Moskva - vesti

Rusija je bila u pravu! Zaharova likuje: Moskva se oglasila posle priznanja da je BBC režirao hemijske napade

Srbija danas pre 3 dana
Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je reakciju Bi-Bi-Sija na to što je saradnik televizijskog kanala razotkrio lažni video-snimak o hemijskom napadu u Siriji.
Producent Rima Dalati je saopštio da su snimci scene u bolnici nakon navodnog hemijskog napada u sirijskoj Dumi bili izrežirani. Novinar je uveren da se sam napad dogodio, ali da upotrebu hlora treba da potvrdi ili negira... »

Slike u Tretjakovki dobile ruski sistem zaštite od krađe

Sputnik pre 3 dana
Umetnička dela u Tretjakovskoj galeriji u Moskvi obezbeđena su ruskim sistemom za zaštitu od krađe, a oprema je predstavljena vicepremijeru Juriju Borisovu u vojnom tehnopolisu „Era“ u Anapi.
Izvršni direktor kompanije „Strelec“ koja je razvile sistem Mihail Levčuk, izjavio je da sigurnosni sistem uključuje senzor koji je pričvršćen na sliku i prilikom pokreta šalje signal narukvicama koje će nositi obezbeđenje.... »

Ukrajina optužila Rusiju da ne poštuje sporazum Svetske trgovinske organizacije

Sputnik pre 3 dana
Kijev je optužio Moskvu da ne poštuje obaveze u oblasti slobode tranzita robe u okviru sporazuma Svetske trgovinske organizacije, saopštilo je Ministarstvo ekonomije Ukrajine.
Ministarstvo smatra da ograničenja na uvoz ukrajinske robe nisu u skladu s nizom odredbi Sporazuma Svetske trgovinske organizacije o uprošćavanju trgovinskih procedura, što stvara dodatne prepreke za tranzit robe. Krajem prošle... »

Moskva želi da isključi mogućnost vojnog scenarija u Venecueli

Sputnik pre 3 dana
Rusija računa na mirno rešavanje situacije u Venecueli i nada se da će mogućnost vojnog scenarija u toj zemlji biti potpuno isključena, rekao je novinarima stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.
„Želimo da isključimo bilo kakav vojni scenario u Venecueli“, rekao je Nebenzja i dodao da je najbolja garancija za to potpuno odustajanje latinoameričkih zemalja od takvog razvoja događaja. Nebenzja je rekao da su zasad... »

Bivši predstavnik NATO-a: Rusija zabila nož u leđa Ukrajini

Vesti online pre 3 dana
Bivši predstavnik NATO-a u Rusiji, penzionisani kapetan prve klase američke ratne mornarice Hari Tabah, okrivio je Moskvu da je "zabila nož u leđa" Ukrajini i da ponovno pripajanje Krima Rusiji navodno protivreči Budimpeštanskom memorandumu, prenosi ukrajinski portal "Apostrof".
- U prošlosti je Ukrajina postizala dogovore sa Rusijom i računala na nju više nego na bilo koga drugog, smatrajući je bratskom zemljom koja je nikada neće izdati. To se desilo i kada je Ukrajina predala Rusiji nuklearno... »

Dinamo Moskva prodat za rublju!

Mozzart sport pre 3 dana
Jedan od najvećih ruskih klubova promenio vlasnika
Jedna rublja! Nudi li ko više? Prodato! Dinamo iz Moskve ima novog, odnosno novog-starog vlasnika, VTB banku, koja je kontrolni paket akcija kluba kupila za samo jednu rublju! Informaciju je otkrio prvi čovek VTB banke Andrej Kostin, koji se pohvalio da njegova... »

Šok u Rusiji! Pronađeno telo diplomate u zgradi Ministarstva spoljnih poslova!

Pravda pre 3 dana
U zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi pronađeno je telo diplomate, prenose RIA Novosti.
Prema navodima ruskih medija, radi se o Olegu Krivovu. U ruskom ministarstvu spoljnih poslova još ne komentarišu ovaj slučaj dok ne stignu rezultati uviđaja. Šta je ruska vojna policija uradila u Siriji, pogledajte OVDE. Izvor:... »

Rusija sprema probno isključivanje sa interneta

Politika pre 3 dana
Kritičari kažu da novim zakonom Moskva želi da uspostavi kontrolu nad nacionalnim internetom i da polako pravi cenzorski zid po uzoru na kineski
Suočena sa stalnim optužbama da vrši sajber napade i pretnjama članica NATO-a da će na njih oštrije odgovoriti, Rusija se sprema i za mogućnost da jednog dana bude isključena sa interneta. Do 1. aprila, kada Duma glasa o nacrtu... »

Vašington se ne smiruje, uvode novi paket sankcija Moskvi, a evo šta poručuju iz Rusije

Srbija danas pre 3 dana
Amerikanci žele da budu "izuzetni u svemu", primetio je Kosačov
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov oštro je kritikovao inicijativu svojih američkih kolega za uvođenja novog paketa antiruskih sankcija Amerikanci žele da budu "izuzetni u svemu",... »

Moskva oflajn: Rusija se isključuje s interneta, Putin kaže da je to "projekat CIA", a zapravo strahuje od opasnog komšije

Blic pre 3 dana
Kremlj sprema dosad nezabeležen potez: Rusija će se namerno isključiti sa interneta. Pod konstantnom sumnjom za organizovanje sajber napada na članice NATO, Rusija bi mogla da se suoči sa "izbacivanjem sa interneta", bar tako smatraju u Moskvi. Međutim, iza Putinovog manevra krije se još... »

©2019 Netmark d.o.o.