Ministarstvo prosvete

Usvojen novi Okvir digitalnih kompetencija nastavnika

Nova ekonomija pre 3 sata
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Zavodom za unapređivanja obrazovanja i vaspitanja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja objavilo je novi Okvir digitalnih kompetencija – Nastavnik za digitalno… »

U 12: osnovnih škola digitalizacija udžbenika geografije

Blic pre 5 sati
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/20. biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadržaja udžbenika geografije za šesti razred autora Miodraga Samardžića i Dragoslava Banjka, rečeno je u Ministarstvu… »

PAD NA ŠANGAJSKOJ LISTI Neophodna ozbiljna reforma visokog školstva

Dnevnik pre 1 dan
Na Šangajskoj listi (Academic Ranking of World Universities – ARWU) pad Univerziteta u Beogradu za 100 mesta, ocenjuju stručnjaci, a i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nije ni drastičan ni zabrinjavajući, kako se čini na prvi… »

A ko će da vozi?

Danas pre 1 dan
Država nije u stanju da obezbedi potreban kadar privredi i to je tema o kojoj se godinama govori bez ikakvog rezultata. Stanje postaje sve dramatičnije zbog ubrzanih promena na tržištu rada koje ne uspeva da obezbedi profile koji se traže. Ono što… »

Počela adaptacija amfiteatra Ekonomskog fakulteta

InfoKG pre 1 dan
Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu započeo je radove na projektu adaptacije amfiteatra. Radovi se odnose na spuštanje plafona u cilju ostvarivanja bolje akustičnosti, osvetljenosti i energetske efikasnosti. Projekat adaptacije amfiteatra je… »

Beogradski univerzitet pao na Šangajskoj listi jer je ostao bez najcitiranijih istraživača

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Plasman Univerziteta u Beogradu na ovogodišnjoj Šangajskoj listi između 401. i 500 mesta je realna pozicija za najstariji univerzitet u Srbiji, smatra državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. Vladimir… »

Adaptacija amfiteatra Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu

iKragujevac pre 2 dana
Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu započeo je radove na projektu adaptacije amfiteatra Fakulteta. Radovi se odnose na spuštanje plafona u cilju ostvarivanja bolje akustičnosti, osvetljenosti i energetske efikasnosti. Projekat adaptacije… »

Zbog uspeha dvojice kolega napravila se bolja slika od realne: Državni sekretar o padu Univerziteta

Telegraf pre 1 dan
Beogradski univerzitet pao na Šangajskoj listi. Plasman Univerziteta u Beogradu na ovogodišnjoj Šangajskoj listi između 401. i 500 mesta je realna pozicija za najstariji univerzitet u Srbiji, smatra državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i… »

Od septembra digitalne učionice i u Smederevu

RTS pre 2 dana
Ministarstvo prosvete trenutno sprovodi projekat "2000 digitalnih učionica" koji se realizuje i u Smederevu. U OŠ "Dimtrije Davidović", obučava se šesneastoro zaposlenih. U veku dominacije tableta, telefona i računara, digitalizacija obrazovanja… »

Ministarstvo o padu na Šangajskoj listi: Oštra konkurencija, mnogo se ulaže

N1 Info pre 2 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je povodom pada Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi da je konkurencija među univerzitetima širom sveta sve oštrija, ulaganja u nauku i visoko obrazovanje, posebno u Aziji, sve… »

Vesti dana »