Poreska uprava - vesti

Od marta prvi put realni podaci o platama

N1 Info pre 2 dana
O prosečnoj plati govori se kao o meri životnog standarda. Ipak, razlika između prosečne zarade i plate koju prima većina radnika, često je dovodila u pitanje pouzdanost tog indikatora.
Izvor: N1 Od ove godine u obračunu prosečne zarade primenjuje se nova metodologija. Dosadašnja, koja je korišćena od 1963. godine, odlazi u istoriju. U nov obračun ulaziće sve zarade prijavljene poreskoj upravi, umesto da se... »

Oduzet 5.971 boks cigareta bez akciznih markica

Dnevnik pre 2 dana
RTV: Oduzet 5.971 boks cigareta bez akciznih markica
BEOGRAD: Inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova su u dve odvojene akcije na teritoriji opštine Ub pronašli i oduzeli ukupno 5.971 boks cigareta bez akciznih markica, saopštila je Poreska uprava.
Kako se navodi u saopštenju, obe akcije sprovedene su u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda. U selu Trlić pronađen je 4.871 boks cigareta u... »

Zaplenjeno skoro 6.000 bokseva cigareta

Alo pre 2 dana
Alo: Zaplenjeno skoro 6.000 bokseva cigareta
Inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova su u dve odvojene akcije na teritoriji opštine Ub pronašli i oduzeli ukupno 5.971 boks cigareta bez akciznih markica, saopštila je Poreska uprava.
Kako se navodi u saopštenju, obe akcije sprovedene su u okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda. U selu Trlić pronađen je 4.871 boks cigareta u... »

Dosta je bilo: Muke po zubarima

Jugmedia pre 3 dana
Najnoviji primer je drastičan- a tiče se Svi vlasnici stomatoloških ordinacija u Leskovcu, u decembru mesecu, dobili su obaveštenje po kome u roku od 5 dana treba da plate razliku u porezu u iznosu od 70.000 do 120.000 dinara – i to za period od 3 godine unazad. Ovi poreski obveznici nisu dobijali... »

Eksproprijacija u Nišu: Ponuda Železnice Srbije za isplatu oduzetog zemljišta

Blic pre 4 dana
Vlasnici parcela u okolini Niša, čije će zemljište biti eksproprisano zbog izgradnje železničke obilaznice oko tog grada, trebalo bi do kraja ovog, ili početkom narednog meseca da dobiju ponudu Železnice Srbije za isplatu nadoknade za oduzeto zemljište, izjavio je član radne grupe Ministarstva građevinarstva i saobraćaja Ljubivoje Slavković.
Slavković kaže, navodi portal Jugmedia, da bi sa dobijanjem ponuda istovremeno trebalo da krenu i prve isplate građanima. "Grad Niš poslao je Železnici Srbije procenu vrednosti svih parcela na osnovu tarife uz pomoć koje... »

Frizeri privilegovani kao policajci i vojnici

Dnevnik pre 4 dana
Državna revizorska institucija utvrdila je da od oko 110.000 radnika zaposlenih u državnim institucijama koji imaju beneficirani radni staž, čak 65.000 tu beneficiju je steklo spornim kriterijuma.
Samo zato što su zaposleni u MUP-u, Ministarstvu odbrane, Poreskoj upravi, zavodima za izvršenje sankcija, a rade kao administrativni, tehnički ili šalterski radnici, pi-ari, komercelijalisti... ostvaruju pravo na beneficirani... »

Policija oduzela cigarete i duvan

Alo pre 5 dana
Alo: Policija oduzela cigarete i duvan
Inspektori Poreske uprave - Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Tržišnom inspekcijom su u dve odvojene akcije pronašli i oduzeli 1.327 paklica cigareta i 27,5 kilograma rezanog duvana.
Prilikom pregleda motornog vozila na graničnom prelazu Godovo otkriveno je 15,5 kilograma rezanog duvana bez potrebne dokumentacije o poreklu, saopšteno je iz poreske uprave. U drugoj odvojenoj akciji, pretresom porodične kuće i... »

Oduzet nelegalni duvan i cigarete

Danas pre 5 dana
Inspektori Poreske uprave – Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Tržišnom inspekcijom su u dve odvojene akcije pronašli i oduzeli 1.327 paklica cigareta i 27,5 kilograma rezanog duvana. „Prilikom pregleda motornog vozila na graničnom prelazu Godovo otkriveno je... »

Još važi pravo na refundaciju PDV-a za bebi opremu

Kamatica pre 5 dana
Pravo na refundaciju PDV-a na opremu i hranu za bebe može se ostvariti do 1. jula 2018. godine, do kada je odložena primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom, saopštila je danas Poreska uprava.
Sledeći rok za podnošenje zahteva je od 1. do 15. februara 2018. godine, a da bi ostvario ovo pravo, roditelj ili staratelj bebe dužan je da skuplja fiskalne račune koji se odnose na hranu i opremu za bebu. Zahtev sa fiskalnim... »

Zavod za statistiku menja obračun prosečnih plata u Srbiji

Beta pre 7 dana
Republički zavod za statistiku (RZS) prosečne plate u Srbiji računao je na osnovu uzorka od 8.000 firmi, odnosno njihovih lokalnih jedinica, a od ove godine računaće na osnovu prijava Poreskoj upravi o obračunatim porezima i doprinosima, rekla je načelnik Odelenja za tržište rada u Republičkom... »

©2018 Netmark d.o.o.