Poreska uprava - vesti

Duplirane kazne: Ako ne izdajete račune i ne prijavljujete radnike, evo šta vas čeka

Srbija danas pre 1 sat
Pooštrene kazne za nepoštovanje propisa
Direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji pooštrene kazne za nepoštovanje propisa. Kako Marković navodi, neki od propusta koje poreski obveznici prave su neizdavanje fiskalnih računa,... »

Poreske kazne duplirane, evo za koje prekršaje

B92 pre 3 sata
B92: Poreske kazne duplirane, evo za koje prekršaje
Beograd -- Direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji pooštrene kazne za nepoštovanje propisa.
Kako Marković navodi za RTS, neki od propusta koje poreski obveznici prave – neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljivanje radnika ili neslaganje u blagajni. Ukoliko se prvi put u kontroli ustanovi jedna od nepravilnosti,... »

GRAĐANI BESNI: Stigla poreska rešenja i sa do tri puta većim iznosom

InfoKG pre 2 sata
Pojedinim Kragujevčanima ovih dana pristižu poreska rešenja sa i do, kako kažu, tri puta većim iznosom od prošlogodišnjeg, iako je gradska vlast donela odluku da stopa poreza na imovinu za fizička lica bude povećana za 50 odsto. Građani se žale i da je primetan veliki broj tehničkih i materijalnih... »

Država nema rešenje za "stan na dan": Dok nadležni smišljaju šta da rade, vlasnici zgrću pare!

Telegraf pre 12 sati
Postoji inicijativa Ministarstva trgovine da se promeni dosadašnji način oporezivanja
Izdavanje stanova turistima poznatije kao "stan na dan" još uvek nije rešeno, a oni koji se time bave, zgrnuše silan novac na tome jer država još nije pronašla način da ih natera da plaćaju porez. Nadležna ministarstva i Poreska... »

NBS preuzima ovlašćenja od Poreske uprave

Danas pre 22 sata
Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o deviznom poslovanju kojima se propisuje da od 1. januara 2019., Narodna banka Srbije (NBS) od Poreske uprave preuzima poslove izdavanja i oduzimanja ovlašćenja za obavljanje menjačkih poslova i poslove kontrole deviznog poslovanja rezidenata i nerezidenata i menjačkih poslova.
NBS će 1. januara 2019. preuzeti deo zaposlenih u Poreskoj upravi koji na dan 31. decembar 2018. godine obavljaju poslove u vezi sa izdavanjem i oduzimanjem ovlašćenja za obavljanje menjačkih poslova i poslove kontrole deviznog... »

Direktor niške Poreske uprave pozvao vlasnika “Južnih vesti” na razgovor o kontroli

Južne vesti pre 18 sati
Objašnjenje o slučaju iscrpnih poreskih kontrola koju poreska inspekcija mesecima sprovodi nad Južnim vestima, kako kaže vlasnik ovog medija Vitomir Ognjanović, ponudio mu je direktor niške Filijale Poreske uprave Mića Jeremić, koji ga je pozvao na sastanak. Na dan otvorenih vrata Poreske uprave u... »

NBS uzima posao Poreske; odlaganje plaćanja na grejs od 12 meseci

B92 pre 20 sati
B92: NBS uzima posao Poreske; odlaganje plaćanja na grejs od 12 meseci
Grejs period do 24 meseca moći će da imaju poreski obveznici koji primenjuju plan reorganizacije i finansijskog restrukturiranja.
Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji kojima se poreskim obveznicima u Srbiji pri odobravanju odlaganja plaćanja obaveza omogućava i pravo na grejs period od 12 meseci. Grejs... »

Računica od koje „boli glav

Kragujevačke pre 1 dan
Iz gradske Poreske uprave poslato je oko 68 hiljada rešenja, za dve hiljade više nego prethodne godine, što je, kažu u Poreskoj upravi, rezultat popisa nepokretnosti koji je počeo u oktobru 2017. godine Rešenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na imovinu počela su pre dve nedelje da pristižu na... »

Zajednička akcija Poreske uprave i MUP: Oduzeto 17.500 paklica cigareta kod Kraljeva

Kurir pre 2 dana
Inspektori Poreske uprave - Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli 17.500 paklica cigareta bez akciznih markica, saopštila je Poreska uprava. Cigarete su pronađene prilikom pregleda putničkog motornog vozila i kombija u mestu Vitanovac na starom... »

ODLOŽENO PLAĆANjE DAŽBINA Porez i na poček do dve godine

Dnevnik pre 2 dana
Predloženi izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji donosi niz novina.
Poreski obveznici dobiće grejs period za plaćanje svojih obaveza. Kontrola menjačnica i njihovo poslovanja će u celosti preuzeti Narodna banka Srbije, zajedno s delom zaposlenih u Poreskoj upravi. Donose se i propisi koji... »

©2018 Netmark d.o.o.