Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenja kombinovanog testa 2017 Rešenja testa iz matematike 2017 Rešenja testa iz srpskog jezika 2017

Mašta kreirala crteže i figure

Dnevnik pre 20 sati
Dečji likovni radovi u okviru izložbi “Primeri dobre prakse - moj svet u boji” i “Umetnost na i od papira” tradicionalno su predstavljeni u OŠ “Petefi Šandor”.
Kroz izložbe su se predstavila deca i omladinci zajedno sa svojim likovnim pedagozima, ne samo iz Srbije, već i iz drugih država, a najtalentovanijima su dodeljena priznanja i nagrade. Izložbe je otvorila državna sekretarka iz... »

U centrima 4.200 migranata

Danas pre 1 dan
U pet stalnih centara za azil i 13 prihvatnih centara širom Srbije smešteno je 4.200 migranata. Većina su porodice sa decom, dok je kapacitet obezbeđen za 6.000 ljudi, u skladu sa obavezom koju je Srbija preuzela kada je zatvarana zapadnobalkanska ruta, saopštio je Komesarijat za izbeglice i... »

U srpskim centrima 4.200 migranata

RTV pre 1 dan
RTV: U srpskim centrima 4.200 migranata
BEOGRAD - U pet stalnih centara za azil i 13 prihvatnih centara širom Srbije smešteno je 4.200 migranata, većinom porodica sa decom, dok je kapacitet obezbeđen za 6.000 ljudi, u skladu sa obavezom koju je Srbija preuzela kada je zatvarana zapadnobalkanska ruta, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije povodom, 18. decembra, Međunarodnog dana migranata.
Komesarijat ističe da je od septembra ove godine, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, više od 500 dece migranata školskog uzrasta uključeno je u školski sistem Srbije. Takođe, kako se navodi, u... »

Šabac: Pobuna protiv nove direktorke

Večernje novosti pre 1 dan
Obustavljena nastava u Školi za decu sa posebnim potrebama "Sveti Sava"
NEZADOVOLjNI odlukom Ministarstva prosvete da v. d. direktora škole za decu sa posebnim potrebama "Sveti Sava" u Šapcu bude defektolog Aleksandra Urošević, nastavnici ove ustanove su obustavili nastavu i novog čelnika optužili za... »

Šarčević: Briga o obrazovanju manjina zajednički zadatak Srbijei Hrvatske

Blic pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao se danas sa ministarkom nauke i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženkom Divjak u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici.
Sastanku su prisustvovali predstavnici oba Ministarstva i pokrajinske vlasti, sa ciljem uspostavljanja efikasne saradnje u oblasti inicijalnog obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnika, kao i obezbedjivanja kvalitetnih... »

Ministri prosvete Srbije i Hrvatske u Subotici razgovarali o unapređenju obrazovanja

Beta pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa ministarkom nauke i obrazovanja Hrvatske Blaženkom Divjak u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici o unapredjenju saradnje, kvalitetu obrazovanja i školovanju na jezicima manjina.  Kako se navodi u sapštenju... »

Obustavili rad zbog nove v. d. direktora

Danas pre 2 dana
Zbog nedavnog nezakonitog imenovanja v. d. direktora OŠ "Sveti Sava", škole za decu sa smetnjama u razvoju, kolektiv i roditelji učenika zahtevaju momentalni opoziv imenovane Aleksandre Urošević. Škola je obustavila rad, ali nastavnici dežuraju sa svojim učenicima, i kažu da je to jedini način da... »

Šarčević: Da je novi zakon, sve bih ih posmenjivao

B92 pre 2 dana
B92: Šarčević: Da je novi zakon, sve bih ih posmenjivao
Beograd -- Ministar prosvete izjavio da ni jedan školski odbor nije postupio po preporuci Ministarstva i smenio direktore zbog utvrđenih propusta kod male mature.
Ministar Mladen Šarčević je u razgovoru sa novinarima u Beogradu kazao da nije mogao retroaktivno da primeni odredbe novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i smeni odgovorne u školama u kojima su zabeležene... »

Školski odbori ignorisali preporuke Ministarstva prosvete

Radio sto plus pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da niti jedan školski odbor nije postupio po preporuci Ministarstva prosvete i smenio direktore osnovnih škola u Novom Pazaru u kojima su utvrđeni propusti prilikom polaganja male mature. Šarčević je u razgovoru sa novinarima u Beogradu kazao da on nije... »

Objavljen poziv za članove saveta za visoko obrazovanje

B92 pre 2 dana
Beograd -- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za članove Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.
Rok za prijavu kandidata je 15 dana od poziva, a tekst poziva i link za popunjavanje elektronske prijave dostupni su na sajtu Ministarstva. Prema Zakonom o visokom obrazovanju, Vlada imenuje članove Nacionalnog saveta za visoko... »

©2017 Netmark d.o.o.