Nova Varoš - vesti

Venci u slavu vojvode Bojovića

Glas Zapadne Srbije pre 20 sati
Nova Varoš - Na Trgu vojvode Petra Bojovića u ponedeljak su položeni venci na spomenik i na česmu u Miševićima rodnom selu Bojovića. Na njegov životni i ratnički put potsetio je predsednik opštine Radosav Vasiljević koji je kazao da Novovarošane ispunjava posebno osećanje zadovoljstva što je ovakav... »

Venci i pomen vojvodi Petru Bojoviću

RTV pre 2 dana
RTV: Venci i pomen vojvodi Petru Bojoviću
NOVA VAROŠ - Na spomenik vojvodi Petru Bojoviću, na trgu koji nosi njegovo ime u Novoj Varoši, povodom 160-godišnjice rođenja vence su danas položili predstavnici Vojske Srbije, Opštine Nova Varoš, članovi udruženja potomka ratnika iz Užica i Nove Varoši.
Cveće u slavu komandanta Prve armije u proboju Solunskog fronta položeno je i na spomen-česmu u selu Miševići. Pomen Bojoviću služili su sveštenici Mileševske eparhije. Na životni put i zasluge učesnika oslobodilačkih ratova... »

Ljubav iz vremena nemaštine

Danas pre 3 dana
Susreti: Šest decenija ljubavi Ismete i Abaza Mahmutovića iz Nove Varoši U vremenu u kojem su razvodi sve češći, a brakovi traju prekratko, postoje ljudi koji vraćaju veru i nadu u dug i srećan porodični život.
Takvi su Ismeta (79) i Abaz (86) Mahmutović iz Nove Varoši. Oni su nedavno proslavili dijamantsku svadbu -60 godina braka. Prvi put su se, dobro pamte, sreli 25. januara davne 1956. godine u gradu na padinama Zlatara, u kom je je... »

Opština Nova Varoš obeležava dva jubileja

Danas pre 3 dana
Nizom manifestacija, opština Nova Varoš će, sledećeg ponedeljka, obeležiti dva značajna jubileja.
Reč je o obeležavanju 160 godina od rođenja slavnog vojskovođe iz tog kraja, vojvode Petra Bojovića i vek od završetka Velikog rata. Odbor za obeležavanje jubileja najavio je da će svečanost početi na gradskom trgu, kada će... »

Vojvodi u čast

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Nova Varoš - Opština Nova Varoš obeležava 16. jula, 160 godina od rođenja vojvode Petra Bojovića i 100 godina od velikog rata. Pomen će u 10:00 časova služiti Episkop mileševski Atanasije kada će se položiti i venci i odati počast na Trgu posvećenom vojvodi Petru Bojoviću, a u 12:00 časova i na... »

Otvoren put preko Ljepojevića

RTV pre 6 dana
RTV: Otvoren put preko Ljepojevića
NOVA VAROŠ - Zlatiborski i Moravički okrug konačno su spojeni asfaltnim putem preko sela Ljepojevići, pa između Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice više nema prirodnih prepreka i meštani okolnih sela mogu lakše da funkcionišu.
Put preko Ljepojevića svečano je otvorio generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković. "Velika mi je čast da upravo na desetogodišnjicu početka obeležavanja Javorskog rata otvorimo asfaltni put za koji se nadam da će... »

Uskoro voda za novovaroške stočare

Glas Zapadne Srbije pre 5 dana
Nova Varoš - Realizacija projekta za vodosnabdevanje sela Mesne zajednice Božetić u novovaroškoj opštini, krenuće u drugoj polovini ove godine, rekao je danas generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković. „Projekat je koštao 200 miliona dinara i finasirala ga je Vlada Srbije, Kancelarija... »

Asfalt preko Javora povezao Novu Varoš i Ivanjicu

IndeksOnline pre 6 dana
IVANJICA – Na Petrovdan 12. jula na Javoru i Kalipolju održan je tradicionalni Sabor srpske omladine iz matice i rasejanja. Manifestaciju, koju je Humanitarna organizacija “Stara Raška” iz Beograda ustanovila pre jedne decenije, u čast junacima Javorskog rata (1876-1878). obeležio je bogat kulturni... »

Pomoć domaćinima iz Nove Varoši

Večernje novosti pre 6 dana
Nemački GIZ poljoprivrednicima iz Nove Varoši donirao opremu vrednu 10.000 evra
U OKVIRU projekta pod nazivom "Održiva poljoprivreda, održiva inkluzija, održivo selo" petorica ovdašnjih domaćina su dobila mehanizaciju i opremu vrednu 10.000 evra. Posle nekoliko krugova selekcije u okviru programa koji je... »

Godišnjica Javorskog rata

RTV pre 6 dana
RTV: Godišnjica Javorskog rata
IVANJICA - I ovog 12. jula obeležava se godišnjica (142.) od početka Javorskog rata, a obeležavanje je posebno dobilo na značaju pre tri godine kad je ušlo u kalendar Vojske Srbije.
Programom su predviđeni liturgija u Crkvi spomen-kosturnici na Javoru i polaganje venaca na spomenik majoru Iljiću na Javoru i kod spomenika poginulim borcima na Kalipolju, svečano otvaranje puta Ljepojevići - Javor, koji spaja... »

Deda: Doneta jedna od tri odluke za ukidanje viza

Beta  pre 1 sat  još 61 povezana

Nišlija poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina

RTS  pre 1 sat  još 28 povezanih

Zvezda protiv Dinama, ipak, u petak

N1 Info  pre 7 sati  još 22 povezane

Škendija opominje Radnički

Mondo  pre 2 sata  još 22 povezane

Novi partner za RTB Bor - šta će biti sa 5.000 radnika?

B92  pre 4 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.