Nobelova nagrada

Švedska akademija: Handke davao provokativne izjave, nije podržavao krvoproliće

N1 Info pre 18 minuta
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave, ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je Radio slobodna Evropa (RSE). Priznanje… »

Nobelov komitet: Handke nije glorifikovao krvoproliće

Insajder pre 13 minuta
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave, ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE)… »

Nobelov komitet: Handke nije glorifikovao krvoproliće

Danas pre 8 minuta
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE)… »

Hvala puno Nobelu

Danas pre 1 sat
Svakog dana neko postigne nekakav uspeh u svom životu. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije dobije orden Srpske pravoslavne crkve, Piter Handke, pisac, obožavalac srebreničkog genocida, Nobelovu nagradu. Erdogan kaki na svojih dve stotine zlatnih… »

Handkeova Moravska noć… Ili ko pomisli na Hitlera kada se pomene Beč, a ko na Miloševića kada se pomenu Srbi – Uvodnik…

Nedeljnik pre 25 minuta
Handke je dobio Nobelovu nagradu za književnost, a ne za mir. I ja bih tu stavio tačku kada je reč o nagradi. Mene zanima onaj deo gde osećamo da su svi koji su ga napali, napali u stvari nas. Niko ne ume da mi objasni zašto za Harolda Pintera nije… »

Nobelov komitet: Handke nije podržavao krvoproliće

Slobodna Evropa pre 1 sat
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je davao prokovativne izjave ali da nije podržavao krvoproliće. Priznanje Handkeu izazvao je mnoštvo kritika… »

Instagram Eni Libovic je prostor za jake žene

Noizz pre 5 sati
Smirite doživljaj s fotkama na instagramu, slavna Eni Libovic je upravo napravila profil. Američka umetnica je za samo dan skupila više od 70.000 pratilaca, a na njenom profilu trenutno se mogu videti četiri fotografije. Prva je crno-bela fotografija… »

Handke, poslednji jugoslovenski nobelovac – Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik pre 10 sati
Foto Profimedia Srbi, Srbija i Jugoslavija, Milošević, Karadžić i optužbe za negiranje genocida, avangarda i provokacija, Austrija i Nemačka, selidbe i majčino samoubistvo, odbijene nagrade, protestna pisma i predstave skinute sa repertoara, posete… »

Veliki intervju nobelovca: Handke: Voleo bih da sledeće godine otputujem ponovo u Veliku Hoču i da živim neko vreme na…

Blic pre 18 sati
Nije tačno da je Nobelova nagrada zakasnila. Došla je baš na vreme. Naprotiv, mnogo je bolje što sam je dobio sada. Tako znači mnogo više! Tim rečima je nobelovac Peter Handke u intervjuu za " Novosti" odgovorio na konstataciju mnogobrojnih… »

Handke: Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara

RTS pre 23 sata
Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke, imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija. Handke je došao u Grifen tokom dana, ali je… »

Vesti dana »