NATO - vesti

Amerika sprema vojnu bazu na Istoku Evrope: "Fort Tramp" u Poljskoj?

Večernje novosti pre 25 minuta
Sjedinjene države razmatraju mogućnost za stalno vojno prisustvo na Istoku Evrope. U SAD i NATO nisu svi saglasni s tom idejom, neki zbog finansija, neki zbog "provociranja" Rusa
SAD ozbiljno razmatraju zahtev Poljske za stalnu američku vojnu bazu u toj zemlji, rekao je američki predsednik Donald Tramp odgovarajući na predlog njegovog gosta u Beloj kući, poljskog predsednika Andžeja Dude, koji je... »

Srbija doprinosi saradnji sa NATO

Danas pre 4 sata
Saradnja Srbije i NATO je pozitivna, a Srbija mnogo toga doprinosi toj saradnji, izjavila je danas nova savetnica NATO za Srbiju Angelika Burnet Tomsen.
Savetnica NATO je učestvovala na panelu „Uloga NATO u obezbeđivanju regionalne bezbednosti“, održanog u okviru konferencije „Bezbednosni izazovi zapadnog Balkana i Srbija“. Burnet Tompson je istakla da je glavni fokus NATO... »

Kosovske bezbednosne snage ne mogu na sever Kosova bez saglasnosti: Dačić o garancijama NATO-a

Telegraf pre 7 sati
KBS neće imati pristup severu Kosova bez saglasnosti KFOR-a - rekao je Dačić
Ministar soljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izrazio je danas uverenje da će međunarodna zajednica uvažiti stav Srbije protiv transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku. Šamar Prištini! Međunarodna zajednica... »

Rusija je nekada sanjala o Evropi... A onda je NATO dovezao tenkove do njenog praga - Čitajte u Mond diplomatiku

Nedeljnik pre 9 sati
Na izmaku Hladnog rata, Rusija je svoju budućnost videla u pomirenoj Evropi opskrbljenoj zajedničkim sistemima bezbednosti
Tokom svog prvog putovanja u inostranstvo u svojstvu generalnog sekretara Komunističke partije Sovjetskog Saveza na jesen 1985. godine, Gorbačov je u Parizu uputio zapadnoevropske vođe u svoju ideju o „zajedničkom evropskom... »

Zaev putuje u Vašington da bi se sastao sa Pensom

Danas pre 9 sati
Premijer Makedonije Zoran Zaev sastaće se u četvrtak (20. septembar) u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD-a Majkom Pensom, najavila je makedonska vlada.
Kako se navodi u kratkoj najavi, Zaev u SAD putuje na poziv Pensa, kako bi razgovarali o napretku Makedonije na putu u članstvo u NATO, prenosi RSE. Susret Zaeva sa Pensom dolazi nakon što su tri visoka zvaničnika SAD-a... »

Zaev putuje u Vašington da bi se sastao sa Pensom

Slobodna Evropa pre 10 sati
Premijer Makedonije Zoran Zaev sastaće se u četvrtak (20. septembar) u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD-a Majkom Pensom, najavila je makedonska vlada. Kako se navodi u kratkoj najavi, Zaev u SAD putuje na poziv Pensa, kako bi razgovarali o napretku Makedonije na putu u članstvo u NATO. Susret... »

Džordž Buš pozvao makedonce na referendum: Izađite i glasajte za!

Kurir pre 10 sati
Bivši predsednik SAD Džordž Buš mlađi pozvao je u pismu građane Makedonije da izađu na referendum o novom imenu te države i ulasku u EU i NATO i da glasaju za Sporazum iz Prespe.
BREAKING: President George W. Bush pens a letter to the citizens of Macedonia urging them to vote in their national referendum Sept. 30. Our @DamonMacWilson explains what Bush's support means for Macedonia:... »

Javni poziv RTS za rekonstrukciju zgrade u Aberdarevoj 1

N1 Info pre 10 sati
Radio televizija Srbije (RTS) raspisala je javni poziv za izradu projekta građevinske dozvole za rekonstrukciju zgrade u Aberdarevoj 1 i spomen obeležja nastradalim radnicima u NATO bombardovanju.
Ponuda se mogu slati do 1. oktobra 2018. godine do 9 časova. Procenjena vrednost javne nabavke (bez PDV-a) je 4,5 miliona dinara. Za više informacija posetite portal... »

Trump može izazvati svađu sa Erdoganom i Rouhanijem u UN-u

Al Jazeera pre 14 sati
Strahuje se da će se američki predsjednik na Generalnoj skupštini UN-a ponašati jednako loše kao i na samitima grupe G7 i NATO-a...
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, iranski predsjednik Hassan Rouhani i nova lica s Novog Zelanda i iz Zimbabvea govorit će na najvećem međunarodnom političkom skupu ovog mjeseca. No fokus će ponovno biti na američkom... »

Od rata do saradnje s NATO

Vesti online pre 21 sat
U Vojsci Srbije došlo je do ozbiljnih kadrovskih promena koje bi, prema tvrdnji predsednika Aleksandra Vučića, trebalo da doprinesu daljem jačanju Vojske.
Za novog načelnika Generalštaba imenovan je general-potpukovnik Milan Mojsilović. On je i do sada u stručnoj javnosti slovio kao najozbiljniji kandidat za to mesto, ne samo zato što je prošao sve nivoe komandovanja, već i zato... »

©2018 Netmark d.o.o.