Notr Dam - vesti

Notr Dam bi mogao da dobije stakleni krov

Politika pre 14 sati
Francuski poslanici odobrili kontroverzni zakon o upravljanju donatorskim fondovima koji će omogućiti zaobilaženje postojećih propisa kako bi se rekonstrukcija pariske katedrale završila za pet godina
Ceo svet je pre mesec dana u direktnom TV prenosu sa tugom pratio kako plamen guta 96 metara visok toranj pariske katedrale Notr Dam. Samo nekoliko dana kasnije, najpoznatiji britanski arhitekta Norman Foster predložio je... »

To jako zaudara! Najvažnija relikvija Notr Dama, koja ima veze sa Hristom, sklonjena je samo par dana pre požara (video)

Pravda pre 2 dana
Ivan Pajović i Dragoslav Bokan bili su gosti emisije "Aktuelno" produkcije "Balkan info" gde su govorili o požaru crkve Notr Dam u Parizu i teorija koje su se pojavile nakon požara.
Pajović je otkrio da je neposredno pre požara iz Notr Dam sklonjena najvažnija relikvija koju je ta crkva čuvala. - Kada sam čuo da je crkva planula prvo sa krenuo da istražim da li je izgorela Hristova trnova kruna jer se ona... »

Tradicionalisti će pobesneti: Arhitektonski predlozi za obnovu izgorelog krova Notr Dama sve luđi (foto)

Blic pre 3 dana
Jedna arhitektonska firma predložila je zamenu krova katedrale Notr Dam u Parizu – bazenom, nakon što je Francuska najavila da će uskoro da pokrene međunarodno takmičenje za obnovu požarom oštećene gotske katedrale. Nakon što su krov i toranj oštećeni u vatri koja je izbila 15. aprila, francuski... »

Arhitektonska rešenja za Notr Dam: Od šume do bazena

Večernje novosti pre 4 dana
Prošlo je mesec dana otkako je razoran požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom sveta daju svoje predloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost
Prošlo je mesec dana otkako je razoran požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom sveta daju svoje predloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost. Rekonstrukcijom katedrale... »

Čeka se većina novca za obnovu katedrale Notr Dam

Danas pre 5 dana
Većina novca koji je obećan za obnovu katedrale Notre Dame tek treba da bude uplaćen, rekao je danas nadbiskup Pariza Mišel Opeti.
„Iznos od milijardu evra koji je pominjan u medijima nije obećala nijedna veća fondacija ili administracija“, naglasio je nadbiskup Opetti, preneo je RSE. Katedrala Notre Dame je teško oštećena u požaru koji je izbio 15. aprila,... »

Ove ideje za Notr Dam su možda previše kreativne: Nakon obnove, na krovu bi mogli da se nađu bazen, parking... (foto)

Telegraf pre 5 dana
Arhitekte širom sveta predlažu rešenja, a neka su bila zaista neočekivana
Prošlo je mesec dana otkako je razoran požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom sveta daju svoje predloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost. Rekonstrukcijom katedrale... »

Arhitektonska rešenja za Notr Dam: Od šume do bazena

RTS pre 5 dana
RTS: Arhitektonska rešenja za Notr Dam: Od šume do bazena
Prošlo je mesec dana otkako je razoran požar zahvatio Notr Dam. Dok se sakuplja novac za rekonstrukciju, arhitekte širom sveta daju svoje predloge za parisku katedralu. Neki od njih su zapanjili javnost.
Rekonstrukcijom katedrale Notr Dam mora da se zaštiti njena univerzalna vrednost, ali to ne znači da treba da izgleda isto kao i ranije, rekli su u aprilu predstavnici Uneska koji su se sastali sa francuskim predsednikom... »

Srbija i Notr Dam

Politika pre 7 dana
Uz malo pojednostavljivanja mogli bismo kazati da za jedne Notr Dam nema nikakvu vrednost zato što nije srpski, dok je za druge vredan upravo zbog toga što ni po čemu nije – srpski. Ni jedno ni drugo, naravno, nije tačno
Požar u čuvenoj pariskoj katedrali Notr Dam ponovo je podelio Srbiju. Na prvi pogled, ne bi trebalo da postoji nijedan razlog za to, a, eto, to se opet desilo. Dok je vatra još plamsala, neki tabloidi su požurili da poruče kako... »

Amfilohije: NATO nije istinska Evropa

Novi magazin pre 8 dana
Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je danas da NATO ne predstavlja istinsku i pravu Evropu, već onu koja je skrnavila hrišćanski narod na pravoslavnom istoku, i da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da shvati da ne može da se odriče nacifašizma ako prihvata NATO.
"Daće Bog da se ovi naši koji su na vlasti ponovo vrate Svetom Petru Cetinjskom i Svetom Vasiliju. A kome će drugom da se vrate ako ne njima", rekao je Amfilohije na liturgiji u manastiru Ostrog. On je kazao i da je u Njujorku... »

"Feniks se diže iz pepela": Ovo su predlozi za rekonstrukciju Notr Dama i dok su jedni oduševljeni, drugi su zgroženi (foto)

Blic pre 10 dana
Čuvena katedrala Notr Dam iz Pariza izgorela je u požaru koji je izbio 15. aprila.
Vatra je progutala krov i uništila vrh tornja koji se srušio nekoliko sati nakon što je primećen požar. Samo je jedna trećina krova, izgrađenog od drveta i metala, preživela požar koji je trajao 15 sati. Unutrašnjost katedrale... »

©2019 Netmark d.o.o.