Orašac - vesti

Aca Pejović i Snežana Đurišić oduševili goste!

Alo pre 7 dana
Alo: Aca Pejović i Snežana Đurišić oduševili goste!
Aco Pejović i Snežana Đurišić oduševili su goste na tradicionalnom druženju Prijepoljaca, koje je održano 7. aprila ove godine u Beogradu.
Pored njih nasupio je i pevač Ivan Kurtić. Oko 400 Prijepoljaca, koji žive u Beogradu okupilo se u nedelju u hotelu “Orašac”, u Skojevskom naselju, gde su se do ranih jutarnjih sati veselili uz pesme Pejovića i Đurišićke. Goste... »

Medicinska sestra iz Leskovca šije za srpski džet set! Nećete verovati za šta skuplja pare

Alo pre 10 dana
Alo: Medicinska sestra iz Leskovca šije za srpski džet set! Nećete verovati za šta skuplja pare
Kad završi sa jednim poslom, počinje drugi
Leskovčanka Svetlana Ceca Lončar već dvadesetak godina je stalno zaposlena kao medicinska sestra Patronažno-polivalentne službe leskovačkog Doma zdravlja. Svakodnevno obilazi pacijente u brdsko-planinska sela i zaseoke na terenu zdrastvene ambulante sela Orašca, ali i... »

Preminuo Dušan Čolović

Politika pre 38 dana
Najpoznatiji ustanički pesnik umro u 85. godini života.
Aranđelovac – Jedan od najznačajnijih pesnika koji je u svojim stihovima opevao orašačke ustanike – Dušan Čolović preminuo je 4. marta u svom stanu u Beogradu, a sahranjen je u Aranđelovcu na groblju Risovača. Rođen je 1934. godine u Orašcu kod Aranđelovca. Školovao se... »

Kosovo and Serbia

Peščanik pre 51 dan
DSS and SRS supporters protested on Nikola Pasic square again and claimed that „Kosovo is Serbia“. A few days earlier, Dveri and Nasi also shouted „Kosovo is Serbia“, this time in Orasac, at prime minister Ana Brnabic. The „lion” Vucic himself repeated the same thing in Munich (almost in the... »

Vremeplov: Ubijen Stanoje Glavaš

RTV pre 51 dan
RTV: Vremeplov: Ubijen Stanoje Glavaš
NOVI SAD - Na današnji dan 1815. godine ubijen je srpski vojvoda Stanoje Glavaš, jedan od čelnika Prvog srpskog ustanka. Pravo ime bilo mu je Stanoje Stamatović. Ubijen je prema nalogu Sulejman paše, posle propasti Hadži-Prodanove bune. Na zboru u Orašcu, na Stretenje 1804. Odbio je da predvodi Prvi srpski ustanak i na njegov predlog za vožda je izabran Karađorđe. Njegovo herojstvo u boju na Deligradu, u oslobađanju Prokuplja, opsadi Beograda i drugim bitkama opevano je u narodnim pesmama, a Đura Jakšić je
Danas je ponedeljak, 25. februar. Do kraja godine ima 309 dana. 1570 - Papa Pije V ekskomunicirao je iz crkve englesku kraljicu Elizabetu I, što nije imalo uticaja na njen čvrst stav prema Rimokatoličkoj crkvi i njenim vernicima... »

Postoji li još DS

Politika pre 51 dan
Šta se dogodilo sa ovom strankom, nekada predvodnicom proevropskih snaga i glavnim pokretačem društvenih reformi, koja danas skrušeno sedi negde u zapećku opozicione koalicije, na istoj klupi sa Dverima
Građanski protesti koji se od decembra prošle godine održavaju u Beogradu otkrili su, po zakonu polarizacije, suštinsku liniju podele u današnjoj Srbiji; reč je, naravno, o stavu građana prema pitanju Kosova i EU integracijama.... »

Vučiću, znaš li da je Šumadija srce Srbije?

Al Jazeera pre 52 dana
Kosovo je plemenska istorija ove države, a nacionalna istorija počinje u Orašcu, nedaleko od Kragujevca.
Ušli smo u četvrti mesec mirnih građanskih protesta širom Srbije, a "kralj" srpske politike izjavljuje da ga ti protesti ne interesuju. Prva i prava prestonica Srbije, Kragujevac, koji je, uz Beograd, centar te pobune protiv... »

Vremeplov: Ubijen Stanoje Glavaš

RTV pre 53 dana
RTV: Vremeplov: Ubijen Stanoje Glavaš
NOVI SAD - Na današnji dan 1815. godine ubijen je srpski vojvoda Stanoje Glavaš, jedan od čelnika Prvog srpskog ustanka. Pravo ime bilo mu je Stanoje Stamatović. Ubijen je prema nalogu Sulejman paše, posle propasti Hadži-Prodanove bune. Na zboru u Orašcu, na Stretenje 1804. odbio je da predvodi Prvi srpski ustanak i na njegov predlog za vožda je izabran Karađorđe. Njegovo herojstvo u boju na Deligradu, u oslobađanju Prokuplja, opsadi Beograda i drugim bitkama opevano je u narodnim pesmama, a Đura Jakšić je
Danas je nedelja, 24. februar, 56. dan 2019. Do kraja godine ima 310 dana. 1570 - Papa Pije V ekskomunicirao je iz crkve englesku kraljicu Elizabetu I, što nije imalo uticaja na njen čvrst stav prema Katoličkoj crkvi i uopšte... »

Pomoć samohranom ocu iz Orašca

Jugmedia pre 57 dana
Povodom Svetskog dana socijalne pravde, predsednik Saveta za društvene delatnosti Gradskog odbora SNS Danko Danković posetio je sa članovima tog odbora Zvonka Marinkovića iz sela Orašac kod Leskovca, samohranog oca i osobe sa invaliditetom. „Tom prilikom su uručena određena novčana sredstva koja su... »

Odložena poseta Ane Brnabić Briselu

Vesti online pre 57 dana
Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Briselu, najavljena za danas, pomera se zbog drugih obaveza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Brnabić je trebalo da boravi u poseti Briselu povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije. Ana Brnabić izviždana u Orašcu (VIDEO) Ana Brnabić izviždana u Orašcu... »

Perfektna igra Lajovića, Tim "počišćen"!

Mondo  pre 47 minuta  još 43 povezane

Pred poslanicima leks specijalis o švajcarcima

RTS  pre 1 sat  još 28 povezanih

Kremacija Mire Marković danas u Moskvi, urnu donosi D. Karić

Politika  pre 50 minuta  još 20 povezanih

Vučić: Da Bog poživi ovakvu opoziciju, nema bojazni za Srbiju

Večernje novosti  pre 1 sat  još 15 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.