Prijedor

Sećanja: Dragutin Čelica (91) nikako ne može da zaboravi krvavi ustaški pir u rodnom kraju

Blic 17.09.2019
Dragutin Čelica (91) iz Prijedora i u desetoj deceniji života sa nevericom priča o pokolju ustaša tokom Drugog svetskog rata u njegovim rodnim Novoselcima kod Kozarske Dubice, te ostalim dubičkim selima. Priseća se da su rukama ustaša ugašena 22… »

Nožem izbo oca, pa ubio policajca: Potvrđena optužnica za krvavi napad u Prijedoru

Blic 16.09.2019
Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Marka Šabića (44) iz Prijedora zbog ubistva policajca i sugrađanina Slaženka Tubina, te teško ranjavanje oca Veselka. Optužnicu protiv Šabića podiglo je Republičko javno tužilaštvo, a… »

Teška nesreća kod Prijedora: U sudaru "golfa" i "sitroena" jedna osoba poginula

Blic 16.09.2019
Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mestu Petrovo kod Prijedora, saopšteno je iz PU Prijedor. Oni su rekli da se nesreća dogodila sinoć oko 23.40 časova kada su se sudarili automobili „golf… »

Otvorena istraga protiv blagajnika Medžlisa IZ u Prijedoru, osumnjičen za proneveru 100.000 km priloga vernika

Blic 16.09.2019
Blagajnik Medžlisa Islamske zajednice u Prijedoru Haris Čirkić osumnjičen je da je proneverio najmanje 100.000 maraka sa računa ove verske organizacije, otkriva Srpskainfo. Naš izvor kaže da Čirkić još nije uhapšen, ali da inspektori vode… »

Samir Mehanović: Fašizam nas tjera iz BiH

Slobodna Evropa 16.09.2019
Samir Mehanović je reditelj iz Bosne i Hercegovine (BiH) sa adresom u Velikoj Britaniji. Kao nagrađivani filmski reditelj, producent i scenarista, došao je u Ujedinjeno Kraljevstvo kao izbjeglica iz rata u BiH. Ujedno je i pisac, a pozorišne predstave… »

Jedna je ćerka pravoslavnog sveštenika, druga imama: Deca od kojih odrasli treba da uče! Slika najboljih drugarica iz…

Kurir 15.09.2019
Na prvi pogled ovo je fotografija dve devojčice koje sa rančevima na leđima časkaju na putu do škole, ali ono što se na njoj ne vidi je izazvalo oduševljenje na društvenim mrežama. Naime, u komentaru fotografije otkriva se da je reč o pravom… »

Jedna je ćerka pravoslavnog sveštenika, a druga muslimanskog imama, i dale su važnu lekciju celom regionu (foto)

Blic 15.09.2019
Koliko puta ste čuli da su dečja srca najčistija i da ona ne znaju za mržnju, podele i razlike? Upravo o tome govori i fotografija dve devojčice na društvenim mrežama, a koja je snimljena u Prijedoru. Devojčice su snimljene s leđa, kako šetaju… »

U igri tri imena: Ko će biti novi ministar trgovine i turizma Srpske

Blic 11.09.2019
U najužem izboru za novog ministra trgovine i turizma Republike Srpske nalaze se tri kandidata Demosa, saznaje Srpskainfo. Nakon što je ministarka Dragica Kovač podnela ostavku, kao prvi potencijalni kandidat pojavio se Krešimir Štranjgar iz… »

Jedna je ćerka pravoslavnog sveštenika, a druga imama: Prizor iz Prijedora je lekcija za sve (foto)

Telegraf 11.09.2019
Fotografija je izazvala lavinu pozitivnih komentara, a svi su se složili da bi "svet bio bolje mesto kada bi se ugledali na decu" Koliko puta ste čuli da su dečja srca najčistija i da ona ne znaju za mržnju, podele, razlike? Upravo o tome govori i… »

Izbegli od rata, sačekale ih poplave i bolesti

Politika 10.09.2019
Jedan od sinova doživeo je tešku povredu, posle toga ozbiljno oboleo, drugi je takođe bolestan. I Nedeljka je lošeg zdravlja, šaka lekova svaki dan za svako od njih troje. Valjevo – Teško Nedeljka Đumić (65) može i da se seti kuda su je… »

Vremenska prognoza »

Prijedor »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
1 ˚C
četvrtak
Jak sneg
Jak sneg
-9˚ / 1˚
petak
Pljuskovi
Pljuskovi
-1˚ / 8˚

Vesti dana »