Mladen Šarčević - vesti

Tačka na spor: Osporene diplome biće priznate

B92 pre 59 minuta
B92: Tačka na spor: Osporene diplome biće priznate
Beograd -- Osporeni doktorati stečeni na fakultetima koji u momentu izdavanja diploma nisu imali dozvolu za izvođenje magistarskih i doktorskih studija biće priznati.
To je predviđeno izmenama Zakona o visokom obrazovanju, čime se stavlja tačka na višemesečnu polemiku koja se vodi između Komisije za akreditaciju (KAPK), koja je osporila 103 diplome stečene na 22 privatna fakulteta, i... »

Osporeni doktorati biće priznati

Vesti online pre 14 sati
Osporeni doktorati stečeni na fakultetima koji u momentu izdavanja diploma nisu imali dozvolu za izvođenje magistarskih, odnosno doktorskih studija biće priznati, predviđeno je izmenama Zakona o visokom obrazovanju.
Time je stavljena tačka na višemesečnu polemiku koja se vodi između Komisije za akreditaciju (KAPK), koja je osporila 103 diplome stečene na 22 privatna fakulteta, i Ministarstva prosvete. Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže... »

Šarčević: Najvažniji slavistički skup na svetu danas u Beogradu

Danas pre 20 sati
Ovo je najvažniji slavistički skup na svetu, rekao je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević na 16. Međunarodnom kongresu slavista, koji je danas otvoren na Filološkom fakultetu u Beogradu i ocenio da je Beograd oduvek imao vrlo značajnu ulogu u Svetskom slavističkom pokretu
Prilika da se pošalje „poruka o značaju slavistike svetu, afirmišući njene najvažnije oblasti izučavanja, da se razmene ideje, znanje i učvrste prijateljstva“. „Jezik je hranitelj naroda. Dokle god živi jezik dotle ga ljubimo i... »

KRIK: Tender za elektronske dnevnike po merama firme saradnika ministra Šarčevića

IndeksOnline pre 22 sata
BEOGRAD – Uslove na tenderu za elektronske dnevnike, koji će se koristiti u državnim školama u Srbiji, ispunila je samo kompanija “Tesla” iz Zagreba, sa kojom je ministar prosvete Mladen Šarčević poslovno saradjivao, piše danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). Kako je naveo... »

KRIK: Na tenderu za elektronske dnevnike mogla da pobedi samo jedna firma

Danas pre 23 sata
Ministarstvo prosvete Srbije dodelilo je posao uvođenja elektronskih dnevnika u državne škole vredan 1,6 miliona evra na tenderu sprovedenom tako da je mogla da pobedi samo jedna firma sa čijim je vlasnikom ministar Mladen Šarčević ranije sarađivao, preneo je danas KRIK.
Prema pisanju KRIK-a, Ministarstvo prosvete je taj posao dalo konzorcijumu u kom je kompanija „Tesla“, a sa kojom je ministar Mladen Šarčević poslovno sarađivao. Stručnjaci ističu da je tender za elektronske dnevnike sproveden... »

Da li je srbijansko društvo spremno za civilizacijski iskorak

Danas pre 2 dana
Nedavno je pažnju javnosti izazvala inicijativa Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji za promjenu naziva pojedinih škola u tri sandžačka grada.
U zvaničnom saopštenju se traži promjena naziva škola koje je to Vijeće proglasilo obrazovnim ustanovama od posebnog značaja za Bošnjake u Srbiji. Prema prijedlozima BNV osnovne škole u Novom Pazaru, Prijepolju i Tutinu dobile bi... »

Tužno! Gasi se 40 srednjih škola zbog malog broja đaka

Srbija danas pre 2 dana
Neka mesta imaju samo četiri đaka
Čak 40 srednjih škola ugasiće se u Srbiji ove i naredne godinezbog sve manjeg broja učenika, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Neke od tih škola biće pripojene drugima ili će njihovi učenici biti prebačeni u druge obrazovne ustanove. Ovome u prilog ide i... »

ŠŠarčević: Najkvalitetniji nastavnici ne moraju da brinu za svoj posao

Blic pre 4 dana
Ukoliko se sa sindikatima sve uredi kako treba, najkvalitetniji nastavnici ne moraju da brinu za svoj posao, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da ni učenici neće trpeti zbog racionalizacije mreže škola, već da će samo pojedini direktori postati tehnološki višak. On je gostujući u... »

Od 1. septembra promene u osnovnim školama: Prvake i petake sačekaće ove promene

Srbija danas pre 3 dana
Promene i u školskom programu
Učenici prvog i petog razreda osnovnih škola od 1. septembra učiće prema izmenjenom planu i programu, a za 22 predmeta u ponudi je 286 novih udžbenika. Najviše izdanja je za srpski, matematiku i strani jezik, a prvi put su među naslovima i 103 digitalna štiva. Taj broj... »

Šarčević: Veći sam sindikalac od svih prosvetara

Morava info pre 4 dana
Ako se sa sindikatima sve uredi kako treba, najkvalitetniji nastavnici ne moraju da brinu za svoj posao, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. On je za N1 kazao i da učenici neće trpeti zbog racionalizacije mreže škola, već da će samo pojedini direktori postati tehnološki višak. Ministar je... »

Lančani sudar pet automobila na Ibarskoj, više ljudi povređeno

Vesti online  pre 35 minuta  još 9 povezanih

Male boginje: Srbija sa najvećom stopom obolelih u Evropi

BBC News  pre 35 minuta  još 4 povezane

Vučić na Batajnici čeka ruske "migove"

B92  pre 3 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.