Mladen Šarčević - vesti

Nebojša Arsenijević ostaje rektor

Večernje novosti pre 1 dan
Odluka saveta univerziteta u Kragujevcu
SAVET univerziteta u Kragujevcu odlučio je na sednici u ponedeljak da ne razreši prof. dr Nebojšu Arsenijevića sa funkcije rektora, kao i da ne poništi doktorsku diplomu njegovom sinu Aleksandru Arsenijeviću, stečenu na Medicinskom fakultetu ovog univerziteta. Savet je... »

Održan Paraolimpijski sportski dan

RTS pre 4 dana
RTS: Održan Paraolimpijski sportski dan
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas u OŠ "Banović Strahinja" na Čukarici da je veoma važno što se već sedam godina održava manifestacija Paraolimpijski sportski dan koja promoviše sport i druženje učenika sa paraolimpijcima Srbije.
On je na otvaranju ove sportske i humanitarne manifestacije podsetio na uspehe paraolimpijaca koji su Srbiji doneli dosta medalja i izrazio očekivanje da će to činiti i dalje. "Vlada Srbije ozbiljno radi svoj posao. Država Srbija... »

Šarčević u Atini o projektu "Studiraj u Srbiji"

RTV pre 5 dana
RTV: Šarčević u Atini o projektu "Studiraj u Srbiji"
ATINA - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Atini sa ministrom za obrazovanja i verska pitanja Grčke Kostasom Gavroluom o projektu "Studiraj u Srbiji" i mogućnosti da se poveća broj grčkih studenata u našoj zemlji.
Šarčević je naveo da je reč o projektu u okviru koga se stranim studentima nude jako kvalitetni studijski programi u Srbiji i da je objavljen katalog studija na engleskom jeziku. "Studiraj u Srbiji je projekat koji smo... »

Objavljen katalog za strane studente

Danas pre 7 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je objavljen katalog „Studiraj u Srbiji“, namenjen stranim studentima.
Internacionalizacija visokog obrazovanja je od velike važnosti i trebalo bi da bude deo Strategije razvoja obrazovanja do 2030, rekao je Šarčević na konferenciji „Izazovi u visokom obrazovanju – internacionalizacija“. Napravljeni... »

Sutra na atletskoj stazi kros RTS-a

Glas Zapadne Srbije pre 12 dana
Čačak – Čačak će sutra biti domaćin krosa RTS-a na kome će učestvovati sve predškolske ustanove, Osnovne i Srednje škole iz Čačka. Posle četri godine tradicionalni kros RTS-a će biti održan na jednom mestu a ne kao do sada u školskim dvorištima. Organizatori očekuju više od hiljadu mališana iz... »

Ministar prosvete Šarčević čestitao kurirov jubilej: Želim vam sve najbolje!

Kurir pre 15 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević pridružio se čestitkama dnevnom listu Kurir za jubilej - 15. rođendan. "Sve najbolje vam želim, a najviše da vam sadržaji tekstova budu usaglašeni s naslovima", poručio nam je ministar Šarčević. DANAS BESPLATAN KURIR NA SVIM KIOSCIMA! Kurir.rs/Foto: Dragana... »

"Ko je odgovoran što su gimnazije dosadne?"

Radio 021 pre 16 dana
Forum beogradskih gimnazija smatra da gimnazije nisu "dosadne i suvoparne" i da ih zato učenici izbegavaju, kako je rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, već da su, uprkos brojnim problemima, uspele da sačuvaju visoke kriterijume i standarde u pogledu obrazovnog rada i spreče devalvaciju znanja, kao i da su dobra priprema za studije.
"Možemo se složiti da većina srpskih gimnazija danas ne ispunjava principe savremenog obrazovnog koncepta po standardima nekih razvijenijih evropskih zemalja", naveo je Forum u saopštenju i upitao Šarčevića ko je odgovoran za to.... »

Intervju: Ministar prosvete Mladen Šarčević: Gimnazije su nam dosadne i zato ih đaci izbegavaju

Blic pre 16 dana
Kada je stupio na dužnost, aktuelni ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da je došao da uradi reformu obrazovanja. Da je rekao kako će za četiri godine mandata napraviti atomsku bombu, možda bi i imao neke šanse. Ipak, on se upustio u tu nemoguću misiju reforme srpskog školstva, najmanje... »

Šarčević – Cecini stihovi nisu dobar primer vokativa

PC Press pre 19 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević zatražio je od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZOUV) da iz radne sveske za srpski jezik za peti razred izdavačke kuće BIGZ Školstvo bude izbačen zadatak u kojem se pominju stihovi pesme “Sećaš li se lepi grome moj”, koju peva Svetlana Ceca... »

Ministar Šarčević: Izbaciti Cecine stihove iz udžbenika, da se više ne ponovi!

Kurir pre 20 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže za Danas da je tražio od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja da iz radne sveske za srpski jezik za peti razred izdavačke kuće BIGZ bude izbačen zadatak u kojem se pominju stihovi pesme „Sećaš li se lepi grome moj“, koju peva Svetlana Ceca... »

Niš: Preminuo radnik na koga je pao viljuškar

Večernje novosti  pre 38 minuta  još 11 povezanih

Preokret Hjustona za 2:2 u finalu Zapada (VIDEO)

Beta  pre 1 sat  još 10 povezanih

Dačić smenjuje i ambasadora i direktora KC u Parizu?

RTV  pre 2 sata  još 2 povezane

NBS evre kupuje, dinar miruje

Kamatica  pre 2 sata  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.