NATO - vesti

Premijer CG: Najavljena strategija EU ohrabrenje za region

Blic pre 1 sat
Najavljena strategija EU, kao i predstojeći samiti u Sofiji i Londonu, ohrabrenje su za celi region, ocenio je danas crnogorski premijer Duško Marković na sastanku ambasadora država članica Unije u Podgorici.
Marković je pozdravio ciljeve bugarskog predsedavanja EU kao izbalansirane i dobro odabrane, posebno istakavši kao pozitivnu činjenicu da je zapadni Balkan prioritet i bugarskog predsedavanja i naredna dva polugodišnja ciklusa u... »

"Strani faktori imaju jak uticaj na Balkanu, mi smo krivi"

B92 pre 2 sata
B92: "Strani faktori imaju jak uticaj na Balkanu, mi smo krivi"
Brisel -- Šefica bugarske diplomatije Ekaterina Zaharijeva izjavila je da na Zapadnom Balkanu postoje strani faktori koji imaju jak uticaj na neke zemlje.
Kako kaže, odgovornost za to leži na Evropskoj uniji jer nije bila dovoljno angažovana u regionu. "Postoji (strani) uticaj. To je naša krivica. Mi nismo dovoljno prisutni i dovoljno angažovani u zemljama Zapadnog Balkana. Ukoliko... »

Mađarska produžava blokadu Ukrajine u NATO-u

Politika pre 4 sata
Orbanova vlada želi bolji status zakarpatskih Mađara u Ukrajini
Mađarska će nastaviti da drži na snazi veto na održavanje sastanka ministara odbrane u Komisiji NATO–Ukrajina sve dok ne bude rešen pogoršan odnos vlasti u Kijevu prema zakarpatskim Mađarima u Ukrajini. Odlukom koju je prošle... »

Ruski sistemi S-400 putuju u Aziju

Večernje novosti pre 4 sata
Moskva pregovara o prodaji lansirnih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „Trijumf“ na Bliskom istoku i jugoistočnoj Aziji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Moskva pregovara o prodaji lansirnih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „Trijumf“ na Bliskom istoku i jugoistočnoj Aziji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. On je S-400 nazvao jedinstvenim sistemom sa taktičkim... »

Rusija je jača: U pravu je šef britanskog Generalštaba, jer NATO nije u stanju...

Pravda pre 7 sati
Načelnik Generalštaba oružanih snaga Velike Britanije Nikolas Karter je upozorio na mogući iznenadni napad Rusije na tu zemlju. Međutim, vojni eksperti smatraju da su priče o „ruskoj pretnji“ samo način da se opravda povećanje vojnog budžeta i da se nastavi satanizacija Rusije.
Kako objašnjavaju ruski analitičari, takve izjave potvrđuju i nepoverenje Velike Britanije u NATO. London očigledno ne veruje da je Severnoatlantski savez u stanju da ispuni svoj zadatak i zaštiti jednu od svojih članica od... »

Šojgu isporučuje S-400 Turskoj, ima još zainteresovanih

Dnevnik pre 17 sati
HANOJ: Potpisan je ugovor o isporuci raketnog sistema odbrane S-400 Turskoj, saopštio je ministar odbrane Rusije, general Sergej Šojgu, dodajući da je još zemalja zainteresovano, a da je Turska druga zemlja NATO koja je kupila ruske odbrambene sisteme.
"Dva raketna sistema S-400 su postavljena u Siriji u bazama Hmejmim i Tartus. Ovo su jedinstveni sistemi sa neprevaziđenim učinkom. Ovo je razlog zbog kog je potpisan ugovor o isporuci sistema S-400 Turskoj, koja je članica... »

Šojgu potpisao: Prva zemlja NATO kupila S-400

RTV Novi Pazar pre 14 sati
Hanoj — Potpisan je ugovor o isporuci raketnog sistema odbrane S-400 Turskoj, saopštio je ministar odbrane Rusije, general Sergej Šojgu. Šojgu je dodao da je još zemalja zainteresovano, a da je Turska druga zemlja NATO koja je kupila ruske odbrambene sisteme. “Dva raketna sistema S-400 su... »

Jedinstvena Makedonija za suspenziju odluke o ulasku u NATO

Srbija danas pre 16 sati
Jedinstvena Makedonija je novo ime partijskog Narodnog pokreta za Makedoniju
Opoziciona parlamentarna stranka Jedinstvena Makedonija i formalno će danas zatažiti od parlamenta da povuče odluku o pristupanju te države NATO i zatražiti savez sa Rusijom i priključenje Evroazijskoj ekonomskoj uniji. Inače,... »

Jedinstvena Makedonija za suspenziju odluke o ulasku u NATO

RTV pre 16 sati
RTV: Jedinstvena Makedonija za suspenziju odluke o ulasku u NATO
SKOPLJE - Opoziciona parlamentarna stranka Jedinstvena Makedonija i formalno će danas zatražiti od parlamenta da povuče odluku o pristupanju te države u NATO i zatražiti savez sa Rusijom i priključenje Evroazijskoj ekonomskoj uniji.
Jedinstvena Makedonija će parlamentu, kako prenose makedonski mediji, podneti danas predlog za povlačenje odluke o stupanju Republike Makedonija u Severnoatlantski pakt - NATO, donet na sednici Sobranja 23. decembra 1993. Inače,... »

Rusija naoružava Aziju sistemima S-400: Dva svakodnevno dežuraju u Siriji, a prodaće ih i jednoj članici NATO

Srbija danas pre 17 sati
Danas nijedan od sastanaka Rusije sa stranim kolegama ne prolaze bez razmatranja pitanja dobijanja ruskog oružja
Moskva pregovara o prodaji lansirnih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „Trijumf“ na Bliskom istoku i jugoistočnoj Aziji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. On je S-400 nazvao jedinstvenim sistemom sa taktičkim... »

Ujutru mraz, tokom dana oblačno - do četiri stepena

B92  pre 1 sat  još 1 povezana

Dodik: Traženo je da me privedu

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana

CIA: Samoodbrana nije jedini cilj Severne Koreje

B92  pre 2 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.