Mladen Šarčević - vesti

Preduzetništvo u školama

Danas pre 15 sati
Učenici i nastavnici iz 40 škola širom Srbije učestvovaće u projektu Ministarstva prosvete “Preduzetne škole”, koji će biti sproveden u saradnji sa Fondacijom Univereksport. Potpisujući protokol o saradnji sa direktorkom te fondacije Oliverom Ćirković, ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da... »

Šarčević o reformi gimnazijskog obrzovanja

Novi magazin pre 1 dan
Reformisani koncept gimnazijskog obrazovanja počiva na postupnosti, izbornosti i interdisciplinarnosti, izjavio je danas u Šapcu ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
Šarčević je na sastanku Zajednice gimnazija Srbije kazao da je nacionalni model gimnazije oplemenjen najboljim međunarodnim modelima i podsetio da je Ministarstvo pre godinu dana pokrenulo priču o reformi gimnazija i da je... »

Predstavljen nacionalni model studentske prakse

RTV pre 2 dana
RTV: Predstavljen nacionalni model studentske prakse
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovali su okruglom stolu čija je tema kreiranje Nacionalnog modela studentske prakse pod nazivom: "Moj grad – moj izbor – moja karijera", kojim Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja želi da pomogne stvaranje trajnog partnerstva između centara za razvoj karijere visokoškolskih ustanova, lokalnih samouprava i privrede. Ideja je da se studentima omogući da svoja prva praktična
"Grad Novi Sad sa Univerzitetom u Novom Sadu od 2013. godine ima potpisan Protokol o saradnji gde studenti završne godine imaju mogućnost da obavljaju stručnu praksu u gradskoj upravi i gradskim javnim i javno-komunalnim... »

Besplatne obuke iz matematike i programiranja za učenike

iKragujevac pre 2 dana
Za osnovce i srednjoškolce tokom školske 2017/2018. biće organizovane besplatne on line obuke iz matematike i programiranja, koje će sprovoditi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa "Centrom za mlade talente" Novi Sad, saopštilo je danas Ministarstvo.
Memorandum o saradnji za organizovanje besplatnih on lajn obuka iz matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola danas su potpisali ministar Mladen Šarčević i upravitelj Fondacije Radivoje Stojković. Kako je... »

Šarčević: Uskoro novi konkurs za nauku

Radio 021 pre 2 dana
Ministarstvo prosvete uskoro će izaći sa novim konkursom za nauku, a uskoro će se znati i sudbina formiranja Nacionalne fondacije za nauku, poručio je ministar prosvete Mladen Šarčević.
On je poručio da će Nacionalna fondacija za nauku biti nešto potpuno novo u našem prosvetnom sistemu, kao telo koje bi donelo mnogo koristi. Naveo je da je bilo problema u definisanju okvira za novi konkurs u oblasti nauke jer,... »

Šarčević: Direktori da učeštvuju u neophodnim promenama u obrazovnom sistemu

Novi magazin pre 3 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević poručio je danas da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu.
Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla, rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije", a prenosi služba za informisanje Vlade Srbije. On... »

Šarčević: Direktori da učeštvuju u promenama u obrazovanju

B92 pre 3 dana
B92: Šarčević: Direktori da učeštvuju u promenama u obrazovanju
Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu.
Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla, rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije", a prenosi služba za informisanje Vlade Srbije. On... »

Šarčević: Direktori škola da učestvuju u promenama

N1 Info pre 3 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević poručio je da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu.
Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla, rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije", a prenosi služba za informisanje Vlade Srbije. On... »

Šarčević: Premijerka uzela muštuluk

Blic pre 5 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da je njegovo ministarstvo za 100 dana vlade ostvarilo tri velika i veliki broj manjih i srednjih rezultata, kao i da će to biti jedino ministarstvo koje je uspelo kompletno da završi svoj zakonodavni okvir.
On je na otvaranju novog Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu rekao da njegovo ministarstvo započinje više od 30 programa, kao i da krajem meseca ulazi u skupštinu sa još tri zakona. - Bićemo verovatno jedino ministarstvo koje je... »

Šarčević: Zakon o dualnom obrazovanju u Skupštini krajem meseca

Dnevnik pre 5 dana
RTS: Šarčević: Ostvarena tri velika cilja za 100 dana vlade
KRUŠEVAC: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je njegovo ministarstvo za 100 dana vlade ostvarilo tri velika i veliki broj manjih i srednjih rezultata, kao i da će to biti jedino ministarstvo koje je uspelo kompletno da završi svoj zakonodavni okvir.
On je na otvaranju novog Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu rekao da njegovo ministarstvo započinje više od 30 programa, kao i da krajem meseca ulazi u skupštinu sa još tri zakona. "Bićemo verovatno jedino ministarstvo koje je... »

©2017 Netmark d.o.o.