Nobelova nagrada

MODERNI KLASIK „PRVA TRI MINUTA“ U PRODAJI – Savremeno shvatanje o postanku svemira

Pirotske vesti pre 12 sati
Problem porekla svemira je ono na šta su se naučnici uvek iznova vraćali, posebno od nastanka modernih prirodnih nauka. Stiven Vajnberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku i jedan od najznačajnijih teorijskih fizičara, u knjizi Prva tri minuta… »

Francuska: istaknute ličnosti podržale demonstracije protiv penzione reforme

Politika pre 1 dan
PARIZ 23 – U otvorenom pismu objavljenom u dnevniku „Liberasion”, skoro 300 francuskih istaknutih ličnosti, uključujući glumicu Žilijet Binoš i reditelja Sedrika Klapiša, izjavilo je da se protivi penzionoj reformi, pridruživši se dobitnici… »

Savremeno shvatanje o postanku svemira

Glas Šumadije pre 1 dan
Problem porekla svemira je ono na šta su se naučnici uvek iznova vraćali, posebno od nastanka modernih prirodnih nauka. Stiven Vajnberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku i jedan od najznačajnijih teorijskih fizičara, u knjizi Prva tri minuta… »

Lider Čečenije nazvao apsurdnim optužbe za „nezakonito deportovanje” dece iz Donbasa

Politika pre 4 dana
„Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu smatra da su stanovnici Donbasa, uključujući i decu, trebalo da ginu pod bombama Oružanih snaga Ukrajine i ni u kom slučaju ne napuštaju opasne zone, a spas dece klasifikuju kao deportaciju”. Tako je lider… »

Kako da budemo mršavi i zdravi?Nutricionistkinja izdvaja jedan metod koji je ključan, a evo gde svi pravimo veliku grešku

Kurir pre 3 dana
Autofagija je najpopularniji način ishrane u sferi nutricionizma u poslednjih nekoliko godina, a koliko je pouzdan naučni princip na kome se ona zasniva govori podatak da je isti taj princip bio vredan Nobelove nagrade za fiziologiju i medicinu 2016… »

Ajnštajn je kuriru u hotelu dao beleške umesto napojnice: 95 godina kasnije otkrivena je formula za srećan život čuvenog…

Kurir pre 3 dana
Dve beleške koje je Albert Ajnštajn predao jednom dostavljaču u Tokiju, od kojih je jedna o tajni srećnog života, pojavile su se 95 godina kasnije. Slavni fizičar Albert Ajnštajn, autor teorije relativiteta, 1922. godine bio je na turneji u Japanu… »

Esma Redžepova je imala 47 sinova i jednu ćerku: Zbog ovoga je usvajala samo mušku decu

Nova pre 6 dana
"Ima tu logike". Esma Redžepova ostavila je dubok trag svojim likom i delom. Kraljica romske muzike, kako su je mnogi zvali, osim pesama ostala je upamćena i zbog humanitarnog rada. Za Nobelovu nagradu za mir je bila nominovana dva puta, a dobitnica je… »

Dubravka Ugrešić, moralno nepokolebljiva, intelektualno superiorna

XXZ magazin pre 6 dana
Njena ostavština su njena duhovitost i gorčina. Povodom smrti jedne od najvećih hrvatskih književnica na ovim područjima, za Jutarnji je se prisjećaju njezini kolege. Kako nam je rekao pisac Goran Tribuson: "Ja sam s njom bio jako dobar, zajedno smo… »

Dubravka imala sličnu sudbinu kao mira furlan: Iz političkih razloga proterana iz Hrvatske devedesetih kao "dežurna…

Kurir pre 7 dana
Poznata jugoslovenska i hrvatska spisateljica Dubravka Ugrešić preminula je danas u Amsterdamu u 73. godini, u krugu prijatelja i porodice, saopštio je kulturni klub "Mama" iz Zagreba. Naučnica i publicistkinja godinama je bila u najužem izboru za… »

Od kreativnosti do uspeha

Politika pre 10 dana
„Od kreativnosti do uspeha”, naziv je knjige našeg pronalazača Milentija Miće Ranđelovića , koja je predstavljena kao doprinos našoj elektrotehnici, fizici i građevinarstvu. U knjizi je opisao serijsku proizvodnju svojih 14 patenata za koje je… »

Vesti dana »