Nela Kuburović - vesti

"Srbija izvršila 90 odsto presuda Evropskog suda za ljudska prava"

RTS pre 12 sati
RTS: "Srbija izvršila 90 odsto presuda Evropskog suda za ljudska prava"
Predstavnici Evropskog suda za ljudska prava konstovali su na sastanku sa ministarkom pravde Nelom Kuburović da je Srbija izvršila 90 odsto presuda tog suda za ljudska prava. Poručili su da bi usvajanje takozvanog Zakona o nestalim bebama predstavljao pozitivan signal Komitetu ministara Saveta Evrope da Srbija poštuje odluke suda u Strazburu.
Nela Kuburović je sagovornicima ukazala na nedvosmislenu političku volju da se usvoji Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođenje dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji (Zakona o nestalim... »

Kuburović: Inicijativa za izmenu Ustava najverovatnije na proleće u Skupštini

Danas pre 12 sati
Ministarka pravde Nela Kuburović izrazila je danas uverenje da će se inicijativa Vlade Srbije za promenu Ustava naći pred poslanicima tokom redovnog prolećnog zasedanja.
Ona je tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem rekla dа je otvorenа jаvnа rаsprаvа o Nаcrtu zаkonа o sprečаvаnju korupcije, koji je po njenim rečima, usаglаšen sа preporukаmа GREKO ekspertа i čijim će... »

Mafija i teroristi bez utočišta

Vesti online pre 4 dana
Srbija i SAD verovatno će uskoro biti u mogućnosti da jedna drugoj izručuju svoje državljane. Poslanici Skupštine Srbije trebalo bi da aminuju predlog odgovarajućeg zakona na osnovu međudržavnog ugovora koji su leta 2016. potpisali ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot i ministarka pravde Nela Kuburović.
Ovaj sporazum je u fokus javnosti stavio pitanje koga bi Srbija mogla da izruči Americi. Predviđeno je da dve države mogu da izruče one kojima preti kazna od najmanje godinu dana, ali i osumnjičene za pokušaj krivičnog dela, ili... »

"Podrška SAD unapređenju pravosuđa u Srbiji"

B92 pre 4 dana
B92: "Podrška SAD unapređenju pravosuđa u Srbiji"
Ministarka pravde Nela Kuburović i ambasador SAD Kajl Skat razgovarali su o podršci koju SAD pružaju Srbiji u domenu unapređenja rada pravosuđa.
Ambasador Skat pozdravio je današnje ratifikovanje Sporazuma o izručenju između Srbije i SAD od strane Narodne skupštine, koji su ministarka pravde i on potpisali još 2016. godine i istakao da je taj sporazum važan za jačanje... »

Sporazum o izručenju između Srbije i SAD važan za jačanje odnosa dve države: Ambasador na sastanku sa ministarkom Kuburović (foto)

Telegraf pre 4 dana
Ministarka Kuburović i ambasador su se saglasili da SAD posredstvom USAID-a i Ambasade SAD u Srbiji kontinuirano podržava unapređenje vladavine prava i borbu protiv korupcije u Srbiji
Ministarka pravde Nela Kuburović sastala sa danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom, sa kojim je razgovala o podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji u domenu unapređenja rada pravosuđa, saopštilo je... »

Kuburović i Bošnjaković: Ažurirati spiskove optuženih i osuđenih za ratne zločine

Novi magazin pre 5 dana
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković saglasili su se danas u Zagrebu da obe države treba u potpunosti da ažuriraju spiskove optuženih i osuđenih za ratne zločine, kаko bi se otklonilа neusklаđenost i nekompletnost rаzmenjenih podаtаkа.
Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo da su se ministri dogovorili da se u rad mešovite komisije, koja ima za cilj ažuriranje spiskova, uključe i predstavnici tužilaštva. Kuburović i Bošnjaković su se dogovorili da se... »

Zahtev Vašingtona: Srbija da izručuje građane Americi, a Amerika nikoga nigde

Sputnik pre 6 dana
Hoće li Srbija ipak omogućiti izručenje svojih državljana Americi, ali i drugih koje ona potražuje zbog krivičnog gonjenja? Da je reč o „pipavoj“ problematici ukazuje već podatak da je Ugovor između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država o izručenju na čekanju već dve i po godine. Sada stiže na dnevni red.
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i američki ambasador Kajl Skot potpisali su taj ugovor još 15. avgusta 2016. godine, s tim da on stupa na snagu tek nakon ratifikacije u parlamentima obe države. A to da li će Amerikanci... »

Kuburović: Ispitivanje porekla imovine unazad 10 godina

Večernje novosti pre 7 dana
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da bi novi zakon o poreklu imovine mogao da predvidi mogućnost ispitivanja imovine unazad 10 godina
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da bi novi zakon o poreklu imovine mogao da predvidi mogućnost ispitivanja imovine unazad 10 godina. "Jedan od naših predloga je da to bude mogućnost ispitivanja imovine... »

Ispitivanje porekla imovine unazad 10 godina!

Alo pre 7 dana
Alo: Ispitivanje porekla imovine unazad 10 godina!
Gošća emisije "Dobro jutro Srbijo" na Happy TV sa voditeljima Milomirem Marićem i Katarinom Koršom, bila je ministarka pravde Nela Kuburović.
Zakon o poreklu imovine, dokle je to došlo? - To je jedan od prvih zadataka koji sam dobila 2016. godine zajedno sa ministarstvom finansija. Trebalo je da se radi nacrt zakona o poreklu imovine, formirana je tada radna grupa i... »

Veći nadzor nad radom izvršitelja i niže naknade

RT Kragujevac pre 9 dana
Izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju biće smanjene naknade za rad javnih izvršitelja, najavila je ministarka pravde, Nela Kuburović. Prema njenim rečima, pojačaće se nadzor nad njihovim radom, a biće uvedena i „e-aukcija“ za prodaju nepokretnosti u izvršnom postupku. Ministarka pravde je... »

©2019 Netmark d.o.o.