NATO - vesti

Vulin: Nećemo raditi drugima ono što su radili nama

B92 pre 6 sati
B92: Vulin: Nećemo raditi drugima ono što su radili nama
Beograd -- Srbija ni sa čim nije izazvala NATO agresiju, već je radila ono što bi uradila svaka slobodna zemlja, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.
On je to izjavio na Međunarodnoj konferenciji "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva", koja je organizovana u okviru obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije na SRJ. On je istakao da se Srbija branila od... »

Protest u Beogradu: Boško i Đilas na dve strane

Večernje novosti pre 6 minuta
Protest "Jedan od pet miliona" održan večeras u Beogradu
PROTEST građana i dela opozicije "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Beogradu. Nezadovoljni građani okupili su se prvo na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde su im se, posle intonirinja srpske himne i minuta ćutanja za žrtve NATO bombardovanja, obratili... »

Stizalo je hiljade paketa: Oni koji imaju nešto više od 30 godina sa setom će se možda setiti lažnih kartica za vreme bombardovanja

Blic pre 23 minuta
Internet i NATO bombardovanje - iz ove perspektive čini se kao da nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Ipak, dok su bombe padale na Srbiju, paralelno je tekla borba za svakodnevni život i preživljavanje, a svi oni koji sada imaju malo preko 30 godina sa setom se možda sećaju slabog interneta i... »

Za Haradinaja i Tačija NATO agresija je "oslobađanje"

Blic pre 48 minuta
Predstavnici privremenih prištinskih institucija danas su u prisustvu pojedinih ambasadora obeležili početak NATO agresije na SR Jugoslaviju, koju oni doživljavaju kao "oslobađanje" Kosova. Premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu",... »

Mihajlović: Srbija ne sme da zaboravi bombardovanje

Danas pre 2 sata
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija nikad ne sme da zabororavi bombardovanje 1999. i da to, što je prošlo dvadeset godina od tada, nije promenilo mišljenje gradjana Srbije o „NATO agresiji.“
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstve, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je to izjavila povodom dvadesete godišnjice bombardovanja i dodala da su u njemu najviše stradali civili. „Naša dužnost danas, i... »

Moskva: Agresija NATO-a na Jugoslaviju "crna mrlja"

RTS pre 3 sata
RTS: Moskva: Agresija NATO-a na Jugoslaviju "crna mrlja"
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je agresiju država-članica NATO-a na Jugoslaviju 1999. godine "crnom mrljom" koja će zauvek ostati na reputaciji severnoatlantske Alijanse.
U komentaru na sajtu Ministarstva navodi se da je bombardovanje Jugoslavije od strane NATO-a potkopalo mehanizme osiguranja mira i bezbednosti u Evropi tokom mnogih decenija. U Ministarstvu su naglasili da kosovski problem nije... »

Ministar Vulin završio vojnu obuku, položio zakletvu, pa očitao bukvicu: Dok je Vučić predsednik Srbije, nećemo biti NATO članica

Telegraf pre 7 sati
- Srbija je izabrala da bude vojno neutralna i nećemo postati članica NATO pakta makar bili poslednja zemlja u Evropi koja nije članica NATO pakta - rekao je Vulin
Srbija ničim nije izazvala NATO agresiju, već je radila ono što bi uradila svaka slobodna zemlja, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin na Međunarodnoj konferenciji "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva", koja... »

Ceca je '99 izbegla smrt! NATO je hteo da gađa pravo u Ražnatoviće! Samo je jedan razlog zašto je ostala živa

Srbija danas pre 5 sati
Prema pisanju norveških novinara, tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine pevačica Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.
Ovaj podatak otkrili su pre nekoliko godina norveški izveštači Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj knjizi Ratni heroj – unutar tajne Norveške. Oni navode da je u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana... »

Dve trećine građana ne bi prihvatilo izvinjenje NATO

RTV pre 9 sati
RTV: Dve trećine građana ne bi prihvatilo izvinjenje NATO
BEOGRAD - Saradnju Srbije i NATO podržava trećina građana, ali se članstvu naše zemlje u tom vojnom savezu protivi 79 odsto građana, a 64 odsto ne bi prihvatilo izvinjenje Alijanse zbog agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine.
To je pokazalo nedavno istraživanje javnog mnjenja o odnosima Srbije i NATO Instituta za evropske poslove, čije teme su bile podrška članstvu Srbije u NATO, razlozi bombardovanja i prihvatanje izvinjenja, kao i ocena i korist... »

Pomirenje Srbije i NATO podržava 43, dok je 46 odsto građana protiv: Tesno i posle 20 godina od bombardovanja

Telegraf pre 8 sati
- 64 odsto ne bi prihvatilo izvinjenje Alijanse zbog agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine - navodi se u istraživanju
Saradnju Srbije i NATO podržava trećina građana, ali se članstvu naše zemlje u tom vojnom savezu protivi 79 odsto građana, a 64 odsto ne bi prihvatilo izvinjenje Alijanse zbog agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine. To je... »

©2019 Netmark d.o.o.