Raška

Rasturili preduzeća, pa žele i crkvu

Večernje novosti pre 18 sati
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama. Čuvali smo ove svetinje vekovima. Ali, znate da sada ima onih koji su kod nas na vlasti i žele da te svetinje pripadnu njima, vlastodršcima. Svetinje koje pripadaju… »

Da deca ostanu na svom ognjištu

Vesti online pre 1 dan
Među brojnim nevestama iz severne Albanije koje su pre desetak godina, a i kasnije, po bračnu sreću i bolji život došle u Srbiju i Rašku oblast, između ostalih je i Ljulja Bojović iz zabitog sela Mojstir kod Tutina. Igrom sudbine, Ljulja je pre… »

OEBS nudi stručnu praksu u Beogradu

Radio sto plus pre 3 dana
Misija OEBS u Srbiji objavila je poziv za mlade diplomce iz opština Novi Pazar, Sjenica, Tutin i Raška za program stručne prakse u državnim institucijama Beogradu. Kako se navodi u pozivu, za program mogu konkurisati kandidati rođeni 1992. godine i… »

Zaplena u Raškoj: Oduzeto 5.470 paklica cigareta

Večernje novosti pre 5 dana
Protiv osobe od koje su oduzete cigarete biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda. Inspektori Poreske policije su u opštini Raška pronašli i oduzeli 5.470 paklica cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas… »

Kragujevac: Marihuana u stanu

Večernje novosti pre 5 dana
Pripadnici policije, prilikom pretresa porodične kuće dvadesetogodišnjeg Kragujevčanina, pronašli su oko 26,6 grama marihuane, upakovane u kesice i teglu. KRAGUJEVAC-Pripadnici policije,prilikom pretresa porodične kuće dvadesetogodišnjeg… »

Prvi festival folklora na Goliji

RTS pre 5 dana
Ivanjica je poznata po velikom broju pevačkih i folklornih društava koji čuvaju tradiciju i kulturu našeg naroda. U Odvraćenici, planinskom mestu gde se spajaju opštine Ivanjica, Novi Pazar i Raška, održan je prvi festival folklora pod nazivom "Sa… »

Stara Raška dvanaesti put na „Javorskoj manifestaciji”

Glas Zapadne Srbije pre 7 dana
Ivanjica, Nova Varoš - Kada su ljudi iz Humanitarne organizacije „Stara Raška“ iz Beograda 2008. godine osnovali na Javoru Sabor srpske omladine iz matice i rasejanja malo je ko verovao da će ova manifestacija postati državna i da će izaći iz… »

Zaplenjeno 5.470 paklica cigareta bez akciznih markica

Dnevnik pre 7 dana
KRALjEVO: Policija u Kraljevu, u saradnji sa Poreskom policijom iz tog grada, zaplenila je 5.470 paklica cigareta različitih marki, saopštio je danas MUP. Policija je juče, u mestu Varevo kod Raške, prilikom kontrole putničkog vozila "tojota"… »

Vozač kurirske službe iz Novog Pazara prevozio veću količinu švercovane robe (FOTO)

Sandžak press pre 7 dana
Carinici su 3. jula 2019. godine, tokom dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo zaplenili garderobu u čiju se autentičnost sumnja. Prekršaj je otkriven u mestu Bogutovac, kada su carinici radi kontrole zaustavili kombi kraljevačkih… »

Kod Raške zaplenjeno preko 5.000 paklica cigareta pronađenih u automobilu

IndeksOnline pre 7 dana
RAŠKA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кraljevu, u saradnji sa Poreskom policijom iz Кraljeva, zaplenili su 5.470 paklica cigareta različitih marki, prilikom kontrole putničkog vozila, kojim je upravljalo jedno lice iz Kosovske… »

Vesti dana »