Olaf Šolc

Berlin spreman da pregovara sa Moskvom: Šolc za sporazum sa Rusijom

Večernje novosti pre 16 sati
KANCELAR Nemačke Olaf Šolc izjavio je da mir u Evropi zavisi od oživljavanja bezbednosnih sporazuma sa Rusijom nastalih nakon Hladnog rata. Foto: Printscreen Uprkos očiglednoj spremnosti da sarađuje sa Moskvom u budućnosti, Šolc je isključio… »

Da li je to Vučić rekao da Šolc i Makron „baljezgaju“: Skupo će nas koštati ponašanje predsednika

Nova pre 20 sati
Negodujući zbog odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za novog ministra postavi Nenada Rašića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da neće ići u Tiranu na samit EU i Zapadnog Balkana. Iako će na sastanku biti lideri Francuske i… »

Eksplozije u Zaporožju; UN ispituje da li su napadi na infrastrukturu ratni zločini

RTS pre 2 dana
Rat u Ukrajini - 282. dan. Više eksplozija odjeknulo je večeras u gradu Zaporožju. EU formalno potvrdila odluku o ograničenju cene ruske nafte. Istražitelji UN ispituju da li su ruski napadi na infrastrukturu ratni zločini. Vladimir Putin i Olaf… »

Šolc u telefonskom razgovoru pozvao Putina da povuče trupe

Euronews pre 1 dan
Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je u danas ruskog predsednika Vladimira Putina da povuče svoje trupe iz Ukrajine kako bi se postiglo "diplomatsko rešenje" za rat koji je počeo invazijom Moskve 24. februara. Tokom jednosatnog telefonskog razgovora… »

Putin na vezi sa Šolcom: Zbog destruktivne politike Zapada Kijev odbija pregovore

Sputnik pre 2 dana
Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je telefonom ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o situaciji u Ukrajini, saopštila je pres-služba Kremlja. Kako je precizirano, ruski lider je ponovo detaljno razjasnio principijelne ruske pristupe… »

Šolc zvao Putina na telefon Kremlj: Kancelaru skrenuta pažnja na slanje nemačkog oružja u Ukrajinu i obuku ukrajinske…

Kurir pre 2 dana
Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je Vladimira Putina da razgovara o različitim aspektima situacije u Ukrajini, javila je pres služba Kremlja . „Skrenuta je pažnja na destruktivnu liniju zapadnih država, uključujući Nemačku, napumpavanje… »

30.000 vojnika u pripravnosti

B92 pre 2 dana
Nemačka namerava da od 2025. godine u pripravnosti drži 30.000 svojih vojnika za potrebe zaštite NATO, saopštio je kancelar Olaf Šolc. "Ove godine je 14.000 vojnika Bundesvera bilo u pripravnosti u okviru Snaga za brzo reagovanje NATO, sledece godine… »

Bundestag želi da pojača misiju zaštite: Zadržati 30.000 vojnika spremnih za odbranu NATO-a

Večernje novosti pre 2 dana
NEMAČKA namerava da zadrži 30.000 vojnika Bundesvera spremnih za odbranu NATO od 2025. godine, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc. Foto Tanjug/AP - Bundesver je ove godine držao više od 14.000 vojnika spremnih za NATO snage za brzo reagovanje… »

Nemačkoj očajnički trebaju radnici: Šta se najviše traži?

Danas pre 2 dana
„Trebate nam“, kako nemački ministar ekonomije Robert Habek regrutuje kvalifikovanu radnu snagu iz inostranstva u video snimku na engleskom na veb stranici nemačke vlade „Make it in Germany“. Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer… »

Šolc tvrdi: Rusija više ne može da dobije rat u Ukrajini na bojnom polju

Večernje novosti pre 3 dana
NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je večeras da Rusija više ne može da dobije rat na bojnom polju. Foto Tanjug/AP Govoreći na Bezbednosnoj konferenciji u Berlinu, Šolc je, takođe, rekao da je Nemačka ozbiljno shvatila rusku nukelarnu retoriku… »

Vesti dana »