Poreska uprava - vesti

Mali: Poreske olakšice za suzbijanje sive ekonomije

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Veoma je važno da se kontinuirano radi na merama koje će pomoći da se suzbije siva ekonomija, a jedna od njih je upravo smanjenje doprinosa na zarade zaposlenih, saglasili su se danas ministar finansija Siniša Mali i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.
Suzbijanju sive ekonomije će svakako doprineti i reforma Poreske uprave, koja će tu instituciju učiniti mnogo efikasnijom, zaključeno je na sastanku ministra finansija i izvršne direktorke NALED-a. Ministar Mali je istakao da je... »

Ovako izgleda prodaja zaplenjene imovine: Koliko jeftino možete da prođete...

Kurir pre 7 sati
Imovina svih ljudi koji ne plaćaju redovno račune, ili duguju nekom lično, može biti zaplenjena a sudski izvršitelj po nalogu suda može da pokuca na vrata dužnika, popiše stvari i zapleni ih da bi naplatio dugove. U tom slučaju izvršitelj organizuje javnu licitaciju. Tako su se, primera radi, na... »

Neizvestan početak isplate obveznica za restituciju

Radio 021 pre 18 sati
Rok za isplatu akontacije obeštećenja bivšim i sadašnjim vlasnicima kojima nije moguće u naturi vratiti imovinu je 15. decembar, a do tada Vlada ima obavezu da na predlog Ministarstva finansija utvrdi koeficijent na osnovu kojeg će se primenjivati utvrđena osnovica obeštećenja.
"U slučaju da se ne utvrde koeficijenti ili ne promeni zakon, na šta vlada ima pravo, dolazimo u situaciju potpune nesigurnosti, gde bi postojala mogućnost da građani tuže državu sa vrlo neizvesnim ishodom", kaže u razgovoru za... »

Formiranje Radne grupe za pripremu i prenos poreskih podataka u Jedinstven informacioni sistem

iKragujevac pre 1 dan
Izmenom Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji od 1. januara 2019. godine Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uspostaviće Jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija.
Centralizovana baza podataka o poreskim obveznicima, pored ujednačavanja rada, omogućiće i efikasnije vođenje administrativnih poslova u elektronskom obliku. Gradsko veće na sednici održanoj u petak 13. jula formiralo je Radnu... »

Izvršitelji plene i prodaju sve, od odeće do aparata i šuma

Radio 021 pre 1 dan
Ko ne plaća račune, zaostale plate, alimentaciju, ne vraća pozajmicu ili ne nadoknađuje materijalnu štetu u saobraćajnom udesu, rizikuje da nagomilane dugove plati mimo volje imovinom.
U tom slučaju izvršitelj pokuca na vrata dužnika, popisuje stvari i zaplenjuje ih kako bi naplatio dugove i potom organizuje javnu licitaciju. Tako su se, na primer, na sajtu Poreske uprave našli oglasi za prodaju tri okrugla... »

Sirotinja: Vranje oskudeva i u milionerima

OK radio pre 1 dan
Prema podacima Poreske uprave Republike Srbije, u Vranju je tokom prošle godine zaradu veću od 2,3 milionera dinara ostvarilo 70 lica, što je drugi najmanji broj milionera u Srbiji.
Na području Regionalnog odeljenja poreske uprave u Nišu koje pokriva područje od Bora i Negotina do Bujanovca i Preševa, zaradu veću od 2,3 miliona dinara u prošloj godini imalo je 1.265 lica. U Nišu je evidentirano 673... »

Formiranje Radne grupe za pripremu i prenos poreskih podataka u Jedinstven informacioni sistem

InfoKG pre 2 dana
Izmenom Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji od 1. januara 2019. godine Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu uspostaviće Jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija. U Kragujevcu je formirana radna grupa koja će izvršiti pripremu i prenos... »

Suđenje Miškoviću: Obaveza nije postojala

Večernje novosti pre 2 dana
Nekadašnji direktor Poreske uprave, svedočio je u petak pred Specijalnim sudom u Beogradu
IVAN Simić, nekadašnji direktor Poreske uprave, svedočio je u petak pred Specijalnim sudom u Beogradu u postupku koji se vodi protiv Miroslava Miškovića (na slici), vlasnika "Delta holdinga". On je optužen da je sinu Marku,... »

Suđenje Miškoviću: Simič negirao postojanje poreske obaveze

Danas pre 3 dana
Nekadašnji direktor Poreske uprave svedočio u postupku protiv vlasnika kompanije Delta U konkrenom slučaju, nije bilo isplate prihoda, ni isplate.
Samim tim, nije bilo ni poreske obaveze, kazao je Ivan Simič, nekadašnji direktor Poreske uprave svedočeći u postupku koji se u Specijalnom sudu u Beogradu vodi protiv vlasnika kompanije Delta Miroslava Miškovića, njegovog sina... »

Poreska uprava ove godine naplatila 38 milijardi dinara poreza više nego u 2017.

Nova ekonomija pre 3 dana
U prvih šest meseci ove godine Poreska uprava je naplatila 38 milijardi dinara više nego u istom periodu prošle godine. Po rastu naplate prednjače socijalni doprinosi i PDV. Višku u državnoj kasi doprineli su i dobri rezultati u otkrivanju utajenih prihoda. Treću godinu zaredom značajno raste... »

Putin: Odnosi u teškom stanju, valjda se sada bolje razumemo

RTS  pre 42 minuta  još 53 povezane

Incident pred obraćanje Putina i Trampa

RTS  pre 54 minuta  još 21 povezana

Nova oprema za Ministarstvo odbrane

RTS  pre 1 sat  još 18 povezanih

Povratak Đokovića u Top 10

Beta  pre 8 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.