NBS

NBS: Dinarska štednja još uvek isplativija od devizne

Kamatica pre 1 sat
Analiza isplativosti štednje NBS pokazala je da bi štediša u domaćoj valuti na ulog od 100.000 dinara oročen na godinu dana i zanavljan godišnje u periodu od deset godina na kraju perioda oročenja, u decembru 2022. godine, dobio preko 38.000 dinara… »

Dinarska štednja i dalje isplativija od devizne

Politika pre 2 sata
Depoziti u domaćoj valuti iznose 96,3 milijarde dinara, a u devizama 13,7 milijardi evra. Dinarska štednja i dalje je isplativija od devizne prema podacima redovne polugodišnje analize za period od decembra 2012. do decembra 2022. godine Narodne banke… »

Da li se više isplati štednja u dinarima ili evrima?

B92 pre 2 sata
Ukupna štednja stanovništva nastavila je da raste u drugoj polovini 2022. godine a i dalje je isplativije štedeti u dinarima nego u evrima, saopštila je NBS. NBS navodi da je štednja u drugoj polovini 2022. godine nastavila da raste uprkos globalnim… »

U poslednjih deset godina isplativija štednja u dinaraima

Biznis i finansije pre 7 sati
Ukupna štednja stanovništva nastavila je da raste i u drugoj polovini 2022. godine, saopštila je Narodna banka Srbije. Nakon privremene promene u valutnoj strukturi u korist devizne štednje usled neizvesnosti izazvane sukobom u Ukrajini zabeležene u… »

Dinarska štednja građana porasla pet puta: Isplativije od deviza, premašen iznos od 93 milijarde dinara

Blic pre 8 sati
Prema poslednjim podacima Narodna benke Srbije, dinarska štednja građana je nastavila da raste i u drugoj polovini prethodne godine i premašila 93 milijarde dinara, a i dalje je isplativija od devizne. Prema saopštenju NBS, ukupna štednja… »

Manjak kovanica za kusur i bakšiš – problem i kupaca i prodavaca

RTS pre 20 sati
Oni koji su ovih dana koristili bankomate i samouslužne kase u hipermarketima morali su da pripreme tačan iznos, jer automati nisu vraćali kusur. Razlog – nestašica kovanog novca. Iz NBS kažu da su pustili u promet nove količine od jedan, dva i… »

Štednja raste, dinarska isplativija od devizne: Evo koliko biste uštedeli za godinu dana

Telegraf pre 24 sata
Dinar je nominalno ojačao prema evru za 0,2 posto. Ukupna štednja stanovništva nastavila je da raste u drugoj polovini 2022. godine a i dalje je isplativije štedeti u dinarima nego u evrima, saopštila je danas Narodna banka Srbije. NBS navodi da je… »

NBS: štednja raste, a zlatne rezerve na rekordnom nivou

Politika pre 1 dan
Ukupna štednja stanovništva nastavila je da raste u drugoj polovini 2022. godine a i dalje je isplativije štedeti u dinarima nego u evrima, saopštila je danas Narodna banka Srbije. NBS navodi da je štednja u drugoj polovini 2022. godine nastavila da… »

Građani Srbije ako štede, štede u dinarima

Radio 021 pre 1 dan
U proteklih deset godina dinarska štednja je povećana više od pet puta i krajem 2022. godine iznosila je 96,3 milijarde dinara. Devozna štednja dostigla je 13,7 milijardi evra, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS). U saopštenju se navodi da… »

NBS: Dinarska štednja beleži rast, isplativija je od devizne

BizLife pre 1 dan
Ukupna štednja stanovništva nastavila je da raste i u drugoj polovini 2022. godine uprkos nastavljenim globalnim rizicima, zahvaljujući očuvanju finansijske stabilnosti i relativne stabilnosti kursa dinara prema evru, saopštila je danas Narodna banka… »

Vesti dana »