NVO

Manje od republike srpske, više od NVO: Beograd već skoro deceniju čeka na ZSO na severu Kosova, ali niko još ne zna kako…

Blic pre 16 dana
Manje od autonomije koju ima Republika Srpska, a svakako više "moći" od one kojom raspolaže nevladina organizacija? Da li se u ovoj formuli krije kompromisno rešenje za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), na koju Beograd čeka skoro deceniju… »

POKS: Odbiti sve predloge Statuta ZSO koji nisu u skladu sa Briselskim sporazumom!

Kurir pre 16 dana
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva Vladu Srbije da odbije sve predloge Statuta Zajednice srpskih opština koji nisu u skladu sa onim što je dogovoreno u Briselskom sporazumu, kao što je bio zadnji predlog nemačke nevladine organizacije. -… »

Nemačka NVO diktira kako Srbi da žive: Opasan pokušaj da se Nacrt statuta ZSO poturi mimo Briselskog sporazuma i dogovora

Večernje novosti pre 17 dana
POKUŠAJI da se mimo Briselskog sporazuma i svih ranijih dogovora sada poturi nacrt statuta Zajednice srpskih opština "iz pera" nemačke nevladine organizacije apsolutno su neprihvatljivi za Beograd i kosovske Srbe. Foto Dragan Milovanović Ta jasna… »

Vladimir rogov član saveta Zaporoške oblasti: Putin će 18. januara doneti važnu izjavu o ratu u Ukrajini!

Kurir pre 18 dana
Ruski portal Oktagon preno je izjavu Vladimira Rogova , član Administrativnog saveta Zaporoške oblasti , koji je za sredu 18. januar najavio je govor predsednika Vladimira Putina. Prema rečima Rogova, šef države namerava da da važnu izjavu o… »

Miša Vacić: Ukrajinci su bratski i slovenski narod, mi Srbi njih ne mrzimo!

Pravda pre 17 dana
Beograd 12. februara očekuje koncert ukrajinske grupe Ljapis Trubeckoj, koja je postala jedan od „glasova“ Majdana 2014, a neki ga čak nazivaju "ukrajinskim Tompsonom" Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić kaže da očekuje da taj koncert kao i svi… »

Vučić: U franusko-nemačkom papiru traže dozvolu Srbije da Kosovo uđe u UN i da se paralelno razgovara o ZSO

Blic pre 19 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je posebno poludeo od besa danas kada ga je Fridrih Ebert fondacija obavestila da su sastatvili statut Zajednice srpskih opština i upitao kako jedna nemačka nevladina organizacija može da… »

Petković: Izrada nacrta ZSO je isključiva nadležnost Upravljačkog tima

B92 pre 18 dana
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković komentarsiao je danas najavu nemačke NVO da će raditi na izrada Nacrta statuta Zajednice srpskih opština. Petar Petković izjavio je danas da je izrada Nacrta statuta sključiva nadležnost Upravljačkog tima… »

Petković: Izrada Nacrta statuta Zajednice srpskih opština je u nadležnosti Upravljačkog tima, a ne nevladinih organizacija

Insajder pre 18 dana
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je izrada Nacrta Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) nadležnost Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO i da "ne postoji niti jedan pravni osnov" da taj posao… »

Petković: Pokušaj da NVO izradi Nacrt statuta ZSO je obesmišljavanje dijaloga

N1 Info pre 18 dana
Pokušaj da bilo koja nevladina organizacija na sebe preuzme nadležnost izrade Nacrta statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) predstavlja direktno obesmišljavanje dijaloga i kršenje sporazuma koji su definisali ovo pitanje, izjavio je direktor… »

Intervju Tina Divjak: Javno finansiranje NVO je jedan od demokratskih standarda

Novi magazin pre 18 dana
Tina Divjak je šefica zagovaranja u Centru nevladinih organizacija Slovenije – CNVOS. Od 2003. godine je angažovana na različitim pitanjima razvoja nevladinih organizacija. Fokusirana je na podsticajno okruženje za NVO – zakonodavstvo, javno… »

Vesti dana »