Paraćin - vesti

Bivše zanatlije izvoze u Francusku

Večernje novosti pre 5 sati
Uspeh paraćinske firme "Dragan dizajn"
POSLE tek nekoliko godina od osnivanja, sa kapitalom od samo desetak hiljada evra, nekadašnja porodična radionica u Paraćinu je postala prepoznatljiv proizvođač nameštaja koji, trenutno, oprema čitav jedan hotel u Francuskoj. Iako firma pod nazivom "Dragan dizajn" do... »

Skoro polovina proizvoda za inostranstvo: Srpska fabrika beleži uspeh u poslovanju

Srbija danas pre 14 sati
Srpska fabrika stakla (SFS) Paraćin, u prethodnom stečajnom postupku, povećala je ove godine proizvodnju za 20 odsto, prodaju 23 odsto u odnosu na lane, a 46 odsto proizvodnje otišlo je u izvoz
- Proizvodnja je dostigla 4.500 tona na mesečnom nivou, a prodaje je rekordna za poslednjih pet godina sa tedencijom rasta i u idućoj godini - saopšteno je danas iz menadžmenta SFS. - SFS, pored izvoza od 46 odsto, pokriva 50... »

Paraćinska Staklara povećala proizvodnju 20%, prodaju 23%

SEEbiz pre 1 dan
PARAĆIN - Srpska fabrika stakla (SFS) Paraćin, u prethodnom stečajnom postupku, povecahala je ove godine proizvodnju za 20%, prodaju 23% u odnosu na lane, a 46%. proizvodnje otišlo je u izvoz.
Proizvodnja je dostigla 4.500 tona na mesečnom nivou, a prodaje je rekordna za poslednjih pet godina sa tedencijom rasta i u idućoj godini, saopštio je menadžmenta SFS. SFS, pored izvoza od 46%, pokriva 50% domaćeg tržišta,... »

Završeno snimanje filma "Heroji" o ratniku koji se vraća kući nakon Kosovskog boja

RTV pre 1 dan
RTV: Završeno snimanje filma "Heroji" o ratniku koji se vraća kući nakon Kosovskog boja
BEOGRAD - Završeno je snimanje filma "Heroji" reditelja i scenariste Gorana Nikolića sa Mladenom Soviljom i Todorom Jovanovićem u glavnim ulogama, u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i "Fame solutions", uz podršku Filmskog centra Srbije.
Film prati ratnika koji se nakon Kosovkog boja vraća kući i koji predstavlja sve "male heroje", neopevane u pesmama. Usput sreće maltene divljeg dečaka, samog u surovom svetu, ali ipak, ova dva potpuno različita ljudska bića... »

Završeno snimanje domaćeg filma o heroju Kosovskog boja

B92 pre 2 dana
B92: Završeno snimanje domaćeg filma o heroju Kosovskog boja
Završeno je snimanje filma "Heroji” reditelja i scenariste Gorana Nikolića sa Mladenom Soviljom i Todorom Jovanovićem u glavnim ulogama, u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i „Fame solutions", uz podršku Filmskog centra Srbije.
Film prati ratnika koji se nakon Kosovkog boja vraća kući i koji predstavlja sve „male heroje", neopevane u pesmama. Usput sreće maltene divljeg dečaka, samog u surovom svetu, ali ipak, ova dva potpuno različita ljudska bića... »

Ne pomažu apeli i večeras gori u Pomoravlju

RTV pre 2 dana
RTV: Ne pomažu apeli i večeras gori u Pomoravlju
JAGODINA - Unatoč apelima vatrogasaca, policije, lokalne samouprave i poljoprivrednih stručnjaka, ne smanjuje se broj požara na otvorenom u Pomoravskom okrugu.
Večeras gore ostaci kukuruzovine i visoka suva trava kod sela Mijatovac kod Ćuprije, u Majuru kod Jagodine, njive kod Svilajnca... Dim se vidi na desetak mesta. U Vatrogasnom spasilačkom bataljonu u Jagodini, rečeno je Tanjug da... »

Paunović: Očekujem nove napade SNS

Danas pre 3 dana
Srpska napredna stranka smenila trojicu poverenika u Paraćinu Naravno da očekujem nove pokušaje smene vlasti lokalne u Paraćinu.
Ako ne pre, onda već od januara sledeće godine. Isti izvor koji mi je dostavio čitav plan prethodne kampanje vođene do juna ove godine, poslao mi je i ovo novo upozorenje. Videćemo da li će tako i biti, ali sledeća godina je... »

Ružić: Ima nepravilnosti, ali nema kažnjavanja opozicionih gradova

RTV pre 3 dana
RTV: Ružić: Ima nepravilnosti, ali nema kažnjavanja opozicionih gradova
NOVI SAD - Ne mogu Šabac, Čajetina ili Paraćin biti domaćini Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope 7. februara, jer se država Srbija o tome pita, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić za RTV.
"Što se tiče Saveta Evrope čuo sam da će navodno Šabac, Čajetina ili Paraćin, nasmejao sam se slatko, da budu domaćini Moritoring komiteta 7. februara . Ne može, ne mogu oni biti domaćini, država Srbija se tu pita", rekao je... »

Smenjeno povereništvo Srpske napredne stranke u Paraćinu

Telegraf pre 4 dana
Nije naveden razlog njihovog smenjivanja, a nisu imenovani ni novi poverenici
Odlukom lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, prestala je funkcija povereništva te stranke u Paraćinu, koje su činila trojica članova. Na interenet stranici SNS Paraćin, od 13. novembra, stoji da je odluka o... »

(Foto): Preti im 12 godina zatvora, a oni se i dalje igraju vatrom i ljudskim životima

Blic pre 5 dana
Novi slučaj paljenja niskog rastinja uz sam kolovoz zabeležen je na području Paraćina, iako je paljenje trave na putu i zemljištu pored puta zabranjeno i kažnjivo zatvorskom kaznom do čak 12 godina. Kako pokazuju fotografije naših čitalaca, zapaljena obala njive u ataru sela Popovac kod Paraćina... »

©2018 Netmark d.o.o.