Mladen Šarčević - vesti

Počelo licenciranje direktora škola posle 15 godina od donošenja propisa

Danas pre 1 sat
Vesna Živanović, direktorka OŠ „Nikolaj Velimirović“ iz Šapca prva je direktorka u Srbiji koja je polagala ispit za sticanje licence.
Današnjem ispitu pristupilo je još četiri direktora, od ukupno 362 koji su nakon ranije položene obuke stekli uslov za licenciranje. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da bi svi direktori koji su trenutno na toj funkciji... »

Otvoreno novo krilo Srpske škole u Budimpešti

RTV pre 2 dana
RTV: Otvoreno novo krilo Srpske škole u Budimpešti
BUDIMPEŠTA - Povodom dvadesetpetogodišnjice samostalnog postojanja danas su otvorene nove prostorije Srpske škole na Trgu ruža u Budimpešti. Prigodnoj svečanosti su prisustvovali brojni visoki funkcioneri obe zemlјe, predstavnici manjina, diplomatskog kora, verskih i obrazovnih ustanova.
Goste je, najpre, pozdravila Jovanka Lastić, direktorica škole čiji je pun naziv još od 1993. godine Srpsko zabavište, osnovna škola, gimnazija i đački dom, a od pre jedne decenije nosi ime našeg najpoznatijeg naučnika Nikole... »

Inspekcija češlja divlje fakultete, Bujanovac na meti

OK radio pre 3 dana
Vranje - Ministarstvo prosvete rešeno da se obračuna sa nelegalnim visokim školama zbog čega Prosvetna inspekcija vrši terenski nadzor.
Borba protiv divljih visokih škola i fakulteta, koju je pre dva meseca najavio ministar Mladen Šarčević, zasad je rezultirala zatvaranjem - konsultativnih centara. Međutim, mnoga nelegalna odeljenja fakulteta, kojih ima u mnogim... »

Inspekcija češlja "divlje" fakultete

Večernje novosti pre 4 dana
Ministarstvo se obračunava sa nelegalnim visokim školama, ali mnoge i dalje rade. Neakreditovanim centrima teško je ući u trag, jer najčešće rade bez reklame
BORBA protiv divljih visokih škola i fakulteta, koju je pre dva meseca najavio ministar Mladen Šarčević, zasad je rezultirala zatvaranjem - konsultativnih centara. Međutim, mnoga nelegalna odeljenja fakulteta, kojih ima u mnogim... »

"I po 10 na 1 mesto, mogu da 'bezecuju' inženjere na vreme"

B92 pre 5 dana
B92: "I po 10 na 1 mesto, mogu da 'bezecuju' inženjere na vreme"
Berlin -- Ministar prosvete Mladen Šarčević istakao je da u Srbiji raste interesovanje i kompanija i učenika za dualno obrazovanje.
Šarčević je tokom obilaska trening centra Simensa u Berlinu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, dodao da su sada aktivna 32 dualna profila, a da se priprema još 11 i to ne samo za mašinske industrije i IT sektor, već i za potrebe... »

„Valjevskoj pivari“ priznanje od Ministarstva prosvete

Patak online pre 6 dana
VALJEVO- Valjevska pivara dobila je priznanje od Ministarstva prosvete zbog doprinosa koji je dala za realizaciju ovogodišnjeg Krosa RTS-a. Direktoru najstarije pivare u zapadnoj Srbiji Aleksandru Rajevcu povelju „Dobrila Dobrić“ uručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen... »

Više igre, a manje učenja za predškolce

Radio 021 pre 6 dana
Predškolci će od sledeće godine više vremena provoditi igrajući se, nego učeći.
To, ukratko, predviđa novi plan i program, koji Ministarstvo prosvete namerava da u predškolske ustanove uvede sukcesivno od septembra 2019. godine. Predškolsko vaspitanje je do sada, po dokumentu iz 2006. godine, bilo isključivo... »

Kineska kompanija stipendiraće najbolje IT studente

RTV pre 12 dana
RTV: Kineska kompanija stipendiraće najbolje IT studente
BEOGRAD - Najtalentovaniji studenti iz oblasti informacionih tehnologija u Srbiji imaće priliku da njihov akademski razvoj stipendira kineska kompanija ZTE, jedan od najvećih proizvođača telekomunikacione opreme na svetu.
O potencijalnoj saradnji Vlade Srbije i ZTE korporacije na polju razvoja digitalnog društva i Pametnog obrazovanja razgovarali su danas u Šangaju ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i potpredsednik ZTE... »

Šarčević najavio smenu direktora škole ''Treći kragujevački bataljon'', jer se nije navodno setio...

iKragujevac pre 16 dana
KRAGUJEVAC - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će biti smenjen direktor Osnovne škole ''Treći kragujevački bataljon'' u Kragujevcu Slobodan Živanović
Direktor Osnovne škole "Treći kragujevački bataljon" u Kragujevcu, Slobodan Živanović, biće smenjen jer u toj školi odeljenja nisu formirana prema broju učenika u skladu sa zakonom. Ministar je objasnio da zbog manjeg broja... »

Šarčević: Smena direktora OŠ "Treći kragujevački bataljon"

Večernje novosti pre 16 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavio je smenu direktora OŠ "Treći kragujevački bataljon" Slobodana Živanovića jer u toj školi odeljenja nisu formirana prema broju učenika u skladu sa zakonom
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je u petak da će biti smenjen direktor Osnovne škole "Treći kragujevački bataljon" u Kragujevcu Slobodan Živanović jer u toj školi odeljenja nisu... »

Ministarka najavila otvaranje Koridora 10 do kraja godine

N1 Info  pre 7 sati  još 14 povezanih

Antić: Srbija spremna da sa susedima razvija Turski tok

N1 Info  pre 43 minuta  još 14 povezanih

Priština taksama diskriminiše sve što je srpsko

Nova ekonomija  pre 4 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.