Nagorno Karabah

"Francuska podstiče novi sukob na Kavkazu"

B92 pre 11 dana
Predsednik Ilham Alijev optužio je u utorak Francusku da podstiče sukobe na Kavkazu naoružavajuci Jermeniju, sa kojom je Azerbejdžan vodio dva rata. Baku i Jerevan su zaključani u višedecenijskom teritorijalnom sukobu oko azerbejdžanskog regiona… »

"Spremni smo"

B92 pre 11 dana
Baku -- Azerbejdžan je spreman na mirovne pregovore s Jermenijom, pod uslovom da ne budu prisutni zapadni posrednici, prenosi Rojters. "Mirovni dogovor nije nuklearna fizika. Ako ima dobre volje, osnovni principi dogovora mogu da se uspostave u kratkom… »

Azerbejdžan spreman na mirovne pregovore s Jermenijom bez mešanja Zapada

Euronews pre 11 dana
Azerbejdžan je spreman na mirovne pregovore s Jermenijom, pod uslovom da ne budu prisutni zapadni posrednici, prenosi Rojters. "Mirovni dogovor nije nuklearna fizika. Ako ima dobre volje, osnovni principi dogovora mogu da se uspostave u kratkom roku… »

Ovo je jedini uslov pod kojim je Azerbejdžan spreman na pregovore s Jermenijom

Alo pre 11 dana
Azerbejdžan je spreman na mirovne pregovore s Jermenijom, pod uslovom da ne budu prisutni zapadni posrednici, prenosi "Rojters". "Mirovni dogovor nije nuklearna fizika. Ako ima dobre volje, osnovni principi dogovora mogu da se uspostave u kratkom roku… »

ICJ naredio Azerbejdžanu da dopusti siguran povratak u Nagorno-Karabah

Al Jazeera pre 15 dana
Jednodnevna ofanziva Azerbejdžana, koja mu je dala potpunu kontrolu nad planinskim otcijepljenom regijom prvi put u tri decenije, izazvala je masovni egzodus etničkih Armena. Najviši sud Ujedinjenih naroda u petak je naredio Azerbejdžanu da dopusti… »

(Mapa) krvava karta sveta: Patnja, razaranja i miris smrti: Širom planete bukte ratovi u senci, zbog ovoga o njima niko ne…

Blic pre 20 dana
Nasilni sukobi se sve više šire po svetu, ali su u senci ratova u Ukrajini i na Bliskom istoku. U toku je veliki broj sukoba i ratova, a od toga njih sedam odnelo je više od 10.000 života ove i protekle godine. Pored Hamasovog napada na Izrael 7… »

Prva azerbejdžanska vojna parada u Nagorno-Karabahu

Politika pre 23 dana
Azerbejdžan je juče obeležio Dan pobede, odnosno treću godišnjicu poraza Jermenije u ratu vođenom 2020. za Nagorno-Karabah. Paradi u glavnom gradu Nagorno-Karabaha, Hankendiju, koji Jermeni zovu Stepanakertom, prisustvovao je i azerbejdžanski… »

Jermenski premijer se nada miru sa Azerbejdžanom

Slobodna Evropa 26.10.2023
Jermenija se nada da će zaključiti mirovni sporazum sa Azerbejdžanom u narednim mjesecima i uspostaviti diplomatske odnose sa Bakuom, rekao je jermenski premijer Nikola Pašinijan. Govoreći na forumu u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, Pašinijan je… »

Armenija spremna za mirovni sporazum s Azerbejdžanom

Al Jazeera 26.10.2023
Armenski premijer Nikol Pašinjan se nada da će u narednim mjesecima uspostaviti diplomatske odnose s Azerbejdžanom i otvoriti granicu s Turskom. Armenija se nada da će sklopiti mirovni sporazum s Azerbejdžanom u narednim mjesecima i uspostaviti… »

Jermenski premijer se nada skorom mirovnom sporazumu s Azerbejdžanom

Danas 26.10.2023
Premijer Jermenije Nikol Pašinijan je danas rekao da se nada da će mirovni sporazum s Azerbejdžanom biti postignut „narednih meseci“, preneo je Radio Slobodna Evropa. Azerbejdžan je u septembru pobedio jermenske separatiste u spornoj oblasti… »

Vesti dana »