Pjongčang

Son: Meč sa Severnom Korejom je bio kao rat...

N1 Info pre 3 dana
Najbolji fudbaler Južne Koreje Hjung-min Son je govorio o istorijskom duelu protiv Severne Koreje u Pjongčangu. Meč je završen bez golova, a igrao se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Gledalaca na tribinama nije bilo. Utakmica na stadionu… »

Rusiji preti neučešće na Olimpijskim igrama u Tokiju

RTS pre 27 dana
Međunarodna antidoping agencija (WADA) izdala je upozorenje Ruskoj antidoping agenciji jer podaci „koje je predala u izveštaju o svom radu prethodnih godina nisu kompletni". To bi moglo da rezultira u kazni izbacivanja Rusije sa Olimpijskih igara u… »

Mok skinuo zabranu, Rusima vraćeni državni simboli na OI u Tokiju!

Telegraf 26.07.2019
Međunarodni olimpijski komitet vraća ruske simbole na sledećim Igrama. Olimpijski komitet Rusije dobio je pozivnicu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a ruski sportisti će posle punih pet godina i doping skandala moći opet da se takmiče pod… »

Ruskim sportistima dozvoljeno da na Olimpijadi u Tokiju igraju pod svojom zastavom

Sputnik 26.07.2019
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) uputio je zvanični poziv Olimpijskom komitetu Rusije (OKR) da učestvuje na Letnjim olimpijskim igrama 2020. u Tokiju. „Na taj način je Olimpijski komitet Rusije, za razliku od prethodnih Igara u Pjongčangu… »

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

B92 13.06.2019
Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo… »

Kako li je ovo uspela? Olimpijska šampionka doživela najbizarniju saobraćajnu nesreću! Automobil joj završio na kombiju…

Kurir 11.04.2019
Olimpijska šampionka u spustu Sofija Gođa doživela je bizarnu saobraćajnu nesreću. Do udesa je došlo u zimskom centru Sestrijere, kada je italijanska skijašica izgubila kontrolu na svojim vozilom, koje je završilo na kombiju! Sortie de route… »

Ujedinjena Koreja na OI 2020?

Vesti online 15.02.2019
Južna i Severna Koreja pokazale su interesovanje da se zajedno pojave na defileu otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, te da bi u pojedinim sportovima mogle ujedinjene i da se takmiče. Zvaničnici dve države sastali su se sa čelnicima… »

J. Koreja: Još sportistkinja tvrdi da su ih treneri silovali

RTV 21.01.2019
SEUL - Nakon što je dvostruka olimpijska šampionka Južne Koreje, klizačica Šim Suk-hi, izjavila da ju je trener u više navrata silovao, sve više južnokorejskih sportistkinja iznelo je slične tvrdnje. Sportiskinje koje se bave džudom, tekvondom i… »

Još sportistkinja tvrdi da su ih treneri silovali

Dnevnik 21.01.2019
SEUL: Nakon što je dvostruka olimpijska šampionka Južne Koreje, klizačica Šim Suk-hi, izjavila da ju je trener u više navrata silovao, sve više južnokorejskih sportistkinja iznelo je slične tvrdnje. Sportiskinje koje se bave džudom, tekvondom i… »

Skandal u Koreji: Posle jedne, krenule i druge optužbe za silovanje sportiskinja

Srbija danas 21.01.2019
Grupa pod imenom "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju. Posle izjave dvostruke olimpijske šampionke Južne Koreje klizačica Šim Suk-Hi da ju je trener u više navrata silovao, sve više južnokorejskih sportistkinja iznelo je… »

Vesti dana »