Raška - vesti

Počele prijave za nabavku sadnica voća

Glas Zapadne Srbije pre 4 sata
Nova Varoš - Opštinska uprava Nova Varoš obaveštava poljoprivredne proizvođače da je humanitarna organizacija “Stara Raška” iz Beograda dostavila ponudu za nabavku sadnica voća - šljive, jabuke, kruške, mušmule, trešnje, višnje, leske i oraha. Pozivaju se poljoprivrednici sa teritorije opštine Nova... »

Susreti dece dijabetičara u Kruševcu

RTV Novi Pazar pre 1 dan
U sklopu obeležavanja Dečje nedelje Savez društava za borbu protiv šećerne bolesti organizovao je juče u Kruševcu susrete dece obolele od ove bolesti pod sloganom „Sportom menjamo dijabetes“. Na ovim susretima učešće su uzela i deca iz Novog Pazara, Tutina i Raške. Dijabetes je bolest saveremenog... »

Stotka Borca na startu Košarkaške lige Srbije

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Izabranici Raška Bojića savladali su Vojvodinu sa 108-85 (24:20, 29:19, 29:24, 26:22). Košarkaši Borca imali su nakon 20 minuta igre 14 poena prednosti (54:39). U nastavku su Čačani rutinski priveli meč kraju. Najefikasniji u redovima Borca bili su Gavrilović (15), Đoković i Čarapić (14). Već u... »

Pesma koju je citirao Erdogan u Novom Pazaru

RTS pre 2 dana
RTS: Pesma koju je citirao Erdogan u Novom Pazaru
Sevdalinka "Kad pogledam sa bedema" dospela je u žižu domaće javnosti prošle nedelje, kada ju je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan citirao tokom posete Novom Pazaru.
Kada je 1982. godine snimio ovu sevdalinku, Ćazim Čolaković nije mogao ni da sluti da će ona postati nezvanična himna Novog Pazara. Uz osvrt na istorijske spomenike, pesma "Kad pogledam sa bedema" odražava spoj istorije, kulture,... »

Od Burse do Novog Pazara

Danas pre 2 dana
Bilo je u Novom Pazaru kad je tamo stigao babo Erdogan i ljudi koji su, po razrađenoj matrici, došli iz Raške, Kuršumlije, Trstenika, Kraljeva, da pozdrave veličanstven skup. Prvo su se malo snebivali, ali su se pripadnici dva naroda ipak izmešali. Neko pametan se dosetio da odštampa hiljade... »

Otvorena ruka i u ekološkim akcijama

RTV Novi Pazar pre 3 dana
Grupa građana “Otvorena ruka”uključila se u akciju velikog čišćenja Novog Pazara, koju sporvodi Grad Novi Pazar. Oni su očistili kej pored reke Raške u blizini Zelene pijace. Predstavnici ove humanitarne organizacije jutros su zatekli nagomilani otpad kod mosta u blizini Zelene pijace. Volonteri su... »

Zbog "sultana" padali u nesvest

Vesti online pre 4 dana
Više hiljada žitelja Sandžaka i Raške dočekalo je i pozdravilo u Novom Pazaru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog gosta Redžepa Tajipa Erdogana, predsednika Turske.
Pripreme za doček dvojice predsednika i brojnih članova vlada Srbije i Turske, kao i velike privredne delegacije iz Turske, trajale su nekoliko dana. Grad je bio ukrašen svežim cvećem, na bilbordima su bili Erdoganovi i Vučićevi... »

Sindikat avio-mehaničara Montenegro erlajnsa podržao odluku Vlade da pomogne toj kompaniji

Tango Six pre 4 dana
Povodom nedavnih izjava u javnosti da je Vlada Crne Gore počela da pomaže kompaniju Montenegro erlajns oglasio se i Sindikat avio-mehaničara tog avio-prevoznika. Kako je saopšteno iz Sindikata, oni podržavaju odluku Vlade da pomogne Montenegro erlajnsu nasuprot navodima potpredsednika SDP-a Raška... »

Erdogan želi da u Srbiji vlada jedinstvo i da bude zemlja prosperiteta

Beta pre 5 dana
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Novom Pazaru da želi da u Srbiji vlada jedinstvo, sloga i da bude zemlja prosperiteta te da je Turska spremna na saradnju sa Srbijom na svakom polju i u svim sferama. On je na bini ispred Gradske uprave Novog Pazara pred brojnim gradjanima... »

Euforija u Novom Pazaru: Slike Erdogana po celom gradu, baloni i poruke

Sputnik pre 6 dana
Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vucicć i Redžep Tajip Erdogan stigli su nešto posle 13.00 u Novi Pazar, i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.
Uslediće potpisivanje protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju. Dvojicu predsednika ispred Gradske uprave dočekao je veliki broj građana Novog Pazara i okoline kako bi ih... »

©2017 Netmark d.o.o.