NATO - vesti

NATO ima kapacitet da garantuje regionalnu stabilnost

Danas pre 37 minuta
Poseta predsednika Aleksandra Vučića sedištu NATO u Briselu, kao i sastanak sa Jensom Stoltenbergom, od izuzetnog su značaja, ne samo za Srbiju, već i za stabilnost našeg regiona, izjavila je za Danas Vesna Marković, poslanica SNS. "NATO ima kapacitet da garantuje regionalnu stabilnost, posebno ako... »

NATO pakt se izvinio sultanu Erdoganu: Jedan norveški službenik umalo da nadrlja, a možda i jeste

Srbija danas pre 1 sat
Alijansa ne prestaje da se izvinjava Erdoganu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izvinio se predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu jer se njegovo ime našlo na listi "neprijatelja" tokom vežbe. Foto: Profimedia Erdogan je povukao 40 vojnika sa vežbe jer se njegovo ime, ali i ime Kemala Ataturka našlo među... »

Evropski NATO u nastajanju

Biznis i finansije pre 1 sat
Bugarska, Grčka, Hrvatska i Rumunija su potpisivanjem deklaracije o nameri pristupile SSS-u odnosno Stalnoj strukturiranoj saradnji (eng. Permanent Structured Cooperation, PESCO), koja predstavlja zajednički evropski odbrambeni sistem u nastajanju. Kao što joj sam opis govori, intencija ove... »

Šifra: Blekdžek Putin podiže "belog labuda" na nebo, a to je trenutno najgora vest za NATO (foto)

Blic pre 1 sat
Čuveni sovjetski i ruski supersonični bombarder Tu-160, NATO oznake „blekdžek“, vraća se na scenu. Ovog puta stiže u modernizovanoj verziji. Čuveni strateški nosač raketa dobio je nove mogućnosti i oznaku Tu-160M2. Prvi avion te serije već je izašao iz hangara u Kazanju, a prvi put će leteti u februaru iduće godine.
Prema planovima Ministarstva odbrane Rusije serijska proizvodnja počeće 2021. godine, a modernizovani „beli labudovi“ treba da pojačaju rusku nuklearnu trijadu. Nova modifikacija bombardera Tu-160 podrazumeva novi sistem, koji... »

NATO: Izvinjenje Erdoganu, nije neprijatelj

OK radio pre 1 sat
Oslo -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izvinio se predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu jer se njegovo ime našlo na listi "neprijatelja" tokom vežbe.
Erdogan je povukao 40 vojnika sa vežbe jer se njegovo ime, ali i ime Kemala ataturka našlo među "neprijateljima", i rekao da to "nije jedinstvo i nije alijansa". Stoltenberg je rekao da "incident ne predstavlja stav NATO" i da je... »

NATO uslovi pred koje je stavljena Srbija su gori od Hitlerovih

Pravda pre 2 sata
Gost novog „Politikon-a“je bio Ivan Stojanović, urednik časopisa „Nova Iskra“. Teme emisije su veoma aktuelne, ali je napravljena paralela i ukazano na sličnosti i razlike današnjih okolnosti sa onima iz skorije prošlosti.
Govoreći o očiglednom sistemskom poremećaju u srpskoj politici Ivan Stojanović između ostalog zapaža:“Ako pogreši lekar strada jedan čovek, ako pogreši pilot, vozač autobusa strada dvadeset, pedeset ljudi, ajde neka je i sto,a... »

Stoltenberg uputio izvinjenje Erdoganu

Blic pre 15 sati
B92: NATO: Izvinjenje Erdoganu, nije neprijatelj
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputio je izvinjenje Turskoj povodom incidenta tokom vojne vežbe u norveškom gradu Stavanger, na kojoj su Mustafa Kemal Ataturk i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "predstavljeni kao neprijatelji", nakon čega je Erdogan povukao svoje vojnike sa vežbi.
On se izvinio turskom predsedniku zbog uvrede i dodao da je incident "delo pojedinca" i da ne odražava stav Alijanse prema Turskoj. Stoltenberg je dodao da je pojedinac odgovoran za incident norveški civilni izvođač radova i da... »

Iz hangara izašao novi „beli labud“: Za NATO nema gore vesti

Sputnik pre 6 sati
Legendarni sovjetski i ruski supersonični bombarder Tu-160, NATO oznake „blekdžek“, vraća se na scenu. Ovog puta stiže u modernizovanoj verziji. Čuveni strateški nosač raketa dobio je nove mogućnosti i oznaku Tu-160M2. Prvi avion te serije već je izašao iz hangara u Kazanju, a prvi put će leteti u februaru iduće godine.
Prema planovima Ministarstva odbrane Rusije serijska proizvodnja počeće 2021. godine, a modernizovani „beli labudovi“ treba da pojačaju rusku nuklearnu trijadu. Nova modifikacija bombardera Tu-160 podrazumeva novi sistem, koji će... »

Izetbegović provocira: Bura zbog NATO ili Mladića?!

Večernje novosti pre 16 sati
Još se nije slegla prašina oko izjava Bakira Izetbegovića u vezi sa Kosovom i odbranom BiH ratom, a bošnjački član Predsedništva ponovo provocira
JOŠ se nije slegla prašina oko izjava Bakira Izetbegovića u vezi sa Kosovom i odbranom BiH ratom, a bošnjački član Predsedništva ponovo provocira: on je u petak poručio "da je ostalo da se nagađa da li je njegov intervju za Dojče... »

„Gleda s nelagodnošću": Reakcija Rusije na zajedničke vežbe Srbije i SAD

Večernje novosti pre 16 sati
U izveštaju o zajedničkim vežbama američkih i srpskih padobranaca, britanska agencija Rojters i američka AP ukazuju na reakciju Moskve, za koju navode da je zabrinuta zbog mogućeg širenja NATO na Balkanu
U izveštaju o zajedničkim vežbama američkih i srpskih padobranaca na aerodromu kod Beograda, britanska agencija Rojters i američka AP ukazuju na reakciju Moskve, za koju navode da je zabrinuta zbog mogućeg širenja NATO na... »

Milutinov u idealnoj petorici Evrolige posle pobede nad Zvezdom

Sportski žurnal  pre 1 sat  još 20 povezanih

Tragedija: Tinejdžeri poginuli u teškoj nesreći!

Mondo  pre 1 sat  još 11 povezanih

Harare na nogama: Mugabe, odlazi!

Vesti online  pre 1 sat  još 9 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.