Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenja kombinovanog testa 2017 Rešenja testa iz matematike 2017 Rešenja testa iz srpskog jezika 2017

Kako je podignut Jevremovac

Danas pre 12 sati
Nauka kroz priče Nekada davno, pre nego što je nastala velelepna botanička bašta Jevremovac u centru Beograda, postojala je manja botanička bašta na Dorćolu, uz obalu Dunava.
Ona je na predlog Josifa Pančića (na slici), osnovana 1874. godine odlukom Ministarstva prosvete i crkvenih poslova Kneževine Srbije. Pančić je i pre te bašte na Dorćolu, za potrebe nastave, gajio malu baštu u dvorištu Liceja... »

U Novom danu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa

N1 Info pre 20 sati
U Novom danu o spornim amandmanima na Ustav u oblasti pravosuđa, koje je uradilo Ministarstvo pravde. Štampu prelistava Miroslav Lazanski.
Nezavisno pravosuđe je osnovno ljudsko pravo, ali predlozi amandmana na Ustav u oblasti pravosuđa, koje je uradilo Ministarstvo pravde, ne otklanjanju uticaj politike na rad sudova i tužilaštva i nema političke volje da se to... »

Svako treće dete je gojazno: Evo koje bolesti ima zbog toga

Vesti online pre 1 dan
Svako treće dete u Srbiji je gojazno, zbog čega sve češče obolevaju od bolesti karakterističnih za starije. Ministarstvo prosvete najavljuje borbu protiv nezdravih navika, ali čini se da je to dug put.
Slano, masno, prerađeno, od belog brašna, slatko pa gazirano - i to je ručak, za mnoge možda i večera. Iskušenja su na svakom koraku a najteže im se odupiru oni koji za obrok zavise od odraslih. - Postoji konstantan rast gojazne... »

Nova odeljenja u Hemijskoj školi

Jug press pre 1 dan
LESKOVAC Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da su u toku pregovori sa Ministarstvom prosvete o formiranju novih odeljenja u Srednjoj hemijsko-tehnološkoj školi „Božidar Đorđević Kukar” u Leskovcu . On je dodao da se radi o odeljenju ženskog frizera sa 30 učenika i odeljenje... »

Studenti, stižu parice: Danas počinje isplata studentskih kredita i stipendija

Kurir pre 1 dan
Ministarstvo prosvete saopštilo je da danas počinju isplate pete i šeste mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2017/2018. Mesečni iznos studentskog kredita i studentske stipendije iznosi 8.400,00 dinara. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za isplatu... »

Donirano 75 laptopova za PISA testiranje srednjoškolaca

Blic pre 1 dan
Četiri kompanije donirale su danas Ministarstvu prosvete 75 laptopova za potrebe PISA testiranja srednjoškolaca u Srbiji. Ugovor o donaciji potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predstavnici kompanija ''Komtrejd'', ''Telegrup'', ''Saga'' i ''S&T'', a... »

Donirano 75 laptopova za PISA testiranje srednjoškolaca

Studio B pre 1 dan
Četiri kompanije donirale su danas Ministarstvu prosvete 75 laptopova za potrebe PISA testiranja srednjoškolaca u Srbiji.
Ugovor o donaciji potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predstavnici kompanija ““Komtrejd““, ““Telegrup““, ““Saga““ i ““S&T““, a potpisivanju je prisustvovao i američcki ambasador Kajl... »

Počinje isplata studentskih kredita i stipendija

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Ministarstvo prosvete saopštilo je da danas počinju isplate pete i šeste mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2017/2018. Mesečni iznos studentskog kredita i studentske stipendije iznosi 8.400,00 dinara. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za isplatu... »

Skat: SAD zainteresovane za dijalog, ali tu posreduje EU

N1 Info pre 1 dan
Američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat izjavio je da SAD s velikim interesovanjem prate dijalog Srbije i Kosova, ali je istakao da se taj dijalog vodi uz posredovanje Evropske unije.
Na pitanje novinara o tome da li će se "Amerika uključiti u dijalog Beograda i Prištine", Skat je kazao da su SAD tu da pomognu, ukoliko im se neko obrati za pomoć, ali da se taj dijalog vodi između Srbije i Kosova, uz... »

Deca iz Srbije sada uče o ekonomiji i pre nego što krenu u školu, a evo šta će sve morati da znaju

Blic pre 2 dana
Predškolci i učenici nižih razreda od maja će učiti o novcu, zaradi i budžetu, a stariji osnovci o štednji i finansijskim rizicima. Reč je o pilot-projektu "FinPis": "Uključivanje finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije" Ministarstva prosvete, nauke i... »

©2018 Netmark d.o.o.