Poreska uprava - vesti

Ima kupaca i za luksuzne stanove, najbolji odmah "planu"

RTS pre 11 sati
RTS: Ima kupaca i za luksuzne stanove, najbolji odmah "planu"
Srpsko tržište nepokretnosti, kada se uzme u obzir prodaja – stambenih i poslovnih objekata, građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u prvoj polovini ove godine vredelo je 1,6 miliona evra, što je gotovo za četvrtinu više nego u istom periodu prošle godine, objavio je Republički geodetski zavod. S druge strane, Poreska uprava beleži pad prodaje stanova.
Stanovi čine trećinu tržišta nepokretnosti, ali se na njima obrne skoro polovina ukupnih novčanih sredstava, odnosno 775 miliona evra. "Osnovno zapažanje o tržištu nepokretnosti u Srbiji je porast broja transakcija i porast... »

Poreski dug najvećih dužnika 774,4 miliona km

Blic pre 1 dan
Kada bi Poreska uprava Republike Srpske naplatila poreze i doprinose najvećih dužnika penzionerima bi sa tim novcem bila pokrivena isplata najmanje devet penzija, ili bi se tim novcem mogli isplatiti poljoprivredni podsticaji u narednih gotovo 11 godina. Tako preduzeća i preduzetnici, koji su... »

Potpisan Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Srbije i Izraela

Novi magazin pre 2 dana
Sporazum o saradnji u carinskim pitanjima između Vlada Srbije i Izraela potpisan je danas u Upravi carina Srbije, koji je usmeren na reazmenu iskustava i informacija u suzbijanju carinskih prekršaja, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Sporazum su na inicijativu Uprave carine potpisali visoki zvaničnici poreske i carinske administracije dveju zemalja. Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam potpisala je Sporazum u ime Izraela, u prisustvu direktora Poreske... »

Delegacija Ministarstva finansija u poseti Slovačkoj! Njihovo iskustvo može da nam pomogne!

Alo pre 3 dana
Alo: Delegacija Ministarstva finansija u poseti Slovačkoj! Njihovo iskustvo može da nam pomogne!
Iskustvo Slovačke kao članice EU u značajnoj meri može da pomogne reformi Poreske uprave koja je u toku.
Delegacija boravi u poseti Republici Slovačkoj, a kako bi se upoznala sa tamošnjim iskustvima kada je reč o modernizaciji Poreske uprave. Delegaciju čine direktorka Poreske uprave Dragana Marković, pomoćnica ministra finansija... »

Za godinu dana overeno 7 miliona automatskih kartica zdravstvenog osiguranja

Srbija danas pre 3 dana
Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja znači da informacioni sistem RFZO preuzima podatke Poreske uprave o uplaćenim doprinosima, i na osnovu njih automatski vrši overu
Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja omogućena je u proteklih 365 dana, od kako je uvedena u oktobru 2017. godine, za više od 5,5 miliona osiguranika, a izvršeno je ukupno 7 miliona automatskih overa. Automatska overa... »

Za godinu dana overeno 7 miliona automatskih kartica zdravstvenog osiguranja

Telegraf pre 3 dana
Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja znači da informacioni sistem RFZO preuzima podatke Poreske uprave o uplaćenim doprinosima, i na osnovu njih automatski vrši overu
Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja omogućena je u proteklih 365 dana, od kako je uvedena u oktobru 2017. godine, za više od 5,5 miliona osiguranika, a izvršeno je ukupno 7 miliona automatskih overa. RFZO otvara... »

Utajivači poreza i fantomske firme na udaru inspektora

RTS pre 4 dana
RTS: Utajivači poreza i fantomske firme na udaru inspektora
I pored stalnog rasta naplate poreza redovnim putem, u proteklih devet meseci nije se smanjivao ni obim posla Poreske policije i Sektora kotrole u Poreskoj upravi. U tom periodu otkrili su više od 25 milijardi dinara utajenog poreza.
Za dve godine, među hiljadama tona izvezenog voća nije bilo jabuke razdora za kriminalnu grupu od čak 80 članova. Prošle nedelje, zbog utaje poreza i druge imovinske koristi, policija i poreznici protiv svih su podneli krivične... »

Uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću nagrada za profesionalni integritet Katarina Preradović

Novi magazin pre 4 dana
Glavni i odgovorni urednik portala Južne vesti Predrag Blagojević dobitnik je ovogodišnje nagrade fondacije "Katarina Preradović", jer je po oceni žirija to jedini mediji južno od Beograda koji je slobodan i na koji se može osloniti.
Po objašnjenju žirija, izbor je jednoglasno pao na Blagojevića, jer je se hrabro i dosledno bori za slobodu novinarstva, javni interes i gradjane. "Ljudi iz Niša i tog dela Srbije bili bi obezglavljeni bez tog medija. Bilo nam je... »

Vućić zaustavio naplatu prinudnog poreskog duga Južnim vestima?

Jugmedia pre 4 dana
Uprkos tome što je pre dva meseca Južnim vestima stiglo rešenje Poreske uprave da ovaj medij plati nešto više od milion dinara na ime poreza i doprinosa za izmišljeno dugovanje, ova suma do danas nije ni prinudno naplaćena, iako je i u upozorenju pred prinudnu naplatu, koje je stiglo u avgustu, rok... »

Južne vesti: Naplatu poreskog duga stopirao Vučić?

N1 Info pre 5 dana
Iako je pre dva meseca Južnim vestima stiglo rešenje Poreske uprave da ovaj medij plati nešto više od milion dinara na ime poreza i doprinosa za dugovanje, ova suma do danas nije ni prinudno naplaćena, iako je i u upozorenju pred prinudnu naplatu, koje je stiglo u avgustu, rok za plaćanje bio pet dana.
Kako kaže Dragan Petković iz Južnih vesti, do rukovodstva ovog medija nezvaničnim kanalima stigla je informacija da je prinudnu naplatu zaustavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenose Južne vesti. Petković objašnjava da je... »

Đoković na 215 bodova od prvog mesta

Novi magazin  pre 49 minuta  još 11 povezanih

Od danas na pumpama - potpuno nove oznake za gorivo

B92  pre 1 sat  još 6 povezanih

Vreme lepo sve do...

B92  pre 4 sata  još 6 povezanih

"Britanija treba da se suprotstavi nasilnicima u EU"

Vesti online  pre 2 sata  još 6 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.