Orašac

Kako bez putokaza, a uprkos navigaciji pronaći znamenito mesto u Srbiji

RTS pre 26 dana
Marićevića jaruga je idealno mesto da vas niko ne nađe, posebno ondašnji Turci, ali zašto je i danas tako teško jasno označiti putokaz do mesta gde počinje istorija moderne Srbije? Upravo se Orašac, odnosno Marićevića jaruga, našla u planu… »

„Vožd Karađorđe“ cepa istoriju Šumadije?

Glas Šumadije 13.08.2021
Kuda će proći trasa budućeg auto-puta Vožd Karađorđe, bila je tema o kojoj su sa predstavnicima Građevinskog fakulteta iz Beograda, juče razgovarali predstavnici vlasti u Topoli. Tim povodom, na društvenim mrežama oglasio se većnik opštine… »

Vremeplov: Ubijen Karađorđe

RTV 24.07.2021
NOVI SAD - Na današnji dan 1817. godine vođa Prvog srpskog ustanka Đorđe Petrović Karađorđe je, po povratku u otadžbinu iz Rusije (preko Austrije) ubijen u Radovanjskom Lugu kod Velike Plane, prema nalogu knjaza Miloša Obrenovića. U… »

Aleksandar Šapić: Auto-putevi od Šumadije prave čvorište regiona

Večernje novosti 20.07.2021
Foto: Novosti - Auto-put će sa jedne strane ići trasom Mladenovac – Orašac – Aranđelovac, a drugom Lazarevac – Aranđelovac odakle dalje nastavlja ka Rači, Svilajncu, Despotovcu i Boru. Dakle, čvorište će biti upravo ovde u Aranđelovcu što… »

Šapić: Auto-putevi od Šumadije prave čvorište čitavog regiona

Alo 20.07.2021
Šapić je obišavši Kragujevac naglasio važnost izgradnje obilaznice oko ovog grada. Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić obišao je Aranđelovac, Raču i Kragujevac u sklopu obilaska Šumadijskog okruga. Šapić je u… »

Neka čudna sila izlazi iz jame iza moje kuće: Uznemirena baka Danka posle nove tragedije progovorila o ukletom brdu kod…

Kurir 16.07.2021
Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu Aranđelovac-Orašac u kojoj je tragično nastradao maloletni Vuk B. (17) uzdrmala je sve meštane tog šumadijskog grada. Baka Danka iz Baljkovice navodi da su pre desetak godina još dvojica mladića… »

"Policajci su uključili lampe i tek tada sam: Video... Sekli su šipku da bi ga prevezli u bolnicu" Svedoci stravičnog udesa…

Blic 16.07.2021
Vuk B. (17) iz Aranđelovca nastradao je u sredu ujutru u saobraćajnoj nesreći u aranđelovačkom naselju Baljkovica. Tinejdžer je u momentu nesreće u kolima bio s drugom, V. T. (17), kada je, krećući se magistralnim putem Aranđelovac‒ Orašac… »

Detalji stravične nesreće u kojoj je poginuo maloletnik: Mladića ubio saobraćajni znak, "Prizor je bio stravičan"

iKragujevac 16.07.2021
Vuk B. (17) iz Aranđelovca je nastradao, a njegov imenjak Vuk T. (17) je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sredu oko četiri sata ujutro u aranđelovačkom naselju Baljkovica. Kako se sumnja uzrok jezive tragedije je… »

Očevici o detaljima teške nesreće kod Aranđelovca: Još ne mogu da se oporavim od tog prizora, tinejdžera ubio…

Kurir 15.07.2021
Vuk B. (17) iz Aranđelovca nastradao je, a njegov imenjak Vuk T. (17) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sredu oko četiri sata ujutro u aranđelovačkom naselju Baljkovica. Kako se sumnja, uzrok jezive tragedije je… »

Tinejdžera ubio saobraćajni znak: Detalji nesreće kod Aranđelovca - "Od tog prizora još ne mogu da se oporavim"

Večernje novosti 15.07.2021
FOTO: D.Novković Kako se sumnja uzrok jezive tragedije je neprilagođena brzina. - Udes se dogodio na putu Aranđelovac-Orašac. Prizor je bio više nego stravičan - pričaju očevici užasa. Kako navodi, "reno megan" u kom su se nalazili tinejdžeri… »

Vesti dana »