Nova Varoš

Manje nasilja na ulicama i drskog ponašanja

PP media pre 9 sati
Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Na području koje pokriva Policijska uprava u Prijepolju, za devet meseci 2019. godine, stanje javnog reda i mira je unapređeno u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupan broj prekršaja smanjen je za gotovo 11… »

Nova Varoš ima budućnost

Glas Zapadne Srbije pre 15 sati
Nova Varoš - Opština Nova Varoš odavno je izradila strategiju razvoja koja se bazirala na jačanju poljoprivrede i razvoju turizma, ali bez pomoći države bila je suočena sa iseljavanjem mladih i zatvaranjem seoskih domaćinstava. Međutim, ova crna… »

Kako su u Starom Vlahu brvnaru zamenile zidane kuće

PP media pre 1 dan
Nova Varoš – U selima oko Uvca početkom pedesetih godina prošlog veka počinje zidanje kuća u kojima tradicionalni materijal drvo polako ustupa mesto cigli. Starovlašku brvnaru zamenjuju kuće belih zidova i krovova od kamenih ploča i crepa. Đaci… »

Zlatar postaje jedinstvena planina u Srbiji: Na 1.200 metara gradi se fudbalski stradion za visinske pripreme

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Nova Varoš - U julu sledeće godine u srcu turističke zone na Zlataru osvanuće fudbalski stadion na 1.200 metara nadmorske visine. Izgradnja modernog kompleksa za visinske pripreme finansira Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma sa 20… »

Suše se stotine hektara četinara

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Nova Varoš - Nema sela u Starom Vlahu, a da mu se neki potes u katastarskim knjigama ne vodi kao Krčevine, Paljevine, Palež, Ogorijevac, Ogorela Kosa... Imena svedoče da se krčenjem šume zemlja otimala za oranice ili je tamo u sukobu seoskih zadruga… »

Počeli radovi na izgradnji vodovoda u Božetićima

PP media pre 3 dana
Nova Varoš – U petak su krenuli radovu u mesnoj zajednici Božetići, i šest sela konačno će dobiti vodu. Inicijalni projekat za vodosnabdevanje je 138 miliona dinara i predviđen je da se radi u dve faze, rekla je direktorka JKP „3. septembar”… »

Održana prezentacija projekta „Održiva inkluzija socijalno marginalizovanih grupa u ruralnim sredinama”

PP media pre 5 dana
Nova Varoš – U okviru projekta „Održiva inkluzija socijalno marginalizovanih grupa u ruralnim sredinama” danas je u Domu kulture „Jovan Tomić” u Novoj Varoši održana promocija istog, na kome su prisustvovale žene i mladi iz ruralnog… »

Najmlađi novovarošani u kreativnim kostimima defilovali gradskim ulicama

PP media pre 5 dana
Nova Varoš – Maskenbalom i defileom centralnim gradskim ulica mališani, njih 233, iz predškolske ustanove “Paša i Nataša” priključili su se obeležavanju Međunarodne dečje nedelje u Srbiji. Mališani PU Paša i Nataša defilovali gradom… »

U okviru Dječije nedjelje mališani posjetili predsjednika opštine

Sandžak press pre 6 dana
Nova Varoš – U okviru obeležavanja “Dečje nedelje” predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević ugostio je mališane predškolske ustanove Paša i Nataša i razgovarao sa njima. On je decu, primio u kabinetu i priredio posluženje za… »

Nakon šest decenija „Drinsko-Limskim HE“ vraćaju dug selima

PP media pre 6 dana
Nova Varoš – Ojkovica je dobila novih 1,2 kilometra asfalta zahvaljujući „Drinsko-Limskim HE“, a meštani se nadaju da će to pomoći da oživi selo u kome je sve više povratnika. Novi kilometri asfalta u novovaroškim selima, foto… »

Vesti dana »