Nagorno Karabah

Čupić za SK: Partizan da pozove, ne bih razmišljao sekund!

Sport klub pre 1 dan
Srbija, Danska, ponovo Srbija, propao angažman u bogati Bahčešehir, Jerevan, rat u Jermeniji (oblast Nagorno Karabah) i na kraju blagodeti rajskog Kipra. Od kraja januara ove godine stanovnik je Nikozije. Golman Olimpijakosa Stefan Čupić deli sudbinu… »

Rusija uspostavlja dva vojna uporišta u Armeniji, u blizini granice s Azerbejdžanom

Al Jazeera pre 4 dana
Moskva već ima vojnu bazu na jugozapadu zemlje i poslala je 2.000 vojnika da nadgledaju provođenje mira u regiji Nagorno- Karabah, azerbejdžanskoj enklavi u kojoj žive etnički Armeni. Vršitelj dužnosti premijera Armenije rekao je u ponedjeljak da… »

Alijev pozvao srpske kompanije u karabah: Predsednik Azerbejdžana zna kome da se obrati kad je obnova u pitanju

Srbija danas pre 5 dana
Nakon sukoba koji se razbuktao između Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu krajem septembra prošle godine, mir je postignut 10. novembra. Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev pozvao je srpske kompanije da učestvuju u obnovi teritorije Karabaha… »

Azerbejdžan, Jermenija i Nagorno-Karabah: Kontroverzni park rata u Azerbejdžanu koji je razljutio Jermene

Radio 021 pre 11 dana
Muzej u kome su izloženi oružje i tenkovi koje je zaplenila azerbejdžanska vojska naljutile su predstavnike vlasti u Jermeniji. Getty Images Lutka jermenskog vojnika u zaplenjenom tenku Azerbejdžan je otvorio vrata muzeja u znak sećanja na poslednji… »

Azerbejdžan, Jermenija i Nagorno-Karabah: Kontroverzni park rata u Azerbejdžanu koji je razljutio Jermene

BBC News pre 11 dana
Muzej u kome su izloženi oružje i tenkovi koje je zaplenila azerbejdžanska vojska naljutile su predstavnike vlasti u Jermeniji. Azerbejdžan je otvorio vrata muzeja u znak sećanja na poslednji rat sa Jermenijom oko sporne teritorije Nagorno-Karabah… »

Gnjev u Armeniji zbog izloženih ratnih trofeja

Al Jazeera pre 25 dana
U parku u Bakuu su, između ostalog, i kacige poginulih armenskih vojnika. Armenija je u utorak optužila Azerbejdžan za poticanje etničke mržnje, tako što je izložio kacige armenskih vojnika koji su ubijeni u ratu dvije susjedne zemlje iz prošle… »

Muzej "ratnih trofeja": Predsednik Azerbejdžana pozirao među šlemovima ubijenih jermenskih vojnika (foto)

Blic pre 25 dana
Lider Azerbejdžana Ilham Alijev otvorio je muzej posvećen pobedi te zemlje nad susednom Jermenijom u nizu krvavih borbi koje su odnele živote hiljada vojnika sa obe strane u spornom regionu Nagorno-Karabah. U ponedeljak je predsednička pres služba… »

Borba za vlast posle gorkog poraza u Nagorno-Karabahu

Slobodna Evropa pre 25 dana
Piše: Neil Hauer Više od pet meseci pošto je oružje utihnulo na bojnim poljima Nagorno-Karabaha, prašina se sleže u koridorima moći u Stepanakertu, de fakto glavnom gradu regiona oko kojeg se spore Jermenija i Azerbejdžan, piše Radio Slobodna… »

Armenija traži oslobađanje svih zatvorenika nakon sukoba u Nagorno-Karabahu

Al Jazeera 07.04.2021
U sukobu između Azerbejdžana i Armenije između 27. septembra i 9. novembra poginulo je više od 6.000 ljudi. Armenija je pozvala regionalnog suparnika Azerbejdžan da pusti sve ratne zarobljenike pet mjeseci nakon završetka borbe oko regije… »

Pašinjan: Ruske snage su faktor stabilnosti u Nagorno-Karabahu

N1 Info pre 31 dana
Prisustvo ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu postao je ključni faktor stabilnosti i bezbednosti u regionu, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi. On je izrazio nadu da će sa… »

Vesti dana »