Poljoprivreda

Veliko finale! Vreme je za proglašenje pobednika - ko je Najdomaćin u Srbiji?

Blic pre 27 minuta
Na konkurs za "NAJ Domaćina 2023", koji je organizovan uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, prijavilo se više od 400 domaćinstava, poljoprivredni karavan obišao je 4 grada u Srbiji, razgovarali… »

Svetske cene hrane nepromenjene u novembru

Biznis.rs pre 3 sata
u odnosu na prethodni mesec. Indeks globalnih cena hrane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ostao je nepromenjen u novembru u odnosu na prethodni mesec, pošto su niže međunarodne cene žitarica nadoknađene poskupljenjem… »

Izbori 2023: Sanja Vujanović za BBA o ekonomskom programu koalicije Dveri-Zavetnici

Bloomberg Adria pre 6 sati
Bloomberg Adrija je, povodom parlamentarnih i lokalnih izbora koji će se širom Srbije održati 17. decembra, održala niz intervjua sa ekonomskim stručnjacima najvećih stranaka u Srbiji. Pitali smo ih kako bi vodili ekonomiju kada bi dobili… »

Veliki spoljnotrgovinski plus srpske poljoprivrede

BizLife pre 5 sati
Srbija je u prvih deset meseci ove godine ostvarila višak u razmeni poljoprivredno-prehrambenih proizvoda od 1,1 milijardi evra. Količinski gledano, izvezeno je 3,8 milijardi tona robe, a uvezeno 1,4 milijarde tona različite robe iz kategorije… »

Srbija prva u jugoistočnoj Evropi dobija biodistrikt, a evo i šta to znači

Kamatica pre 8 sati
Biodistrikt predstavlja određeno područje u kojem lokalni proizvođači, potrošači, javne institucije, udruženja, turističke organizacije, ugostitelji i drugi subjekti sarađuju i međusobno se povezuju, u cilju održivog upravljanja lokalnim… »

Za 840 poljoprivrednika završava se isplata novčane pomoći. „Preporuka poljoprivrednicima da razmotre osiguranje svojih…

Ozon pre 12 sati
Sremska Mitrovica/ Ozon Media – Isplata novčane pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu zbog nedavnog olujnog nevremena, kako je planirano, privodi se kraju. Ove bespovratne pomoći, osigurane od strane Ministarstva poljoprivrede… »

Svetske cene hrane u novembru nepromenjene u odnosu na oktobar

Politika pre 1 dan
RIM – Svetske cene hrane u novembru se nisu promenile u odnosu na oktobar, pošto je rast cena biljnih ulja, mlečnih proizvoda i šećera bio u ravnoteži sa istovremenim padom cena žitarica i mesa, saopštila je danas Organizacija za hranu i… »

Momirović: Pomoć privredi da savlada barijere u poslovanju i trgovini

Politika pre 1 dan
ŠABAC – Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je danas 10. sednici Nacionalnog koordinacionog tela za olakšavanje trgovine koja je održana u Šapcu i istakao da je cilj Vlade Srbije da pomogne poslovnoj zajednici da savlada sve barijere… »

Američke akcije na najvišem nivou od početka godine

Bloomberg Adria pre 17 sati
Akcije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) zaključile su trgovanje na kraju nedelje dobicima, nakon što je najnovija zvanična statistika sugerisala zaobilaženje recesije, ali istovremeno i oslabila uverenje da će Federalne rezerve (Fed) uskoro… »

U Srbiji počela kontrola čajeva

Politika pre 23 sata
Sistem Evropske unije za brzo obaveštavanje o bezbednosti hrane (RASFF) objavio je na svojim stranicama da se sa tržišta povlači čaj od nane iz Hrvatske sa sirovinom – lišćem nane, koja je prethodno bila nabavljena u Srbiji. Reč je o rinfuznom… »

Vesti dana »