Mladen Šarčević

Potpisan sporazum o saradnji Univerziteta u Beogradu i JP Službeni glasnik

Euronews pre 22 dana
Univerzitet u Beogradu i Javno preduzeće Službeni glasnik zaključili su sporazum o poslovnoj saradnji, saopštila je informativna služba Univerziteta u Beogradu. Sporazum su u Rektoratu potpisali rektor UB prof. dr Vladan Đokić i direktor Službenog… »

Kako će đaci od 1. septembra učiti o nacionalnim temama - "iz nadužbenika, kroz projekte"

Radio 021 14.02.2023
Više znanja o nacionalnim temama đaci u Srbiji od 1. septembra dobijaće iz dodatnih udžbenika koji će biti štampani za nastavu iz istorije, geografije i srpskog jezika i književnosti. Iako se ranije očekivalo da će biti promenjeni postojeći… »

Nacionalni udžbenici u školama od 1.: Septembra? "Ne smemo da pričamo o 250.000 srpskih izbeglica, a možemo o Ukrajincima i…

Blic 08.02.2023
Mladen Šarčević, v.d. direktor „Službenog glasnika“, izjavio je da je u planu pripajanje Zavoda za udžbenike ovom preduzeću, i izdavanje srpskih nacionalnih udžbenika. Kako je objasnio „država može da propiše šta je to srpski nacionalni… »

Stavovi o nacionalnim udžbenicima podeljeni: Šta su, ko bi ih koristio, da li se učenje iz njih ocenjuje i kada startuju

Euronews 05.02.2023
Ideja da đaci istoriju, geografiju i srpski treba da uče iz udžbenika koje pravi država nije nova. Ovo je predložio predsednik Srbije 2021. godine nakon debate o filmu "Dara iz Jasenovca". Međutim, do danas ovakve udžebnike osnovci i srednjoškolci… »

Nastavnici o "nacionalnim udžbenicima": Ozbiljan zaokret ka nacionalizmu kao jedinoj vrednosti

Radio 021 01.02.2023
Nastavni planovi i programi za srpski jezik i književnost su preambiciozni i već previše "nacionalni", naglašavaju neki od najboljih gimnazijskih profesora. Nakon pisanja Politike o nacionalnim udžbenicima po prvobitnom planu oko kojeg su se… »

SAZNAJEMO Spajaju se Službeni glasnik i Zavod za udžbenike: Direktor Mladen Šarčević otkriva nove planove

Nova 30.01.2023
Novi direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević najavio je spajanje tog preduzeća i Zavoda za udžbenike. Plan je i da se delatnost novog zajedničkog preduzeća proširi i na izdavanje većeg broja fakultetskih udžbenika. Prema njegovim rečima… »

Nastavnici srpskog jezika bi đake rado oslobodili udžbenika

Politika 29.01.2023
Nastavni planovi i programi za srpski jezik i književnost su preambiciozni i već previše ,,nacionalni”, naglašavaju neki od najboljih gimnazijskih profesora. Nakon pisanja „Politike” o nacionalnim udžbenicima po prvobitnom planu oko kojeg su se… »

Kako će izgledati udžbenici na čiji će sadržaj uticati patrijarh

Moj Novi Sad 26.01.2023
Novi v.d. direktor "Službenog glasnika", bivši ministar prosvete Mladen Šarčević, planira pripajanje "Zavoda za udžbenike" ovom preduzeću, ali i izdavanje nacionalnih udžbenika čiji će jedan od autora, prema njegovim navodima, biti patrijarh… »

Dva plana Mladena Šarčevića: Spajanje izdavača i nacionalni udžbenici

Vreme 25.01.2023
Društvo „Službeni glasnik“ i Zavod za udžbenike će postati jedno preduzeće, a osnovci i srednjoškolci će dobiti nacionalne udžbenike iz kojih će konačno učiti o holokaustu – plan je v.d. direktora „Službenog glasnika“, za koji ima… »

Nacionalni udžbenik možda već 1. septembra

Politika 25.01.2023
Zavod za udžbenike postaće poseban sektor u „Glasniku”, za najviše dva meseca i baviće se štampanjem novih školskih knjiga. Dolaskom na mesto v. d. direktora „Službenog glasnika” bivši ministar prosvete Mladen Šarčević namerava da… »

Vesti dana »