Paraćin - vesti

Oprez: Haraju lažni humanitarci VIDEO

B92 pre 6 sati
B92: Oprez: Haraju lažni humanitarci VIDEO
Lažni humanitarci su postali prava napast u Paraćinu. Ekipa momaka navodno u ime Crvenog krsta ide od vrata do vrata i traže novac za pomoć ugroženima.
Osmoro Paraćinaca je krajem prošle nedelje prijavilo ovaj slučaj gradskom Crvenom krstu. Kod kuće ili na ulici, Paraćinci ne mogu da se odbrane od raznoraznih tzv. humanitaraca koji dolaze iz raznih gradova. Paraćinskom Crvenom... »

Kuće za izbegličke porodice

RTS pre 9 sati
RTS: Kuće za izbegličke porodice
Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i opština Paraćin obezbedili su kuće na seoskom području za 15 porodica sa izbegličkim statusom. Kuće vrednosti do devet i po hiljada evra birale su same porodice. Neki su se već uselili.
Više od dvadeset godina Biljana i Bojan su podstanari. Izbegli su iz Kostajnice u Hrvatskoj a više i ne znaju koliko su stanova do sada promenili. "Bili smo i u zgradu ambulante koja je izgorela, i pokirije smo bili, plaćali smo... »

Ako ih vidite, prijavite policiji: Lažni humanitarci u Paraćinu idu od vrata do vrata i uzimaju novac

Kurir pre 2 dana
PARAĆIN - Građani Paraćina prijavili su Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta mladiće koji im dolaze na vrata i u ime Crvenog krsta traže pomoć, uz objašnjenje da se radi o akciji "Solidarnost na delu". Sekretar OO Crvenog krsta Paraćin Slobodan Đorđević izjavio je danas novinarima, da je reč o... »

Oprez, lažni humanitarci u Paraćinu idu od vrata do vrata

B92 pre 2 dana
Paraćin -- Građani Paraćina prijavili su Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta mladiće koji im dolaze na vrata i u ime Crvenog krsta traže pomoć.
Kako navode, mladići to rade uz objašnjenje da se radi o akciji "Solidarnost na delu". Sekretar OO Crvenog krsta Paraćin Slobodan Đorđević izjavio je novinarima, da je reč o lažnim humanitarcima, te da ih treba prijaviti... »

Ko je Vasa iz VASINE TORTE?

Prva pre 2 dana
Vasina torta omiljena je poslastica generacija sladokusaca u Srbiji koja već decenijama uveličava proslave u domovima širom naše zemlje. Ali da li ste se ikada zapitali - ko je bio taj Vasa?
Za sve koji obožavaju Vasinu tortu imamo dobru vest - reč je o autentičnom srpskom specijalitetu. I ne samo to! Zna se čak i ko je taj Vasa! Kulinari kažu da najstariji recept za ovu tortu potiče iz 1908. godine i to iz Paraćina.... »

Uz plantažu i fabrika

Večernje novosti pre 2 dana
Ugovor sa vinarijom "Levač", najvećim zakupcem poljoprivrednog zemljišta u Paraćinu. Na Karađorđevom brdu uzeli 30,5 hektara i planiraju još veće investicije
ZAHVALjUJUĆI dobrom investicionom planu koji je dostavila nadležnom ministarstvu, vinarija "Levač" iz Rekovca je po pravu prvenstva dobila u zakup 30,5 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na Karađorđevom brdu kod Paraćina.... »

Ponovo proglašen stečaj u Staklari

Danas pre 3 dana
Privredni sud u Kragujevcu, danas je, drugi put za četiri meseca, doneo rešenje o uvođenju stečaja u Srpskoj fabrici stakla. "To je sramota srpskog pravosuđa, jer je potpuno nerazumljiva ovakva igra oko Staklare, koja je izuzetno značajna za srpsku privedu", rekao je FoNetu predsednik Samostalnog... »

Ponovo uvođenje stečaja u Srpsku fabriku stakla u Paraćinu

N1 Info pre 3 dana
Privredni sud u Kragujevcu ponovo je doneo rešenje o uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla u Paraćinu, saznaje agencija Beta u toj fabrici. Bivši radnici fabrike stakla su ispred upravne zgrade fabrike zahtevali objašnjenje stečajnog upravnika Saše Jovanovića.
Stečaj je uveden u Staklaru 20. septembra prošle godine, na predlog čačanske firme Veksilum koja je tvrdila da od Staklare potražuje više od 47 miliona evra. Na žalbu opštine Paraćin i poverioca fabrike Apelacioni privredni sud... »

Staklara ipak ide u stečaj

B92 pre 3 dana
Kragujevac -- Privredni sud u Kragujevcu ponovo je doneo rešenje o uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla u Paraćinu, saznaje Beta u toj fabrici.
Stečaj u Staklaru je uveden 20. septembra prošle godine, na predlog čačanske firma Veksilum koja je tvrdila da od Staklare potražuje više od 47 miliona evra. Na žalbu opštine Paraćin i poverioca fabrike Apelacioni privredni sud... »

Predavanja pčelarima u Paraćinu

Večernje novosti pre 3 dana
Veliki broj pčelara iz Paraćina, Jagodine i Ćuprije došao je da čuje atraktivno predavanje o sakupljanju pčelinjeg otrova, jer je ova tema hit među pomoravskim pčelarima
SALA jedne od gradskih mesnih zajednica bila je pretesna za pčelare koji su iz ovog grada, ali i iz Jagodine i Ćuprije, došli u Paraćin da čuju atraktivno predavanje o sakupljanju pčelinjeg otrova. Ova tema među pomoravskim... »

©2018 Netmark d.o.o.