpskog jezika, a ne bi bilo loše da taj test još jednom prođu zaposleni u Ministarstvu prosvete. Razlog je još jedna pravopisna greška koja dolazi iz te ustanove.
Znam da nije lako nikome ko danas polaže taj test, jer ga predstavljaju kao važnu prekretnicu u životu. Ja sam kao maturant mislio da će mi od toga da li sam nešto ispravno napisao i zaokružio zavisiti čitav život. Od tog dana je... »

Osnovci sutra počinju polaganje male mature

Novi magazin pre 1 dan
Testove za malu maturu sutra će i u naredna dva dana polagati 71.817 učenika osnovnih škola u Srbiji.
Đaci će u ponedeljak, 18. juna, rešavati test iz srpskog jezika, u utorak 19. juna iz matematike, a u sredu 20. juna kombinovani test koji sadrži pitanja iz pet predmeta - fizike, hemije, geografije, biologije i istorije. Na... »

Deca u Srbiji na internetu već sa tri godine

Radio 021 pre 1 dan
Više od 70 odsto dece u Srbiji samostalno koristi internet uređaje i provodi vreme na internetu, a roditelji i vaspitači nisu dovoljno stručni da ih zaštite i usmere kako da bezbedno koriste internet i uređaje.
To je pokazalo istraživanje nastalo u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu" koji sprovodi UNICEF, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ključni nalazi istraživanja o dečijoj upotrebi... »

Deca koriste digitalne uređaje od 4. godine

Danas pre 1 dan
Svako četvrto dete poseduje svoj uređaj, 4 odsto dece ranog školskog i 12 odsto dece predškolskog uzrasta uopšte ne koristi internet, a čak 70% dece uzrasta od 4 do 8 godina digitalne tehnologije koristi samostalno, bez nadzora roditelja.
Ovo su rezultati UNICEF-ovog istraživanja koje je prvi put urađeno u Srbiji za usrast od 4 do 8 godina, a koje otkriva kakve su digitalne navike dece. Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju... »

Završena prva faza Sportskih igara mladih u Kragujevcu

B92 pre 2 dana
B92: Završena prva faza Sportskih igara mladih u Kragujevcu
Prva faza Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju završena je u Kragujevcu, 20. gradu, u kojem su se školarci takmičili, ali i družili.
Igre su otvorene u prepunoj Hali park, a prisutne su pozdravili predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović, član UO Saveza za školski sport Srbije Dragan Sretenović i glavni koordinator SIM za Kragujevac Dragan Djordjević. Baklju... »

U Skoplju jutros mirno, nakon masovnih demonstracija

RTV  pre 2 sata  još 14 povezanih

Počelo je: Danas test iz srpskog jezika (foto)

Mondo  pre 33 minuta  još 14 povezanih

"Mali beli autobus" uleteo na koncert, ima poginulih

B92  pre 1 sat  još 12 povezanih

Afera: Nemačka je špijunirala Austriju do 2016. godine

Blic  pre 2 sata  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.