Mosul

FOTO: Arheološko čudo - iz reke Tigar izronio grad star 3.400 godina

Radio 021 pre 22 dana
Nakon nekoliko meseci ekstremnih suša u Iraku, izgubljeni grad star 3.400 godina ponovo se pojavio, a stručnjaci su ga proglasili arheološkim čudom. Kao jedna od zemalja koje su najteže pogođene klimatskim promenama, u Iraku su se temperature popele… »

Otkriven izgubljeni grad star 3400 godina Ovako izgleda arheološko čudo koje se pojavilo nakon ekstremnih suša

Alo pre 26 dana
Izgubljeni grad star 3400 godina ponovno se pojavio posle nekoliko meseci ekstremnih suša u Iraku, a stručnjaci su ga proglasili arheološkim čudom. Kao jedna od zemalja koje su najteže pogođene klimatskim promenama, u Iraku su se temperature popele… »

Otkriven izgubljeni grad star 3400 godina Arheolozi u čudu, nikad nisu videli ovako nešto!(foto)

Alo pre 26 dana
Posle nekoliko meseci ekstremnih suša u Iraku, izgubljeni grad star 3400 godina ponovno se pojavio, a stručnjaci su ga proglasili arheološkim čudom. Kao jedna od zemalja koje su najteže pogođene klimatskim promenama, u Iraku su se temperature popele… »

Izronile ruševine izgubljenog grada zahikua: Zbog ekstremne suše presušio rezervoar, pojavilo se naselje staro 3400 godina

Kurir pre 27 dana
Izgubljeni grad Zahiku ponovo se pojavio nakon što je decenijama bilo pod vodom rezervoara Mosul na reci Tigar u Iraku. Naselje staro 3.400 godina pojavilo se ranije ove godine, nakon što je posle višemesečne ekstremne suše presušio veći deo… »

Iz Tigra u Iraku izronile ruševine stare 3.400 godina: Grad se izdigao iz vode kao izgubljena Atlantida

Telegraf pre 28 dana
Naučnici smatraju da bi ruševine mogle da budu drevni grad Zakhiku, centar carstva Mitani. Poslednjih nekoliko meseci, Irak je teško pogođen ekstremnom sušom, a rezervoar Mosul se smanjuje kako se voda vadi da bi se zalivali usevi tokom sušnog… »

U Iraku iz reke Tigar izronio grad star 3.400 godina

RTS pre 29 dana
Tim nemačkih i kurdskih arheologa otkrio je grad iz doba carstva Mitani star 3.400 godina koji se nekada nalazio na reci Tigar. Ruševine skrivenog grada, starog 3.400 godina u Iraku, izronile na površinu kada je brana presušila. Sve ozbiljnije… »

Misterija reke Tigar: Izronio grad star više od tri milenijuma /foto/

Sputnik pre 28 dana
Tim nemačkih i kurdskih arheologa otkrio je grad iz doba carstva Mitani star 3.400 godina koji se nekada nalazio na reci Tigar. Ruševine skrivenog grada starog 3.400 godina u Iraku, izronile na površinu kada je brana presušila. Tokom poslednjih… »

Umalo katastrofa neslućenih razmera! Ispaljeno šest raketa - da su pale na ovo postrojenje, treslo bi se pola regije (video)

Alo 02.05.2022
Šest raketa palo je danas nedaleko od naftne rafinerije severno od grada Erbil na severu Iraka, saopštile su antiterorističke snage iračkog regiona Kurdistan. U saopštenju se ne navodi da li je u napadu bilo žrtava ili materijalne štete, prenosi… »

Irak: Iz masovne grobnice ekshumirani su ostaci 143 tijela

RTV Novi Pazar 22.03.2022
Vlasti u sjevernoj iračkoj provinciji Niniveh saopštile su u ponedjeljak da su pronašle ostatke 143 neidentifikovane osobe ubijene u periodu između 2014. i 2017. godine kada je teroristička organizacija ISIS kontrolisala region. Uprava za civilnu… »

U Iraku pronađena masovna grobnica

RTV Novi Pazar 20.03.2022
Na području Al-Rifaiija u gradu Mosulu, centru iračke provincije Ninova, pronađena je masovna grobnica. Pretpostavlja se da se u masovnoj grobnici nalaze posmrtni ostaci civila koje su ubili članovi terorističke organizacije ISIS. Sumnja se da se… »

Vesti dana »