NATO - vesti

Crna Gora planirala napad na američku ratnu flotu: Sve je bilo spremno za raketni udar

Telegraf pre 8 sati
Iako se radilo o tada najmoćnijoj jedinici jugoslovenske ratne mornarice, na suprotnoj strani bila su 64 broda NATO-a (SAD, Francuska, Velika Britanija, Italija i Nemačka), tri podmornice, 280 aviona te još 60-ak helikoptera na tim ratnim brodovima
Pre 19 godina planiran je pomorski napad Crnogoraca na američku ratnu flotu u Jadranu. Prema njihovim saznanjima, komanda najjače jedinice tadašnje Ratne mornarice Vojske Jugoslavije, 18. flotile raketnih brodova, bila je spremna... »

Srbija je pre tačno 19 godina ostala bez ovih 16 ljudi: Bolne reči brata ubijenog radnika RTS-a (foto)

Telegraf pre 17 sati
Čelnici NATO-a su tvrdili da je napad bio opravdan, a specijalna komisija Haškog tribunala koja je ispitivala i slučaj bombardovanja RTS-a, nije predložila Tužilaštvu da pokrene krivični postupak
Noćas u dva sata i šest minuta navršilo se 19 godina od ubistva šesnaestoro radnika Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj ulici. Pre 19 godina NATO bombe ubile su 16 zaposlenih u RTS-u: Ni posle skoro... »

"Posle 19 godina i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu"

B92 pre 16 sati
B92: "Posle 19 godina i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu"
Devetnaesta godišnjica od tragične pogibije 16 radnika RTS obeležena je komemorativnim skupom kod spomen-obeležja "Zašto", u Tašmajdanskom parku.
Venac na spomenik položio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je rekao da bombardovanje zgrade RTS-a predstavlja presedan u modernoj istoriji i akt za koji se opravdanja ne mogu pronaći. "Ljudi su ubijeni na radnom... »

Nova strategija bezbednosti: Kako će se Srbija odnositi prema Kosovu, NATO, Rusima, EU

Blic pre 12 sati
Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, pružaće punu podršku učešću Srba u radu privremenih institucija u Prištini, protiviće se formiranju vojske Kosova i nastaviće saradnju sa NATO i ODKB kao vojno neutralna zemlja. Ovo su najbitniji delovi Nacrta strategije nacionalne bezbednosti i... »

Za tango je potrebno dvoje: Može li Milo da normalizuje odnose s Rusijom

Sputnik pre 15 sati
Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović iznenadio je prije par dana crnogorsku javnost izjavom da je sada spreman za normalizaciju odnosa sa Rusijom. Da li Đukanović nakon uvođenja zemlje u NATO pokušava da napravi novi politički manevar, promovišući sada aktivno politiku „sjedjenja na dvije stolice“?
„Što se Crne Gore i mene lično tiče, priča o normalizaciji naših (crnogorsko-ruskih) odnosa je kucanje na otvorena vrata“, kazao je Đukanović za RIA Novosti. On je izrazio žaljenje zbog „nepotrebnog“ narušavanja odnosa između... »

Strategija nacionalne bezbednosti kaže ovo?

Mondo pre 1 dan
Objavljeni su delovi Nacrta strategije nacionalne bezbednosti i Nacrta strategije odbrane...
Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, pružiće punu podršku učešću Srba u radu privremenih institucija u Prištini i protiviće se formiranju vojske Kosova, navodi se u delovima tih nacrta koje je objavilo Ministarstvo... »

Godišnjica pogibije radnika RTS - brojna pitanja bez odgovora

Insajder pre 20 sati
Ni 19 godina nakon bombardovanja Radio televizije Srbije i pogibije 16 radnika nema odgovora na ključna pitanja - zašto sedište RTS nije evakuisano tokom bombardovanja i zašto svi odgovorni za pogibiju 16 radnika RTS nisu procesuirani, ko je sve znao da će RTS biti meta NATO-a i kako je uopšte moguće da je jedna medijska kuća legitimni cilj bombardovanja.
Tačno u 2.06 noćas navršilo se 19 godina od ubistva 16 radnika Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj ulici, a poštu stradalim kod spomenika "Zašto?" odali su predstavnici RTS-a, državnih organa i... »

Kako je trauma NATO bombardovanja našla izraz u umetnosti

BBC News pre 1 dan
Nina Mihaljinac je sprovela prvo istraživanje o tome kako su umetnici doživeli NATO bombardovanje.
Kada je počelo bombardovanje, u martu 1999. godine, Nina Mihaljinac je bila u petom razredu osnovne škole. Tih prvih dana bombardovanja spavala je u podrumu ispod bioskopskog platna u Domu omladine, u kome je nekada bilo atomsko... »

Šta predviđa nacrt strategije Srbije o odbrani Kosova i NATO-u?

Sputnik pre 23 sata
Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, pružiće punu podršku učešću Srba u radu privremenih institucija u Prištini i protiviće se formiranju vojske Kosova, navodi se u delovima nacrta strategije nacionalne bezbednosti i nacrta strategije odbrane, koje je objavilo Ministarstvo odbrane.
U nacrtima, čije je odlomke objavio „Blic“, navodi se i da će Srbija nastaviti saradnju sa NATO-om i Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) kao vojno neutralna zemlja. O nacrtima dve strategije do 15. maja... »

Tačno u dva sata i šest minuta: Pre 19 godina NATO bombe ubile su 16 zaposlenih u RTS-u

Srbija danas pre 1 dan
"Zašto?"
Tačno u dva sata i šest minuta navršilo se 19 godina od ubistva šesnaestoro radnika Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj ulici. Poštu stradalim radnicima kod spomenika "Zašto?" i ove godine su odali predstavnici RTS-a, predstavnici državnih... »

©2018 Netmark d.o.o.