Ministarstvo prosvete - vesti

Rešenja kombinovanog testa 2017 Rešenja testa iz matematike 2017 Rešenja testa iz srpskog jezika 2017

Šarčević: Redizajnira se sve u obrazovanju

Dnevnik pre 13 sati
KOSOVSKA MITROVICA: Reforme u obrazovanju su vidljive, a zakonima je doneta široka osnova da se krene u kvalitetnije obrazovanje, izjavio je danas resorni ministar Mladen Šarčević na sastanku sa direktorima svih predškolskih i školskih ustanova na KiM.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da srpsko obrazovanje na KIM ima izvesnost i da će ostati u formi institucionalnog organizovanja, kakvo ima danas, u sklopu sistema i uz podršku Republike Srbije.Šarčević je na... »

Botanička bašta Jevremovac

RTS pre 14 sati
RTS: Botanička bašta Jevremovac
Među najprometnijim ulicama, u samom jezgru Beograda, Botanička bašta „Jevremovacˮ živi svoj, više od sto godina dugi život.
Beg u prirodu Ta zelena oaza, u prošlosti jedna od najboljih i najlepših bašta Jugoistočne Evrope, na površini od pet hektara čuva brojne biljne vrste, predstavljajući bogati prostor u kome se susreću inspiracija, relaksacija,... »

Vlada Srpske nastavlja sa rasipništvom: Jasmini Davidović auto od 82.000 KM

Blic pre 16 sati
Vlada RS nastavlja da nabavlja skupocene automobile, a red je došao na Ministarstvo porodice, omladine i sporta.
Resor na čijem je čelu Jasmina Davidović iz Socijalističke partije odlučio je da se počasni novom limuzinom procenjene vrednosti 70.000 KM bez PDV ili nepune 82.000 KM s porezom. Istina, to je mnogo manje od 115.000 KM koliko je... »

Ministri iz regiona oduševljeni Muzejom savremene umetnost

Studio B pre 18 sati
Ministar Vukosavljević najavljuje intenzivnu saradnju sa zemljama u regionu i ističe da kultura spaja, omogućava ljudima da se bolje razumeju i predstavlja „melodiju koja se čuje iznad buke svakodnevice“.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je sinoć Muzej savremene umetnosti sa ministrima kulture Makedonije i Albanije, Robertom Alagjozovskijem i Mirelom Kumbarom Furhi, državnim sekretarom Ministarstva... »

Ministri iz regiona oduševljeni Muzejom savremene umetnost (foto)

BK TV pre 19 sati
Ovo je tek početak. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je sinoć Muzej savremene umetnosti sa ministrima kulture Makedonije i Albanije, Robertom Alagjozovskijem i Mirelom Kumbarom Furhi, državnim sekretarom Ministarstva kulture Crne Gore Sandrom Ðurbuzović i pomoćnikom... »

Ministri iz regiona oduševljeni Muzejom savremene umetnosti

RTS pre 1 dan
RTS: Ministri iz regiona oduševljeni Muzejom savremene umetnosti
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je večeras Muzej savremene umetnosti sa ministrima kulture Makedonije i Albanije, Robertom Alagjozovskijem i Mirelom Kumbarom Furhi, državnim sekretarom Ministarstva kulture Crne Gore Sandrom Đurbuzović i pomoćnikom ministra prosvete i kulture Republike Srpske Tanjom Đaković.
Vladan Vukosavljević je primetio da će renovirana zgrada Muzeja savremene umetnosti sa svojim tehničkim kapacitetima biti mesto gde će se izlagati kvalitetna dela iz čitavog sveta. "Moramo malo da se pravimo važni pred svojim... »

Sporazum o saradnji za nastavu na francuskom jeziku

RTV pre 1 dan
RTV: Sporazum o saradnji za nastavu na francuskom jeziku
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević, otpravnik poslova ambasade Francuske Nikolas Faj i direktor Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batist Kizen potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti nastave francuskog jezika u obrazovno-vaspitnim ustanovama Srbije.
Sporazumom se definiše okvir za jačanje zajedničkog delovanja Ministarstva i Francuskog instituta, koji u ime Ambasade Francuske realizuje kulturne i obrazovne aktivnosti, tokom ove i naredne školske godine. Sporazumom se... »

"Novosti saznaju" Leštane dobija novu školu (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
Dogodine počinje izgradnja nove školske zgrade nadomak Grocke. Mali: Biće ovo jedna od najlepših osmoletki u Beogradu
IDEJNO rešenje za novu školu u Leštanima, koja će biti završena sledeće godine nedavno je usaglašeno sa Ministarstvom prosvete - najavljuje za "Novosti" gradonačelnik Siniša Mali. Na mestu postojeće školske zgrade koja je kao... »

Škole u Srbiji očekuje jedna velika promena

iKragujevac pre 1 dan
Školske kuhinje koje ispunjavaju HASAP standard dobiće sopstvene kuvare i servirke kako bi đaci imali zdrave obroke, najavilo je Ministarstvo prosvete.
Ovo je samo jedna od promena kojom će se baviti tim za oblast ishrane učenika i đačkih kuhinja, koji je nedavno oformljen kako bi se deci ponudili i obezbedili kvalitetniji i ekonomičniji obroci. - Zadatak tima je da produkuje... »

Škole u Srbiji očekuje jedna velika promena

Blic pre 2 dana
Školske kuhinje koje ispunjavaju HASAP standard dobiće sopstvene kuvare i servirke kako bi đaci imali zdrave obroke, najavilo je Ministarstvo prosvete.
Ovo je samo jedna od promena kojom će se baviti tim za oblast ishrane učenika i đačkih kuhinja, koji je nedavno oformljen kako bi se deci ponudili i obezbedili kvalitetniji i ekonomičniji obroci. - Zadatak tima je da produkuje... »

©2017 Netmark d.o.o.