Nova Varoš - vesti

Deponije ugrožavaju Lim

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Lim jedna je od najugroženijih reka Balkana jer su duž njenog toka, kroz tri države, brojna smetliša i divlje deponije. U delu kroz Srbiju, bar delimično, problem zagađenja ove reke rešio bi se izgradnjom deponije „Banjica" jer bi tu, po odluci od pre 15 godina, otpad trebalo da odlažu opštine... »

Deponije ugrožavaju Lim

Sandžak haber pre 2 dana
Lim jedna je od najugroženijih reka Balkana jer su duž njenog toka, kroz tri države, brojna smetliša i divlje deponije. U delu kroz Srbiju, bar delimično, problem zagađenja ove reke rešio bi se izgradnjom deponije „Banjica“ jer bi tu, po odluci od pre 15 godina, otpad trebalo da odlažu opštine... »

Deponije ugrožavaju Lim

RTS pre 3 dana
RTS: Deponije ugrožavaju Lim
Lim jedna je od najugroženijih reka Balkana jer su duž njenog toka, kroz tri države, brojna smetliša i divlje deponije. U delu kroz Srbiju, bar delimično, problem zagađenja ove reke rešio bi se izgradnjom deponije „Banjica" jer bi tu, po odluci od pre 15 godina, otpad trebalo da odlažu opštine Sjenica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje.
Status otpadne transferzale Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, Lim je zajhvaljujući ljudskom nemaru, dobio pre skoro dve decenije, a o količini smeća koje u njega stiže, uverljivo svedoči priobalje , nelegalne deponije, pa i... »

Prevrnuo se kamion iz Prijepolja na kružnom toku

Sandžak press pre 3 dana
Na magistralnom putu Užice – Nova Varoš, na kružnom toku, na isključenju za Zlatibor, večeras je došlo do saobraćajne nezgode kada se kamion prevrnuo na izlasu sa kružnog toka u pravcu Nove Varoši. Na lice mesta je izašla ekipa PU Užice kako bi izvršili uviđaj. Prema prvim saznanjima nema... »

Prevrnuo se kamion na zlatiborskom kružnom toku

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Čajetina, Zlatibor – Na magistralnom putu Užice – Nova Varoš, na kružnom toku, na isključenju za Zlatibor, večeras je došlo do saobraćajne nezgode kada se kamion se prevrnuo na izlasu sa kružnog toka u pravcu Nove Varoši. Na lice mesta je izašla ekipa PU Užice kako bi izvršili uviđaj. Prema prvim... »

Veliki Niš u Velikom ratu

Politika pre 5 dana
Varoš na Nišavi bila je ratna prestonica, tu su donete važne odluke o formiranju nove države, a bio je to i prvi grad koji je srpska vojska oslobodila nakon proboja Solunskog fronta
Niš – Veoma značajna zbivanja u Nišu između 1914. i 1918. godine, vezana za početak i završetak Prvog svetskog rata, nikada se ne smeju zaboraviti, istakao je nedavno gradonačelnik Niša Darko Bulatović. U danima kada se širom... »

Radnički protutnjao kroz Novu Varoš

iKragujevac pre 5 dana
Rukometaši Radničkog 1964 su u okviru 7.og kola Super B lige savladali u gostima ekipu „Zlatara“ rezultatom 38-25, poluvreme 15-12 i tako zadržali prvu poziciju na tabeli i posle ove runde takmičenja.
Opterećeni bremenom favorita u ovom susretu,igrači Radničkog nisu dobro otvorili utakmicu. Početna nervozna igra je dala priliku domaćim igračima,poznatim po odličnim partijama na svom terenu, da značajni deo prvog dela igre... »

Vojvoda i Solunci vratili se kući

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Nova Varoš - U Novoj Varoši otvorene postavka o Velikom ratu i spomen - soba Petru Bojoviću. Ovo je moj đed! Ma kako su mu sliku okrpili i umili?! Evo ih prađedova sa majčine strane... Ovim se kuća zatrla... Moram ponovo da preturim tavan i sanduke, baba je govorila da je tamo sklonila đedovu... »

Dnevnik u Lionu, trećoj po veličini varoši u Francuskoj

Dnevnik pre 6 dana
Nedeljne večeri često ukazuju da se vikend završio pre nego što je i počeo, već je znana misao, zato je vredelo tugu za propuštenim vikendom preduhitriti u najboljem mogućem maniru: putovanjem u najveću varoš u istočnom delu Francuske.
Iz našeg skrovišta uz obalu reke Rajne u Nemačkoj, na samoj tromeđi sa Švajcarskom i Francuskom, od Bazela preko Berna, zaputismo se pokraj Lozane i Ženeve, sve do krajnjeg odredišta u Lionu. Prekrasna dolina Rone dovela nas je... »

InfoKG 7 dana: Cisterna, kardiologija, inkluzivno igralište, knjige, novi KC…

InfoKG pre 6 dana
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Pokrenuta proizvodnja u Fiatu posle dvonedeljnog “poklon“ odmora, posle tri decenije stigla nova cisterna i za javnu higijenu i za pijaću vodu, značajno smanjena lista čekanja na Odeljenju interventne kardiologije, izgradnja DATA centra počinje u aprilu... »

©2018 Netmark d.o.o.