Poreska uprava - vesti

Poreska uprava u Hrvatskoj može da blokira bilo koju internet stranicu

Nova energija pre 11 sati
Poreska uprava u Hrvatskoj od početka godine može da blokira bilo koju stranicu na internetu za koju proceni da je “štetna za društvenu zajednicu”. Advokat Vlaho Hrdalo kaže da se Hrvatska ovakvim zakonskim rešenjem svrstala uz zemlje poput Severne Koreje, Pakistana ili Sudana. Hrdalo smatra da... »

Poreska uprava u Hrvatskoj može da blokira bilo koju internet stranicu

Radio 021 pre 14 sati
Poreska uprava u Hrvatskoj od početka godine može da blokira bilo koju stranicu na internetu za koju proceni da je "štetna za društvenu zajednicu".
Advokat Vlaho Hrdalo kaže da se Hrvatska ovakvim zakonskim rešenjem svrstala uz zemlje poput Severne Koreje, Pakistana ili Sudana. Hrdalo smatra da ovakav zakon daje prevelika ovlašćenja Poreskoj upravi, odnosno da se može... »

E-porezi ne idu glatko pa odložene i kazne

Dnevnik pre 2 dana
NOVI SAD: Savesni poreski obveznici koji su hteli da obavezu plaćanja poreza na dodatu vrednost izmire o roku, 15, januara, u tome uglavnom nisu uspeli: portal e-porezi gotovo da ne funkcioniše.
S tim problemom u računovodstvenim agencijama se susreću svakog 15. u mesecu. Međutim, ovoga puta situacija je bila posebno teška. To su primetili i nadležni u Poreskoj upravi Srbije pa su preko portala e-porezi obavestili... »

Nema kazni za kašnjenje PDV prijava

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Ko nije uspeo do 15. januara da prijavi decembarski PDV Poreskoj upravi, neće biti kažnjen. Ovo važi sve do trenutka dok se portal “e-porezi” ne vrati u “redovno stanje”. A, sudeći prema pozivima knjigovođa koje su u sredu zvale redakciju “Novosti”, portal za elektronsko podnošenje prijava nije se... »

Milo ne plaća porez državi: Firma koju drži sa kumom na udaru zbog duga od 190.000 evra!

Kurir pre 2 dana
Opština Budva blokirala je juče zemljišni kompleks od 20 hiljada kvadrata na samom ulazu u grad u podnožju brda Košljun, vlasništvo podgoričke firme Global Montenegro“ "čiji je jedan od osnivača šef države Milo Đukanović, zbog poreskog duga od 192 hiljade evra.
Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva pokrenula je pre mjesec postupak prinudne naplate poreskog duga protiv "Global Montenegro“, koju je Đukanović osnovao sa svojim kumom Vukom Rajkovićem jer za protekle tri godine nije... »

Honorar od 80.000 evra: Svi na Cecu sumnjaju

Večernje novosti pre 4 dana
Porparol Poreske uprave Crne Gore Milica Vuletić je izjavila da je jedna estradna zvezda iz Srbije za novogodišnji nastup u toj državi primila honorar od čak 80.000 evra
PORTPAROL Poreske uprave Crne Gore Milica Vuletić je, gostujući u jutarnjem programu RTV CG, izjavila da je jedna estradna zvezda iz Srbije za novogodišnji nastup u toj državi primila honorar od čak 80.000 evra, dok je ukupno za... »

Portal još nije potpuno spreman, prvi korisnici već registrovani

Danas pre 4 dana
Prijavljivanjem angažovanja sezonski radnici dobijaju veću sigurnost Portal za prijavu sezonskih radnika, koji su pre dva dana predstavili premijerka Ana Brnabić, dva ministra – za rad Zoran Đorđević i poljoprivrede Branislav Nedimović, zatim ambasador Nemačke Tomas Šib i direktorka Poreske uprave Dragana Marković – još u potpunosti nije spreman za prve korisnike.
Iako je najavljeno da će poslodavci za desetak minuta moći da prijave radnike koje angažuju u poljoprivrednim radovima, procedura da bi dobili status korisnika nije tako jednostavna, a uputstvo za registraciju još nije „okačeno“... »

Crna gora: Koja srpska pevačica je dobila 80.000 evra?

Mondo pre 4 dana
Otkrivene sume koje su Crnogorci dali za zabavljače tokom novogodišnjih praznika.
Jedna naša pevačica je za novogodišnje praznike u Crnoj Gori primila je honorar od čak 80.000 eura, saopštila je portparolka tamošnje Poreske uprave Milica Vuletić. Ne navodeći o kojoj estradnoj ličnosti je reč, Vuletić je u... »

Crna Gora: Estradnoj zvezdi iz Srbije za doček 80.000 evra

RTV pre 4 dana
RTV: Crna Gora: Estradnoj zvezdi iz Srbije za doček 80.000 evra
PODGORICA - Jedna estradna zvezda iz Srbije za novogodišnje praznike u Crnoj Gori primila je honorar od 80.000 evra, saopštila je portparolka Poreske uprave Milice Vuletić i navela da je 888.000 evra honorara isplaćeno estradnjacima o čega je naplaćeno 60.000 evra poreza.
Ne navodeći o kojoj estradnoj ličnosti je reč, Vuletić je u Jutarnjem programu Nacionalnog javnog servisa istakla da je u pitanju honorar koji je isplatio privredni subjekat, što znači da tokom novogodišnjih praznika ta estradna... »

Poreska uprava stavila katanac na 64 benzinske stanice

Dnevnik pre 4 dana
NOVI SAD: U okviru realizacije Nacionalnog akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, Poreska uprava je tokom 2018. godine kontrolisala 210 benzinskih stanica, a nepravilnosti u poslovanju nađene su u 82 objekta, od čega su 64 pumpe dobile i zabranu obavljanja delatnosti.
To je manje nego 2017. godine, kada je privremeno zatvoreno 100 pumpi. Tokom 2017. godini inspektori Poreske uprave obavili su kontrolu 275 benzinskih stanica širom Srbije i utvrdili nepravilnosti u poslovanju 116. U kontrolama... »

©2019 Netmark d.o.o.