Paraćin

Potpisani ugovori za opštinske stipendije: U Paraćinu će ih koristiti 11 studenata i srednjoškolaca

Večernje novosti pre 2 sata
Foto: Z. Rašić Ovu novčanu podršku za uložen trud tokom školovanja, po utvrđenim kriterijumima, mogu da dobiju studenti od druge godine studija sa prosekom iznad devet, brucoši koji su bili proglašeni đacima generacije u srednjim školama koje… »

Korona-presek u Paraćinu: Još 78 kovid slučajeva, kasne PCR rezultati

Večernje novosti pre 4 sati
Foto: Z. Rašić Razlog je zastoj u referentnoj laboratoriji „Vatreno oko“, ali se očekuje da ti rezultati stignu danas. U Kovid-ambulanti su obavljena 134 pregleda, od čega 102 prva. Antigenski je testirano 127 pacijenata, među njima 25 dece - od… »

U Paraćinu lane preminulo više od hiljadu ljudi: Za više decenija prvi put premašena ova cifra

Večernje novosti pre 4 sati
Foto: Z. Rašić Toliko je ljudi preminulo u paraćinskoj opštini,kod kuće i u lokalnoj bolnici, nikada više u poslednjih nekoliko decenija. To nije ni konačan broj, objašnjavaju u matičnoj službi, jer su tu zavedene samo osobe preminule na… »

Školski izbori – predsednička trka u srednjim školama

Glas Zaječara pre 5 sati
Zaječarska inicijativa je nedavno raspisala pozive za učešće u svojim programima, među kojima je i program „Školski izbori“. Kroz ovaj program, ona pruža kompletnu tehničku, mentorsku i finansijsku podršku đačkim parlamentima da… »

10 minuta: Razvojni kamp za mlade fudbalske golmane

RTK pre 8 sati
U Kragujevcu je održan razvojni kamp za mlade fudbalske golmane. Kamp, koji je trajao četiri dana, prvi put je organizovala nedavno osnovana Kragujevačka golmanska akademija „Refleks“. Na razvojnom kampu, koji je održan u balon sali u Velikom… »

Gazda iz Paraćina radnicima daje bonus od 1.000 evra - šta je uslov?

B92 pre 1 dan
Vlasnik jedne građevinske firme iz Paraćina odlučio je da svakom radniku koji dobije dete pomogne sa hiljadu evra. Time, kaže, želi da bude više dece i da radnicima stavi do znanja da računa na njih. Na ideju da svaku novorođenu bebu radnika iz… »

Jubilej paraćinskog kluba za stare: Već 35 godina okupljaju korisnike u „zlatnom dobu“

Večernje novosti pre 1 dan
Foto: Z. Rašić Klub za stare okuplja oko 150 korisnika starijih od 65 godina, mahom penzionera, pružajući im različite sadržaje kroz brojne sekcije i, pre epidemije, kroz posete drugim srodnim klubovima u Srbiji, a mnogi od njih svakodnevno dolaze… »

Zbog radova na trafostanicama: Sutra i prekosutra nova planska isključenja struje u Paraćinu

Večernje novosti pre 1 dan
Foto: Z. Rašić Sutra će bez struje biti svi potrošači koje strujom snabdeva trafostanica na gradskom keju u periodu od 11 do 13 sati, saopšteno je iz Elektrodistribucije. U petak, 28. januara, bez električne energije će biti tokom prepodneva… »

Raste trocifrena brojka: Juče u Paraćinu 110 novih kovid-infekcija

Večernje novosti pre 1 dan
Foto: Z. Rašić Ukupna brojka je i dalje trocifrena i nastavlja da raste. Po antigenskim testiranjima pozitivan rezultat imalo je 87 pacijenata – 85 iz Doma zdravlja i dva iz Hitne službe, te još 23 pacijenta po osnovu PCR nalaza. Iz dečje… »

Nastavak šahovskog festivala U Paraćinu: U toku su dva zatvorena turnira

Večernje novosti pre 1 dan
Foto: Opština Paraćin U toku su dva zatvorena turnira - intermajstorski turnir, koji se zbog većeg interesovanja šahista igra po švajcarskom umesto kružnom sistemu, dok je drugi turnir fidemajstorski - po kružnom sistemu sa deset igrača. Na… »

Vesti dana »