Nova Varoš - vesti

Nemačka savezna vlada je za ovaj projekat izdvojila 1,8 miliona evra

Beta video pre 2 dana
BEOGRAD - Direktor GIZ Kancelarije u Srbiji Gerhard Zipel kazao je da je taj projekat sproveden u Požarevcu, Arilju, Sokobanji, Kučevu, Novom Pazaru, Bečeju i Mladenovcu, a kao partneri projekta učestvovale su i opštine Knjaževac, Bajina Bašta, Lučani, Nova Varoš, Požega, Čajetina i Golubac.  ... »

Zima je Desimira zarobila na Murtenici, od kad je pao prvi sneg, ni sa kim nije prozborio ni reč: Jedino društvo su mu ovce i krave

Telegraf pre 2 dana
Zima na Murtenici, vrleti na kojoj se međe Nova Varoš i Čajetina, ne prašta, a njegov dom je na 1.300 metara nadmorske visine
Zaželeo se Desimir Spasojević (62) sa Murtenice, podno Zlatara, kod Nove Varoši, da, posle nekoliko dana potpunog samovanja u belilu koje je okovalo planinu, ode među narod. Samo, kuda, kojim putem kad je jedini koji vodi do... »

Neprohodni putevi u selima u okolini Nove Varoši

Politika pre 5 dana
NOVA VAROŠ – U selima u okolini Nove Varoši sneg koji i danas pada pravi probleme u saobraćaju, a zbog snežnih nameta putevi koji su juče očišćeni, danas su ponovo neprohodni. Rukovodilac Odeljenja za investicije, zadužen za održavanje puteva u opštini Nova Varoš Dejan Grbić, kaže da je tokom... »

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije evakuisali 15 osoba iz zavejanih područja

Novi magazin pre 5 dana
Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a obavili su tokom prethodnih dana 30 intervencija i evakuisali 15 osoba iz zavejanih područja širom Srbije, saopštio je danas MUP.
Tokom perioda obilnih padavina, pripadnici tog sektora su u vidu asistencije ekipama Hitne pomoći prevezli 21 osobu i jednu bebu do zdravstvenih centara. MUP je saopštio da je trenutno vanredna situacija i dalje na snazi na... »

Posao za 102 Novovarošanina

Sandžak press pre 5 dana
Opština Nova Varoš je iz budžeta za 2018. godinu utrošila oko 10.000.000 dinara za podsticaj otvaranja novih radnih mesta. Uspešno je sprovedeno nekoliko mera predviđenih opštinskom politikom zapošljavanja, zahvaljujući čijoj realizaciji su do posla došla 102 lica sa evidencije tržišta rada, koliko... »

Zavejani putevi u novovaroškom kraju, oko 100 domaćinstava u selima kod Prijepolja posle dva dana dobilo struju (FOTO/VIDEO)

Sandžak press pre 5 dana
Uprkos najavljivanom otopljenju od strane meteorologa, prava snežna vejavica zahvatila je u ponedeljak dijelove Sandžaka. Većinu putnih pravaca u opštinama Prijepolje i Nova Varoš koji su tokom vikenda očišćeni novi sneg je ponovo učinio zavejanim. U gradu na padinama Zlatara, gde je već šesti dan... »

Spasavanje stanovništva iz zavejanih mesta širom Srbije (foto)

Alo pre 5 dana
Alo: Spasavanje stanovništva iz zavejanih mesta širom Srbije (foto)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, i dalje su angažovani u spasavanju i pružanju pomoći stanovnicima Republike Srbije kojima je, usled povećanih snežnih padavina, život otežan i oni će biti na terenu dok se situacija ne stabilizuje.
Trenutno, vanredna situacija je i dalje na snazi na teritoriji grada Kraljeva i opština Nova Varoš, Raška, Lučani, Ivanjica, Požega i Trgovište. U selu Gornje Košlje, sedam pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Ljubovije... »

Novi sneg u Prijepolju i Novoj Varoši

RTV pre 5 dana
RTV: Novi sneg u Prijepolju i Novoj Varoši
PRIJEPOLJE, NOVA VAROŠ - Sneg koji je tokom noći padao u novovaroškom kraju ponovo je zavejao saobraćajnice u toj opštini, zbog čega je otežan saobraćaj.
I u susednom Prijepolju nove količine snega donele su nedaće putarima. U toj opštini, prema rečima Mirjane Bojović članice Opštinskog veća, uprkos snegu svi putevi koji vode ka centrima sela su pročišćeni, ali ima zavejanih... »

Sela Nove Varoši još u blokadi, u Arilju više nije vanredno

RTV pre 6 dana
RTV: Sela Nove Varoši još u blokadi, u Arilju više nije vanredno
NOVA VAROŠ/ARILJ - U Novoj Varoši, gde je već peti dan vanredna situacija zbog problema koje su izazvale snežne padavine, u blokadi je još desetak kuća, a očekuje se da danas ili u toku sutrašnjeg dana sve bude raščišćeno i do najudaljenih zaselaka.
Kako javlja RTS, u Arilju je danas ukinuta vanredna situacija. Nastavlja se izvlačenje snega i iz opštinskog centra Nove Varoši, a do sada je sa ulica odneto oko 3.000 kubika, što je jedna trećina snega u gradu. Sutra bi sve... »

Tamna demografska slika u Priboju

Danas pre 6 dana
Prošle godine rođeno 148 dece, umrlo 346 ljudi, iseljavanje nastavljeno U prvoj nedelji nove godine u Priboju nije rođena ni jedna beba. Iz godine u godinu demografska slika ovog grada sve je mračnija. U 2018. godini rođeno je 148 dece, dok je umrlo 346 ljudi.
Negativan godišnji prirodni priraštaj u Priboju, od 198 lica u minusu, još je izraženiji kada se zna da se u pribojskom porodilištu porađaju i žene i iz susednih opština Nova Varoš i Rudo, a da i ta novorođenčad ulaze u navedenu... »

Izbori 31. marta ili 14. aprila?

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Srbija ukida vize za Sveti Kits i Nevis i Republiku Palau

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane

Na današnji dan, 20. januar

B92  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.