Poreska uprava

Nastavlja se "rat" sa frilenserima: Na adrese im stižu papreni porezi, Ministarstvo finansija ne odustaje

Srbija danas pre 1 dan
Neki frilenseri dobili su račun i od šest miliona dinara za porez. Četiri meseca nakon što je država krenula u "borbu" sa 100.000 frilensera u Srbiji, ne stišava se priča oko namere Poreske uprave da im retroaktivno naplati porez, i malih… »

Važno obaveštenje za paušalce: Uskoro stižu rešenja o poreskim obavezama za 2021. godinu

Srbija danas pre 1 dan
Poreska uprava će tokom naredne nedelje od 18. do 25. januara svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu. Poreska uprava saopštila je da je izvršila obračun poreza na prihode od… »

Vojvodjanske NVO podržale frilensere i pozvale državu da prihvati odgovornost

Novi magazin pre 4 sati
Više vojvodjanskih nevladinih organizacija (NVO) objavile su u zajedničkom saopštenju da je država odgovorna za dosadašnje neprimenjivanje zakona kojim bi se omogućila naplata poreza i doprinosa na prihode frilensera, kao i za odsustvo mogućnosti… »

Država bi trebalo da otpiše kamate frilenserima i influenserima

Sputnik pre 4 sati
Prostor za rešenje problema sa naplatom zaostalih poreza frilenserima treba tražiti u otpisu kamata, ali i u delu naplate doprinosa za socijalno osiguranje. Tu uslugu države zbog neuplaćivanja frilenseri nisu ni mogli da koriste, smatra poreski… »

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole poreske uprave zbog retroaktivne naplate poreza frilenserima

Moj Novi Sad pre 3 sata
Zaštitnik građana saopštio je danas da je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Poreske uprave, posle saznanja da su građani koji ostvaruju honorarne prihode iz inostranstva dobili poziv da retroaktivno prijave i plate porez za… »

Frilenserima počele da stižu Poreske prijave: Država ne odustaje od naplate poreza sa zateznim kamatama pet godina unazad

Kurir pre 4 sati
Četiri meseca nakon što je država krenula u "borbu" sa 100.000 frilensera u Srbiji, ne stišava se priča oko namere Poreske uprave da im retroaktivno naplati porez, i malih "privrednika" s druge strane, koji traže da se naplata na planirani način… »

Zaštitnik građana kontroliše rad Poreske uprave zbog naplate poreza radnicima na internetu

Politika pre 5 sati
Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je, na sopstvenu inicijativu, postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Poreske uprave ministarstva finansija Srbije, posle saznanja da su građani koji ostvaruju honorarne prihode iz inostranstva dobili… »

Pogačar za BIZLife: Frilenseru sa 300 eur zarade – dug Poreske od 20.000 eur

BizLife pre 7 sati
Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar izjavio je da Udruženje radnika na internetu traži obustavu poreske kontrole frilensera i pozvao još jednom vlast i Poresku upravu da što pre počnu pregovore. Pogačar je za BIZLife portal… »

Prvo isplata plata: Dogovorena deblokada računa rudnika "Breza" i "Zenica"

Blic pre 8 sati
Predstavnici Vlade Federacije BiH (FBiH) i "Elektroprivrede BiH" dogovorili su danas način deblokade bankovnih računa rudnika "Zenica" i "Breza", koje je zbog neplaćenih doprinosa na plate početkom sedmice blokirala Poreska uprava FBiH. Predsednik… »

Sledeće nedelje poreska rešenja paušalcima u poresko sanduče

Top press pre 7 sati
Poreska uprava će tokom naredne sedmice, od 18. do 25. januara, svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu, saopštila je Poreska uprava. U saopštenju se precizira da je Poreska… »

Vesti dana »